alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2010 Εδώ και αρκετούς μήνες, είχα παρατηρήσει στο σταθμό του προαστιακού την διάθλαση του ηλιακού φωτός που παρατηρείται σε ορισμένες ώρες της μέρας από τα τζάμια που οριοθετούν τα σκαλοπάτια του. Από την στιγμή που είδα αυτό τον περασμένο Μάρτιο, ήθελα και εγώ να φωτογραφίσω κάτι ανάλογο. Οι γραμμές Fraunhofer μπορούν να γίνουν εμφανείς κατά μήκος του φάσματος με τις κατάλληλες ρυθμίσεις της μηχανής. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να επιλέξουμε χαμηλή έκθεση, μεγάλη ταχύτητα κλείστρου, χαμηλό ISO, διότι δε πρέπει να κάψουμε τις γραμμές του φάσματος, αλλά αντίθετα να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα χρώματά του ίσα ίσα, ώστε να μπορέσουν να φανούν τα κενά λόγω των γραμμών απορρόφησης Fraunhofer. Διαφορετικά οι ζώνες απορρόφησης θα καλυφθούν από την υπερέκθεση των γραμμών εκπομπής. Δείτε λίγο τις παρακάτω φωτογραφίες, νομίζω ότι κάτι πέτυχα. Τι λέτε; Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2010 Δημητρη οι 3 πρωτες ειναι καλυτερες . Απο τη πρωτη σου φωτο. βλεπω οτι "επιασες" τη τριπλη του Μαγνησιου και σιγουρα φαινεται και του Νατριου και αλλες πιο περα αλλα δε μπορω να ειμαι σιγουρος γιατι ειναι σε μικρη αναλυση οι φωτο . Με αυτες τς 2 γραμμες μπορεις να αναγνωρισεις και ολες τις αλλες . Το θεμα ειναι να αντιστοιχησεις τα pixels με τα νανομετρα . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2010 Αλέξανδρε, έκανα 250% μεγέθυνση στη πρώτη και στη δεύτερη, να φανούν καλύτερα οι γραμμές. Νομίζω ότι στην 9647 φαίνονται καλύτερα οι γραμμές απορρόφησης κοντά στο ιώδες. Ποιο αέριο αντιστοιχεί σε αυτές και ποιο σε αυτές κοντά στο ερυθρό; Στην 9651 φαίνονται περισσότερες. Ξαναδιαφώτισε λίγο τώρα! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Μάχη Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2010 Στην 9646, στο σκοτεινό μέρος, από δεξιά προς τα αριστερά, η πιο απομακρυσμένη έντονη γραμμή είναι η Α (οξυγόνο, Ο2).Πιο αριστερά, στο σκοτεινό μέρος πάλι, προσεγγίζοντας το κόκκινο, είναι η Β (Ο2 κι αυτή). Στο κόκκινο μέρος, με το που ξεκινάει να εμφανίζεται το χρώμα, έχεις την C (υδρογόνο, μετάπτωση Ηα). Και σε αυτή, αλλά κ στις υπόλοιπες, έχεις πιάσει και τις ακολουθες: - διπλή γραμμή D1,D2 του νατρίου στο πορτοκαλί (ειδικά στις μεγενθυμένες φωτό "ξεδιπλώνεται") -τριπλή b1,b2,b3 του μαγνησίου στο κίτρινο προς πράσινο (κ σε αυτή, η μεγένθυση δείχνει την έκτασή της. θα παρατηρήσεις ότι η D1,D2 διαχωρίζεται καλύτερα, ενώ στην τριπλή του μαγνησίου είναι πολύ κόντα οι γραμμές μεταξύ τους). - γραμμή Ε του σιδήρου στο πράσινο - και ειδικά στις τελευταίες, εχεις την πολύ όμορφη F (υδρογόνο, μετάπτωση Ηβ).Στην 9651crop φαίνονται πολύ ωραία η F και οι γύρω γραμμές - αν δεν απατώμαι έχεις πιάσει και την Ηδ του υδρογόνου. Είναι και μερικές άλλες ενδιάμεσα, οι οποίες αντιστοιχούν σε στοιχεία που ήδη είπαμε.
nicktremoulis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2010 μπράβο Δημήτρη,μας δίνεις τροφή για σκέψη και σπάνια φωτογραφικά θέματα! http://tiemathasimera.blogspot.comhttp://parnonas1420.blogspot.comhttps://erasitexnisprogrammatistis.blogspot.com/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2010 Δημητρη η Μαχη εχει δικιο . Τη επομενη φορα προσπαιησε με μεγαλυτερη εστιακη αποσταση και κοιτα να "χωραει" στο καρε μονο το δεξι φασμα(πρωτη ταυ φασματος ) .ΣΤις φωτο σου μου φαινεται πιο φωτεινο . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2010 Η καλύτερη για μένα είναι η 9646crop: Φαίνονται όλες οι γραμμές που περιγράφει η Μάχη. Η αμέσως καλύτερη είναι η 9647crop. Συγκεκριμένα: Η C (υδρογόνο, μετάπτωση Ηα), η διπλή γραμμή νατρίου στο πορτοκαλί και η γραμμή του σιδήρου στο πράσινο, φαίνονται καλύτερα στην 9646crop. Ενώ η τριπλή γραμμή μαγνησίου στο κιτρινοπράσινο και η πράγματι πολύ όμορφη F στο μπλε είναι καλύτερες στην 9647crop. Ο φακός που έχω είναι 17-40. Σίγουρα ένας τηλεφακός θα έδινε πολύ καλύτερα και ευδιάκριτα αποτελέσματα. Κάτοχοι των 70-200 για δοκιμάστε! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2010 Πολω ωραια φαινονται και στην 9651crop . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα