kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Nikon NAV-HW 102 μοιρών διπλής εστιακής Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
zantespear Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 ok κόλαζε κόσμο εσύ p.s έρχεται και με μαγνητικά αντίβαρα για dob? Σπύρος
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5, 2010 Μπα τα dob αντέχουν.Μάλλον πρέπει να έρχονται κ με έξτρα αντίβαρο για τις ισημερινές. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16, 2010 Τελείωσε, είναι πλέον επίσημο.Δύο μοντέλα διπλού εστιακού λόγου, 17/14mm και 12.5/10mm.10 στοιχεία σε 7 ομάδες.Η μετατροπή εστιακού λόγου γίνεται με την προσθαφαίρεση της τελeυταίας ομάδας φακών, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για τον κάθε προσοφθάλμιο και όχι ένα γενικό barlow.Βάρος; 660 και 990 γραμμάρια. http://www.nikonvision.co.jp/products/telescope/nav_hw.htm Τιμή; 985 Ευρώ έκαστο Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και ένα τηλεσκόπιο δώρο.Το βέβαιο είναι πως δεν συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά και τελωνείο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Τελικά δεν πρέπει να είναι κανείς προπετής. Δεν κάνουν 1000 τα Nikonaκια. Κοστίζουν μόνο 1495 ευρώ, το ένα. :shock: http://www.apm-telescopes.de/okulare-nikon_prohersteller_4_90.htmlΉταν ο μόνος τρόπος να απενοχοποιηθούν οι κακομοίρηδες φτωχοί συγγενείς, οι Ethos.Αλλά ποιός να αγοράσει πλέον Ethos, όταν με μόλις 600 ευρώ το ένα μπορεί να αποκτήσει τα Nikon NAV SW 70 μοιρών στα 17.5, 14, 10, 7 και 5mm; Θα ήθελα πράγματι να γνωρίσω πόσο καλύτερα μπορεί να είναι από τα Televue, τα Pentax και τα Explore Scientific για να κοστίζουν τόσο.Α ρε Baader, έχεις σώσει κόσμο, που θα' λεγε ο φίλος μας 50mm (πριν αγοράσει τελικά Audi).Μπορείτε πάντως να παίξετε με τις ισοτιμίες και εδώ: http://www.kkohki.com/English/kkohkiparts.html Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 ford αγορασα Κωστα ford χαχα Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 ΧΑΧΑΧΑ! Τι μαούνες είναι αυτές ρε παιδιά;;; Κώστα πρέπει να ζυγίζουν πάνω απο κιλό έκαστο!! Τι να πω ρε παιδί μου, ποιός θα ξεβρακωθεί οικονομικά για να πάρει κάτι τέτοιο;;; Πάντως το dob όπως πολύ σωστά λέει ο Παναγιώτης θα το άντεχε...με την ισημερινή θα ήταν πολύ σκούρα τα πράγματα... Επί την ευκαιρία, για μαγνητικά αντίβαρα για τα dob, πάρτε μαγνήτες σε σχήμα λουκουμά από εδώ, 7 ευρώ έκαστος.http://www.reppas.gr/el/mn-shops.html Εγώ έχω πάρει 2 και τους κόλλησα μεταξύ τους...όποιος πάρει τις παραπάνω μαούνες... θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 ζευγάρια μαγνήτες! Βλέπω τους Ethos να πουλιούνται στο πανέρι σε λίγο...ότι πάρεις 100! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Vasilis_90 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Τάσο, μπορείς να δώσεις την διεύθυνση απο τους μαγνήτες γιατί δεν μπορώ να τους βρω.Ή πες μου τη μάρκα τους για να την ψάξω. Ένα τηλεσκόπιο.... ....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς κομήτες και αστέρια και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!
koukanto Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Τασσο γεια χαρα Ο γκουρου θειος Al παντα ειναι ενα βημα μπροσταεβγαλε τον Δεκεμβριο του 2010 στην αγορα τον SX 3,5!!!!! 110o = 600 ευρωπουλα μονο, οι υπολοιποι ακολουθουν νομιζω απο ποιοτητα δεν συζητω Αντωνης ΚουκουλαςΜελος EAE
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Τάσο, μπορείς να δώσεις την διεύθυνση απο τους μαγνήτες γιατί δεν μπορώ να τους βρω.Ή πες μου τη μάρκα τους για να την ψάξω. Ο γνωστός Ρέππας στο Μοναστηράκι Κακουργοδικείου 3 και Αθηνάς 15 και στον Πειραιά Ναυαρίνου 13. Πάντως αν σοβαρευτεί η Nikon... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Vasilis_90 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29, 2011 Τάσο, μπορείς να δώσεις την διεύθυνση απο τους μαγνήτες γιατί δεν μπορώ να τους βρω.Ή πες μου τη μάρκα τους για να την ψάξω. Ο γνωστός Ρέππας στο Μοναστηράκι Κακουργοδικείου 3 και Αθηνάς 15 και στον Πειραιά Ναυαρίνου 13. Οχι την διευθυνση της οδου, την ηλεκτρονικη διευθυνση (url) θελω. Ειμαι απο Θεσσαλονικη και απλα θελω να βρω τους μαγνητες στο site μηπως και τους αγορασω. Εψαξα στη σελιδα και δεν μπορεσα να τους βρω. Αν πρεπει να παω στο καταστημα για να τους αγορασω, θα ψαξω αντιστοιχους εδω στη Θεσσαλονικη. Ένα τηλεσκόπιο.... ....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς κομήτες και αστέρια και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2011 Οχι την διευθυνση της οδου, την ηλεκτρονικη διευθυνση (url) θελω. Ειμαι απο Θεσσαλονικη και απλα θελω να βρω τους μαγνητες στο site μηπως και τους αγορασω. Εψαξα στη σελιδα και δεν μπορεσα να τους βρω. Αν πρεπει να παω στο καταστημα για να τους αγορασω, θα ψαξω αντιστοιχους εδω στη Θεσσαλονικη. Φίλε Βασίλη δεν τους βρήκα στο ηλεκτρονικό κατάστημα, πήγα ο ίδιος από εκεί και τους ζήτησα. Πάρε καλύτερα τηλέφωνο, ζήτα τους στρογγυλούς μαγνήτες και κανόνισε να στους στείλουν Θεσσαλονίκη, αν και πιστεύω ότι θα βρεις σίγουρα και εκεί κάπου. Τόσα χρωματοπωλεία που πουλάνε και εργαλεία...όλο και κάποιος θα έχει! Πάρε 1 ζευγάρι για αρχή, δέστους μαζί με μια λευκή μονωτική ταινία που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί και βάλε τους έτσι στο σωλήνα σου. Αν χρειαστείς έξτρα βάρος, θα πάρεις ένα ακόμη ή περισσότερα ζευγάρια, ένα ή δύο όμως θα σου φτάσουν σίγουρα. Είναι πανίσχυροι πρόσεξε!!! Εμένα μου μάγκωσαν ένα δάκτυλο μεταξύ τους και τα είδα όλα!!! Η μονωτική ταινία χρειάζεται για να μη σου χαράξουν το σωλήνα, επαναλαμβάνω όμως προσοχή στη χρήση είναι πολύ πολύ ισχυροί, τόσο που θα σε εντυπωσιάσει! Κώστα, δεν μπορώ να πιστέψω το μέγεθος του δεξιού Nikon στην 1η φωτογραφία!!! Φτάνει να θεωρείται πια τρομερή υπερβολή τέτοιο κόστος για έναν προσοφθάλμιο...ακόμη και o πιο hard core optics freak θα το σκεφτεί μάλλον σοβαρά πριν ακουμπήσει τόσα ευρώπουλα για ένα κομμάτι γυαλί, που ΠΟΣΟ ΠΙΑ καλύτερο θα είναι από π.χ. έναν Pentax XW, Ethos κλπ. Δεν βρίσκεται και ένας να τους πάρει να δούμε κανένα review... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2011 Από τον Ιάπωνα τον Barry http://www.kkohki.com/English/kkohkiparts.html έχουν 937,09 ευρώ έκαστος με σημερινή ισοτιμία Ιαπωνικού Γιεν και μεταφορικά μέσα. Μόνο τελωνείο από Ιαπωνία δεν γνωρίζω τι επιπρόσθετα τέλη θα επιφέρει..Τρελή διαφορά με τους Γερμαναράδες και τα 1495 ευρώ....πωπωπω!!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
DJMIKE Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2023 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2023 Να το ξεθάψω λίγο το θέμα μιας και είπα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Έχω την σειρά της APM και αποφάσισα να πάρω ενα 17mm ethos μιας και τα APM πάνε από 20mm σε 13mm αλλά για μια ακόμα φορά το ethos έφαγε άκυρο και σήμερα παρέλαβα το NAV 17HW απο www.kyoei-osaka.jp. Τελικό κόστος 815,48 ευρώ 1 N 254/1200 Skyliner FlexTube, 200 PDS, StarTravel 120, EvoStar 72 ED DS, EvoStar 120 ED DS, Skymax 90, Nexstar 128 SLT, Heritage 150 virtuoso
Canopus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2023 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2023 (επεξεργάστηκε) Εξαιρετική αγορά φίλτατε Μιχάλη Με τι τηλεσκόπιο θα το χρησιμοποιείς; Ψάχνοντας πέρυσι το καλοκαίρ να βρω καλά "medium power" προσοφθάλμια για το τηλεσκόπιο που έχω (125mm, f/6), κατέληξα και εγώ στους HW 17 και 12.5, επίσης από τον Σακάμπε-σαν του Kyoei-Osaka, με τελικό κόστος πολύ παρόμοιο με το δικό σου (το οποίο είναι αρκετά καλή τιμή, σε σχέση με όσα ζητάνε τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά μαγαζιά). Αν και είχα τις αμφιβολίες μου κατά πόσον αξίζουν τόσα χρήματα για προσοφθάλμια, οι πρώτες 2-3 δοκιμές με έπεισαν απόλυτα. Τα καλύτερα προσοφθάλμια ever, στιβαρή κατασκευή, απίστευτο contrast και βέβαια το πολύ ευρύ και flat πεδίο ακόμα και με το δικό μου f/6. Η Nikon έχει κάνει φοβερή δουλειά εδώ με το γυαλί/coatings που χρησιμοποιεί (τα EiCs απλά μεγαλώνουν τη μεγέθυνση χωρίς καμία επίπτωση στο ήδη φοβερό contrast). Γενικά μια κλάση από μόνα τους, τα XW που έχω μοιάζουν φτωχοί συγγενείς μπροστά τους. Επίσης μου άρεσε πολύ που και τα δύο ήλθαν με serial number (είναικαι το δικό σου με 3xx?) Στο τηλεσκόπιό μου ο 12.5 φαίνεται να έχει καλύτερο fit (και πλέον αποτελεί το "default" προσοφθάλμιο) καθώς συνδυάζει αρκετά καλή μεγέθυνση (60x) χωρίς να φαίνεται να χάνει σε κάτι (φωτεινότητα, εικόνα) σε σχέση με τον 17 εκτός από το μικρότερο πεδίο. Τα "-" που μπορώ να τους καταλογίσω είναι: 1. Παρά το εξαιρετικό κουτί που έχουν δεν υπάρχει θήκη για τα προσοφθάλμια/EiCs (ακόμα στα κουτιά τους τα φυλάω) 2. Μου άρεσε πολύ η αρχική έκδοση με τα βιδάκια στο ταμπελάκι οπότε ξενέρωσα λίγο όταν τα δικά μου δεν ήταν έτσι (καταλαβαίνω έτσι είναι όλα τα καινούρια πλέον) 3. Τα bungee cords/ έλλειψη καπακιού σημαίνει ότι δεν μπορείς να το αφήσεις όλο βράδυ στο τηλεσκόπιο (με το καπάκι) και να πας για ύπνο 2-3 ώρες χωρίς το βάλε-βγάλε 4. Το bat wing είναι κάπως περίεργο να το συνηθίσεις αλλά δεν είναι τόσο κακό, εκτος από το ότι (α) ενοχλεί στο storage και (β) σου επιτρέπει να πλησιάσεις πολύ το μάτι σου στο γυαλί/να το ακουμπήσεις οπότε μετά θα πρέπει να καθαρίζεις κλπ, σε αντίθεση με τα εξαιρετικά rolling eyecups στα XW της Pentax. Γενικά οπτικά HW > XW ενώ σε εργονομία XW >HW 5. Το βάρος είναι μεγάλο αλλά αυτό είναι κάτι το αναμενόμενο από ένα τόσο chad προσοφθάλμιο, και σίγουρα όχι πολύ διαφορετικό από τα 2" XW ή τα Nagler/Ethos etc. Ωστόσο οι εικόνες είναι τόσο καλές που συγχωρούνται όλα!! Το επεξεργάστηκε Απρίλιος 24, 2023 ο Canopus Σκόρπιες σκέψεις: http://ngc253.blogspot.com/travel... without movement...
vagkaf Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2023 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 24, 2023 (επεξεργάστηκε) Καλησπέρα!! Έχω δύο ερωτήσεις: Το μάτι πρέπει να στρίβει για να δει το εξωτερικό μέρος του πεδίου ή είναι αντιληπτό όλο το εύρος με ακίνητο το μάτι? Επίσης με δασμούς, φορους κτλ τι παίζει από αυτά τα ιαπωνικά μαγαζιά ? Με ποια μεταφορική τα στέλνουν και συμπεριλαμβάνουν στο τελικό κόστος κατά τη διάρκεια της πληρωμής τα πάντα ή ενδέχεται να υπάρξουν και εκπλήξεις με καπέλο κατά την παραλαβή ? Το επεξεργάστηκε Απρίλιος 24, 2023 ο vagkaf
DJMIKE Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2023 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2023 (επεξεργάστηκε) Περισσότερο το πήρα για το 10" dob που εχω. Και εμένα με χαλάει που έχουν αφαιρέσει το ταμπελάκι με τα βιδάκια. Το Bat wing είναι κάπως περίεργο αλλά τα περισσότερα προσοφθάλμια τα χρησιμοποιώ με το eyeguard κατεβασμένο οπότε μπορεί και να το βγάλω. Μπαίνει και από Televue . Το μάτι λογικά πρέπει να στρίβει όπως και με τα APM που έχω. Πληρωμή 81800 γιεν για το nav και 10000 γιεν για τα μεταφορικά που μεταφράζονται σε 625,32 ευρώ μέσω του paypal. Στο στέλνουν με DHL EXPRESS. Στον εκτελωνισμό πλήρωσα το ΦΠΑ (μάλλον της Ιαπωνίας 22%) από όλο το ποσό με τα μεταφορικά μαζί + 53 ευρώ τα εκτελωνιστικά. 193 ευρώ περίπου. Σύνολο 815,48 όλα μαζί . Περίπου 300 ευρώ λιγότερα απο το αν το έπαιρνα από Γερμανία και 200 ευρό απο το Ethos. Η διαδικασία ήταν εύκολη και ξεκάθαρη. Μου ζήτησαν 1 screenshot του paypal και εγώ τους έστειλα το invoice του μαγαζιού και το screenshot του paypal με την πληρωμή που γράφει και την ισοτιμία που σε χρεώνει. Το δήλωσα ως προσοφθάλμιο για τηλεσκόπιο και δεν είχε Δασμούς. Έφυγε 18/4 από Οσάκα και το είχα στα χέρια μου 24/4 εκτελωνισμένο. Το επεξεργάστηκε Νοέμβριος 23, 2024 ο DJMIKE 1 N 254/1200 Skyliner FlexTube, 200 PDS, StarTravel 120, EvoStar 72 ED DS, EvoStar 120 ED DS, Skymax 90, Nexstar 128 SLT, Heritage 150 virtuoso
vagkaf Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2023 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2023 (επεξεργάστηκε) On 25/4/2023 at 7:25 ΠΜ, DJMIKE said: Το μάτι λογικά πρέπει να στρίβει όπως και με τα APM που έχω. Όταν το δοκιμάσετε αν είναι εύκολο να μας κάνετε μια σύγκριση σε σχέση με τα APM ως προς αυτο το θέμα. Έχω δει από 100 μοιρών φακό APM ουσιαστικά βλέπεις άνετα τις 70 κεντρικές μοίρες και για τις υπόλοιπες 30 στρίβεις το μάτι/κεφάλι. Σίγουρα ο Nikon θα είναι κορυφαίος φακός και άψογης ποιότητας. Αν δεν κάνω λάθος κατασκευάζεται στην Ιαπωνία. Καλορίζικος και καθαρούς ουρανούς!! Να προσθέσω για όποιον ενδιαφέρει ότι το κάτι ξεχωριστό είναι και ο 17mm 92° της ES. Πολύ πιθανό σε θέμα οξύτητας να υπερτερούν οι Ethos και οι Nav (δε τα έχω συγκρίνει), αλλά η θέαση όλου αυτού του τεράστιου πεδίου με μια ματιά είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι όμως ογκώδης και βαρύς (1,2 κιλά). Παρακάτω είναι μια φωτογραφία που αριστερά φαίνεται το μπροστινό προσοφθάλμιο στοιχείο ενός Pentax XW που από τη σχεδίαση τους έχει ήδη μεγάλο άνοιγμα και δεξιά του ES 92°. Το επεξεργάστηκε Απρίλιος 27, 2023 ο vagkaf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα