Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Στις 00.15 έχει ντοκιμαντέρ σχετικά με την αστρονομία \:D/ .Στο Σκάι.

Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.

Harlow Shapley 1962

Δημοσιεύτηκε

Εντάξει ρε Δημήτρη δεν έκανε και τίποτα.Άλλωστε θα είναι μια ενδιαφέρουσα εκπομπή.:evil: Ευχαριστούμε φίλε!!!!!!!! =D> =D> Μπορεί να την δώ.

Εξ'άλλου ο, ΣΚΑΙ κάποιες φορές βγάζει ωραία θέματα(ακόμα και εκτός αστρονομικού θέματος).

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Συγγνώμη :oops: .Πάντως πιστεύω ότι αξίζει να το δει κανείς.

Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.

Harlow Shapley 1962

Δημοσιεύτηκε

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=142133#142133

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=141821#141821

Απλώς ενδεικτικά. Εγώ που δεν βλέπω σχεδόν καθόλου TV :-& θα ήθελα να ενημερώνομαι με τον τρόπο αυτό. Εκτός αν ο επίσημος administrator έχει διαφορετική των πραγμάτων αντίληψη.

Ευχαριστώ Αστροθοδωρή.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Αν θέλετε να φτιάξετε εδώ την γωνιά του τηλεθεατή, κάντε το. Τουλάχιστον ψάξτε για παλαιότερα θέματα και βάλτε το πρόγραμμά σας εκεί.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Στις 00.15 έχει ντοκιμαντέρ σχετικά με την αστρονομία \:D/ .Στο Σκάι.

Ευχαριστουμε για την ενημερωση!! :D

Παιδια για να μην γεμιζουμε το φορουμ με νεα θεματα ας γραφουμε εδω περι αστρονομικων ντοκιμαντερ οποτε το ξερει καποιος.. οπως ειπε κ ο κ.alepohori ποιο πανω..

Αν θελετε βεβαια...

Δεν εχουμε ολοι την πολυτελεια του χρονου να βλεπουμε τηλεοραση.. ποσο μαλλον να ψαχνουμε για ντοκιμαντερ περι αστρονομιας.. Οποτε θα ειναι σιγουρα βοηθητικο!

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη, δεν έκανε και τίποτα κακό ο Θοδωρής. Η έκτακτη ενημέρωση απαιτεί καμιά φορά νέο thread για να τραβήξει την προσοχή, αλλιώς ο ίδιος παλιός τίτλος μπορεί να είναι λόγος να μη διαβαστεί η είδηση την ίδια μέρα. Εγώ αλλού θα είχα ένσταση: ο τίτλος "Σκάι" δεν λέει πολλά πράγματα και μπορεί κάποιος να μη μπει στον κόπο να διαβάσει περισσότερα. Οι τίτλοι που γράφουμε πρέπει να είναι σύντομοι αλλά περιεκτικοί.

Πάντως για μελλοντική χρήση και οικονομία σε threrads θα ανοίξω ένα νέο με τίτλο "Μη χάσετε σήμερα...", όπου μπορεί κανείς να μας ενημερώνει για αξιόλογες τηλεοπτικές εκπομπές.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Εξωπλανήτες τελικά. Καλό αλλά ήταν επανάληψη.

Ήταν και λίγο παλαιότερο, δεν αναφέραν τίποτα για τον νέο πλανήτη Gliese 581g, είπανε μόνο για τους c και d..άρα γυρίστηκε πριν την τελευταία ανακάλυψη...πολύ καλό παραταύτα..

Στέφανε η ιδέα σου για το "Μη χάσετε σήμερα" κορυφαία! Θα έχει μεγάλη απήχηση νομίζω. :wink:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
καλο ηταν αλλα πολυ αργα ,με πηρε ο υπνος στα μισα... :cheesy:

Και εμενα το ιδιο... :P :mrgreen:

Ενδιαφερον παντως (οσο ειδα..)!

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

Εγώ την είδα για λίγο αλλά μετά με πήρε ο ύπνος.Πάντως ήταν ωραίο

το ντοκιμαντέρ.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε
Να πω την αλήθεια, τα ντοκιμαντέρ δεν περιέχουν μεγάλη «πυκνότητα» πληροφορίας. Περισσότερο είναι χρήσιμα για εικονικές επεξηγήσεις σε θέματα που είναι δύσκολο να περιγραφούν πχ σε ένα βιβλίο, αλλά τα βιβλία και τα περιοδικά σίγουρα έχουν περισσότερα να δώσουν. Τα γραπτά μένουν περισσότερο στην μνήμη απ' ότι οι φευγαλέες εικόνες. Ένα από αυτά που μου άρεσαν είχε βίντεο από τις προσπάθειες γερμανών και αμερικανών να επικεντρωθούν στην έμμεση εύρεση της μαύρης τρύπας που υπάρχει στο κέντρο του Γαλαξία μας. Έδειχναν βίντεο φτιαγμένο από φωτογραφίες που είχαν ληφθεί σε ένα διάστημα 5 ετών και φαίνονταν κάποια άστρα σε ελλειπτικές τροχιές γύρω από το κέντρο.
Skywatcher 8" DOB Pyrex
Δημοσιεύτηκε
Δεν θεωρείται σωστό να διαδίδουμε στο Astrovox μεθόδους παράνομης διακίνησης πνευματικών ιδιοκτησιών. Ούτως ή άλλως σχεδόν όλοι γνωρίζουν τους τρόπους αυτούς και αν όχι, υπάρχουν άλλοι τρόποι να ενημερωθούν. Γι αυτούς τους λόγους καλό θα ήταν κατά την γνώμη μου να αφαιρέσεις τις επίμαχες λέξεις και να περάσεις το μήνυμά σου με έναν προσφορότερο τρόπο, συμβατό με τους εδώ κανονισμούς. Οι εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων κάνουν αυτόματη αναζήτηση των λέξεων κλειδιών που ανέφερες και ίσως να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα κάποια στιγμή.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Δεν θεωρείται σωστό να διαδίδουμε στο Astrovox μεθόδους παράνομης διακίνησης πνευματικών ιδιοκτησιών. Ούτως ή άλλως σχεδόν όλοι γνωρίζουν τους τρόπους αυτούς και αν όχι, υπάρχουν άλλοι τρόποι να ενημερωθούν. Γι αυτούς τους λόγους καλό θα ήταν κατά την γνώμη μου να αφαιρέσεις τις επίμαχες λέξεις και να περάσεις το μήνυμά σου με έναν προσφορότερο τρόπο, συμβατό με τους εδώ κανονισμούς. Οι εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων κάνουν αυτόματη αναζήτηση των λέξεων κλειδιών που ανέφερες και ίσως να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα κάποια στιγμή.

Αφαίρεσα το «επίμαχο» κομμάτι και άφησα μόνο την άποψη μου για την χρησιμότητα των documentaries, που είναι σχετικά αρνητική με το τι προσφέρουν σε σχέση με ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό.

Skywatcher 8" DOB Pyrex
Δημοσιεύτηκε
Να πω την αλήθεια, τα ντοκιμαντέρ δεν περιέχουν μεγάλη «πυκνότητα» πληροφορίας. Περισσότερο είναι χρήσιμα για εικονικές επεξηγήσεις σε θέματα που είναι δύσκολο να περιγραφούν πχ σε ένα βιβλίο, αλλά τα βιβλία και τα περιοδικά σίγουρα έχουν περισσότερα να δώσουν. Τα γραπτά μένουν περισσότερο στην μνήμη απ' ότι οι φευγαλέες εικόνες. Ένα από αυτά που μου άρεσαν είχε βίντεο από τις προσπάθειες γερμανών και αμερικανών να επικεντρωθούν στην έμμεση εύρεση της μαύρης τρύπας που υπάρχει στο κέντρο του Γαλαξία μας. Έδειχναν βίντεο φτιαγμένο από φωτογραφίες που είχαν ληφθεί σε ένα διάστημα 5 ετών και φαίνονταν κάποια άστρα σε ελλειπτικές τροχιές γύρω από το κέντρο.

Σχετικά με αυτό μπορείς να κοιτάξεις και εδώ

http://www.astro.ucla.edu/~ghezgroup/gc/pictures/orbitsMovie.shtml

http://www.astro.ucla.edu/~ghezgroup/gc/pictures/orbitsOverImage10.shtml

http://www.astro.ucla.edu/~ghezgroup/gc/

Δημοσιεύτηκε

Σχετικά με αυτό μπορείς να κοιτάξεις και εδώ

http://www.astro.ucla.edu/~ghezgroup/gc/pictures/orbitsMovie.shtml

http://www.astro.ucla.edu/~ghezgroup/gc/pictures/orbitsOverImage10.shtml

http://www.astro.ucla.edu/~ghezgroup/gc/

Skywatcher 8" DOB Pyrex
  • 1 μήνα αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης