alepohori Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Εννοώ την επίστρωση εσωτερικά του σώματος του προσοφθαλμίου. Τη μαύρη. Βαριέμαι να διαβάζω reviews. Όπως (και περισσότερο) και την θεωρητική ερασιτεχνική αστρονομία. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Παιδιά τα UO HD και τα Baader GO δεν είναι τα ίδια. Κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο αλλά με διαφορετικές προδιαγραφές. Οι επιστρώσεις τους είναι διαφορετικές - φαίνεται με μια ματιά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρατήρηση - και έχουν διαφορετικά βαρελάκια - τα Baader είναι "κλασικού" τύπου απλά χωρίς εγκοπές. Στο φινίρισμά τους υπάρχουν διαφορές από κομμάτι σε κομμάτι όπως ακριβως συμβαίνει και με τα αντίστοιχα UO HD. Από εκεί και πέρα παρουσιάζουν διαφορές στην παρατήρηση; 99.9% όχι, και με αυτή την έννοια όπως λέει και ο Δημήτρης δεν έχει νόημα να δώσει κανείς παραπάνω χρήματα για τα Baader..
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Ο αποψινός ουρανός δεν δίνει περιθώρια για κάτι πρακτικότερο και πάλι, οπότε λίγη θεωρία δεν πρόκειται να βλάψει, αν είναι βέβαια θεωρία το που θα δώσει κάποιος τα χρήματά του αξιοποιώντας τα. Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο φακός που θα προκύψει απο τις εξισώσεις θα αναπαυτεί στον εστιαστή, θα αρχίσουν οι πρακτικές εφαρμογές και τότε θα είμαστε ικανοποιημένοι που το βασανίσαμε πρώτα ώστε να κάνουμε μια ορθή επιλογή. Το συγκεκριμένο review είναι μεθοδολογικώς από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ μου, μοιάζει με πραγματική ερευνητική εργασία, θα πρότεινα Δημήτρη να κάνεις μια εξαίρεση. Αν οι ιατροί δεν διάβαζαν τις έρευνες θα έπρεπε να μην τους επιτρέπετε να σας αγγίζουν καν. Τους πρακτικούς ιατρούς δεν τους έχει η επιστήμη καθόλου σε εκτίμηση.Ηλία, φυσικά η αφορμή για το αναρώτημά μου είναι η επιθυμία που μου γέννησε ο Nagler 12 T4 να ολοκληρώσω την τριάδα, ή έστω να τον ζευγαρώσω. Αλλά με απέτρεψες κάπως με τον 22mm, κάνοντάς με να νοιώσω ένα αίσθημα ανικανοποίητο. Με τρώει η επιθυμία να πάρω ακόμη έναν, όχι για θεωρητικούς λόγους, αλλά επειδή ακριβώς κοίταξα από μέσα του! Έχει blackouts, έχει pincushion, έχει βάρος, έχει όγκο αλλά έχει και μια αντίληψη πεδίου άλλο πράγμα. Προτιμώ 68 ή 82 μοίρες που τις προσλαμβάνω με την μία παρά 100 που να χρειάζονται ανασκαφές, όπως προέκυψε από μια άλλη θεωρητική αναδίφιση: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=133255&sid=d545ba62ac2f65ff2d22fceaa8f1bddb Ο Nagler T4 μοιάζει με Υπερίωνα που κάνει βαράκια και παίρνει στεροειδή και όταν πήρα ένα Υπερίωνα ένιωσα την ίδια ακριβώς επιθυμία με τώρα και πήρα τελικά συνολικά 6, κάτι που δεν μετάνιωσα στην πράξη. Μήπως ο 17mm μου ικανοποιήσει κάπως την επιθυμία αυτή; Και τι πειράζει αν έχει λίγη κόμη ο 22mm, ποτέ δεν με πείραξε η κόμη εκτός από του Hyperion 24mm στο f/4 Stellarvue, μόνο αυτός ο συνδυασμός δεν βλεπότανε κυριολεκτικά από όσους έχω δοκιμάσει. Ηλία, εσύ μου είπες μαζί με τον Kostakis πως ούτε οι Ethos δίνουν αυτήν την αντίληψη πεδίου. Τι να κάνω τώρα; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Κώστα αν σου άρεσε ο 12άρης το πιθανότερο είναι ότι θα σου αρέσουν όλοι. Απλά αν υπάρχει κόμη στο τηλεσκόπιο το πιθανότερο είναι ότι ο 22άρης θα σου τη δείξει.. Όπως σου απάντησα και στο πμ αν τον χρησιμοποιήσεις σε νευτώνειο με paracorr ή σε κάποιο petzval διοπτρικό αυτό που θα δεις είναι ένα flat και ομοιόμορφο πεδίο από άκρη σε άκρη. Ένα άλλο θέμα είναι κατά πόσον σου χρειάζονται όλες αυτές οι εστιακές (22 και 17). Άλλο να πάρεις 1-2 ορθοσκοπικούς για να συμπληρώσεις ένα σετ και άλλο να μαζεύεις nagler ή ethos χωρίς πρακτικά να τους χρειάζεσαι..
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Σωστός προβληματισμός.Στην πραγματικότητα έναν SWA 30mm, έναν Baader Zoom και έναν Barlow 2x μόνο χρειάζομαι. Από την άλλη όμως... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Στο review οι Zeiss είναι μη αποκτήσιμοι οι δε Pentax orthos έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια πιθανολογώ το ίδιο και για τους astrophysics plossls ενώ οι super mono με 30 μοίρες πεδίο δεν θα έλεγα ότι είναι αποδεκτοί.Από τους άλλους οι brandon είναι μαζί με τους orthos πλην όμως είναι και USA Οι radian υπερτιμημένοι ενώ οι televue plossls είναι προσοφθάλμιοι της σειράς...Σε αυτό: http://www.brayebrookobservatory.org/BrayObsWebSite/HOMEPAGE/PageMill_Resources/Comparison%20test%20of%20TVPlossl%20vs%20Brandon.pdf στα γρήγορα τηλεσκόπια οι brandon δεν τα πάνε καλά στο f/7 και πάνω είναι πρώτοι, οι televue plossls είναι κάτω και από τους GSO και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω. Φακοί και οι δύο με δύο συμμετρικούς αχρωματικούς φακούς δεν είναι και δύσκολο να κατασκευαστούν. Αυτή είναι και η αιτία που από τη δεκαετία του 80 οι plossl αντικατέστησαν τους orthoscopics. Οι πραγματικοί plossl δεν είναι συμμετρικοί. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Στο review οι Zeiss είναι μη αποκτήσιμοι οι δε Pentax orthos έχουν καταργηθεί εδώ και χρόνια Γιώργο είσαι σίγουρος ότι έχουν καταργηθεί οι Pentax orthos; Αυτοί που πουλιούνται εδώ είναι άλλη πάστα δηλαδή; http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=2690&kw=pentax%20XO&st=2 http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=2689&kw=pentax%20XO&st=2 http://www.kkohki.com/English/kkohkiparts.html#PentaxXW με μπέρδεψες τώρα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Κανένας από αυτούς δεν είναι pentax orthoscopic αυτοί είναι και είναι 0.965" όλοιhttp://stargazerslounge.com/equipment-discussion/77558-pentax-orthos-planetary-eyepiece-gems.htmlΟι XP, XO και XF ΔΕΝ είναι orthoscopics κανένας τους δεν είναι 4 στοιχείων. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Καλησπερα... Εχω το 120 ED της skywatcher και ενα ζουμ WO 7,5 - 22,5 ενα barlow και ενα μαμισιο 28.Θα ηθελα να μου προτεινατε ενα προσοφθαλμιο στα 3,5-4 γιατι θελω να αντικαταστησω τον barlow σε αυτη την εστιακη αποσταση. Τον χρησιμοποιουσα με τον ζουμ. Πιστευω οτι το τηλεσκοπιο τραβαει και 3mm αλλα δεν εχω κανει καποια δοκιμη. Δε σκεφτομαι ορθοσκοπικους γιατι φοραω γυαλια. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Έναν Televue zoom 6-3x τον έχεις σκεφτεί; Στα 3.5mm και με γιαλιά ξέχνα τους Ortho & Plossl. Nagler T6, Radian, Ethos, Vixen LVW, Celestron Ultima, Baader Hyperion, TMB Planetary, είναι θέμα budget κυρίως. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Έναν Televue zoom 6-3x τον έχεις σκεφτεί; Στα 3.5mm και με γιαλιά ξέχνα τους Ortho & Plossl. Nagler T6, Radian, Ethos, Vixen LVW, Celestron Ultima, Baader Hyperion, TMB Planetary, είναι θέμα budget κυρίως. Ακριβώς Βαγγέλη, είναι θέμα πόσα θες να δώσεις. Αν το βγάλεις έξω αυτό...δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτήν εδώ http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=2681&kw=pentax%20xw&st=2 Κορυφαίος σε άνεση (20mm eye relief) για σένα που φοράς γυαλιά και οπτική ποιότητα! Τώρα ειδικά, που το Δολλάριο παίρνει σιγά σιγά την κατρακύλα πάλι (έχει φτάσει το 1,40), δεν την βρίσκω τρομερά απαγορευτική την τιμή του...αν τους ρωτήσεις ποιά είναι η καλύτερη τιμή που μπορούν να σου κάνουν, εμένα μου είπανε (για τον 5mm αλλά το ίδιο θα σου πούνε) ότι $293.55 για τον φακό και $53.46 μεταφορικά (USPS Priority) με ασφάλιση μέσα. Σύνολο 347.01 USD = 248.69 EUR (σημερινή ισοτιμία) Θα έχεις έναν κορυφαίο premium φακό που θα σου μείνει...επίσης με φαινόμενο πεδίο 70 μοίρες που είναι αρκετά καλό... Αν είναι το τηλεσκόπιο που ξέρω με 900mm εστιακή, θα έχεις 257x με αυτό το φακό και τις ανέσεις σου με τα 20mm eye relief...μήπως είσαι όμως σε πολλές μεγεθύνσεις με αυτό το τηλεσκόπιο; Κώστα ο televue zoom είναι πιο ακριβός και με καθόλου άνεση για γυαλιά! 10mm eye relief είναι άκρως απαγορευτικό για διοπτροφόρους ανθρώπους, το γνωρίζω από τον Nagler 16mm Τ5 και θα έχει και φαινόμενο μόνο 50 μοίρες! http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=1494&kw=televue%20zoom&st=2 Pentax XW 3.5mm νομίζω πως είναι η καλύτερη λύση για σένα Βαγγέλη..σκέψου όμως ότι είσαι κάπως στα όρια του σωλήνα σου όσον αφορά την ισχύ.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Έχεις δίκιο για πεδίο και eye relief. O Antares Speers Waler 5-8mm έχει 80-87 μοίρες πεδίο και ελαφρά καλύτερο eye relief (τον έχω στα υπ' όψιν). Και φοβερές κριτικές. Αλλά πάλι δεν κάνει για γυαλιά και δεν κατεβαίνει μέχρι τα 3.5mm.Και οι Televue και οι Antares δεν είναι αυθεντικοί zoom αλλά προσοφθάλμιοι μεταβλητού εστιακού μήκους. Μεγαλώνει η μεγέθυνση υψώνοντας τον προσοφθάλμιο, όπως οι Pentax ή Hyperion μικρότερης εστιακής είναι υψηλότεροι από τα άλλα αδέρφια τους.Όντως, από όλους τους SWA οι Pentax θεωρούνται καλύτεροι (και από τους Panoptic- Radian). Εκτός ίσως από τους Nikon SW, αλλά πάνε μέχρι 5mm και είναι ακριβότεροι. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Λοιπον ο pentax ειναι οτι πρεπει, τον κοιταζα και το πρωι σε ενα αγγλικο site αλλα ηταν πιο ακριβος απο το site που μου δειχνεις. Εκτος και παω στον πιο οικονομικο radian. Οσο για το 3,5 νομιζω οτι το σηκωνει το τηλεσκοπιο. Βασικα τοσο καιρο χρησιμοποιω τον ζουμ στο 7,5 και με τον barlow το παω στα 3,75 και αποδιδει πολυ καλα.Καποια στιγμη ο Kostakis μου εχει πει οτι κανανε τεστ με το ιδιο τηλεσκοπιο και ειχαν βαλει εναν radian 4mm μαζι με barlow 2x, δηλαδη συνολο 450x και ειχαν αρκετα λεπτομερες ειδωλο. Αν πουμε οτι ο κανονας ειναι 2x120=240 μεγεθυνση τοτε πιστευω κι εγω οτι επειδη ειναι ED θα φτανει ανετα το 257 και μπορει και λιγο παραπανω. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Λοιπον ο pentax ειναι οτι πρεπει, τον κοιταζα και το πρωι σε ενα αγγλικο site αλλα ηταν πιο ακριβος απο το site που μου δειχνεις. Εκτος και παω στον πιο οικονομικο radian. Απ'ότι έχω διαβάσει στο Internet όλο αυτό το καιρό, συμπεραίνω πως η οπτική απόδοση/ποιότητα του Pentax (ειδικά σε μεγάλες μεγεθύνσεις) είναι έτη φωτός μπροστά από τον Radian... Έτσι τουλάχιστον κατάλαβα, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος. Τελευταία ξεπουλάει σε τιμές τρελές η Televue τους Radian (149$ το κομμάτι στην OPTcorp.com) μάλλον ξεστοκάρουν υποθέτω ή τη πάει για φούντο τη σειρά αυτή...διαισθάνομαι πως δεν πρέπει να είχε τόση επιτυχία... Ας μιλήσει και κάποιος κάτοχος Radian παιδιά, για να έχουμε και μια σίγουρη άποψη και ας καταθέσει τις εντυπώσεις του. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Με 4mm προσοφθάλμιο θα παρατηρείς πλανήτες και διπλούς αστέρες υποθέτω και επειδή έχεις και διοπτρικό θα είναι σε ισημερινή βάση οπότε μην το ψάχνεις πάρε έναν orthoscopic 4mm volcano top και είσαι μια χαρά. Δεν χρειάζεσαι πεδία πάνω από 45 μοίρες για αυτά τα αντικείμενα. Μη θυσιάσεις οξύτητα για το πεδίο σε αυτά τα mm δεν αξίζει τον κόπο. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Γιωργο δε θελω ορθοσκοπικο γιατι φοραω γυαλια.Ναι κυριως για πλανητικη το θελω για να μη χρησιμοποιω τον barlow. ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Απαντώντας στο αρχικό ερώτημα του Κώστα να πω ότι έχω μια σχεδόν ολοκληρωμένη σειρά (baader genuine orthos) αλλά αυτό το κατάφερα διότι το επιτρέπει η τιμή τους. Θα ήθελα και όλους τους Pentax XW αλλά... δε γίνεται. Πάντως η απάντηση στο ερώτημα ενός προσεκτικού καταναλωτή με πεπερασμένο ποσό χρημάτων είναι το να αξιοποιήσει κάθε ευρώ με προσεκτικές επιλογές από όλες τις σειρές. Αν τώρα μπει ο παράγοντας "ανθρώπινη αδυναμία" η ολοκληρωμένη σειρά είναι σαφώς ελκυστική «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Προς koulosb.Μέσα στις επιλογές είναι και τα William Optics. Υπάρχει το 4mm Uwan με εξαιρετικές κριτικές (το πιο Nagler από αυτά που δεν είναι Nagler) αλλά και το καινούριο πλανητικό SPL των 3mm για το οποίο δεν έχω ιδέα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
koulosb Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Το UWAN εχει eye relief 12mm οποτε δε μου κανει .... τα SPL τα ειδα εχουν καλο eye relief και καλη τιμη αλλα πρεπει να ψαξω για κανα test γιατι πρωτη φορα τους ακουω. Ευχαριστω ''''Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή απο το να ανακαλύψεις το ακριβές σημείο,απο το οποίο πρέπει να παρατηρούνται και να κρίνονται όλα τα πράγματα,κι ύστερα να παραμείνεις σε αυτό το σημείο.''''
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Αν έχεις μυωπία δεν χρειάζεται να φοράς γυαλιά απλώς εστιάζεις αλλού. Αν έχεις πάλι αστιγματισμό δεν έχει σημασία με τόσο μικρή κόρη εξόδου που θα έχει ένας 4mm (εκτός και έχεις πάρα πολύ αστιγματισμό). Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Αν έχεις μυωπία δεν χρειάζεται να φοράς γυαλιά απλώς εστιάζεις αλλού. Αν έχεις πάλι αστιγματισμό δεν έχει σημασία με τόσο μικρή κόρη εξόδου που θα έχει ένας 4mm (εκτός και έχεις πάρα πολύ αστιγματισμό). Αν πάλι θέλεις όπως και να 'χει να φοράς γυαλιά τότε ξέχνα τα λίγα mm και πάρε έναν καλό barlow έτσι κι αλλιώς αυτοί οι προσοφθάλμιοι που σε λίγα mm έχνουν 20mm eye relief έχουν ενσωματωμένο barlow ουσιαστικά. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Πράγματι, το αρχικό ερώτημα: "Προσοφθάλμια: Μεμονωμένα ή ολόκληρες σειρές;" θα μπορούσε να περιλαμβάνει και την παράμετρο Barlow, ή ακόμη καλύτερα τις λύσεις της Denk και του Siebert. 1 προσοφθάλμιο από τα καλύτερα μπορεί να δίνει 3 ή και περισσότερες μεγεθύνσεις. Ευκολία και (μακροπρόθεσμα) οικονομία. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
scott Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2010 Αν ειχα πολλα λεφτα θα επερνα και σειρες κ γενικος γυρα στα 100 προσοφθαλμια! Σηγουρα θα ειχα ολους τους hyperion,ultima,μερικους nagler, 2 ethos,2 powermate,2 barlow.... υπερβολες... Αν υποθεσουμε οτι τα ethos ειναι τα καλυτερα, ethos 17 +barlow x2 και powermate x4 ισος ειναι αριστηεπιλογη. Καλη σκεψη ειναι και ο nagler 31 +barlow x2 -powermate x2.5 και x5 πιστευω.Σε οσους δεν αρεσουν barlow k powermates nagler 24 12 7.Ενδιαφερον εχουν και τα ultima 22 17 13 8.Πιο οικονομικα hyperion 22 17 13 η μονο 13 + hyperion zoom!Αυτο σκεφτομαι αλωστε και για μενα. Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα