Jump to content

Πολιτικά μη ορθός αστρονόμος (Oh YES!!!!)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δείτε την διαφήμιση της Unitron από το 1961. Ωραίος ο ανέμελος ερασιτέχνης με το τηλεσκόπιο και το τσιγάρο στο χέρι... Φανταστείτε μια τέτοια διαφήμιση σήμερα με τον ερασιτέχνη να έχει το τσιγάρο στο χέρι τι θα ακούγαμε από τους αηδιαστικούς "πολιτικά ορθούς" μπουρδολογούντες "οικολόγους"... "προπαγανδίζει το τσιγάρο", "απαράδεκτος" και ίσως να απαγόρευαν τη διαφήμιση. Για την ακρίβεια δεν νομίζω πως θα δεχόταν καν περιοδικό να την δημοσιεύσει σήμερα...

Τι ωραία που ήταν τότε τα πράγματα χωρίς τις απαγορεύσεις και τη δικτατορία του "πολιτικά ορθού", "οικολογικου" κλπ μπούρδες...

1953765911_Unitron_114_Ad1961_10001351.thumb.jpg.cff25ad766d6d719cf00fa9d59064dc3.jpg

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

....... http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231065639

... δείτε την τελευταία παράγραφο! :shock:

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ βλέπω πως το Unitron ομοιάζει το ίδιο με ένα τεράστιο τσιγάρο. Το ίδιο χρώμα και οι ίδιες αναλογίες. Συνειρμικά συνδέονται λοιπόν.

Βεβαίως εκείνη την εποχή η νόμιμη και μαύρη διαφήμιση του καπνού ξεπερνούσε σκανδαλωδώς ακόμη και την σημερινή αισχρή και χυδαία υπερδιαφήμιση της αιθυλικής αλκοόλης. Και αυτή η διαφήμιση της Unitron απλώς ακολουθούσε το ρεύμα.

Αν μικρός (5-7 ετών!) δεν συνέλλεγα αυτοκόλλητα με μάρκες τσιγάρων (Δήλος, Σαντέ, Ματσάγκου, Σέρτικα) και δεν είχαν βομβαρδιστεί με εικόνες τα μάτια μου και παθητική νικοτίνη ο εγκέφαλός μου, σήμερα μπορεί να μην κάπνιζα και τα παιδιά μου να κέρδιζαν 5-10-20 (ευτυχώς δεν γνωρίζω πόσο ακριβώς) παραπάνω χρόνια από την βοήθειά μου. Πολύπλοκο θέμα. Εύχομαι ο Μάκης, η Ειρήνη, ο Μιχάλης, η Ελένη και τα υπόλοιπα παιδιά να μην μπλέξουν ώστε το χαρτζιλίκι τους να το κάνουν βιβλία και τηλεσκόπια και τα πνευμόνια τους ποδήλατο και ορειβασία.

Έναν άλλο χαμένο παράδεισο τον πρόσεξες; Τα υπερελαφρά προσοφθάλμια της εποχής εκείνης επέτρεπαν την χρήση eyepiece turret, ας τον μεταφράσουμε ως περιστρεφόμενο πυργίσκο προσοφθαλμίων. Πόσο μου αρέσει αυτή η ιδέα! Αλλά με τα περισσότερα προσοφθάλμιά μου είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί. Άντε να βάλεις τον Nagler T4 ανάποδα, στηριγμένο σε μια βιδούλα, να τον αντικρίζει η γης προκλητικά: έλα μου, έλα μου! Ενώ με τα Brandon, τα Plossl και τα Ορθοσκοπικά μια χαρά θα ήταν (ακόμη όμως και με τα Agena SWA για λίγο widefield).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βλέπω Δημήτρη πως το LSD είναι πιο κάτω σε επικινδυνότητα από το τσιγάρο χαχα μάλλον LSD θα είχαν πάρει όσοι έκαναν αυτή τη "μελέτη" δόξα τω Θεω έχουμε πολλές "μελέτες".

Δεν υπάρχει μαύρη διαφήμιση στο τσιγάρο στην Unitron. Δεν φαίνεται κάποια μάρκα. Προσωπικά δεν έχω τίποτα ενάντια στη διαφήμιση προϊόντων καπνού. Πρέπει να επιτρέπεται κανονικά όπως και του αλκοόλ. Είμαστε πολλοί που δεν θεωρούμε το να πιούμε μια μπύρα ή ένα κρασί χειρότερο από το LSD.

Και η λέξη "οικολογία" μου φέρνει αναγούλα ενας ανόητος συρμός που θα πάει μόδα είναι θα περάσει...

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

....... http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231065639

... δείτε την τελευταία παράγραφο! :shock:

 

Πάμε off topic τώρα, αλλά επειδή το θέμα είναι λεπτό και αποτελεί ακριβώς την εξειδίκευσή μου, θέλω να πω πως στην έρευνα αυτή εμπεριέχεται η παράμετρος της διαθεσιμότητας, οπότε θα πρέπει να αξιολογηθεί, όπως και κάθε στατιστική, πολύ προσεκτικά. Το LSD λόγου χάρη φαίνεται στατιστικά αθώο διότι δεν χρησιμοποιείται συχνά. Ατομικά όμως βλάπτει σε υψηλό ποσοστό. Δεν κάνει εξάρτηση, ούτε πολλές βλάβες βέβαια και μπορεί κάποιος βιαστικά να το κρίνει ως αθώο. Η μία βλάβη όμως που προκαλεί αρκεί (ψύχωση).

Δεν υπάρχουν αθώες ουσίες, δεν υπάρχουν μαλακά ναρκωτικά.-

Συγνώμη για τις παρεμβάσεις αλλά μας διαβάζουν και παιδιά, να μην τα πάρουμε στον λαιμό μας.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υπάρχει διαφορά η χρήση και μόνο του LSD είναι καταστροφική του αλκοόλ είναι καταστροφική η κατάχρηση. Καταστροφική είναι η κατάχρηση και στο κοντοσούβλι και στο σουβλιστό αρνί μιας και θα μπουκώσουν όλες οι αρτηρίες αν το παρακάνουμε. Έλεος με τις "μελέτες" ειδικά όπως τις διαστεβλώνουν κάποιοι "δημοσιογράφοι".

Για το κάπνισμα όλοι γνωρίζουμε πως είναι ανθυγιεινή συνήθεια από κεί όμως μέχρι να ρετουσάρουν φωτογραφίες για να μη φανεί πως διασημότητες κάπνιζαν ε παραπάει!

 

Ο Νατ εξαναγκάστηκε πέρυσι σε παραίτηση από σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, όταν κατηγόρησε τις αρχές ότι αγνοούν τα επιστημονικά δεδομένα, που δείχνουν ότι η κάνναβη είναι λιγότερο επιβλαβής από το αλκοόλ.

 

Λέτε να ήταν υπό την επήρεια ο Νατ όσο έγραφε τη μελέτη; :mrgreen:

 

Για να γυρίσουμε στην αστρονομία τα turret και σήμερα μια χαρά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τους orthoscopic, plossls και brandon. Ακόμα και με τους nagler T6 που είναι ελαφρείς.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αφού αναφεόμαστε στο κάπνισμα, ένα πολύ ενδιαφέρον, δωρεάν και ευκολοδιαβαστο βιβλίο, βρίσκεται εδώ:

http://www.skeftomai.gr/kapnisma/download.html

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Η συγκεκριμένη έρευνα με το ποτό βεβαια θέλει να δείξει την επικινδυνότητά του αλλά κακώς το συγκρίνει με ναρκωτικά διότι αυτά γίνονται εύκολα εξάρτηση, ορισμένα μάλιστα σχεδόν αμέσως. Και στα "ελαφριά" ναρκωτικά ο εθισμός είναι περισσότερο στο μυαλό, αλλά είναι εκεί. Για το ποτό και μόνο, όπως λέγανε και οι αρχαίοι μας πρόγονοι πάν μέτρον άριστον, κάτι που βέβαια και αυτοί δεν τηρούσαν πολλές φορές, αλλά καλό θα ήταν τουλάχιστον να το τηρούμε εμείς.

 

Επίσης συμφωνώ απόλυτα, άν και καπνίζω, ότι διαφημίσεις με το τσιγάρο δεν είναι καλές. Ανεβαίνεις στον Πάρνωνα και θές να πάς λίγη ανάβαση, μία βόλτα τέσπα ανάμεσα στα έλατα και σου βγαίνει η πίστη. Το τσιγάρο δεν ωφελεί σε τίποτε, το αντίθετο μάλιστα. Άν δεν κάνω λάθος υπάρχει μία έρευνα η οποία δεν ξέρω τελικά αν ισχύει η όχι που λέει οτι η συνήθεια του καπνίσματος μπορεί να είναι και κληρονομική, βρισκόμενη σε λανθάνουσα μορφή στο dna μας και σε κάποιους μπορεί να ενεργοποιηθεί με την μορφή της περιέργειας να κάνουμε ένα τσιγάρο έτσι απλά μία μέρα. Ψάχτο αυτό Kokkoli γιατί είναι ενδιαφέρον. Όπως και να έχει όμως η εικόνα του Cowboy πάνω στο άλογο με το τσιγάρο είναι για πολλούς αρκετοί ώστε να δοκιμάσουν ακόμη και άν δεν τους το έχει προσφέρει κάποιος. Και αυτά τα πράγματα γίνονται και στο ασυνείδητο και εκεί στοχεύουν κάποιες ψαγμένες διαφημίσεις.

 

Όπως επίσης έχει πλέον αποδειχθεί και επιστημονικά ότι στους καπνιστές υπάρχει στοιχείο στο dna το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μόλις κάποιος κόψει το κάπνισμα παίρνει λίγα κιλά. Anyway, άλλες εποχές τότε σε αυτή την διαφήμιση και άλλες τώρα.

 

Ιστορικό στοιχείο: Το κάπνισμα σαν συνήθεια στον "πολιτισμένο" κόσμο ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Κολόμβο ο οποίος πήρε την συνήθεια των πούρων από τους Ιθαγενείς.

starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να γυρίσω στη διαφήμιση... εμένα δεν με χαλάει μια φωτό κάποιου με το τσιγάρο στο χέρι δίπλα στο τηλεσκόπιό του. Κάποιοι θα ήθελαν να την λογοκρίνουν δεν νομίζω πως θα την δημοσίευαν αστρονομικά περιοδικά σήμερα. Πάλι καλά που δεν λογοκρίνουν τον W. S. Huston που δεν αποχωρίζονταν την πίπα και τον καπνό του... Αν ζούσε σήμερα ίσως να το έκαναν...
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο Dickinson μόνο καλά λόγια θα έχει να πει για τα Unitron. Ο ερευνητής εύκολα αντικαθίσταται με έναν 6x30 (δεν μου αρέσει μεγαλύτερος σε τέτοιο μικρό τηλεσκόπιο, μοιάζει παράταιρος).
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Υπάρχουν πολλά στοιχεία για γενετικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων που έχουν ισχυρή τάση να εξαρτηθούν και εκείνων που δεν έχουν. Οι διαφορές αυτές αφορούν είτε γονίδια που επηρεάζουν την φαρμακοδυναμική δράση μιας ουσίας (πχ διαφορετικοί υπότυποι υποδοχέων διαφόρων ουσιών στον εγκέφαλο και αλλού) είτε την φαρμακοκινητική της (μεταβολισμός στο ήπαρ, απέκκριση από τους νεφρούς). Γενικά τα άτομα με έφεση στις εξαρτήσεις ενδέχεται να έχουν χαμηλή ντοπαμινεργική δραστηριότητα στο κύκλωμα ανταμοιβής του εγκεφάλου (κοιλιακή καλυπτρική περιοχή- επικλινής πυρήνας), κάτι που είναι αποδεδειγμένο στα αρσενικά Β πληθυσμών Macaque Rhesus αλλά για ηθικούς λόγους δεν είναι εφικτό να οργανωθούν ανάλογα πειράματα στον άνθρωπο.

Γενικά στην εξάρτηση η συμμετοχή του βιολογικού (σωματικές παράμετροι και ψυχολογία) και του περιβαλλοντικού παράγοντα (φυσικό περιβάλλον και κοινωνία) θεωρείται πως είναι 50% για τον καθένα. Η διαφήμιση αποτελεί περιβαλλοντικό στοιχείο και επιδρά με διαφορετική βαρύτητα σε ευαίσθητα και μη άτομα.

Η πιο εθιστική ουσία που γνωρίζουμε είναι η νικοτίνη. Απλώς δεν τροποποιεί τις ψυχικές μας λειτουργίες (δεν προκαλεί κάποια μέθη δηλαδή) και δεν θεωρείται «ναρκωτικό» με την έννοια αυτή. Οι σημαντικότερες βλάβες της είναι σωματικές. Εκείνη με την μεγαλύτερη στατιστική επίδραση στον γενικό πληθυσμό και άρα με τις βαρύτερες βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις είναι το αλκοόλ. Από τα πλέον εθιστικά και εξαρτησιογόνα ναρκωτικά είναι η ηρωίνη και το κρακ, τα οποία αποδομούν τις κοινωνικές μας δυνατότητες στο έπακρο. Από τα πλέον ψυχοτρόπα η κάνναβις, η οποία προκαλεί αγχώδεις διαταραχές και ψυχώσεις σε βαθμό αντιστρόφως ανάλογο με την ηλικία και ανάλογο με την περιεκτικότητα σε THC η οποία στις νέες ποικιλίες είναι αυξημένη (η νέα κάνναβη δεν είναι μαλακή, ακόμη και αν ήταν η παλαιά). Δυστυχώς σήμερα καπνίζουν σε πολύ μικρή ηλικία και εγώ σπάνια βλέπω πλέον νεαρό ψυχωτικό άτομο (με παραλήρημα ή ψευδαισθήσεις) που να μην έχει καπνίσει χασίς πριν τα 18 του έτη. Τέλος, 1 τριπάκι LSD αρκεί σε ευαίσθητα άτομα για να έχεις flash back, δηλαδή παροξυσμικές ψευδαισθητικές εμπειρίες ακόμη και δεκαετίες μετά. Χρόνιοι χρήστες LCD (ελάχιστοι το αντέχουν για πολύ καιρό) παρουσιάζουν μια εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης των νοητικών λειτουργιών με ανοϊκά στοιχεία.

 

Η ηδονή είναι αλλού παιδιά: η θέα του ουρανού, η περιπέτεια της γνώσης, η κοινωνική συναναστροφή, το σεξ (αυτό αντιθέτως με τις ουσίες η επιστήμη συνεχώς ανακαλύπτει πόσο ευεργετικό είναι) και τόσα άλλα πράγματα μπορούν να δώσουν ηδονή που θα ενέκρινε με επαίνους ο Επίκουρος και όχι ψευδή, αυνανιστική, εσωστρεφή, αφύσικη, ανερέθιστη, ανεπιβράβευτη και εξωπραγματική ικανοποίηση.

 

Ξανά συγνώμη για το off topic αλλά δυστυχώς το θέμα αυτό είναι μείζον και πρέπει να ακούγεται και η πραγματικότητα. Ο χρήστης χρησιμοποιεί τον μηχανισμό της άρνησης (δεν θα εξαρτηθώ εγώ, το ελέγχω, λίγο δεν βλάπτει, τα μαλακά δεν βλάπτουν, όλα το ίδιο βάσιμα με την… Αστρολογία) και οι ηρωϊνομανείς, έχοντας ζήσει αυτό το φαινόμενο στο έπακρο το ονομάζουν «παραμύθιασμα». Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι δεν παραμυθιάζονται, οι προσεγγίσεις τους είναι επιστημονικές και ο προσανατολισμός τους εξωστρεφής. Ότι μας τυφλώνει είναι εχθρός μας, θέλουμε τα μάτια μας για να βλέπουμε μακρυά, όσο μακρύτερα γίνεται.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

$125.00 το 1961 έχουν την ίδια αγοραστική δύναμη με $905.83 το 2010.

:-k

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έλεος!

Ε τότε να δείχνουμε διαφημίσεις με τσιγάρα για να καπνίζουν όλοι...

Νιώθω με αυτό το thread ότι διαβάζω δοκίμια ψυχανάλυσης!

 

Ας μένουμε στο θέμα της αστρονομίας..

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και σήμερα ένα Unitron σε άριστη κατάσταση θα το βρεις ίσως και περισσότερα. Τα κλασσικά τηλεσκόπια αξίζουν. Κανένα από τα σημερινά πλατιάς κατανάλωσης δεν θα έχει αξία μια γενιά μετά (αν υποθέσουμε πως δουλεύηουν ακόμα). Η καινούργια τεχνολογία απαξιώνεται ταχύτατα. Ένας ακόμα λόγος να προσανατολίζεται κανείς σε καλό οπτικό σύστημα και όχι σε ηλεκτρονικά γκάτζετ.

Ομολογώ πάντως πως τα μακριά κλασσικά διοπτρικά έχουν αλλη γοητεία που δεν την έχει κανένα apo κοντό και καμία "τριπλέτα".

Πάντως το 1985 υπήρχε αντιπροσωπεία της Unitron στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος κάπου. Είχα ρωτήσει για το 6" f/15 τιμή από περιέργεια μου είχαν πει γύρω στα 2.500.000 δραχμές του 1985... πόσα είναι αν τα ανάγουμε στο σήμερα; :mrgreen:

Δείτε την παρακάτω φωτό ο μεγάλος Hubble καπνίζων δίπλα στο τηλεσκόπιο Schmidt του Πάλομαρ!

Περίεργο πως την δημοσίευσαν αρετουσάριστη οι υγιεινιστές αμερικάνοι λογοκριτές!

edwin_hubble.jpg.09f049dbf0272819f598dfaa67fe8127.jpg

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είμαι ο μόνος που δεν βλεπει την φωτο "Unitron_114_Ad 1961_10001351.jpg" ή υπάρχει και αλλος;;;

 

edit: Μου την έκοβε το Kaspersky -του εχω βάλει να κόβει τις διαφημίσεις- αλλά μάλλον κάτι ξέρει παραπάνω :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Έλεος!

Ε τότε να δείχνουμε διαφημίσεις με τσιγάρα για να καπνίζουν όλοι...

Νιώθω με αυτό το thread ότι διαβάζω δοκίμια ψυχανάλυσης!

 

Ας μένουμε στο θέμα της αστρονομίας..

 

Αν αυτό το "ψυχανάλυση" το είπες για μένα, πάρτο πίσω. Σ' έβρισα εγώ;

Για όποιον ενδιαφέρεται λίγο παραπάνω, ορίστε ένα δωράκι από μαθήματα που κάνω: http://www.mediafire.com/?7656taiz1959gf3

Είναι παρουσίαση εκλαϊκευμένη καθώς απευθύνεται σε νέους ψυχολόγους και όχι σε ιατρούς. Διαβάστε το με δική σας ευθύνη, είναι φτιαγμένη από εμένα και ακολουθεί το δικό μου ύφος, αν δεν σας αρέσει μην μου αρχίσετε τα έλεος, ας μην την διαβάζατε. :mrgreen:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επισης αυτός ο τύπος πρέπει να ήταν χαζός για να καπνίζει... Δεν ντρέπεται να δίνει τέτοια παραδείγματα :mrgreen:

 

ΥΓ Ο μεγαλύτερος υγιεινιστής φανατικός χορτοφάγος και αντικαπνιστής για όποιον δεν το γνωρίζει ήταν ο Αδόλφος Χιτλερ. Απαγόρευε το κάπνισμα στους γύρω του.... βρε κάτι μου θυμίζει αυτή η απαγόρευση... :cheesy:

 

Thanks to the Ministry of Science and Education, and the Reich Health Office, posters were produced depicting smoking as the typically despicable habit of Jews, jazz musicians, Gypsies, Indians, homosexuals, blacks, communists, capitalists, cripples, intellectuals and harlots. Zealous lobbyists descended into the schools, terrifying children with tales of impotence and racial impurity.

 

Δεν άφησαν και κανέναν απέξω :cheesy:

Η αναλογία με τις διαλέξεις στα σχολεία σήμερα είναι εντυπωσιακή!

 

Δείτε τη σελίδα http://constitutionalistnc.tripod.com/hitler-leftist/id1.html έχει ενδιαφέρον!

einstein_quote_01.thumb.jpg.3f8cc459de99a47e516c9f427b4d56c5.jpg

nazi2a.gif.73b34b3e9bf546189c4d15d02af78460.gif

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για το θέμα της απαγορευσης του καπνισματος: Υπαρχει καποια μελετη που να καταληγει στο συμπερασμα οτι καποιος που εισπνεει καπνο παθητικως δεν διατρεχει κανενα κινδυνο;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Θα μας απαντούσε ο Φύρερ που το πρωτοαπαγόρευσε αλλά δυστυχώς δεν μπορεί απο κεί που είναι :cheesy:

Πέρα από τα αστεία το να το απαγορεύουν και σε ανοιχτούς χώρους και σε αστροπάρτυ παραπάει...

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μαλλον για τους ανοικτους χωρους, αν ισχυει, εχεις δικιο, ειναι καπως υπερβολικο. Ομως καθημερινως βιωνω την αναισθησια καποιων καπνιστων που δεν σεβονται ουτε τη παρουσια νεαρων ατομων και αναβουν το ενα πισω απο το αλλο σε κλειστους χωρους. Υπηρξα κι εγω κοροιδο και πρεζακι για δεκαπεντε χρονια και καταλαβαινω το παραπονο σου. Αλλα οπως οταν ενας περιορισμενος χωρος μυριζει βοθρολυματα δεν ειναι δειγμα πολιτισμου, το ιδιο ισχυει για τον καπνο του οποιου την ακριβη χημικη συσταση δεν γνωριζουμε επακριβως.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για το θέμα της απαγορευσης του καπνισματος: Υπαρχει καποια μελετη που να καταληγει στο συμπερασμα οτι καποιος που εισπνεει καπνο παθητικως δεν διατρεχει κανενα κινδυνο;

δες εδώ: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=985921 και εδώ: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2682

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δεν είσαι σωβινιστικό γουρούνι Κωστάκη, φιλότεχνος είσαι :mrgreen:

 

Μπορώ να σας κάνω και μια ανάλυση των διαφημιστικών υπονοούμενων αν θέλετε, αλλά είναι κατάλληλη μόνο για άνω των 18 και μη μουρμουρολάγνους. Ή καλύτερα κάντε την μόνοι σας, θα έχετε μάθει κάτι πια, προσέξτε απλά τα στοιχεία που επαναλαμβάνονται στις φωτογραφίες.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης