Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εχω εδω μια κοντρα στην δουλεια με κατι φιλους και μου λενε γιατι τις λεμε αστροφωτογραφιες αφου το κεντρικο θεμα ειναι νεφελωμα η γαλαξιας οποτε θα επρεπε να τις λεμε νεφελωφωτογραφιες η γαλαξιοφωτογραφιες.Δεν θα σας πω τα επιχειρηματα που ακουσα περιμενω τις δικες σας αποψεις :D

Υ.γ. Σε δουλεια να βρισκομαστε ](*,)

• Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Οι γαλαξίες απο τι αποτελούνται?:-k

Και το νεφέλωμα απο τι δημιουργήθηκε? :-k

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
Δηλαδή πες τον φίλο: η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? :-k

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
με την λογικη που η επιστημη ονομαζεται αστρονομια ασχετα αν ασχολειται και με νεφελωματα και με γαλαξιες που ολα σχετικα ειναι στην ουσια..

celestron nexstar 4se

celestron ultima barlow

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, είμαι ο φίλος του Άγγελου, που ξεκίνησα το θέμα.

Ονομάζομαι Μιχάλης και δεν έχω καμία σχέση με την αστροφωτογραφία.

Κατ'αρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι δεν εννοώ σοβαρά αυτό που ρώτησα, όσον αφορά την ουσία.

Αλλά όπως είπε και ο Άγγελος στην αρχή, συζήτηση να γίνεται και έτσι να βρισκόμαστε σε κόντρα.

:)

Όσον αφορά το αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, είχα καταλήξει σε δικό μου συμπέρασμα, πριν απαντηθεί και "τεκμηριωθεί" επιστημονικά το συγκεκριμένο ερώτημα. Λογικά και μόνο, για να βγει μία κότα από το αυγό της (κοτοπουλάκι), θα πρέπει να προϋπάρχει ΗΔΗ μία κότα για να μπορέσει να κλωσσήσει αυτό το αυγό (μιλάμε για τη φυσική ροή των πραγμάτων και όχι με τεχνητά μέσα). Άρα η κότα έκανε το αυγό. Παρ'όλα αυτά, υποτίθεται ότι τεκμηριώθηκε επιστημονικά. Ορίστε και ο συγκεκριμένος σύνδεσμος http://newsfeed.time.com/2010/07/14/the-chicken-and-the-egg-ancient-mystery-solved/

Όσον αφορά την λογική της πρώτης απάντησης, όταν φωτογραφίζεις για παράδειγμα "το νεφέλωμα του Ωρίωνα", κεντρικό θέμα είναι αυτό καθεαυτό το νεφέλωμα του Ωρίωνα, και γιατί αυτός είναι ο τίτλος που δίνεις στη φωτογραφία σου και γιατί είναι αυτό ακριβώς που φωτογραφίζεις. Γιατί λοιπόν να το πω "αστρο"φωτογραφία; Με την ίδια λογική, αν φωτογράφιζα κάποια ξύλινη καρέκλα και το κεντρικό της θέμα θα ήταν η ξύλινη καρέκλα, τότε η φωτογραφία μου θεωρείται "ξυλο"φωτογραφία. \:D/

Ξαναλέω μη το παίρνετε σοβαρά. Συζήτηση να γίνεται...και λογοπαίγνια. :D

Δημοσιεύτηκε
Με την ίδια λογική, αν φωτογράφιζα κάποια ξύλινη καρέκλα και το κεντρικό της θέμα θα ήταν η ξύλινη καρέκλα, τότε η φωτογραφία μου θεωρείται "ξυλο"φωτογραφία.

Φοβερή η απορία σου με βάζεις σε σκέψεις.... :-k

δηλαδή αν φωτογραφίσω κάποιον που χορεύει "καρέκλα" πως τι λέμε την φωτογραφία αυτή?

Κοίτα να δείς που θέλω να γράψω σοβαρά για το θέμα και δεν μπορώ. \:D/

Δημοσιεύτηκε

Και το νεφέλωμα δεν είναι αντικείμενο ...αλλά μια μεταβατική κατάσταση.

:-({|=

Δημοσιεύτηκε

Κατα αλλα όλοι δουλευουμε τετοια ωρα.... :lol: :lol: :mrgreen:

Φυσικα θα μπορούσες να πεις ότι είναι νεφελωφωτογραφιες ή γαλαξιοφωτογραφιες ή Σμηνοφωτογραφιες... αλλα επιδη ΔΕΝ εχουν επικρατήσει στην Ελληνικη γλώσσα αυτες οι λέξεις... απλα δεν τις λεμε!

η Χορογραφία δεν είναι Φωτογραφία [-X

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Η αλήθεια είναι ότι όντως το παράδειγμα με το χορό με μπέρδεψε, ή τουλάχιστον όπως το κατάλαβα εγώ είναι διαφορετικό από αυτό που λέμε. Σε αυτό που λες, κεντρικό θέμα δίνεις τον χορό και όχι τον άνθρωπο που είναι στην φωτογραφία.

Ένιγουεη, να πάω με τα νερά σου, γυρίζοντας στο δικό μου παράδειγμα με την καρέκλα. Λες λοιπόν ότι το νεφέλωμα είναι μια μεταβατική κατάσταση. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή, με το πέρασμα των (αρκετών) χρόνων, κάποια στιγμή θα σχηματιστεί τουλάχιστον ένα άστρο από αυτό το νεφέλωμα. Εκεί λοιπόν δικαιολογείς την "αστρο"φωτογραφία.

Να αντιστρέψω λοιπόν το παράδειγμά μου και να πω πως, με αυτή τη λογική, αν φωτογραφίσω ένα δέντρο, τότε φωτογραφίζω μία "ξύλινη καρέκλα";

Δημοσιεύτηκε
Δεν λεγονται Αστροφωτογραφίες γιατι φωτογραφίζουν Αστρα αλλα γιατι εχουν να κάνουν με την Αστρονομια (μην πεις γιατι ο κλαδος λεγετε ετσι :-$ )

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Να αντιστρέψω λοιπόν το παράδειγμά μου και να πω πως, με αυτή τη λογική, αν φωτογραφίσω ένα δέντρο, τότε φωτογραφίζω μία "ξύλινη καρέκλα";

Εγώ βλέπω τον Τζεπέτο να σκαλίζει τον Πινόκιο :^o

Δημοσιεύτηκε

Για να απαντήσεις σωστά πρέπει να βρεις ιστορικά στοιχεία. Ποιος την πρωτοανέφερε έτσι (ή ποιοι) και πότε.

Την εποχή που άρχισε η αστροφωτογραφία οι γαλαξίες δεν ήταν γνωστοί. Αναφερόντουσαν σαν νεφελώματα. Επίσης είναι γνωστή η τάση να δίνεται σε μια σημαντική εφεύρεση ή ανακάλυψη μία αρχαιοπρεπής Ελληνική ή Λατινική ονομασία, η οποία οδηγεί στην υιοθέτηση ενός συνθετικού θέματος το οποίο επιλέγεται συχνά με βάση την ηχητική αισθητική και όχι την άμεση σχέση με αυτό που περιγράφει. Παράδειγμα, η λέξη “empathy” στην Αγγλική σημαίνει το ακριβώς αντίθετο από την Ελληνική «εμπάθεια».

Η λέξη «άστρον» και «astron» είναι εξαιρετικά δημοφιλής ούτως ή άλλως σε πολλές γλώσσες. Σκεφτείτε πόσοι κινηματογράφοι ονομάζονταν έτσι και σε πόσες λέξεις περιέχεται ως συνθετικό. Μια από τις πρώτες επιστημονικές φωτογραφικές εργασίες ήταν το the Astrographic Catalogue and Carte du Ciel το 1887, όπου έγινε καταγραφή (χαρτογράφηση) «άστρων» με «αστρογράφους» που έλαβαν «αστροφωτογραφίες». Λογικό μου φαίνεται από εκεί και πέρα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Δεν λεγονται Αστροφωτογραφίες γιατι φωτογραφίζουν Αστρα αλλα γιατι εχουν να κάνουν με την Αστρονομια (μην πεις γιατι ο κλαδος λεγετε ετσι :-$ )

Σωστά και δίνω επιπλέον επιχείρημα : στα αγγλικά είναι astrophotography απο το astronomy και όχι

Starphotography απο το Star.

Απορία : Πόσο πειραγμένοι είμαστε ?

Γιώργος Νικολιδάκης

Μέλος ΕΑΕ.

We count the time scale and analyze the creation mechanisms, trying to catch in mind the invisible.

http://geonik.homeip.net

http://astronomia.org.gr

Δημοσιεύτηκε
Απορία : Πόσο πειραγμένοι είμαστε ?
Δεν είμαστε πειραγμενοι, είμαστε στην δουλεια :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Πειραγμένοι?:-k

Συννεφιά?:-k

TelescopeMan.jpg

Δημοσιεύτηκε
Κατα αλλα όλοι δουλευουμε τετοια ωρα.... :lol: :lol: :mrgreen:

Φυσικα θα μπορούσες να πεις ότι είναι νεφελωφωτογραφιες ή γαλαξιοφωτογραφιες ή Σμηνοφωτογραφιες... αλλα επιδη ΔΕΝ εχουν επικρατήσει στην Ελληνικη γλώσσα αυτες οι λέξεις... απλα δεν τις λεμε!

η Χορογραφία δεν είναι Φωτογραφία [-X

Βασικά, μόνο με αυτό καλύφθηκα. Όχι ότι δε διάβασα τις υπόλοιπες απαντήσεις. Και ο kkokkolis απάντησε ωραία (με βάση τα δικά μου κριτήρια).

Αλλά η δική σου Βi2L είναι η απάντηση που περίμενα. Να το πω δηλαδή πιο "χύμα", πλέον λέγεται αστροφωτογραφία γιατί έτσι "συνηθίζεται"...Ίσως πιο σωστό θα ήταν να λεγόταν ουρανοφωτογραφία, αφού μιλάμε για ουράνια σώματα. Ή όχι;

Πάντως μην ανησυχείς δεν θα ρωτήσω γιατί λέγεται αστρονομία :D

Δημοσιεύτηκε
Επιτρέψτε μου να παρέμβω βάζοντας στο τραπέζι κάτι άλλο: ...ποιά η διαφορά της Αστροφωτογραφίας απο την Αστρονομική απεικόνιση (astro-imaging)?

Ad Astra Per Aspera

www.agapioselia.com

Δημοσιεύτηκε
Και γιατί στην πλανητική φωτογράφιση συμπεριλαμβάνετε και το Φεγγάρι?

Δημοσιεύτηκε
Έχω και εγώ μια απορία: Ποια η διαφορά του "άστρου" με το "αστέρι";

Προέρχονται από δύο ομόρριζα

1. Αστέρι: Ο αστήρ, του αστέρος, (τοις αστράσι, Ιλιάδα Χ 28.317)

2. Άστρο: Το άστρον (άστρα φαεινήν αμφί σελήνην, Ιλιάδα Θ 555).

Υπήρχαν και οι δύο μορφές από την εποχή του Ομήρου (ή του Πεισιστράτου κατά άλλη ερμηνεία). Οι σύνθετες προέρχονται από το 2 (αστρονομία) ενώ το 1 χρησιμοποιείτο κυρίως ενικά: αστήρ είς και μόνος.

Αστροτοξία= διαδρομή διάττοντος (Βυζαντινό)

Αστροφαής= λάμπων ως αστήρ

Η λέξη αστρονομία αναφέρεται από Ιπποκράτη (Αέρων, Υδάτων και Τόπων), Αριστοφάνη (Νεφέλαι), Πλάτωνα (Πολιτεία) κλπ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
ποιά η διαφορά της Αστροφωτογραφίας απο την Αστρονομική απεικόνιση

Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Όποια ακριβώς είναι και η διαφορά της φωτογραφίας με την ψηφιακή απεικόνιση εν γένει.

Φωτογραφία=φωτοευαίσθητα υλικά=αλογονίδια αργύρου

Ψηφιακή απεικόνιση=καταγραφή με αισθητήρες που δεν είναι φωτοευαίσθητο υλικό και δεν καταγράφουν φως αν δεν υποστηρίζονται από κατάλληλα ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Συνεπώς η ψηφιακή "φωτογραφία"(= ψηφιακή απεικόνιση) δεν είναι καν φωτογραφία και καταχρηστικά χρησιμοποιείται ο όρος και το ίδιο έπρεπε να γίνεται και στην αστρονομία διότι δεν υπάρχει πλέον αστροφωτογραφία αλλά αστροαπεικόνιση εκτός και εξακολουθεί κάποιος να φωτογραφίζει με φιλμ.

Και γιατί στην πλανητική φωτογράφιση συμπεριλαμβάνετε και το Φεγγάρι?

Και ο ήλιος και όχι φυσικά η Γη! Ίσως γιατί στην αστρολογία και τα δυο αυτά ουράνια σώματα θεωρούνται πλανήτες ενώ η Γη όχι :mrgreen: αστειεύομαι αλλά η επιλογή είδες πως ταιριάζει; χεχε

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή η διαφορά τους έγκειται στην αποκλειστική χρήση του πρώτου στον ενικό; Η ετυμολογία είναι κοινή, αλλά η σημασία τους;

Ας θυμηθούμε την επίκαιρη φράση "το άστρο της Βηθλεέμ": Προφανώς δε στέκει ως "αστέρι της Βηθλεέμ". Διότι δεν επρόκειτο για αστέρι, αλλά για ένα πολύ φωτεινό σημειακό ουράνιο αντικείμενο. Μήπως η λέξη "άστρο" χρησιμοποιήτο για κάτι άγνωστο αλλά εύκολα ορατό;

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης