Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εσεις κάνετε Back-Up των αρχείων σας; Φωτογραφίες, Βιντεο και ότι αλλο χρήσιμο αρχείο έχετε...

Και αν ναι με πιο τρόπο, ποιος είναι αυτος που σας βολεύει περισσότερο;;

Προσφατα ενα φίλος εχασε σχεδον τα πάντα γιατι πολυ απλα δεν κρατούσε αρχεία backup

Και ιδικά για εμας εδω που βγαζουμε του κόσμου τις φωτογραφίες θα ήταν πολυ χρησιμο να εχουμε ενα αρχείο backup αφου αν χασουμε τις φωτογραφίες μας μας μένουν μόνο όσες φωτογραφίες εχουμε ανεβάσει στο Internet ή όσες τις εχουμε αντιγραψει σε κάποιο DVD/CD κτλ.

Για όσουν δεν γνωρίζουν τι είναι το Backup πολυ απλα είναι τα αντίγραφα των αρχείων μας, τα οποία κάθε καποιο χρονικό διάστημα π.χ 1 μήνα παίρνουμε και ένα αντίγραφο.

Εγω τα τελευταία χρόνια παίρνω αντίγραφα απο όλους μου τους σκληρους αφου δεν ηταν/είναι λίγες οι φορες που κάποιος σκληρός δίσκος κρέμαγε/χάλαγε και πολλες φορες τα δεδομένα ήταν απροσπέλαστα με αποτέλεσμα να χάνω οτιδήποτε είχα μέσα. Φυσικά κρατούσα καποιο μικρο backup σε DVD αλλα όταν έχεις 1TB+ σκληρους δίσκους πόσα DVD θα πρεπει να γράψεις για να κρατήσεις backup ασε που κάθε φορά θα πρεπει να γραφεις και νέα DVD με αποτελεσμα με τον καιρο και πολλα άχρηστα DVD και κάποια απο όλα δεν τα διαβαζε το DVD player γιατι με τον καιρο κάποια μπορει να χαλάσουν.

Λοιπον ο τρόπος που αντιγράφω εγω είναι να παίρνω ενα Ghost όλο τον σκληρο δίσκο σε έναν άλλο τρίτο σκληρό :wink: φυσικά αυτη η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε μήνα και μερικες φορες και δυο φορες τον μήνα (αναλογα τις αλλαγές που εχουν γίνει στα αρχεία)

Φυσικα με τον ίδιο τρόπο κρατάω Backup και του σκληρού που εχω το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα μου (εννοείτε σε εναν αλλο σκληρο, όχι στον ίδιο με αυτον με τις φωτογραφίες) με αυτον τον τρόπο εχω να περάσω νέο λειτουργικό 4+ χρονια αφου ότι και αν συμβεί βάζω τον αλλο σκληρο δίσκο και είμαι οκ (φυσικα ξαναπαίρνω backup την ίδια στιγμή σε άλλο σκληρό δίσκο ή στον δίσκο με το χαλασμένο λειτουργικό)

Εννοείτε ότι τους Δίσκους που εχουμε κάνει το Backup τους αφαιρούμε πάνω απο το PC και βάζουμε κάπου αλλου (π.χ μεσα ντουλάπα) και τους ξαναβγαζουμε μετα απο 1 μήνα που θα πάρουμε Backup.

Ελπίζω με τον αυτο το Θεμα να βοηθήσω να μην χαθουν φωτογραφίες ή άλλα Αστρονομικά αρχεία :wink:

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

εννοειται οτι κραταω,βεβαια επειδη εχω πολλα αρχεια κραταω μονο οσα με ενδιαφερουν (που δεν ειναι πολλα gigga)κυριως καποια αστρονομικα προγραμματα και καποια αρχεια σχετικα με την σχολη ,καθως και εργασιες και προγραμματα που ειναι δυσκολο να τα ξαβαγραψω απο την αρχη.

αλλα στις φωτογραφιες εχω ενα θεμα...

εχοντας τραβηξει πανω απο 20,000 φωτογραφιες τις περναω σε dvd,αλλα ειναι πολυ δυσκολο και να βρω καποια που με ενδιεφρει μετα και φοβαμαι μην χαλασει καποιο dvd ξαφνικα και τοτε την πατησα...

σ αυτο το θεμα εχω προβλημα,για αυτο σκεφτομαι να αποκτησω εναν σκληρο μονο για κραταω εκει τις φωτο.

Δημοσιεύτηκε
Η λυση ειναι να εχεις εναν server οικιακο, παυεις να εχεις προβληματα αποθηκευσεις, ασφαλειας,το να ψαχνεις για τα αρχεια...........Επισης μεταφερεις αρχεια απο pc σε pc μεσω του δικτυου, εστω και αν εισαι χιλιομετρα μακρια.
Δημοσιεύτηκε
Η λυση ειναι να εχεις εναν server οικιακο, παυεις να εχεις προβληματα αποθηκευσεις, ασφαλειας,το να ψαχνεις για τα αρχεια...........Επισης μεταφερεις αρχεια απο pc σε pc μεσω του δικτυου, εστω και αν εισαι χιλιομετρα μακρια.
Γιωργο ενας σκληρος δίσκος 1ΤΒ εχει 100€, ένας Server πόσο έχει;;; =;

Δεν λεω κι εγω αντιγραφω πολλα αρχεια μου μέσα δικτυου αλλα η ταχυτα που μου δίνει ο Sata Controller στην αντιγραφη δεν μου την δίνει το δίκτυο(1Gbps)

Παντως και αυτο είναι λύση, απλα νομίζω είναι αρκετα ακριβή λύση, Εκτος και εχει καποιος Server...

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Εχεις δικιο ειναι ακριβη λυση αν το αγορασεις. Αν το φτιαξεις εσυ δεν εχει πανω απο 100 ευρω. Η αλλη λυση ειναι το (συννεφο) μηδεν κοστος, λιγος αποθηκευτικος χωρος. :idea:
Δημοσιεύτηκε

Δεν θα πω όχι... αν δεν θα ηθελα να ανεβάζω τα αρχεία σε καποιον server που δεν είναι δικός μου, ασε που για να ανεβάσω μερικα TB με τις ταχυτητες που εχουμε τωρα θα χρειαζόμουν μερικα χρόνια...

Ο σκόπος μου ηταν να θίξω το θέμα του Backup και να πω τον σχετικα εύκολο τρόπο για όσους δεν κάνουν καθόλου backup... γιατι είναι κρίμα να χάνουν τον "κόπο" τους επειδή κάποιο εξάρτημα δεν εκανε σωστα την δουλεία του.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Και εγώ είμαι υπέρ του να έχουμε κάποιου είδους backup σε DVD, CD, δίσκο κλπ. αλλά μην δενόμαστε κι όλας γιατί όπως λέει και το τραγούδι του 007 "nothing last for ever".

Από τη δική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι όταν έχασα κάτι τότε το θυμήθηκα! μέχρι τότε ούτε που πέρναγε στο μυαλό ότι το είχα και δεν το χρειαζόμουν κι όλας. Απλά νευρίαζα γιατί το έχανα.

Όσο αφορά τις φωτογραφίες καλά θα είναι να τις τυπώνουμε (αυτές που αξίζουν κάτι) γιατί στο χαρτί (άλμπουμ) είναι και πιο εύκολο να τις βλέπουμε και να τις χαιρόμαστε. Αν τις αφήνουμε μέσα στους δίσκους τότε σίγουρα χάνονται.

Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8

1089626400_27_1_EUR_3_default.png

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλά κάνεις και το επισημαίνεις για το back up, γιατί παίζει να υπάρχουν μερικοί οι οποίοι δεν κρατάνε.

Προσωπικά, πέρσι είχα κάνει φωτομετρία στο WASP-2b και κατέγραψα επιτυχώς τη διάβαση μπροστά από το αστέρι του, καθώς επίσης και φωτομετρία στο τύπου Μίρα άστρο V Aql. Μετά, γύρισα από την Πάρο στην Αθήνα χωρίς να έχω κρατήσει μπακ απ, και κατά κουλή σύμπτωση, κάτι έπαιζε με το αντιβάιρους και μετά έφαγα ιό. Τά'παιξαν τα πάντα και έπρεπε να φορμάρω το φορητό μου, αναγκαστικά. Όπως διανοείστε, οι φωτομετρικές καμπύλες που είχα κάνει και οι πληροφορίες που κατέγραψα, πήγαν από κει πού'ρθανε....

Το πάθημα μάθημα λοιπόν, για να κρατάμε μπακ απ και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Γιάννης

Στο σύμπαν τίποτα δεν υπάρχει τυχαία, και τίποτα από ό,τι υπάρχει δεν είναι τυχαία μοναδικό
Δημοσιεύτηκε

Χμμμ... όντως πρέπει να κρατάμε backup, όμως εγώ προσωπικά έχω ένα θέμα μ'αυτό.. έχοντας σκληρούς συνολικής χωρητικότητας

πάνω από 4,5ΤΒ (ελεύθερος χώρος περίπου 700GB) πραγματικά δεν ξέρω με ποιο τρόπο να κρατήσω buckup.. αντιλαμβάνεστε πως για να

κρατήσω backup όλων των αρχείων μου θα πρέπει να αγοράσω τουλάχιστον 3 σκληρούς των 2ΤΒ αλλά και πάλι σύντομα θα έχω πρόβλημα..

Οι φωτογραφίες μου δεν υπερβαίνουν τα 20GB, αλλά και τα υπόλοιπα αρχεία που έχω αποθηκευμένα (μουσική βίντεο κλπ.) είναι εξίσου

σημαντικά για εμένα.. τις φωτογραφίες μου βεβαία τις έχω αποθηκευμένες σε 3 διαφορετικούς σκληρούς, οπότε και να "κρασάρει" ένας από

τους σκληρούς μου, θα τις επαναφέρω από κάποιον από τους άλλους 2..

Μια καλή κι εντελώς ανέξοδη λύση που έχω "βρει" (και την έχω εφαρμόσει βέβαια) είναι να μοιράζομαι με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους μου

τα αρχεία μου κρατώντας παράλληλα σημειώσεις για το τι έχω δώσει και σε ποιον κι έτσι οτιδήποτε και να συμβεί θα μπορέσω να επαναφέρω

τα περισσότερα τουλάχιστον από αυτά στο σύστημα μου.. η αλήθεια είναι όμως ότι έχω αρχίσει να εξετάζω σοβαρά το θέμα αγοράς ενός server..

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και κάθε εβδομάδα κάνω synchronize αρχεία και φακέλους τόσο στον υπολογιστή του σπιτιού μου όσο και στη δουλειά. Με αυτό τον τρόπο έχω πάντα το τελευταίο backup χωρίς να παίρνω κάθε φορά καινούριο. Το synchronize ίσως είναι καλύτερο.
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά o σοβαρός server κοστίζει αρκετά. Τυχαίνει λόγω δουλειάς να τους στήνω συνέχεια και γνωρίζω από προσωπική εμπειρία.

Σε καμία περίπτωση δεν αποκαλείται server κάτι που μπορεί να συναρμολογήσει το Πλαίσιο ή το e-shop. Οι μαϊμουδιές που πουλάνε δεν έχουν προδιαγραφές όπως τα επώνυμα μηχανήματα. Μιλάμε για λύσεις κατασκευαστών με μεγάλη εμπειρία και προδιαγραφές όπως π.χ. η Hewlett Packard (που έχει ενσωματώσει την COMPAQ εδώ και χρόνια με γιγαντιαία τεχνογνωσία στο κομμάτι των server)

Αυτά που πουλάνε οι Έλληνες κατασκευαστές είναι κλάσεως ...άστα να πάνε!!! [-(

Σκεφτείτε το όμως, στο νερό θα δώσετε το λιγότερο 1500 ευρώ και αυτά με ένα απλό configuration. Τώρα επειδή όσοι το σκεφτήκατε, υπολογίζετε να έχει μεγάλη χωρητικότητα σε δίσκους, το καλύτερο σενάριο είναι να ενσωματώνει συστοιχία 4 ή 6 δίσκων σε RAID5, ο καθένας τους 1 ή 2 TB! Μόνο έτσι θα έχετε αρκετή συνολική χωρητικότητα. Όσο πιο πολλοί δίσκοι...τόσο ανεβαίνει και η τιμή...θέλει και τον hardware RAID controller που θα τους οδηγεί...

ΟΜΩΣ και σε όλους τους server του κόσμου...οι δίσκοι χαλάνε, και "χτυπάνε". Οπότε εκεί θα σας σώσει το RAID, αντικαθιστάτε τον χαλασμένο από την ομάδα δίσκων με τον νέο (free στα πλαίσια της εγγύησης) και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αυτό πάλι δε σημαίνει ότι ΟΛΗ αυτή τη συστοιχία δεν θα την παίρνετε backup σε άλλους εξωτερικούς δίσκους!! Έστω και κομματιαστά δηλαδή...

Καλή η ιδέα για έναν Home server αλλά αν θέλετε πραγματικό server θα τον πληρώσετε κάπως...αν θέλετε τώρα PC που θα κάνει τα παραπάνω και θα τον βαφτίσετε εσείς "server", θα το ταϊσετε με δίσκους και θα προσεύχεσθε μην "σκάσει" κάτι...απλά δεν θα είναι server αυτό...θα το πληρώσετε και χρυσό!!!

Μπορείτε βέβαια να πάρετε και ένα NAS (network area storage)..ακριβό ΚΑΙ αυτό....πρόσφατα έστησα σε κάποια εταιρεία το ακόλουθο...

http://www.plaisio.gr/Computers/Servers/Backup-Drives/Netgear-ReadyNAS-Pro-Business-3TB-RNDP6310-100EUS.htm

βλέπετε πόσο κάνει... :-note ](*,)'

Έχει χαλάσει σε διάστημα χρονικό από τον Σεπτέμβριο 3 φορές!!! Αμέτρητα mails με την NETGEAR στις ΗΠΑ...δεν άξιζε τα λεφτά του...πολύ λυπάμαι...

μεγάλο θέμα το backup...καλύτερα κάποιος να έχει πολλαπλούς μεγάλους δίσκους και να έχει σε πολλές μπάντες και πολλές φορές τα δεδομένα του, ίσως και σε άλλο χώρο από το δικό του για έξτρα ασφάλεια (για οικιακούς χρήστες μιλάω τώρα!) παρά να δώσει ένα σωρό λεφτά για server...ένας entry level σοβαρός server επώνυμος είναι κόστος...

Αν το κόστος δεν είναι θέμα...υπάρχουν φοβερά μηχανήματα. Αν το κόστος δεν ήταν θέμα όμως ...θα είχα και εγώ το Obsession 22" Ultra Compact που ονειρεύομαι... :mrgreen:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Άρε τάσο αυτό το Obsession, σου εύχομαι πραγματικά κάποια στιγμή να το πάρεις...

Παναγιώτη σε ευχαριστώ. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι πια πραγματικά obsessed με το συγκεκριμένο!! :mrgreen: [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< =P~ =P~

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης