Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες παρουσιάσεις που είχα κάνει όταν ήμουν 19-20 ετών.

Τότε θυμάμαι ήμουν τόσο περίεργος και παθιασμένος με την αστρονομία που κάθε φορά που παρακολουθούσα τα σεμινάρια της Αστρονομικής Εταιρίας της Κέρκυρας έμενα άφωνος!

Τόσο πολύ εντύπωση μου είχε κάνει η απεραντοσύνη του Κόσμου που κατά κάποιο τρόπο ήθελα να μεταδώσω και εγώ αυτή τη γνώση (έστω και σε αρχάριο επίπεδο) στους φίλους μου. Έτσι καταλήξαμε όταν ήμουν φοιτητής να διοργανώνουμε βραδιές αστρονομίας σε σπίτια με πίτσες!

Από αυτή τη σταγόνα της γνώσης που έχω διαβάσει και που γνωρίζω δύο φράσεις μου έχουν μείνει :

1: Ότι η πραγματικότητα του σύμπαντος ξεπερνά οποιαδήποτε φαντασία. (αλήθεια ποιος μπορεί να φανταστεί τις πρωταρχικές φάσεις του 1*10^-43 sec ΜΕΤΑ το Big Bang ή τη φυσική μιας μαύρης τρύπας)

2: Ότι στην ουσία είμαστε (οι άνθρωποι) ένα μέρος του σύμπαντος που αναγνωρίζει τον εαυτό του !Δηλαδή το σύμπαν αναγνωρίζει ότι … υπάρχει! (νομίζω κάποιος κβαντικός φυσικός το είχε πει αυτό!)

Βέβαια όπως είναι φυσικό υπήρξαν και φίλοι που μου έλεγαν ότι :Αν μειώσεις το πόσο κάθεσαι στο lap σου έστω κατά 1*10^-43 sec πιστεύω θα είσαι πολύ καλύτερα,

πετάς στα σύννεφα και τι βλακείες είναι αυτά, τι βλέπεις με τα τηλεσκόπια πέτρες και φωτάκια κτλ…βέβαια το να απαντά κανείς σε τέτοιες απόψεις ειναι μόνο χάσιμο χρόνου με ανοησίες...

Το θέμα είναι ότι τελικά χρειάζεται κάποιου είδους ευαισθησία για να ασχοληθείς με αυτό τον τομέα και συνήθως οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό είναι εξαιρετικού κοινωνικού και πνευματικού επιπέδου. (Καλά υπάρχουν και κάποια αστέρια τεράστιου πνέυματος εδώ μέσα που όλο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στους άλλους ban the lap κτλ…)

Αυτές είναι οι παρουσιάσεις μου φίλοι μου. Τις είχα μόνο για τα φιλαράκια μου, τις μοιράζομαι τώρα πρώτη φορά με την κοινότητα του Astrovox. Οποιοδήποτε σχόλιο και παρατήρηση είναι δεκτά εννοείται! Αναμένω το feedback!

Δίνω το παρακάτω link για κατέβασμα. Είναι σε συμπιεσμένο αρχείο rar 5 παρουσιάσεις ppt και ένα pdf.

http://www.megaupload.com/?d=U2VFWNVX

Καλή... παρουσίαση!Ευχαριστώ!

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα είναι ότι τελικά χρειάζεται κάποιου είδους ευαισθησία για να ασχοληθείς με αυτό τον τομέα

Ερρίκο αυτό που είπες, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια για αυτό το χόμπυ...θέλει ανθρώπους με μια..."άλλη ματιά" στη ζωή...ωραίες οι παρουσιάσεις σου!! :P

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Καλά υπάρχουν και κάποια αστέρια εδώ μέσα που όλο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στους άλλους ban the lap κτλ…

Αν μειώσεις το πόσο κάθεσαι στο lap σου έστω κατά 1*10^-43 sec πιστεύω θα είσαι πολύ καλύτερα.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε
Ωραίος, Ερρίκο! Έχεις ρίξει δουλειά, ρε φίλε, ε; =D>
...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε

Φίλε netrionio,

παραβάλεις "απόψεις φίλων" στο μήνυμά σου οι οποίες γράφτηκαν μεταγενέστερα αυτού. Αυτό θα πει ανάδραση (feedback)! :D :D

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Ερρίκο, οι απαγορεύσεις αφορούν τους προσιερωμένους, τους διαφοβισμένους και τους ανηδονικούς δυστυχείς. Όχι τους ανθρώπους που μάχονται για μια ευσυνείδητη αλληλανεκτική ελευθερία. Η εμβίωση του σύμπαντος αφορά άπαντες βεβαίως, η έκστασή του όμως μόνο τους δεύτερους.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ερρίκο, οι απαγορεύσεις αφορούν τους προσιερωμένους, τους διαφοβισμένους και τους ανηδονικούς δυστυχείς. Όχι τους ανθρώπους που μάχονται για μια ευσυνείδητη αλληλανεκτική ελευθερία. Η εμβίωση του σύμπαντος αφορά άπαντες βεβαίως, η έκστασή του όμως μόνο τους δεύτερους.
Οι χαρακτηρισμοί αντίκεινται στους κανόνες του φόρουμ.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Ερωτόκριτε πολύ ωραίες οι παρουσιάσεις σου.

Όταν έρθεις Κέρκυρα να κανονίσουμε καμιά παρατήρηση εε!!

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Το θέμα είναι ότι τελικά χρειάζεται κάποιου είδους ευαισθησία για να ασχοληθείς με αυτό τον τομέα

Ερρίκο αυτό που είπες, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια για αυτό το χόμπυ...θέλει ανθρώπους με μια..."άλλη ματιά" στη ζωή...ωραίες οι παρουσιάσεις σου!! :P

Τάσο σε ευχαριστώ αφου τις βρήκες καλές ειμαι ευτυχισμένος!

Καλά υπάρχουν και κάποια αστέρια εδώ μέσα που όλο ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ στους άλλους ban the lap κτλ…

Αν μειώσεις το πόσο κάθεσαι στο lap σου έστω κατά 1*10^-43 sec πιστεύω θα είσαι πολύ καλύτερα.

Ελλας 2010.....

Ωραίος, Ερρίκο! Έχεις ρίξει δουλειά, ρε φίλε, ε; =D>

Ναι Μάνο απο συγκεκριμένη πηγη και πληροφόριση δουλειά . Αλλα και πάλι είχε πράγμα. Δεν με ενδιέφερε ο χρόνος όπως τώρα... Αααχ εποχές! που χάθηκες? Πάω Κέρκυρα για παρατήρηση!

Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να το διατυπώσω καλύτερα!

Όρα: βερμπαλισμός

Ελλάς 2010.....

Ερωτόκριτε πολύ ωραίες οι παρουσιάσεις σου.

Όταν έρθεις Κέρκυρα να κανονίσουμε καμιά παρατήρηση εε!!

Εννοείται στις 24 είμαι κέρκυρα με 3 τηλεσκόπια ! Όπως λεει και ο κ. Κοκκόλης : 1 μεγάλο 1 μικρό και 1 μεσαίο!

Δημοσιεύτηκε

Γιάσου ρε tsaprazi ''μικρό'' μου παιδί.

ουπς ξέχασα οι χαρακτηρισμοί απαγορεύονται .

Χαλαρά παιδιά και καλλές γιορτές σε όλους

MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging

I am ready now for singing Ready to begin the chanting

Δημοσιεύτηκε

Γιατί; Δεν μιλώ για κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, μιλώ για τις απαγορεύσεις. Και ως πρωταθλητής του Astrovox στο παθητικό trolling, θα παρακαλούσα να ρωτήσετε τον διαχειριστή αν πράγματι παραβίασα κάποιον κανόνα και εάν το έκανα ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη. Δεν περιμένω φυσικά και το αντίθετο. :-s

Όρα: βερμπαλισμός

(Υπερ)Ίων κε Λάκωνα, επιτρέπεται δεν επιτρέπεται. Σάμιος. :mrgreen:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Γιατί; Δεν μιλώ για κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο, μιλώ για τις απαγορεύσεις. Και ως πρωταθλητής του Astrovox στο παθητικό trolling, θα παρακαλούσα να ρωτήσετε τον διαχειριστή αν πράγματι παραβίασα κάποιον κανόνα και εάν το έκανα ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη. Δεν περιμένω φυσικά και το αντίθετο. :-s

Ωχ.. Συγγνώμη θα ζητήσω εγώ Κώστα.. #-o Νόμιζα ότι αναφερόσουν για τις συγκεκριμένες απαγορεύσεις περί λαπτοπ κτλ.. Πού να φανταζόμουν ότι μιλούσες για τις απαγορεύσεις γενικά, ακόμα και για αυτές περί ορίου ταχύτητας..

Λυπάμαι.. Ειλικρινά.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Ωχ.. Συγγνώμη θα ζητήσω εγώ Κώστα.. #-o Νόμιζα ότι αναφερόσουν για τις συγκεκριμένες απαγορεύσεις περί λαπτοπ κτλ.. Πού να φανταζόμουν ότι μιλούσες για τις απαγορεύσεις γενικά, ακόμα και για αυτές περί ορίου ταχύτητας..

Λυπάμαι.. Ειλικρινά.

Μίλησα γι αυτό που μίλησα. Και όταν χρησιμοποιώ την λέξη ειλικρινά την εννοώ. Πάντοτε. Ειλικρινά.

18-12-10

Εγώ πάντως, όταν, όποτε και όσο μιλάω εδώ θα μιλάω όπως θέλω, μέχρι να μου το απαγορεύσει ο Administrator. Έχουμε εξηγηθεί γι' αυτό. Το αυτό προτείνω και σε όσους θέλουν να ζουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, με σεβασμό και της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των υπολοίπων. Όλων των υπολοίπων. Αστροπολευόντων και λογολεγόντων.

Και αυτό ειλικρινά. :D

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Παρακαλώ να κλείσει εδώ αυτή η αντιπαράθεση, απλά κουράζει τους αναγνώστες.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Διαβάζοντας τι έχει προηγηθεί...Πραγματικά λυπάμαι για το ήθος και τη συμπεριφορά 2 συγκεκριμένων χρηστών που κατάφεραν να μου χαλάσουν το TOPIC μου. Εγω πραγματικά θα ήθελα γνώμες για τις παρουσιάσεις μου μονο 2 ατομα κατάφεραν να μου πουν.Εδω ολο για βερμπαλισμους και ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ κολλημένων και στρεβλων ανθρωπων θα μας λενε πως να μιλήσουμε τι να κάνουμε. Σας σιχάθηκα!!!

"Αντιμετώπιση

Ένα ιδιαίτερα επίμονο και ενοχλητικό τρολ μπορεί να αποτρέψει άλλους χρήστες από το να συμμετάσχουν σ' έναν κοινό διάλογο, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τη διάλυση μιας διαδικτυακής κοινότητας. Αν ένα τρολ αγνοηθεί από την υπόλοιπη κοινότητα (πρόκειται συνήθως για το πιο αποτελεσματικό μέτρο), συνήθως αρχίζει να παράγει όλο και πιο ενοχλητικά και προσβλητικά μηνύματα με μόνο στόχο να προκαλέσει αντίδραση. Αν αυτή δεν έρθει, τότε το τρολ συνήθως εγκαταλείπει την κοινότητα.

Η συμμετοχή ή απάντηση σε συζήτηση που συμμετεχει το τρολ, σατιρικά περιγράφεται ως "τάισμα" του τρολ, γι' αυτό και υπάρχει η σύνηθης παραίνεση "μην ταΐζετε τα τρολ" (Αγγλ. "Don't feed the trolls") ωστε να μην προκληθούν αντιδράσεις που θα ικανοποιήσουν το τρολ, ή περαιτέρω δυσάρεστες τροπές.

Εκτός από την αδιαφορία, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν χρήσιμα τεχνικά μέσα για την καταπολέμηση ενός χρήστη - τρολλ, όπως η άμεση αφαίρεση των μηνυμάτων του, η τεχνική με κατάλληλα φίλτρα προστασίας ώστε αυτά να καθίστανται αυτομάτως αόρατα, ή η φραγή του αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να γράψει απολύτως τίποτα. Σε chat rooms οι διαχειριστές (operators) έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν το τρολλ από ένα "δωμάτιο" συζήτησης (kick) ή και να του απαγορεύσουν την επανείσοδο (ban). Δραστικότερη είναι η μέθοδος κατά την οποία το τρολλ τίθεται αμέσως εκτός chat room με την απλή είσοδό του σε αυτό με συγκεκριμένο ψευδώνυμο ή από συγκεκριμένη IP (akick). Τέλος, αν η περίπτωση του τρολλ είναι πολύ "βαριά", δεν του επιτρέπεται καν η σύνδεση με το διακομιστή (K-lined)."

ΠΗΓΗ: Wikipedia

Ας κανει ο admin οτι θελει ας το κλειδώσει TO TOPIC. Δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με ΑΝΟΗΣΙΕΣ και με TROLL.

Δημοσιεύτηκε
Ερωτόκριτε, πολύ ωραίες οι παρουσιάσεις σου! Διακρίνεται πολύ μεράκι και είναι ό,τι καλύτερο να μεταβιβάζουμε τις γνώσεις μας στους μη γνώστες. Ειδικά σε συναθροίσεις, χρειάζεται προσπάθεια για κάτι τέτοιο, και σου αξίζουν συγχαρητήρια καθώς και στο επίπεδο της παρέας !
IK Observing System
Δημοσιεύτηκε
Ιφικράτη σε ευχαριστώ, το καλοσκέφτομαι να τις τροποποιήσω (για να συμφωνούν με νέα δεδομένα) ή και να ασχοληθώ με νέα θέματα.Ο χρόνος και το κίνητρο λείπει! Το υλικό υπάρχει (Έχω φοβερές φωτο και εικόνες από εσωτερικούς , εξωτερικούς πλανήτες 2009-2010 αλλά και πολλά άλλα) και η φοιτητική παρέα διαλύθηκε πλέον...
Δημοσιεύτηκε
Αν και δεν τις ειδα ολες λογο ελλειψης χρονου μου αρεσει πολυ η δουλεια σου Ερωτοκριτε μπραβο σου.
Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
2: Ότι στην ουσία είμαστε (οι άνθρωποι) ένα μέρος του σύμπαντος που αναγνωρίζει τον εαυτό του !Δηλαδή το σύμπαν αναγνωρίζει ότι … υπάρχει! (νομίζω κάποιος κβαντικός φυσικός το είχε πει αυτό!)

Carl Sagan, ο ποιητής της Αστρονομίας, ο άνθρωπος που ένωσε τη Γη με το Σύμπαν :D

carl-sagan-003.jpg

Και για να απαντήσω στο θέμα, η Αστρονομία δεν είναι μια ξερή επιστήμη. Δεν αποτελείται μόνο από παρατηρήσεις και μαθηματικές εξισώσεις. Στην Αστρονομία θα βρούμε ποίηση, φιλοσοφία, δέος και θαυμασμό. Πόσες φορές δεν έχουμε φιλοσοφήσει το μεγαλείο του Σύμπαντος; Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί για τη θέση και τον ρόλο του Ανθρώπου στο Σύμπαν; Πόσες φορές δεν έχουμε θαυμάσει και τρομάξει;

09.jpg

"Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ

:cheesy:

:cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Και για να απαντήσω στο θέμα, η Αστρονομία δεν είναι μια ξερή επιστήμη. Δεν αποτελείται μόνο από παρατηρήσεις και μαθηματικές εξισώσεις. Στην Αστρονομία θα βρούμε ποίηση, φιλοσοφία, δέος και θαυμασμό. Πόσες φορές δεν έχουμε φιλοσοφήσει το μεγαλείο του Σύμπαντος; Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί για τη θέση και τον ρόλο του Ανθρώπου στο Σύμπαν; Πόσες φορές δεν έχουμε θαυμάσει και τρομάξει;

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω του φίλου terring και θα αναρωτηθώ ταυτόχρονα . Είναι δυνατόν να παρατηρείς όλη αυτή τη μαγεία του έναστρου ουρανού , γαλαξίες, νεφελώματα , διπλά αστερια κ.α και όλο αυτό να μη σε διαμορφώνει σαν προσωπικότητα?? Όταν αντιλαμβάνεσαι την ασημαντότητα σου πώς είναι δυνατόν να είσαι εγωιστής??

"Στο άπειρο πορεύομαι,

απ' το άπειρο ξεκίνησα.

Κέντρο του σύμπαντος κι αθάνατος

νόμισα ο άμυαλος πως ήμουνα."

Θ. Παπακωνσταντίνου

Ερωτόκριτε , πάντως εγώ τις παρουσιάσεις σου θα τις χρησιμοποιήσω!

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης