paranoidandroid Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Καλησπερα παιδια! Θα ηθελα να ρωτησω με ποιον τροπο θα κανω collimation σε ενα dob 8. Εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν ειδικα προσοφθαλμια για αυτη τη δουλεια, αλλα πριν προχωρησω σε μια αγορα θα ηθελα να ξερω απο ατομα που εχουν την εμπειρια με ποιο τροπο κανουν ευθυγραμιση και ποιος τροπος ειναι πιο ευκολος και αποδοτικος. Ευχαριστω εκ των προτερων!
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Αν δεις πανω πανω στην ενοτητα Τηλεσκοπια και Εξοπλισμος, υπαρει ενα υπομνημα με τιτλο "Αναλυτικες οδηγιες για την οπτικη ευθυγραμμιση νευτωνειων"
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Θα δεις και θα διαβάσεις πολλά. Πριν όμως διαβάσεις οτιδήποτε, να θυμάσαι ότι για να μάθεις να ευθυγραμμίζεις σωστά, πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να κατανοήσεις τον τρόπο που φτάνει η εικόνα στο μάτι σου και κυρίως τι είναι αυτό που βλέπεις μέσα από τον εστιαστή, χωρίς προσπφθάλμιο. Από εκεί ξεκινούν όλα. Δεν είναι εύκολο στην αρχή. Θα παιδευτείς. Αλλά ο επιμένων νικά ΚΑΙ εδώ! Μετά μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο που θα ευθυγραμμίζεις. Πρότασή μου: Απόφυγε τα laser. Επίσης σου προτείνω τον τρόπο που γράφω εδώ. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
netrionio Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Καλησπερα παιδια! Θα ηθελα να ρωτησω με ποιον τροπο θα κανω collimation σε ενα dob 8. Εχω παρατηρησει οτι υπαρχουν ειδικα προσοφθαλμια για αυτη τη δουλεια, αλλα πριν προχωρησω σε μια αγορα θα ηθελα να ξερω απο ατομα που εχουν την εμπειρια με ποιο τροπο κανουν ευθυγραμιση και ποιος τροπος ειναι πιο ευκολος και αποδοτικος. Ευχαριστω εκ των προτερων! Φίλε μου Παρανοικό Ανδροειδές γεις δες εδω! http://www.andysshotglass.com/Collimating.html πιστεύω θα τα καταλάβεις όλα!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Καταπληκτικό αποτέλεσμα έχει και η μέθοδος με το barlowed laser. Αν μάθεις την βασική ευθυγράμμιση, μπορείς μετά να κάνεις και αυτή με τον barlow και ένα απλό laser, αφορά όμως ΜΟΝΟ το πρωτεύον κάτοπτρο...το δευτερεύον θα το ρυθμίσεις με άλλο τρόπο... Δες εδώ, κάτω κάτω posts http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11872&highlight=tublugαφού όμως δεις πρώτα αυτό το link που σου έδωσε ο Ερρίκος (netrionio), είναι απαραίτητο για να πιάσεις την πρώτη νόηση του πράγματος. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα