nikk2875 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Κι επειδή η ερώτηση μπορεί να φανεί πολύ γενική, θα με ενδιέφεραν κυρίως τα ακόλουθα: 1) Σε ποια μεγέθυνση ξεκινάτε την παρατήρηση σας?2) Σε ποια μεγέθυνση συνήθως παρατηρείτε πλανήτες (με ένα έστω καλό seeing)?3) Ποιες είναι οι κυριώτερες μεγεθύνσεις στις οποίες παρατηρείτε DSO? Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2011 Φίλε μου δεν απαντιέται αυτή η ερώτηση.Αντε μόνο στην πλανητική να πάρεις απάντηση. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2011 2) Σε ποια μεγέθυνση συνήθως παρατηρείτε πλανήτες (με ένα έστω καλό seeing)? Οσο μας επιτρεπει το seeing, αρκει βεβαια να μη πεφτει πολυ το κοντραστ . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
mars1980 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2011 αυτο εξαρταται και απο το τηλεσκοπιο του καθενοςεγω με 4αρι μακ εχω φτασει τον Δια μεχρι και 260χ αλλα με τελεια ατμοσφαιρα...συνηθως με ενα απλα καλο seeing ειμαι στα 190χ το πολυ... celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2011 1) Σε ποια μεγέθυνση ξεκινάτε την παρατήρηση σας?60x2) Σε ποια μεγέθυνση συνήθως παρατηρείτε πλανήτες (με ένα έστω καλό seeing)?200x3) Ποιες είναι οι κυριώτερες μεγεθύνσεις στις οποίες παρατηρείτε DSO?125x Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 Η καλύτερη μεγέθυνση για δύσκολα και αμυδρά βαθέως ουρανού είναι η 170Χ για το τηλεσκόπιό μου, 8" f/6. Σε πιο εύκολα αντικείμενα, είτε πλανητικά, είτε γαλαξίες, βάζω πάντα το Pentax XW10, που μου δίνει 120Χ. Αυτά είναι και τα προσοφθάλμια που χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά. Σε ακόμα πιο εύκολα ή μεγαλύτερα, βάζω Konig 12mm, αλλά τα εύκολα αντικείμενα τα βαριέμαι. Φυσικά για πλανήτες βάζω ορθοσκοπικά, ενώ για ερευνητικό προσοφθάλμιο έχω το Radian 18mm. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Makis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 Πιστεύω πως μια καλή μεγένθυση είναι περίπου 300-350 μεγενθύσεις για βαθύ ουρανόαλλά για παρατήρηση Σελήνης μια καλή μεγένθυσηείναι 50-100 μεγενθύσεις. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 περίπου 300-350 μεγενθύσεις για βαθύ ουρανό Υπερβολική είναι Μάκη για βαθύ ουρανό αλλά και για πλανήτες ακόμα αν δεν είναι καλό το seeing... Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Makis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 περίπου 300-350 μεγενθύσεις για βαθύ ουρανό Υπερβολική είναι Μάκη για βαθύ ουρανό αλλά και για πλανήτες ακόμα αν δεν είναι καλό το seeing... Εννοώ για κάποιον που έχει dob 10'' Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2011 Ξαναβλέποντας λίγο την ερώτηση μου, ίσως να έχετε δίκιο πως δεν την απαντάς εύκολα... Σημασία έχει και το τηλεσκόπιο, ίσως το εύρος που σου δίνει το προσοφθάλμιο, σίγουρα η καθαρότητα του ουρανού πιθανώς και άλλα πράγματα που αγνοώ σαν αρχάριος. Πιθανώς να είχε περισσότερο νοήμα αν ρωτούσα και τη διάμετρο του κύριου τηλεσκοπίου σας και το μέγιστο όταν παρατηρείτε από πόλη κι από σκοτεινή περιοχή. Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα