Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Η κυκλοφορία των ES70 διεκόπη ενόψει της κυκλοφορίας των ακριβότερων ES68. Μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων προσφέρονται σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά προλάβετε.

http://www.optcorp.com/ProductList.aspx?uid=30-718-1511-1786

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 224
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Επειδη ετοιμαζομαι να παραγγείλω εναν 4.7 / 82o ES απο την optcorp θα ηθελα τη γνωμη σας και για το προσοφθαλμιο και για την διαδικασία αποστολής. Υπηρξε κανενα προβλημα με τελωνείο?

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

www.michael-stephanou.com

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Meade Lightbridge 12” HiLux

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Mod PST102/1000, CaK module

Δημοσιεύτηκε

Εγώ τους έχω πάρει με USPS First Class Mail International από OPT και δεν είχα κανένα θέμα, απλά είναι ανασφάλιστοι. Πιστεύω και με USPS priority, που έχει ασφάλιση, να τον πάρεις εξίσου καλά θα πάνε τα πράγματα.

Η κυκλοφορία των ES70 διεκόπη ενόψει της κυκλοφορίας των ακριβότερων ES68. Μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων προσφέρονται σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά προλάβετε.

http://www.optcorp.com/ProductList.aspx?uid=30-718-1511-1786

Βλέποντας τον 30άρη στα $49.95 είπα να τον τσιμπήσω. Το ξέρω πως δεν είναι το καλύτερο για το γρήγορο τηλεσκόπιό μου αλλά επειδή κάπου σε αυτά τα mm φτάνω το όριο του exit pupil για το τηλεσκόπιό μου μπορεί να είναι ένα χρήσιμο προσοφθάλμιο "αναζήτησης". Θα δούμε!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

Και εγώ τον πήρα από εκεί με USPS priority και πρόβλημα ουδέν. Μου χρέωσαν 40$ packing & handling από την OTP, αλλά με την τότε ισοτιμία μου ήρθε φθηνότερα από Hyperion.

Ανδρέα, το γνωρίζεις πως οι ES82 & ES68 30mm είναι υψηλού επιπέδου και ίσως πέσουν στα χέρια μας κάποια νύκτα. Μέχρι τότε καλές παρατηρήσεις με τον 70ρη.

Off topic, αλλά έχει εκπτώσεις και η Orion.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Κύριοι με τα λεγόμενα σας έχω αρχίσει να ψηνομαι για τα καλά.

Να πω την αλήθεια είδα και ένα blocking filter της Coronado το BF 1000 γυρω στα $470 και μου τρέχουν τα σαλια.

Τον 4,7/82 μήπως τον έχετε δοκιμάσει; Δεν έχω ξαναχρησιμοποιησει ES αν και απ' ότι διαβάζω ο Κώστας πίνει νερό στ' όνομα τους.

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

Δημοσιεύτηκε

Ναι, τον έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και ακόμη περισσότερες τον 6.7 ο οποίος μου δίνει λογικότερες μεγεθύνσεις. Θυμίζουν πολύ τους Nagler T6 και τους πλησιάζουν σε απόδοση- κατ' άλλους είναι ισάξιοι. Εμένα μου φαίνεται πως με τον 7mm Τ1 που είχα ο ES 6.7 είναι ισότιμος αλλά έχει καλύτερο eye relief.

Αν τους συγκρίνεις με φακούς παραπλήσιας τιμής, όπως οι Hyperions, έχεις μεγαλύτερο πεδίο, μικρότερο μέγεθος και κάπως καλύτερη απόδοση στα άκρα με τηλεσκόπια μικρού εστιακού λόγου. Οι Hyperions εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερη άνεση στην παρατήρηση και την γνωστή πολυμορφικότητα. Σε ένα άλλο επίπεδο τιμών η σύγκριση λόγου χάρη των Pentax XW ή Delos με τους Nagler T6 είναι ανάλογη: πρόκειται για φακούς διαφορετικής νοοτροπίας. Διαλέγεις και παίρνεις. Εγώ δεν θέλω να διαλέξω. Κρατώ τους Hyperions και κάποια στιγμή ίσως προσθέσω τους ES82 30 και 8.8mm στον σταύλο, τον δεύτερο σαν εναλλακτική του βαρύ ES100, αλλά όχι και σίγουρα (κυρίως για τα μικρά τηλεσκόπια).

Η εμπλοκή της ES στην αγορά φακών είναι υποσχόμενη.

Έβγαλε φακούς 100 και 120 μοιρών, όπου οι πρώτοι μοιάζουν αλλά δεν αντιγράφουν τους Ethos. Επανέφερε βελτιωμένους τους SWA και UWA που απέσυρε η Meade. Δεν αποκλείω να κυκλοφορήσει και κλώνους των Vixen LVW που θα είναι καλύτεροι από τους Hyperions, ελπίζω σε κοντινή τιμή. Αλλά ούτε αποκλείω να κυκλοφορήσει φακούς σαν τους Pentax XL- XVW ή τους Delos. Η απόσυρση των ES70 δείχνει πως θέλει να συνδέει το όνομά της με υψηλότατης ποιότητας υλικό.

Κάτι ακόμη. Στην αγορά μεταχειρισμένων οι ES82 και ES100 αυτήν την στιγμή πωλούνται συνήθως στο 80%-100% της αξίας! Τον ES 6.7 τον αγόρασα 99$ (LNIB), όσα και τον καινούριο 4.7, καθώς δεν ήταν διαθέσιμος όταν τον χρειαζόμουν. Κέρδισα μόνο από την διαφορά των μεταφορικών που η Optcorp μας χρεώνει. Είναι κάπως λογικό αν σκεφτείς πως ένας μεταχειρισμένος Nagler ή Vixen LVW μπορεί να είναι και 10 ετών έχοντας αλλάξει 5-6 ζευγάρια χέρια, ενώ οι ES άντε να είναι 1 έτους, αλλά κάτι λέει και για την αξία τους.

Τους έχουν όμως αγοράσει και άλλοι τους 82δες, ας πουν και εκείνοι.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω Κωστα Πολυ εμπεριστατομένη ανάλυση.

Αν και εχω μια καλη σειρά προσοφθάλμια για μικρές και μεσαιες μεγενθύνσεις δεν εχω κανενα με μικρή εστιακή απόσταση. Μεχρι προτινος με το 8" SCT ολα ηταν καλά.

Το καλοκαίρι που μας περασε αγορασα ενα SW120/900 BD και με τα προσοφθάλμια που εχω φτανω μετα βιας τα 120Χ (barlow δεν χρησιμοποιω εκ πεποιθήσεως). Ψαχνω επομένως κατι ποιοτικό που θα μου επιτρέψει να ανεβάσω μεγαλύτερη μεγένθυση και οι 82ο του ES σε συνδιασμό με την τιμή του είναι μεν πολυ ελκυστικά στοιχεία, δεν ξερω ομως τι παιζει απο contrast και καθαροτητα ειδωλου.

Εναλλακτικά σκέφτομαι και τους Pentax με συμβιβασμό στο FOV και οπωσδήποτε σε άλλο επιπεδο τιμής.

Φιλικά

Μιχάλης - CptFurz

Μιχάλης - CptFurz

Lunt LS100THA DS PT

Skylight 100 / f15

Celestron Nexstar 8SE

IN ED 70/420

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Είχα την ευκαιρία να ξεφυλλίσω το Sky at Night Ιανουαρίου 2012 στο αεροδρόμιο. Την προσοχή μου τράβηξε μια συγκριτική δοκιμή 4 φακών 100 μοιρών: Ethos 10 & 8mm, ES100 9mm και ο κινέζικος ανανάς 9mm (κυκλοφορεί σαν Orion, Zhummel, TMB αλλά και με άλλα ονόματα με ένα εκ των οποίων συμμετείχε στην δοκιμή). Η βαθμολογία:

Ethos 10 92%

Ethos 8 91%

ES100 9 91%

"Orion" 9 86%

Ο ES100 κύτταξε τους Ethos κατάματα και η υπεροχή του 10mm ήταν κατά μία τρίχα και μάλιστα όχι σε θέματα αστιγματισμού αλλά με μια ελαφρώς καλύτερη διαύγεια (o ES έχει ένα οπτικό στοιχείο παραπάνω και κατά τους δοκιμαστές ίσως υπερτερεί το σύστημα συσκότισης του Ethos). Με τον 8mm κρίθηκαν ισοδύναμοι. Ο άλλος 100ρης έμεινε αρκετά πίσω.

Οι δοκιμές αυτές είναι τυποποιημένες και περιλαμβάνουν 3 τηλεσκόπια (αποχρωματικό, SCT και Νευτώνιο, με το τελευταίο λόγου f/5).

Σε παρόμοιες δοκιμές ο Ethos 21 έχει βαθμολογηθεί με 96% και ο Nagler T6 7mm με 88%, χωρίς να σημαίνει αυτό πως τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα. Θα ήθελα να δω και μια σύγκριση του ES100 20 με τον Ethos 21 και του ES100 14 με τον Ethos 13, αν και για τον δεύτερο υπάρχουν δοκιμές, ακόμη και μία τυφλή, με αποτέλεσμα ισόπαλο έως υπεροχή του Ethos κατά μία τρίχα (στην τυφλή είχαμε ισοπαλία).

Μετά τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των Televue τα δεδομένα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία κατά την γνώμη μου.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Με την έκπτωση στα $250 του ES έναντι $600+ των Ethos (τρέχουσες τιμές ΟΡΤ) είναι πολύ δύσκολο να αγοράσεις Ethos. Ή δεν αγοράζεις καθόλου, ή παίρνεις ES. Εγώ το πρώτο και λόγω έλλειψης μετρητών αλλά και γιατί δεν έχω πειστεί ακόμα ότι οι 100 μοίρες θα βελτιώσουν την εμπειρία παρατήρησής μου.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε
Μπορείς να κάνεις και χωρίς τις 100 μοίρες κατά την γνώμη μου. 68-82 μοίρες είναι επαρκέστατες, ιδίως αν συνοδεύονται από καλό eye relief (για όσους τουλάχιστον το χρειάζονται). Αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα για 100 μοίρες, τότε πρόκειται για ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Έχω ψωνίσει ήδη τις εστιακές που με ενδιέφεραν από την Televue σε καλυτερες εποχές και ισοτιμίες, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί και τη διαφορά στις τιμές... είτε για 82 είτε για 100, μονοκούκι ES...
Δημοσιεύτηκε
Μπορείς να κάνεις και χωρίς τις 100 μοίρες κατά την γνώμη μου. 68-82 μοίρες είναι επαρκέστατες, ιδίως αν συνοδεύονται από καλό eye relief (για όσους τουλάχιστον το χρειάζονται). Αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα για 100 μοίρες, τότε πρόκειται για ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Συμφωνώ Κώστα. Παρόλα αυτά θα ήθελα να έχω ένα με 100 μοίρες μόνο και μόνο για την εμπειρία. Μιας και αυτή την εποχή είναι τρέλα να αγοράσεις Ethos, ο θείος AL προφανώς το'χει χάσει, θα πήγαινα πολύ ευχαρίστως αν μπορούσα στους ES, αλλά θα ήθελα να υπήρχε στα 13mm. Θα ήταν ακριβώς στην μέση μεταξύ του 17 και 10mm... :-k

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

Δεν υπάρχει κενό μεταξύ 17 & 10mm. Ο ES100 14mm θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον 17 T4 καθώς έχει ακριβώς το ίδιο πεδίο με αυτόν. Αλλά η αίσθηση των T4 (και Pentax) είναι τόσο διαφορετική και υπέροχη που δεν θα ήθελα να αναγκαστώ να διαλέξω ή το ένα ή το άλλο.

Λόγω της τιμής, του μεγέθους και του βάρους αυτών των 100ρηδων, αλλά και του πεδίου που δίνουν, πιστεύω πως το να τους επιλέξεις σε αποστάσεις 1.3-1.4x είναι υπερβολή, τόσο για το πορτοφόλι, όσο και για την βαλίτσα σου. Ακόμη και αποστάσεις 1.5-1.6x είναι πυκνές αλλά χρήσιμες κάτω από τα 10mm, ενώ επάνω από αυτά 2.0x βρίσκω πως είναι αρκετές. 17/13=1.3x. Ακόμη και ο ES100 20 ή ο Ethos 21 υπερκαλύπτουν τον 26 Τ5.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Έχω ψωνίσει ήδη τις εστιακές που με ενδιέφεραν από την Televue σε καλυτερες εποχές και ισοτιμίες.

Ηλία είναι αλήθεια πως κι εγώ ψώνισα την πλειοψηφία των Televue που έχω με το δολλάρια στα χαμηλά που είτε καινούριοι είτε μεταχειρισμένοι πραγματικά βγήκαν οικονομικοί. Τώρα, μένουμε εδώ.

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά ήξερα ότι η tv ανέβηκαν, αλλά τώρα έριξα μια ματιά στις τιμές τους και έπαθα πλάκα... Όντως μοιάζει να έχασαν την επαφή τους με το τι συμβαίνει γύρω τους, ειδικά αυτή την εποχή που έχουν γερό πρεσάρισμα από την ES...
Δημοσιεύτηκε
Έχω ψωνίσει ήδη τις εστιακές που με ενδιέφεραν από την Televue σε καλυτερες εποχές και ισοτιμίες.

Ηλία είναι αλήθεια πως κι εγώ ψώνισα την πλειοψηφία των Televue που έχω με το δολλάρια στα χαμηλά που είτε καινούριοι είτε μεταχειρισμένοι πραγματικά βγήκαν οικονομικοί. Τώρα, μένουμε εδώ.

Κι εγώ το ίδιο έχω κάνει, αλλά για τώρα και βέβαια μένουμε εδώ. Όμως όπως και να το κάνουμε οι 100 μοίρες είναι...άλλη φάση :shock: :shock:

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε
Ρε παιδιά ήξερα ότι η tv ανέβηκαν, αλλά τώρα έριξα μια ματιά στις τιμές τους και έπαθα πλάκα... Όντως μοιάζει να έχασαν την επαφή τους με το τι συμβαίνει γύρω τους, ειδικά αυτή την εποχή που έχουν γερό πρεσάρισμα από την ES...

Ηλία είναι εντελώς ανεξήγητη τόσο μεγάλη αύξηση, έχεις δίκιο. Πρόσφατα κοίταζα και εγώ τις διαφορές και μιλάμε δεν πίστευα αυτά που έβλεπα! Δεν αγοράζεται τίποτα πια...ήταν που ήταν...είναι και το ευρώ σε σχέση με το δολλάριο πεσμένο όσο ποτέ...άστα να πάνε!!

Ενδεικτικά, ο Nagler 31mm T5 από $580 πήγε 695!!

Νομίζω πως είναι η μεγάλη ευκαιρία της ES να κερδίσει έδαφος...

Μήπως τους επηρέασε καμιά καταστροφή στην Ασία σε κάποιο εργοστάσιο; :-k :-s

Για παράδειγμα, οι σκληροί δίσκοι των Η/Υ έφτασαν στον ουρανό (στην κυριολεξία!!) μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη και στα εργοστάσια κατασκευής! Δεν υπάρχει δίσκος κάτω από 100 ευρώ αυτόν τον καιρό!!! Ανεξαρτήτου χωρητικότητας...δίσκος 2TB που έκανε 136 ευρώ έφτασε να έχει 285!!!

Μήπως συμβαίνει κάτι αντίστοιχο; :roll:

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/4968376/page/5/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/all/vc/1

Το θέμα είναι γνωστό από την 16η Δεκεμβρίου. Όποιος θέλει ας το διαβάσει, εγώ έχω βαρεθεί τα θέματα έκφρασης λατρείας προς την Televue και τους Brandon στο Cloudy Nights. Ίσως εμπεριέχονται κάποιες απαντήσεις.

Μην στεναχωριέστε πάντως: Οι ES είναι μια χαρά και η γκάμα πολύ πλούσια. Μάλλον θα έρθουν και άλλοι κατοστάρηδες και δεν αποκλείω να δούμε και μια σειρά που θα ανταγωνιστεί τους Delos- XW. Η απόσυρση των ES70 και η μη κυκλοφορία των μαϊντανών κλώνων LVW αυτό με κάνει να υποπτεύομαι. Είθε.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Η συγκεκριμένη αύξηση τιμών δυστυχώς δεν είναι παροδική (όπως αυτή των σκληρών δίσκων) αλλά μόνιμη. Έγινε, φαντάζομαι, μετά απο προσεκτική οικονομική ανάλυση των δεδομένων της αγοράς.

Προφανώς η Televue βλέπει ότι ήρθε η κρίσιμη εκείνη στιγμή στην οποία θα χάσει ένα υπολογίσιμο μέρος της πελατείας της (προσωπική εκτίμηση 20% της εγχώριας και 50% της διεθνούς) προς φθηνότερες λύσεις (πχ Explore Scientific).

Ανεβάζει λοιπόν τις τιμές της ώστε να παραμείνει στο ίδιο σημείο. Επίσης με τον τρόπο αυτό διαφοροποιείται και τιμολογιακά, κάνοντας σαφές οτι απευθύνεται σε άλλο κομάτι της αγοράς απο αυτό που (ούτως ή άλλως) έχουν καρπωθεί οι ανταγωνιστές της.

Δημοσιεύτηκε

Όντως κι εγώ πιστεύω πως είναι κίνηση καθαρά σχεδιασμού marketing και όχι λόγω κάποιας αύξησης στο κόστος κατασκευής. Είναι αλήθεια πως σε πολύ κόσμο κυριαρχεί η πεποίθηση πως αν κάτι είναι πολύ ακριβό τότε θα είναι το καλύτερο και επειδή η Televue διαθέτει ένα ισχυρό brand name στο χώρο προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί σε αυτό το κοινό, ειδικά στις ΗΠΑ.

Ασφαλώς τα προϊόντα της Televue είναι πολύ καλά έως άριστα και σε γενικές γραμμές ισχύει το "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" αλλά ως γνωστόν η σχέση τιμής/απόδοσης σταματά να είναι γραμμική από ένα σημείο τιμών και μετά και η Televue με αυτές τις αυξήσεις παραμορφώνει τη σχέση ακόμα περισσότερο: διπλάσια και τριπλάσια τιμή για ένα "κλικ" παραπάνω απόδοσης.

Πάντως, ένα γεγονός που δε θα αλλάξει και ίσως ενταθεί κι όλας με τις νέες τιμές είναι η μεταπωλητική αξία των προϊόντων Televue. Πωλούνται εύκολα και σε σχετικά υψηλή τιμή. Σίγουρα δεν ισχύει αυτό για την ES.

Δημοσιεύτηκε
Πάντως, ένα γεγονός που δε θα αλλάξει και ίσως ενταθεί κι όλας με τις νέες τιμές είναι η μεταπωλητική αξία των προϊόντων Televue. Πωλούνται εύκολα και σε σχετικά υψηλή τιμή. Σίγουρα δεν ισχύει αυτό για την ES.

Όχι και τόσο σίγουρα.

Αγόρασα τους 3 Τ4 200-260 ευρώ και τον Radian 100 ευρώ, τιμές πολύ καλές. Θυμόσαστε πόσο κατέβηκε ένας T5 26 μέχρι -παρά λίγο- να πωληθεί προσφάτως.

Από την άλλη αγόρασα 3 από τους ES μου σε τιμές 90-100% της τιμής που έχουν καινούριοι. Ήταν βεβαίως όλοι ολοκαίνουριοι (έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα ενώ οι Naglers μου μπορεί να είναι και 15 ετών, ποιός να το γνωρίζει αυτό; ) καθώς προέρχονταν από ανθρώπους που απλώς τους δοκίμασαν και γλύτωσα το τελωνειακό ρίσκο -γιγάντιες συσκευασίες- τα διεθνή μεταφορικά -OPT και μεγάλο βάρος- ενώ ο ένας 82ρης απλώς ήταν backordered όταν τον ήθελα πριν τις θερινές εξορμήσεις.

Τελικά η μεγαλύτερη ευκαιρία σε αυτό το χόμπυ ήταν ο Radian, κατάσταση άψογη και φθηνότερος από έναν Hyperion, κόστος 40% του καινούριου, ούτε τους Celestron Plossl δεν θα έβρισκα τόσο χαμηλά.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Κώστα δεκτό αυτό, μένει να δούμε πόσο θα κρατήσει αυτό στο πέρασμα του χρόνου και τι brand name θα διαμορφώσουν οι ES.
Δημοσιεύτηκε

Η έκπτωση ισχύει μέχρι 28/02/12.

Δεν αποκλείεται να παραταθεί (όπως συνηθίζει η ES), ούτε όμως και να λήξει ώστε να εκμεταλλευτεί η εταιρία το μεγάλο παράθυρο διαφοροποίησης που άνοιξε η TeleVue.

Με τα χρήματα 1 Nagler T6 αγοράζεις σήμερα 3 ES 82 (!). Ακόμη και με αύξηση 50% θα αγοράζεις 2, υπάρχει σαφές περιθώριο αύξησης λοιπόν.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Το Πάσχα θα κυκλοφορήσουν τελικά 2 νέοι ES100, 5.5 & 25mm.

Ο 5.5 ενέχει το πεδίο του ES82 6.7 σε υψηλότερη μεγέθυνση. Χρησιμοποιώντας τον 9 με τον Proxima σε παραλήσια μεγέθυνση σας λέω μία μόνο λέξη: Σφαιρωτά!

Ο 25mm ενέχει το πεδίο του ES82 & σχεδόν του Nagler 31. Για γρήγορα Dob και ειδικά χρήστες κάποιας περασμένης ηλικίας (οι οποίοι διαθέτουν τα 3 Χρ που χρήζουν τα μεγάλα και γρήγορα Dob) ουσιαστικά αποτελεί τον μέγιστο φακό. Και μέγιστος θα πρέπει να είναι σε διαστάσεις και μάζα επίσης.

Πρόκειται για το δεύτερο δείγμα πρωτοπορίας της ES, στα χαρτιά έστω.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης