Laharl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Ωχ αν είναι στην κρίση του τελώνη την έβαψα τέτοιος γκαντέμης που είμαι... kokkolis εγώ γλυκοκοιτάζω και τον 14mm αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω reviews για τον 11mm και τον 14mm...
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 kokkolis εγώ γλυκοκοιτάζω και τον 14mm αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω reviews για τον 11mm και τον 14mm... Έχω τον 14mm εδώ και 15 μήνες.Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και επιστρώσεις. Εξαιρετικό Deep Sky προσοφθάλμιο (ιδίως για 99$) με καλό κοντράστ. Στα φωτεινά αντικείμενα στην άκρη του πεδίου δημιουργείται ένα ουράνιο τόξο. Ο αστιγματισμός είναι ελάχιστος στα άκρα του πεδίου. Με Barlow 2x είναι συγκρίσιμο με τον 7mm T1 μου.Δοκιμασμένο σε f/13, f/10, f/5 και f/4.Στο Cloudy Nights μιλούν συνεχώς γι' αυτά και ιδίως για τα 30, 6.7 και 4.7mm.Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ο μικρός προσοφθάλμιος φακός και το eye relief. Δεν βλέπω όλο το πεδίο με την μία και για τον λόγο αυτό στράφηκα σε Hyperions και Nagler T4. Κατά τρείς έννοιες (άκρα πεδίου, εύρος πεδίου και τιμή) είναι ανώτερος των περισσότερων Hyperions, αλλά το θέμα eye relief ήταν ζωτικό για μένα. Όποιος όμως ικανοποιείται με φακούς σαν τον Nagler 16mm T5, τους Τ1/Τ6, τους WO UWAN, Meade UWA και παρόμοιους, νομίζω θα μείνει ικανοποιημένος (ειδικά για 99$ ανατονίζω).Τον κράτησα πάντως και έχω υπ' όψιν τους 4.7 και 6.7mm για το μέλλον. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Laharl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Εγώ πάντως δεν ενδιαφέρομαι τόσο για eye relief μιάς και ούτε γυαλιά φοράω και η όρασή μου είναι αρκετά καλή.Επειδή αυτή την στιγμή λεφτά για T4 δεν έχω(μου τον έφαγε κάποιος μέσα από τα χέρια τον Γενάρη όταν πουλιόταν εδώ σε αγγελία μεταχειρισμένος ) και δεν βλέπω να ξαναβγαίνει ο T4 σε τιμές 200 ευρώ όπως εκείνης της αγγελίας λέω να στραφώ σε κάτι πιο φθηνό και αρκετά καλό. Το review για τον 6.7 το διάβασα και φάνηκε ένα πολύ αξιόλογο προσοφθάλμιο και ελπίζω και ο 11mm και ο 14mm να είναι αντάξια.... Θα μου πρότεινες τον 14mm εάν δεν με ενοχλεί το eye relief ή καλύτερα να πάρω τον 11mm?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Έψαξα να σου βρω ανασκοπήσεις αλλά δεν βρήκα παρά μόνο αναφορές σαν την δική μου. Όλη η προσοχή είναι στραμμένη στα ES100.Μπορείς να διαβάσεις τις κριτικές των Celestron Axiom και Meade UWA 5000. Είναι συγκρίσιμα με αυτά (ουσιαστικά ίδια με τα Meade, μόνο ο 8.8mm απουσιάζει) αλλά με καλύτερες προδιαγραφές, όπως πιο εργονομικό σχήμα/ μέγεθος/ παρέκταμα, αδιάβροχα και φθηνότερα. Ήδη η Celestron και η Meade φαίνεται άρχισαν να αποσύρουν τα δικά τους που κοστίζουν σχεδόν όσο οι Nagler. Έτσι λένε στο Cloudy Nights τουλάχιστον.Τα δε ES70 θυμίζω πως είναι ίδια με τα Meade QX, Agena SWA και δεν συμμαζεύεται. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kmatzaro Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Θα ηθελα να σας κανω και εγω μια ερωτηση θελω ενα low power προσοφθαλμιο, ο es30mm με AFOV 70 μοιρες ειναι καλος ή να στραφω σε καποιο αλλο προσοφθαλμιο? (για dob 8'')
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Θα μου πρότεινες τον 14mm εάν δεν με ενοχλεί το eye relief ή καλύτερα να πάρω τον 11mm? Όπως σου είπα παραπάνω, προτείνω τον ES 11mm. Κόρη εξόδου 1.8mm Μεγέθυνση 110x Πεδίο 3/4 της μοίρας, 45'Και ο 14 όμως θα είναι χρήσιμος, δίνοντας φωτεινότερα αντικείμενα και μεγαλύτερο πεδίο. Κόρη εξόδου 2.3mm Μεγέθυνση 86x Πεδίο σχεδόν 1 μοίρα Όμως η μεγέθυνση του 11 θα είναι πιο χρήσιμη. Πρέπει να ψάξεις όμως να το βρεις, είναι εξαντλημένο.Το θεωρητικό eye relief είναι το ίδιο και στα 2, 15mm.Πρακτικά νομίζω πως είναι 12mm για να δεις όλο το πεδίο.Συγνώμη για τον Τ4. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Θα ηθελα να σας κανω και εγω μια ερωτηση θελω ενα low power προσοφθαλμιο, ο es30mm με AFOV 70 μοιρες ειναι καλος ή να στραφω σε καποιο αλλο προσοφθαλμιο? (για dob 8'')Αυτοί είναι λίγο μυστηριώδεις. Ο Ammonite είχε τον 25mm στα χέρια του, δεν γνωρίζω αν ο ίδιος ή ο αγοραστής τον δοκίμασαν.Αν, όπως λένε, είναι κλώνος των Meade QX, Skywatcer SWA ή Panaview, Orion Q70, Agena SWA κλπ θα είναι μια χαρά για ερευνητικό.Αυτά τα Erfle έχουν κλιμακωτή σχεδίαση σαν τους Plossl, τους Kellner και τους Ortho. Όσο μεγαλύτερη η εστιακή τόσο καλύτερο το eye relief και η αίσθηση που αφήνουν, κάτι που διαπίστωσα με τους Agena SWA 20, 15 και 10mm.Εννοείται πως σε Erfle, χωρίς ενσωματωμένο Barlow, σε τέτοια τιμή και σε f/6 δεν περιμένεις τη διόρθωση των Hyperion Aspheric, Panoptic ή Pentax!Με τον 35mm όμως θα χωρούν και οι Πλειάδες στο πεδίο σου και το exit pupil θα πλησιάζει το 6mm, εγώ θα σκεπτόμουν αυτό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kmatzaro Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Ευχαριστω πολυ κυριε kkokkolis για την απαντηση μαλλον θα παω για τον 35mm.επειδη ενδιαφερομαι και εγω για τον 11mm θα μπορουσα να τον παραγγειλω απο εδω? http://www.explorescientific.com/eyepieces/82_degree_series.html μιας και εχει εξαντληθει στην optcorp?
Laharl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2011 Θα μου πρότεινες τον 14mm εάν δεν με ενοχλεί το eye relief ή καλύτερα να πάρω τον 11mm? Όπως σου είπα παραπάνω, προτείνω τον ES 11mm. Κόρη εξόδου 1.8mm Μεγέθυνση 110x Πεδίο 3/4 της μοίρας, 45'Και ο 14 όμως θα είναι χρήσιμος, δίνοντας φωτεινότερα αντικείμενα και μεγαλύτερο πεδίο. Κόρη εξόδου 2.3mm Μεγέθυνση 86x Πεδίο σχεδόν 1 μοίρα Όμως η μεγέθυνση του 11 θα είναι πιο χρήσιμη. Πρέπει να ψάξεις όμως να το βρεις, είναι εξαντλημένο.Το θεωρητικό eye relief είναι το ίδιο και στα 2, 15mm.Πρακτικά νομίζω πως είναι 12mm για να δεις όλο το πεδίο.Συγνώμη για τον Τ4. Ωχ τώρα είδα πως τον 11mm τον έχουν pre order status...Τέσπα δεν πειράζει από ότι φαίνεται θα καταλήξω στον 14mm.Ούτως ή άλλως μικρές διαφορές έχουνε.Τώρα έχω στείλει σε αυτούς ερώτηση για τα μεταφορικά και περιμένω μια απάντηση της τάξεως των 15 ευρώ και φεύγω βουρ για παραγγελία!Ελπίζω να είμαι όσο τυχερός όσο και εσείς και να μην περάσω τελωνείο... Όσο για τον T4 δεν νομίζω να τον πήρες εσύ,άλλωστε μου έστειλες και pm να μου πεις καλορίζικο
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Φαίνεται πως η ES πουλάει απευθείας και ίσως έχει τον 11mm. Αν δοκιμάσετε θα το μάθετε.Laharl έχεις δίκιο, τον δικό μου τον πήρα 2 μήνες πριν. Ανακούφιση.Πουλούν συνέχεια στο Astromart πάντως, σε παρόμοιες τιμές. Ότι ισχύει για τον ES 11 ισχύει για τον Τ4 12 ως προς το τηλεσκόπιό σου, με επιπλέον αρκετά πλεονεκτήματα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kmatzaro Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Αρα εχουμε και λεμε τον ES 35mm απο εδω http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=1807-16022 και τον ES 11mm απο εδω http://www.explorescientific.com/eyepieces/82_degree_series.html για τον 11 ομως δεν ξερω ποσο θα ειναι τα μεταφορικα μηπως ξερει κανεις?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Περίπου 20$ στην φθηνότερη επιλογή.Νομίζω όμως πως δεν πουλάει απ' ευθείας, αλλά μέσω των Αμερικανών και Καναδών αντιπροσώπων δεξιά στην σελίδα.H Explore Scientific είναι κλάδος της Κινεζικής JOCTech, η οποία παράγει και τους φακούς. Ορίστε οι ES 70 με κινέζικες φανέλες:Ορίστε και οι ES 80 με τα ίδια χρώματα και την παλαιά σχεδίαση του παρεκτάματος, μανιτάρι a la Meade. Η σχεδίαση αυτή κάνει τον φακό των ES 80 να φαίνεται ακόμη μικρότερος απ' ότι είναι στην πραγματικότητα, ενώ των 70 είναι κλιμακωτός, τεράστιος στους μεγάλους και προοδευτικά μικραίνει. Ανάλογα αποκλιμακώνεται και η ανακουφιστική απόσταση του οφθαλμού. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
titi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 πανω που αποφασισα να παραγγειλω, τελειωσε ο 11 mm στις 82 μοιρες... αυτο δεν σημαινει το preorder? η μηπως σημαινει οτι θα περιμανω να ο παραγγειλουν και θα αργήσει? γιατι αν ειναι ετσι δεν με πειραζει...οπως και να εχει, εψαξα να βρω καποιον αντιπροσωπο που να εχει τους 6,7 mm και 11mm σε 82 μοιρες και τον 30 mm - 2" σε 70 μοιρες. βρηκα οτι υπαρχουν εδω http://telescopes.net/doc/2100/mftr/ES/cat/7240#82%20Degree%20Series%20Waterproof%20N2%20Eyepieceεχει παρει κανεις τιποτα, και αν ναι τι γινεται με τα μεταφορικα? " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
Laharl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Pre-order σημαίνει ότι το αντικείμενο δεν το έχουν και θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον Κανονικά βέβαια σημαίνει ότι δεν έχει βγει στην αγορά αλλά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο Τους έστειλα e-mail να δω τι παίζει με το pre-order status.Όταν μου απαντήσουν θα ενημερώσω
kmatzaro Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Εψαξα στους αντιπροσωπους της ES και βρηκα και τα δυο προσοφθαλμια που θελω να παρω ο ενας αντιπροσωπος ειναι αυτος http://www.scopecity.com/detail.cfm?ProductID=8396&pn=Explore%20Scientific%2011mm%201.25%20inch%2082%20Degree%20Series%20Eyepiece,%20Waterproof%20N2%20+Explore%20Scientific+EPWP8211-00&sc=&tc= ο 11 και ο 35 http://www.scopecity.com/detail.cfm?ProductID=8695&pn=Explore%20Scientific%2035mm%2070%20Degree%20Eyepiece,%202%20inch%20+Explore%20Scientific+EP7035-00&sc=&tc= μετα βρηκα και εναν αλλο που διπλα απο την τιμη λεει κατι για free ground shipping να υποθεσω οτι δεν υπαρχουν μεταφορικα?? να και τα λινκ http://telescopes.net/doc/2500/item/EP7035-00 ο 35 και ο 11 http://telescopes.net/doc/2500/item/EPWP8211-00 το θεμα ομως ειναι οτι δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστοι? διαφωτιστε με σας παρακαλω
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 To free ground shipping είναι μόνο για Αμερική. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
ΑΝΤΩΝΗΣ1635941044 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 εγω το τελωνειο δεν το γλιτωσα.82 ευρω για τον ES100 14mm και 30 ευρω τα μεταφορικα.συνολο 330 ευρω,αλλα παλι καλα, στην ευρωπη εχει 440 ευρω.
kmatzaro Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Aντωνη απο που πηρες τα προσοφθαλμια?
Laharl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 εγω το τελωνειο δεν το γλιτωσα.82 ευρω για τον ES100 14mm και 30 ευρω τα μεταφορικα.συνολο 330 ευρω,αλλα παλι καλα, στην ευρωπη εχει 440 ευρω. Τι μεταφορικά είχες επιλέξει?Διότι αν πήρες UPS ή FedEx το τελωνείο δεν το γλυτώνεις κατά 99%.Εγώ την έπαθα έτσι και έμαθα
kmatzaro Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Λοπον συνομιλησα με εναν αντιπροσωπο της optcorp και μου ειπε πως οι 11mm αναμενονται να ερθουν πολυ συντομα ''WE SHOULD RECEIVE THEM ANY DAY NOW'' μου ειπε, οσον αφορα τα μεταφορικα με priority mail παει στα 40$ και αν θελω λιγοτερα μεταφορικα μου ειπε να ρωτησω στα comments οταν θα κανω την παραγγελια.
ΑΝΤΩΝΗΣ1635941044 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 απο optcorp.com το πηρα,με usps priority mail international
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Αν έχετε υπομονή να διαβάσετε thread 17 σελίδων για τους ES από το Cloudy Nights ορίστε: http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Board/Eyepieces/Number/4305318/page/0/view/collapsed/sb/5/o/o/fpart/all Όταν πήρα τον δικό μου ελάχιστοι είχαν ασχοληθεί. Οι εκπτώσεις συμφέρουν τις εταιρείες, πρέπει να έχουν πουλήσει σε 1 μήνα όσο δεν πούλησαν σε 1 χρόνο και ακόμη περισσότερο.Έχει προκληθεί μια μανία που θυμίζει ανάλογες με του παρελθόντος (πχ Hyperions πριν 4 χρόνια) και οδήγησε ακόμη και την TV σε 20% εκπτώσεις.Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε reviews και πολλά μεταχειρισμένα ES σύντομα σε πολύ καλές τιμές, ποιοτικά 80ρια στα 50 ευρώ, για σκεφτείτε το!Ένας τύπος λέει πως πούλησε όλους τους Hyperions για να φτιάξει αυτήν την συλλογή (και επίσης πως το μετάνιωσε) Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kmatzaro Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2011 Λοιπον εχουμε και λεμε εκεινοι που ενδιαφερονται για τον 11mm μονο τα πιο φτηνα μεταφορικα ειναι 12$ με USPS First Class.Τωρα αν παρεις δυο προσοφθαλμιους ποσο περιπου ισως πληρωσουμε σε τελωνειο?
titi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2011 απο οτι φαινετε παρελαβαν τον 11 mm στις 82 μοιρες και υπαρχει διαθεσιμος. ρωτησα για φτηνα μεταφορικα και το καλυτερο που μπορει να γινει και για τα τρια που θελω (6.7mm 82° - 1.25 , 11 mm 82° - 1.25 , 30mm 70° Eyepiece - 2")ειναι με USPS Priority Mail 6-10 day delivery στα $48.15 (λογω ογκου & βάρους) οποτε εχουμε 100+100+60+48,15 = 308,15$ θελω μια διευκρινηση, η μετατροπη σε ευρω ειναι 0,70 ευρω το δολλαριο? δηλαδη για τα 308,15 θελω 215,705 ευρω και τιποτα αλλο? θελω να πω το τελωνειο ειναι μεσα σε αυτα?με ενδιαφερει να ξερω ακριβως το ποσο γιατι εχω καρτα χρεωστικη (pre-paid) και δεν θελω να αφησω πολλα χρηματα μεσα, οποτε πρεπει να βαλω το ποσο + κατι ψιλα. " αν θελεις να γινεις πραγματικος επιστημονας πρεπει να σκεφτεσαι τουλαχιστον μιση ωρα την ημερα με τροπο αντιθετο απο τους συναδελφους σου "Albert Einstein
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα