Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 224
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Κυκλοφορούν σύντομα και τα νέα SWA που λέγαμε: http://www.astronomics.com/main/category.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/UQTFAG51VJP69G46N2HD3TD0E4/Page/1

Δεν έχουν σχέση με αυτά που πουλούσε μέχρι πρότινος (τα οποία όπως είπαμε ήταν μια υλοποίηση των κλασσικών QX). Σύμφωνα με την εταιρία είναι ισάξια των Panoptic (δεν αποκλείεται να είναι και κλώνοι τους, όπως οι ES100 είναι κλώνοι των Ethos), σε παραπλήσιες εστιακές 16, 20, 24, 28, 34 και 40mm, δεν μπορούν να θεωρηθούν φθηνά όντας ακριβότερα από τα ES82, αλλά φθηνότερα πάντως από τα TV και φυσικά είναι γεμισμένα με άζωτο και αδιάβροχα.

Αν έχετε την καλοσύνη να μου διδάξετε πως μπορώ να μικρύνω τα links θα το εκτιμήσω δεόντως, ευχαριστώ.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Τώρα που το ξανασκέπτομαι οι εστιακές είναι παραπλήσιες μεν με των Panoptic αλλά ακριβώς ίδιες με των Meade SWA που πρόσφατα ξεστόκαρε η Meade. Και οι ES UWA ακολούθησαν τους UWA της Meade οπότε... Σε αυτή την περίπτωση μου φαίνονται ακριβά, αν και μυρίζομαι σποραδικές εκπτώσεις.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Κυκλοφορεί και ο ES82 8.8mm: http://astronomics.com/main/product.asp/catalog_name/Astronomics/category_name/E6W5QA4JCVNB9NW602NAT0S6G7/product_id/ES8208W

Ήταν η μόνη εστιακή των (MEADE) UWA που δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη η ES.

Αλλά η εταιρεία φαίνεται αποφασισμένη να ταράξει τα νερά για τα καλά, καθώς ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και SCT- σφήνα στον δικομματισμό.

Μα καλά ρε παιδιά, δεν τα δοκίμασε κανένας τα ES; Τα βάλατε στο σκρίνιο για διακόσμηση; :mrgreen:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Κυριιε kkokkolis δεν ξερω αν ειδατε το μινι review μου πιο πανω.Γενικα πολυ καλα προσοφθαλμια σε συγκριση με αυτα που ειχα.Αν θελετε να δειτε και καμια φωτογραφια πειτε μου :mrgreen:
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Πάνω που έληξαν οι εκπτώσεις και οι τιμές ανέβηκαν, αποφάσισα να πάρω τους ES82 6.7 και 4.7mm. Μαζί με τον ES100 9mm έχω ένα σετάκι υψηλών μεγεθύνσεων τώρα. Τους 80ρηδες δεν τους έχω φυσικά δοκιμάσει αφού μόλις τους παράλαβα, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την ποιοτική κατασκευή. Η εγκατάλειψη του περιστρεφόμενου παρεκτάματος είναι σωστή επιλογή καθώς ο φακός γίνεται μικρότερος και ελαφρύτερος και τα καπάκια σφηνώνουν καλύτερα. Τα field stop είναι ξεκάθαρα και παρουσιάζουν ακριβώς στην άκρη αυτόν τον ελαφρύ χρωματισμό (προς το πράσινο- κυανό) που προαναγγέλει την εμφάνιση ιριδισμού στα φωτεινά αντικείμενα, αλλά μόνο ακριβώς στο field stop. Οι Naglers T4 όμως έχουν παρουσιάζουν έναν βρόγχο φωτός όταν ένα φωτεινό αστέρι διατρέχει το field stop που είναι περισσότερο ενοχλητικό. Οι επιστρώσεις φαίνονταν ίδιες ακριβώς με εκείνες της παλαιάς σειράς ES82, τόσο στους νέους ES82 όσο και στον 100. Η κάννη και των τριών (και προφανώς όλων) διαθέτει μια προοδευτική κλίση η οποία είναι απείρως προτιμότερη από την συνήθη εγκοπή που φρακάρει στον μπρούτζινο δακτύλιο των διαγωνίων και εστιαστών. Το eye relief είναι μικρό (επισήμως 14mm) αλλά από τα 20mm βλέπω το ίδιο πεδίο που βλέπω και στον Radian, γύρω στις 60 μοίρες, με άνεση. Στον ES100 από την ίδια απόσταση βλέπω ένα πεδίο παρόμοιο με αυτό των Hyperions. Το υπόλοιπο πρέπει να το ψαρέψει το μάτι, σε αντίθεση με τους Naglers T4. Στα 14mm αυτό με ενοχλούσε κάπως, αλλά δεδομένου πως το σετάκι αναλαμβάνει τις υψηλότερες μεγεθύνσεις και όχι ερευνητικό ρόλο δεν με απασχολεί. Αν χρειαστεί βάζω Barlow στους Τ4 και λαμβάνω παρόμοιες μεγεθύνσεις με μεγάλο eye relief. Ο προσοφθάλμιος φακός είναι 25mm στον 6.7 και 20mm στον 4.7.

Να τους δούμε και στην παρατήρηση, αλλά από τους 14mm και 9mm ήμουν ικανοποιημένος και δεν περιμένω εκπλήξεις.

ΥΓ: Για ημερήσια παρατήρηση άψογοι. Λιγότερη θετική παραμόρφωση από τους Naglers (οι ευθείες παραμένουν σχεδόν ευθείες) και αόρατη καμπυλότητα πεδίου -αν υπάρχει.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Θα σου αρέσει Μιχάλη. Νομίζω πως οι μικροί με τα δεκαδικά (8.8, 6.7, 4.7) είναι ακόμη καλύτεροι από τους μεγάλους, όπως πιστεύεται γενικώς και για τους Meade. Τους δοκίμασα χθες στο φεγγαράκι και στα (φτωχά ένεκα φωτορύπανσης) αστρικά πεδία του γαλαξία σε ένα 80ρι f/5 και σε σύγκριση με Hyperions, Radian και Ορθοσκοπικούς. Οι ορθοσκοπικοί φυσικά έδωσαν την καλύτερη εικόνα αλλά η διαφορά ήταν μία τρίχα. Σε αντίθεση με τον Hyperion δεν παρατήρησα εσωτερικές ανακλάσεις (δεν προορίζονται για το φεγγάρι οι Hyperions αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και γιαυτό). Δεν υπήρχε φαινόμενο Blackout με κανένα τρόπο (σε αντίθεση με Hyperions και Radian), ούτε και το πλάγιο χρώμα που είχε ο 14mm στα άκρα του, το δε πεδίο είναι επίπεδο, όπως συνήθως είναι στους φακούς μικρής εστιακής. Ο αστιγματισμός στα άκρα απολύτως ανεκτός και η ακριβής εστίαση άνετη. Το eye relief στην πράξη είναι καλύτερο από του T1 και το μεγαλύτερο πεδίο πολύ χρήσιμο στις υψηλές μεγεθύνσεις. Η εργονομία σημαντικά αναβαθμισμένη, καθώς είναι ελαφρύτερα, μικρότερα με το κλασικό ελαστικό παρέκταμα βολικότερο από το υδροκέφαλο μανιτάρι και την κλίση της κάννης ασύγκριτα υπέρτερη της αύλακας. Και τέλος, η τιμή είναι απολύτως λογική. Νομίζω πως οι 1.25΄΄ έχουν ξεκάθαρα εκθρονίσει τους αντίσοιχους Baader από τον τίτλο του Best Buy, αν και πρόκειται για φακούς διαφορετικής φιλοσοφίας, οπότε έχουν και οι δύο θέση στην κατηγορία τιμής των 100$ (και στην βαλίτσα μου).

Το μόνο πρόβλημα είναι η κλιμακωτή τους σχεδίαση που οδηγεί σε τέρατα στις 2''. Κρίμα, καθώς ο 30mm είναι μια καλή εναλλακτική του Terminagler (μήπως και εκείνος μικρούλης είναι; ). Αλλά η σειρά 1.25'', 14, 11, 8.8, 6.7 και 4.7 είναι στα επίπεδα των Τ6 και δεν προβληματίζουν καθόλου (σε αντίθεση με τους φακούς σταθερού eye relief τύπου Vixen LVW, Pentax XW, Baader Hyperions, Televue Radian κλπ που αυξάνονται σε μήκος μειουμένης της εστιακής απόστασης λόγω μεγαλύτερης διάστασης της αρνητικής ομάδας φακών από τα κύρια στοιχεία).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Νεότερες εξελίξεις:

Οι εκπτώσεις πλέον εξαπλώθηκαν σε όλα τα καταστήματα των ΗΠΑ και διαρκούν έως 30 Σεπτεμβρίου για τους 82δες και 30 Αυγούστου για τους 100δες. Υποθέτω πάντως πως θα παραταθούν ή θα γίνουν και μόνιμες καθώς σε αυτές τις τιμές πουλάνε τρελλά, ενώ στις αρχικές τους οι περισσότεροι σκέπτονται "θα δώσω κάτι παραπάνω να πάρω Nagler ή Ethos'', όπως συνέβη και με τα Meade UWA και Celestron Axiom που δεν πήγαν και τόσο καλά.

22597_1.jpg

Για πρώτη φορά το Astroshop προσφέρει και τις σειρές 70 και 82 εκτός της 100, κάτι που σημαίνει πως μάλλον θα τους δούμε και από τον Έλληνα αντιπρόσωπο. Γενικώς όμως στην τιμή του ενός από Ευρώπη αγοράζεις 2 από Αμερική (μην ξεχνούμε και τους μεταχειρισμένους από Astromart) οπότε δεν γνωρίζω και πόσο θα πρέπει να μας ενδιαφέρει.

http://www.astroshop.eu/telescope-accessories/eyepieces/15_10/m,Explore-Scientific?sort=2&size=2

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Παντως απο τον 14αρη ειμαι ΥΠΕΡευχαριστημενος. Οποτε για να γλιτωσω τελωνειο θα τους πω να το στειλουν με USPS και as a gift?
Καθρεφτες ρεεεεε!! :D
Δημοσιεύτηκε

Δώρο δεν πιστεύω να στέλνει ένα κατάστημα. Για 99$ (+40-45 μεταφορικά όμως) δεν θα πληρώσεις τίποτε.

Η αλήθεια είναι πως τα μεταφορικά 50% της τιμής του φακού είναι κάπως ενοχλητικά. Την ίδια ημέρα που πήρα τον 4.7 ένας ιδιώτης μου ταχυδρόμησε από τις ΗΠΑ τον 6.7 με 12$ μόνο και έφθασε με δύο ημέρες διαφορά. Γνωρίζει κάποιος ένα κατάστημα που να χρεώνει λιγότερα; Εγώ γνωρίζω την Agena αλλά δεν έχει Explore Scientific.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Πράγματι πολυ ενοχλητικό.... ](*,) Μα καλα δεν είναι και τίποτα το πολυ βαρύ η πολυ μεγάλο για να χρεώνουν τόσα πολλα μεταφορικά.
Δημοσιεύτηκε
Πράγματι πολυ ενοχλητικό.... ](*,) Μα καλα δεν είναι και τίποτα το πολυ βαρύ η πολυ μεγάλο για να χρεώνουν τόσα πολλα μεταφορικά.

Χρεώνουν τις υπηρεσίες πακεταρίσματος και ταχυδρόμησης (τον υπάλληλο που πάει στο ταχυδρομείο) υποτίθεται.

Εγώ έβαλα αγγελία στο Astromart και μου πρότειναν 4. Βιάστηκα λίγο να πάρω από τον 2ο τον 6.7 και από OPT τον 4.7 (τον 6.7 η OPT τον είχε βγάλει τότε από την έκπτωση), καθώς οι 2 τελευταίοι είχαν και τον 4.7 και τον 6.7 σε τιμή κάπως μικρότερη από αυτή που πλήρωσα τελικά. Ωστόσο μου κόστισαν μαζί με τα μεταφορικά 180 ευρώ οι δύο, δηλαδή 90 ο ένας, φθηνότερα από έναν Hyperion.

Τελικά αυτοί οι φακοί ούτως ή άλλως καινούριοι είναι καθώς κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Και μεταχειρισμένους να τους πάρεις θα είναι σε καλή κατάσταση. Ενώ ένας Nagler πχ μπορεί να είναι δεκαετίας ή και περισσότερο (ας είναι, φθάνει να μην του φαίνεται).

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ελπίζω να μην πεις στον πατέρα σου που βρίσκεις πληροφορίες για αγορές. Είμαι νέος ακόμη (το πιστεύεις δεν το πιστεύεις), θέλω να ζήσω. Υπάρχουν και τόσα DSO's που δεν έχω δει. Καλή τύχη. :D

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Χαχαχα!! Καλο! Το καλοκαιρι τον βοηθαω στην δουλεια του και κανω δουλειες και στο σπιτι (ποτισμα και τετοια) και παιρνω 20 ευρω καθε εβδομαδα οποτε δεν νομιζω να εχεις προβλημα... :D :mrgreen:
  • 2 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Κυκλοφόρησαν οι νέοι υδατοστεγείς SWA 68 μοιρών, γεμισμένοι με Αργόν (όπως ο ES120) και σε εστιακές 16, 20, 24, 28, 34 και 40mm.

http://www.astronomics.com/main/category.asp/catalog_name/astronomics/category_name/UQTFAG51VJP69G46N2HD3TD0E4/Page/1

Είναι ακριβότεροι από τους ES82 και υπάρχει κάποιος λόγος γι' αυτό, ωστόσο δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε μακρόχρονες εκπτώσεις όπως συνηθίζει η εταιρία.

Υπενθυμίζω πως πρόκειται για σχεδίαση ανώτερη των ES70 και παρόμοια με των Televue Panoptics, σε απ' ευθείας ανταγωνιστικές εστιακές. Δεδομένου πως η ES δεν διαθέτει ακόμη φακούς ανάλογους των Radian και Delos απαιτείται ένας Barlow για να ολοκληρωθεί μια συλλογή χρήσιμων μεγεθύνσεων. Υποθέτω και πάλι πως σύντομα θα δούμε μια υδατοστεγή παραλλαγή των Celestron X-Cel LX και Meade HD-60, αν όχι κάποιο προϊόν ανταγωνιστικό των Delos.

Η Explore Scientific τρέχει σαν μανιασμένο άλογο και ήδη έχει μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης