kounoupi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 Καλησπερα,ξερει κανεις εαν αγορασω ενα τηλεσκοπιο απο Αμερικη,εαν θα μου το κρατησουν στο τελωνειο εδω?στο αστεροσκοπιο κανιε περιπου 550 ευρω και εγω το βρηκα απο ebay 380 δολαρια,θπολογιζς κανα 80αρι μεταφορικα οποτε στα 450 δολαρια.Αλλα αμα ειναι και πληρωσω φορο εδω τοτε τι να το κανεις...καμια ιδεα?ευχαριστω Μην βαράτε τα κουνούπια...άλλοι σας πίνουν το αίμα
papaioannoug Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 Μην το πάρεις απ' έξω..... Κ τελωνείο κ ρίσκο ζημιάς... Ζουν ανάμεσα μας!!!!!
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2011 Μπορείς να υπολογίσεις εδώ το πόσο θα πληρώσεις: http://www.dutycalculator.com σε αυτή την ιστοσελίδα υπολογίζεις το κόστος ΦΠΑ και τελωνείου. Επιλέγεις κατηγορία electronics & games, other, telescopes & monoculors, συμπληρώνεις τα ποσά και βλέπεις στο τέλος το λογαριασμό.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2011 πολλα μου φαινονται....εβαλα ενδεικτικα την εισαγωγη ενος C11 και το αποτελεσμα ειναι υπερδιπλασια τιμη...Απο προσωπικη εμπειρια, εκτιμω οτι ενα 35%-45% επιπλεον της αναφερομενης τιμης αγορας καλυπτει τα παντα.Αυτο που δεν μπορω να εκτιμησω ειναι η διαδικασια δασμων του τελωνειακου συστηματος....ισως καθε υπαλληλος δρα "κατ' εκτιμηση" κλπ,κλπ....Η δικη μου αποψη για εισαγωγη απο εξωτερικο (μιλαμε παντα για Αμερικη), ειναι ακρως θετικη ακομα και σε αυτην την ισοτιμια ευρω/δολ., αλλα και πολυ ψυχοφθορα επισης! Δεν ξερω επισης αν η γενικοτερη κατασταση εχει "οργανωσει" και το τελωνειο, και αν δεν περναει κουνουπι χωρις δασμους και ΦΠΑ....
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2011 Φίλε papaioannoug μην γενικεύεις και αν δεν έχεις δοκιμάσει ΜΗΝ δίνεις κενές συμβουλές.... Στο προκείμενο τόσο ο Κώστας όσο και εγώ έχουμε εισάγει πάρα πολλές φορές από Αμερική τόσο ακριβό όσο και ευαίσθητο εξοπλισμό με ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ αποτελέσματα. Για πληροφορίες πμ. Παιδιά συμφέρει 1000%. Μην φοβηθείτε και δοκιμάστε το. Φιλικά Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
papaioannoug Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2011 Φίλε papaioannoug μην γενικεύεις και αν δεν έχεις δοκιμάσει ΜΗΝ δίνεις κενές συμβουλές.... Στο προκείμενο τόσο ο Κώστας όσο και εγώ έχουμε εισάγει πάρα πολλές φορές από Αμερική τόσο ακριβό όσο και ευαίσθητο εξοπλισμό με ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΑ αποτελέσματα. Για πληροφορίες πμ. Παιδιά συμφέρει 1000%. Μην φοβηθείτε και δοκιμάστε το. Φιλικά Βασίλης Ο λογαριασμός μου στο PAYPAL έχει φτάσει τα 35.000€...... Οπότε μάλλον έχω δοκιμάσει αγορές απ' έξω. Κενές συμβουλές θα έδινα αν ρωτούσε τι σκόπιο να πάρει (θέμα που δεν κατέχω - ακόμα τουλάχιστον). Όταν ρωτάει κάποιος, τότε κάποιος άλλος πρέπει να απαντήσει. Δεν του επιβάλλω την γνώμη μου, απλά του την παραθέτω. Τώρα αν κάποιος έχει δει πως συμπεριφέρονται στο τελωνείο του Ε.Βενιζέλος, τότε θα καταλάβει γιατί λέω όχι σε ένα τόσο ευαίσθητο προϊόν. Αν του το φέρουν μέσω FedEx - UPS - DHL κλπ, τότε ναι μεν αξίζει σαν μεταφορά, αλλά θα του βγει μια ή άλλη με τα μεταφορικά. Και λοιπόν σε ρωτάω, αν του έρθει σπασμένο και ο πωλητής δεν δεχθεί υπαιτιότητα, τότε τι θα κάνει???? Ζουν ανάμεσα μας!!!!!
Heal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2011 Αυτο που δεν μπορω να εκτιμησω ειναι η διαδικασια δασμων του τελωνειακου συστηματος....ισως καθε υπαλληλος δρα "κατ' εκτιμηση" κλπ,κλπ.... Αυτό νομίζω πως συμβαίνει, τα ποσοστά που βγάζει στέκουν (αν προσθέσεις ΦΠΑ και εκτελωνισμό). Βέβαια το ΦΠΑ ήταν για καιρό στο 18%, αλλά από έχει πάει στα 23%... Περίεργο που σου βγάζει υπερδιπλάσια τιμή για το C11 εγώ δοκίμασα για το τηλεσκόπιο του φίλου στα $450 και ανέβηκε περίπου στα 500+ Ευρώ.
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Οδηγίες προς ναυτιλομένους αλλά και στον άπιστο Θωμά φίλο..... Αγοράζεις από ένα καλό και αξιόπιστο (φτηνό..) κατάστημα της Δυτικής Ακτής.... Κάνεις μια συμφωνία... πμ για λεπτομέρειες. Στο στέλνουν μέσω UPS ... ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ... και πληρώνεις επιπλέον από 150 έως 190 ευρώ.... ίσως και λιγότερο... στα τελωνεία. Αν είναι φτηνό το αντικείμενο ενδέχεται να μην πληρώσεις μία. Επειδή το έχω κάνει, όχι μία, όχι δύο αλλά πολλές φορές με αστρονομικά προϊόντα ώς και $15,000 και δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, νομίζω ότι έχει βαρύτητα. Επίσης η αστρονομική μου παρέα το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές, πάντα με επιτυχία. Τώρα όποιος θέλει το ακολουθεί, όποις θέλει το αγνοεί.... Εγώ έχω κάνει τις επιλογές μου.... Φιλικά Βασίλης Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Επίσης περί ζημιών... με UPS π.χ. 99% δεν θα έχεις ζημιά. Αν μπορέσεις να το δεις πριν τον εκτελωνισμό (δύσκολο) τότε απλά δεν εκτελωνίζεις και ζητάς τα χρήματα πίσω. Το ποιο ασφαλές είναι να αγοράσεις από καταξιωμένο και δοκιμασμένο κατάστημα το οποίο δεν μπαίνει σε τέτοιες λογικές, π.χ. τι έγινε, πως έγινε, φωτό κλπ κλπ κουραστικά. Υπάρχουν καταστήματα (πάντα μιλάω για εξωτερικό, γιατί Ελλάδα είναι επιστημονική φαντασία... ρωτείστε γνωστό μέλος τι έχει τραβήξει εδώ και μήνες με γνωστό Ελληνικό κατάστημα...) τα οποία δεν σε ρωτούν... Λες απλώς ήρθε σπασμένο.. και σου στέλνουν άλλο. Παιδιά πάνω από όλα ενημερωθείτε και κάντε εσείς κουμάντο στις τσέπες σας, ειδικά αυτήν την εποχή... Μην πέφτετε στην παγίδα, της "αντιπροσωπίας", της "ασφάλειας", κλπ ανοησίες, εις βάρος των ελάχιστων ευρώ που διαθέτουμε από τον οικογενειακό προϋπολογισμό για αυτό το χόμπι. Καλές αγορές. Υ.Γ. Από συγκεκριμένο κατάστημα στην Δυτική Ακτή των Η.Π.Α. αγοράστηκε σετ 2'' unmounted φίλτρων. Τα φίλτρα τοποθετήθηκαν από φίλο που τα είχε παραγγείλει. Λόγω κατασκευαστικού λάθους σε μία από τις "θήκες" του τροχού (είχε μικρότερη διάμετρο), το φίλτρο έσπασε. Άρα λάθος του κατασκευαστή του τροχού, αλλά και του φίλου που το πίεσε. Ε λοιπόν το κατάστημα έστειλε σε 5 μέρες καινούριο φίλτρο, no questions asked..... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Πέστα ρε Βασίλη, υπάρχει κόσμος που νομίζει πως το να αγοράσεις από τις ΗΠΑ είναι ολόκληρη επιστήμη!Έχω πάρει πάμπολλες φορές, αξεσουάρ και προσοφθάλμια με USPS (όχι UPS για την περίπτωση των αξεσουάρ) και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, πλήρωσα μάξιμουμ 6 ευρώ εκτελωνιστικά χρέη. Συγκριτικά πάντως, περισσότερες φορές η κακή εμπειρία με το εξωτερικό έχει να κάνει με Αγγλικά μαγαζία (βλέπε Green Witch... στην πυρά οι μάγισσες! ) παρά με τα Αμερικάνικα. Φυσικά και αυτό αποτελεί εξαίρεση και όχι τον κανόνα! Προσωπικά το dob το SW 12" Flex το είχα βρει πολύ πιο φθηνό από Αγγλία, (800 ευρώ περίπου με τα μεταφορικά μέσα, τότε!) αλλά προτίμησα τελικά τον τοπικό αντιπρόσωπο για να είμαι πιο εξασφαλισμένος με κάτι τόσο μεγάλο, ήρθαν 2 κούτες θηρία! Με τρόμαξε και ο Άγγλος γιατί μου είπε πως αν μου ερχόταν με σπασμένο κάτοπτρο, θα έπρεπε να του το στείλω πίσω με δικά μου μεταφορικά, γύρω στις 200 Λίρες Αγγλίας... οπότε...Ήμουνα και στην αρχή με τις συγκεκριμένες αγορές για αστρονομικό εξοπλισμό και δεν γνώριζα και πολλά βέβαια... Δεν νομίζω πάντως να έφερνα τόσο μεγάλο τηλεσκόπιο από ΗΠΑ...δεν ξέρω αν στέλνουν και τόσο μεγάλα. Με εξαίρεση την Obsession βέβαια που είναι...άαααλλο φρούτο και μάλιστα παγκόσμιας εμβέλειας! Μιλάμε για τα Synta, GSO, κλπ, να έρθουν από ΗΠΑ...δεν νομίζω... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Βασίλης_Μ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 ΕΥΚΟΛΑ Τάσο.... πμ για λεπτομέρειες.... Εδώ έχουν έρθει C11, AP1200, αποχρωματικά από 80 έως 180 και κάμερες έως και $10,000 χωρίς να ανοίξει μύτη.... Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Arthur C. Clarke http://vip-digital-imaging.blogspot.com
Blaze Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Παίδες, ποιό κατάστημα εννοείτε όταν λέτε Δυτικής Ακτής?Είμαι στα πρόθυρα αγοράς απο Αμερική και νιώθω λίγο ανασφαλής με τη διαδικασία...Αν υπάρχει πρόβλημα διαφήμισης, καλύτερα pm Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή! The Truth Is Out There...
michael497 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2011 πιο ειναι αυτο το καταστημα Καθρεφτες ρεεεεε!!
zeg Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 καλησπερα και απο εμενα.Πηγε ενας φιλος NY για λιγες μερες και ειναι ευκαιρια να μου παρει ενα προσοφθαλμιο televue.Ξερουμε κανα καταστημα εκει?
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 καλησπερα και απο εμενα.Πηγε ενας φιλος NY για λιγες μερες και ειναι ευκαιρια να μου παρει ενα προσοφθαλμιο televue.Ξερουμε κανα καταστημα εκει? http://www.bhphotovideo.com/ «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
zeg Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 ευχαριστω αντρεα.ενα αλλο καταστημα ειναι και το adorama εχει καλλες τιμες.μιλαμε μιση τιμη οι nagler απο την ελλαδα
ikoms Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2011 καλησπερα και απο εμενα.Πηγε ενας φιλος NY για λιγες μερες και ειναι ευκαιρια να μου παρει ενα προσοφθαλμιο televue.Ξερουμε κανα καταστημα εκει? http://www.bhphotovideo.com/ Φοβερό μαγαζί που έχει τα πάντα για φωτο και βίντεο όπως λέει και ο τίτλος. Καταπληκτική εξυπηρέτηση και γρήγορη.Μόνο να μην πάει Σάββατο γιατί είναι κλειστό... Κυριακή ανοιχτά! Sequence Generator Pro v2.3, Pixinsight 1.8
karavas Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2011 Το τελωνείο κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορείς να το αποφύγεις εκτός και αν σταθείς τυχερός και δεν το πιάσουν. Συμβαίνει και αυτό καμία φορά.Ωστόσο, είναι τόσο πιο οικονομικά τα προϊόντα στην Αμερική που ακόμη και τελωνείο να πληρώσεις πάλι σε συμφέρει.Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ είναι ότι τα sites εκεί δεν στέλνουν το προϊόν σε international users. Αν βρείτε κάποιο προϊόν από Αμερική όπου δε σας το στέλνουν στην Ελλάδα ΥΠΑΡΧΕΙ λύση!! http://www.viaddress.com/. Μία πολύ οικονομική λύση με μηδενική συνδρομή. Αποκτάτε μία εικονική διεύθυνση στην Αμερική για να αγοράσετε προϊόντα από sites όπως το amazon, ebay ή οποιοδήποτε άλλο.Τα προϊόντα αποστέλλονται στο viaddress και στη συνέχεια τα στέλνουν στη διεύθυνση σας στην Ελλάδα.Πολύ έξυπνο και απίστευτα εύκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα