age1972 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Από τη στιγμή που η επιστήμη περιέγραψε με πειστικό τρόπο τη θέση του πλανήτη μας στο Σύμπαν, ο 'Ανθρωπος αναρωτήθηκε αν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί. Η αστρονομία απαντά στο ερώτημα με αριθμούς. Υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια αστέρια πανομοιότυπα με τον Ήλιο στο Γαλαξία εκ των οποίων 10-15% έχουν πλανητικά συστήματα παρόμοια με το δικό μας. Η πιθανότητα κάποιο από αυτά να φιλοξενεί πλανήτες που μπορούν να συντηρήσουν νοήμων ζωή δεν είναι αμελητέα. Αν κανείς δεχτεί ότι μαθηματικά είναι δυνατό να υπάρχουν τεχνολογικά προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί, το επόμενο ερώτημα είναι εάν η επικοινωνία μαζί τους είναι δυνατή. Ομάδα ερευνητών σε πρόσφατη εργασία υποστηρίζει ότι ήρθε η στιγμή να αναπτυχθεί ένα σύνολο από κανόνες βάση των οποίων θα συντάσσονται μηνύματα και θα στέλνονται προς το διάστημα με την ελπίδα ένας ξένος πολιτισμός μπορεί να ακούει. Διαβάστε περισσότερα στο http://fabuniverse.blogspot.com/p/scifi.html
White_Dwarf Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 εγώ προσωπικά τίποτα ... επίση έχει παραγίνει το θέμα με του εξωγήινους ...Δεν φτάνει που έχουμε και του Αμερικανούς θέλουμε και εξωγήινους.. And every night someone.Moves all the clocks forward.And the sun seems to.Set always at the sunrise...
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Θα ρωτούσα ότι ήθελε να ρωτήσει και η ηρωίδα του Contact (νουβέλα του Carl Sagan που έγινε ταινία από τον Robert Zemeckis, με πρωταγωνίστρια την Jodie Foster), η Ellie Arroway. Πως ξεπέρασαν την τεχνολογική "εφηβεία" και πώς απέφυγαν την αυτοκαταστροφή... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Tsene Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2011 Θα ρωτούσα ότι ήθελε να ρωτήσει και η ηρωίδα του Contact (νουβέλα του Carl Sagan που έγινε ταινία από τον Robert Zemeckis, με πρωταγωνίστρια την Jodie Foster), η Ellie Arroway. Πως ξεπέρασαν την τεχνολογική "εφηβεία" και πώς απέφυγαν την αυτοκαταστροφή... Ακριβώς το ίδιο θα ρωτούσα κι εγώ Άρθρα και ειδήσεις για το Σύμπαν, την Επιστήμη, το Θεό, τη Ζωή.
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΕΩΝ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2011 Τι θα μας ρωτουσε εμας?Σε ποια ερωτηματα εχουμε απαντησεις?Εγω θα ρωτουσα οτι δεν κατανοουμε ακομα απο τη φυσικη(τον καημενο!) Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr
Captain Kerk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 …τώρα εσύ μας έλειπες… (Αν και αυτό δεν είναι ερώτηση!!!) Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρίαSeneca the Elder
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Τίποτα δεν νομίζω να καταλάβαινε ελληνικά ή αγγλικά Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Αν χρειαζεται κανα κερμα για να τηλεφωνησει σπιτι του Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
dark nebula Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 δηλωση στην εφορια εκανες.πρασινη καρτα εχεις ?????χαχαχαχααχαχ [DARK DARK SKY BY DARK NEBULAhttp://www.spartastronomy.gr/
sevax Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Τι ηλθες να κανεις ανθ...εεε εξωγηινε μου στον πλανητη ΓΗ ετσι οπως τον καναμε; Δημήτρης Γκιώνης.Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα.
BlackSun Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Aν ο πολιτισμός τους ήταν πιο εξελιγμένος από εμάς, θα με ενδιέφερε να μάθω αν έχουν ακόμα κάποια θρησκεία ή αν έστω είχαν κατά το παρελθόν. Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε αν άλλοι νοήμονες πολιτισμοί έφτιαξαν τους δικούς τους Θεούς ή αν η ύπαρξη του Θεού συνδέεται με την λογική του ανθρώπινου νου ή παύει να υπάρχει όταν εξελιχθεί η επιστήμη και η τεχνολογία. Προσωπικά πιο πιθανόν θεωρώ το τελευταίο. Ένας πολιτισμός πιο εξελιγμένος από τον δικό μας που θα έχει απαντήσει πολλά ερωτήματα που σήμερα θεωρούνται αναπάντητα λόγω των τεχνολογικών μας περιορισμών, πιθανόν θα έχει απορρίψει και την ύπαρξη θεού.Όπως και να χει θα είχε ενδιαφερον μια τετοια συζητηση (αν και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ όσο ζούμε, ίσως οι επόμενες γενεές..)
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Θεωρώντας δεδομένη την πολιτισμική πρωτοπορία, εφόσον κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα διαστρικό ταξίδι, θα τους ρωτούσα ποια τελικά είναι η Θεωρία των Πάντων. Το αν θα μας απαντούσαν, εξαρτάται από τις διαθέσεις με τις οποίες επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας. Βέβαια, σύμφωνα και με την κινέζικη παροιμία "Δώσε στον πεινασμένο ψάρι να χορτάσει για μία μέρα, μάθε του να ψαρεύει και θα είναι χορτάτος μια ζωή", θα ήταν πιο προσοδοφόρο στην ανθρώπινη τεχνογνωσία αν τους ρωτούσαμε πώς κατέληξαν στη διατύπωση μια τέτοιας θεωρίας. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
matman1975 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2011 Τι θα έλεγα σ΄έναν εξωγήινο???"ΠΑΟΚ να'σαι....και μη φοβάσαι" ------------------------------------------------------------------------------------------Takahashi TOA-130SZeiss Abbe II ortho set + 2X Barlow
themaras Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2011 μπααα... καλυτερα ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ... (το ριξαμε στο οπαδικο) αυτο που ειπε ο blacksun θα ρωταγα και εγω: Aν ο πολιτισμός τους ήταν πιο εξελιγμένος από εμάς, θα με ενδιέφερε να μάθω αν έχουν ακόμα κάποια θρησκεία ή αν έστω είχαν κατά το παρελθόν.Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε αν άλλοι νοήμονες πολιτισμοί έφτιαξαν τους δικούς τους Θεούς ή αν η ύπαρξη του Θεού συνδέεται με την λογική του ανθρώπινου νου ή παύει να υπάρχει όταν εξελιχθεί η επιστήμη και η τεχνολογία.
XB70A Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 θα τον ρωταγα : ...... "σταματαει πουθενα το κυνηγι για περισσοτερη γνωση ?" ...... I''m the least significant timeline of all timelines.Yet ... I''m the only timeline possible to me !
scott Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 θα ρωτουσα..."Εχεις καλητερο τηλεσκοπιο απο το δικο μου?" Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 θα ρωτουσα..."Εχεις καλητερο τηλεσκοπιο απο το δικο μου?" Εμπνευσμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί οι σωματικές τους δυνατότητες σε επίπεδο όρασης να ήταν αρκετές για να καλύψουν τη συλλεκτική ισχύ πολλών τηλεσκοπίων μαζί. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
themaras Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2011 θα ρωτουσα..."Εχεις καλητερο τηλεσκοπιο απο το δικο μου?" Εμπνευσμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί οι σωματικές τους δυνατότητες σε επίπεδο όρασης να ήταν αρκετές για να καλύψουν τη συλλεκτική ισχύ πολλών τηλεσκοπίων μαζί. αμα το ματι τους παιρνει και barlow τοτε την κατσαμε!
scott Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2011 Κων/νος Σιδηρόπουλος Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.
voyager7464 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Θα ρωτουσα ..... Υπαρχει μισος,κακια,εγωισμος στον πολιτησμο σας ; Ζησε το σημερα γιατι ... ειναι το αυριο που περιμενες χθες.-
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Μάλλον θα τον σκότωνα προληπτικώς. Η ιστορία έχει δείξει πως επίκειται ολοκληρωτικός αφανισμός των επισκεπτομένων σε ανάλογες περιπτώσεις. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Παμε ολοι μαζι.....Η ΓΗ,ΑΝΗΚΕΙ,ΣΤΟΥΣ ΓΗ-Ι-ΝΟΥΣ.(οξω οι οξωγηινοι)
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Μάλλον θα τον σκότωνα προληπτικώς. Η ιστορία έχει δείξει πως επίκειται ολοκληρωτικός αφανισμός των επισκέτομένων σε ανάλογες περιπτώσεις....Αφου πρώτα μάθαινα τον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή του σκάφους, μην πάει χαμένη τόσο μεγάλη βάση δεδομένων που ξέρεις μπορεί να έχει πρόσβαση στο διαγαλαξιακό Internet, στην εξωwikipedia και στον εξωgooglακο (που ξέρεις μπορεί να μάθαινα ότι δεν χρειάζεται να τον σκοτώσω ή και το αντίθετο) Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Μακάρι να δούλευε έτσι ο κόσμος. Αλλά δεν.Μίλα εσύ Βασίλη με τον κο Εξωκορτέζ. εγώ λέω να πάρω τα μέτρα μου, για να μην μου τα πάρει εκείνος.Και όποιος βρει μια φιλική επίσκεψη ανώτερου πολιτισμού σε κατώτερο στην ιστορία ας με ενημερώσει και εμένα ώστε να μην γενικεύω. Ακούω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Maniot Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Να αποδειξει την εικασια του Goldbach.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα