Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Και αν ναι σε ποιους τομείς?

Στην καθημερινότητα μας με τους οικείους μας,με το επαγγελματικό μας περιβάλλον,με τον ίδιο μας τον εαυτό και το πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας...αλλά και πως τα αντιλαμβάνονται και οι γύρω μας?

Έχει αλλάξει η αντίληψη μας για το μικρά και ασήμαντα που ασχολούμαστε και μας "τρώνε" κι αναλωνόμαστε σε καθημερινή βάση?

:-k

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

δεν μπορω καν να φανταστω τον εαυτο μου , τον χαρακτηρα μου, την κοσμοθεωρια μου και την ψυχοσυνθεση μου χωρις την ενασχοληση με την αστρονομια...

δεν ξερω αν με εχει αλλαξει διοτι ειμαι μαγεμενος με αυτον τον τομεα απο πολυ μικρη ηλικια αλλα σιγουρα εχει παιξει τεραστιο ρολο στην διαμορφωση ολων των προηγουμενων που ανεφερα...

Δημοσιεύτηκε
Θοδωρή, νομίζω απ'τα πιο ωραία ερωτήματα... (θα επανέλθω γιατι θέλει μπολικο γράψιμο))

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε
Θέτεις ένα από τα πλέον δύστροπα ερωτήματα, τέτοιο που είναι καταδικασμένο σε αναξιόπιστες απαντήσεις. Αξία ωστόσο δεν έχουν -ευτυχώς- μόνο οι απαντήσεις, οι οποίες θα σκοντάψουν σε αυταξιολογητικές παραμορφώσεις ή στην ασάφεια του ορισμού του ''καλός'', αλλά και το ίδιο το ερώτημα, ως θρυαλλίδα δυνάμει γόνιμου προβληματισμού. Επιστρέφοντας στην αυθεντική έννοια του όντως κάλλους θα πω, ενόσω αναρωτώμαι, πως δεν με ομόρφυνε καθόλου η αστρονομία δυστυχώς, καλλώπισε όμως πλουσιοπάροχα την ζωή μου αναμφιβόλως.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Χμμ, θέτετε ένα πάρα πολύ δύσκολο ερώτημα :-k

Προσωπικά, ασχολήθηκα με την Αστρονομία στο Λύκειο οπότε έχω διακρίνει κάποιες αλλαγές στον χαρακτήρα μου.. :D

Το πρώτο και κυριότερο είναι ότι ήρθα πιο κοντά με την Φύση..Με βοήθησε να ωριμάσω (όσο μου επιτρεπόταν για την ηλικία μου :P ) και να βλέπω τα γεγονότα και τις καταστάσεις πιο σφαιρικά..Άρχισα να σκέφτομαι ουσιαστικά και βαθειά και όχι τόσο επιφανειακά..Η αγάπη μου και η περιέργεια μου για την Αστρονομία με παρότρυναν να αγαπήσω και να ασχοληθώ με άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες :D

Υπάρχουν πάρα πολλά που θα μπορούσα να γράψω αλλά τουλάχιστον αυτά είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά.. :D

Τώρα αν έγινα καλύτερος άνθρωπος ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω εγώ.. :D Όλοι έχουμε κάποια μειονεκτήματα στον χαρακτήρα μας..Απλά η αστρονομία ως οδηγός μας βοηθά να τα ελαττώσουμε όσο μπορούμε :cheesy:

Δημοσιεύτηκε

Η αστρονομία για μένα είναι ότι ακριβώς κάνει το οδηγητικό τηλεσκόπιο στην αστροφωτογράφιση. Με επαναφέρει στη σωστή θεώρηση των πραγμάτων όταν ξεφεύγω και ο εγωισμός μου καλπάζει. Όταν παρατηρώ μου έρχονται στο μυαλό οι παρακάτω στίχοι του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Στο άπειρο πορεύομαι,

απ' το άπειρο ξεκίνησα.

Κέντρο του σύμπαντος κι αθάνατος

νόμισα ο άμυαλος πως ήμουνα.

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα!!!

Όμως πιστεύω πως μια ενασχόληση όπως η αστρονομία δεν μπορεί

να αλλάξει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Εγώ προσωπικά δεν άλλαξα χαρακτήρα όταν άρχισα την ενασχόληση μου με την αστρονομία.

Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς!

Μάκης Λυκόπουλος

Μέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)

Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν άλλαξα προς το καλύτερο… αλλά σίγουρα η ενασχόληση μου με την αστρονομία άλλαξε πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μου και στον τρόπο που αντιμετωπίζω πράγματα και καταστάσεις.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγματα αλλά θα αρκεστώ επιγραμματικά στα εξής:

Βρήκα επιτέλους ένα χόμπι. :D

Άρχισα μετά από πολλά χρόνια να διαβάζω βιβλία και να γράφω με μολύβι και χαρτί (και όχι μόνο με το πληκτρολόγιο ενός PC).

Αντιλήφθηκα πόσο ‘’μικροί’’ αλλά και σπάνιοι είμαστε μέσα στο σύμπαν.

Βρήκα ένα ‘’χαμένο’’ παλιό μου φίλο και συμφοιτητή (με σπάνιο χαρακτήρα) μετά από πολλά χρόνια.

Κοιτώ περισσότερο ψηλά από ότι χαμηλά.

… και χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω ΔΕΝ φοβάμαι τον θάνατο (τουλάχιστον όχι τόσο όσο πριν)

Ωστόσο υπάρχουν και πράγματα που άλλαξαν προς το χειρότερο:

Είμαι κατά 1700 euro φτωχότερος. :shock:

Ανακάλυψα ότι ‘’υποφέρω’’ από Αστιγματισμό, Υπερμετρωπία και Πρεσβυωπία…

Τύχη είναι αυτό που συμβαίνει όταν η προετοιμασία συναντά την ευκαιρία

Seneca the Elder

Δημοσιεύτηκε
Φυσικά η αστρονομία χαρίζει υπέροχα ταξίδια! Δεν θεωρώ ότι άλλαξε τον ψυχισμό μου (μακάρι να το κατάφερνε άλλωστε, προς το καλύτερο εννοείται) πάντως του ταίριαζε θα έλεγα. Βοήθησε όμως στο να ενοποιηθεί η κατακερματισμένη γνώση με έναν ουσιαστικό και μοναδικό τρόπο. Φυσικά δεν νοείται κατά την γνώμη μου ενασχόληση με την αστρονομία χωρίς την αστροφυσική, την κοσμολογία και την φιλοσοφία (κατά το δυνατόν πάντα).
Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε
Με την ταχύτητα που περιστρέφετε η Γη,που περιστρέφετε γύρω από τον Ήλιο,που ο Ήλιος περιφέρετε στον Γαλαξία που και αυτός με την σειρά του περιφέρετε στο αχανές...νομίζω ότι όταν αντιλαμβάνεσαι κατ`αρχήν τα μεγέθη,διαπιστώνεις ότι τελικά κάτι κινείτε και τελικά όχι γύρω από τον εαυτό σου.Το φωνάζεις δυνατά και λες "ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ"

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Δεν νομίζω κάποιος να γίνεται καλύτερος ή ότι όποιος ασχολείται με την αστρονομία έγινε καλός άνθρωπος (με την ευρεία έννοια του όρου).

Ίσως βοηθά λίγο στο να εκδηλώσει όσα έχει μέσα του. Λειτουργεί ας πούμε σαν μεγεθυντικός φακός.

Αν έχει καλά στοιχεία μπορεί να τα μεγεθύνει και να τα αποκαλύψει.

Από την άλλη αν είναι "ξινός" ή με άλλα προβλήματα... μάλλον θα διευρύνει τον χαρακτήρα του. :)

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξερω αν με βοηθησε να γινω καλυτερος ανθρωπος..απλα μου καλλιεργησε περισσοτερο καποιες ευαισθησιες..

Η αληθεια ειναι οτι οταν αρχισα να ασχολουμε με την αστρονομια αρχισα και να διαμορφωνω και τον χαρακτηρα μου.. Πιστευω οτι με βοηθησε να δω τον κοσμο με αλλα ματια, να σκεφτομαι λιγο παραπανω κ οχι επιδερμικα... ξαφνικα αρχισα να φιλοσοφω :P σε σχεση με το συμπαν, με τη ζωη..

Επισης με βοηθησε να αντιληφτω τη μικροτητα αλλα και τη σημασια της ανθρωποτητας..

Ο κοσμος ειναι τοσο μικρος στην κλιμακα του συμπαντος..! πραγμα που με ωφελησε να καταλαβω ποσο μικρα ειναι τα καθημερινα προβληματα..

Σιγουρα αποτελει εναν πολυ σημαντικο παραγοντα στη ζωη μου

:)

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

πριν ασχοληθώ νόμιζα ότι είναι ένα άπιαστο όνειρο, ενώ τελικά δεν ήταν κάτι φοβερό. Δυστυχώς σε όποιον το λέω δεν με πιστεύει :P φαντάζομαι κι εμένα άμα μου έλεγαν ότι δεν είναι τίποτα φοβερό θα νόμιζα ότι με κοροϊδεύουν

κέρδισα, επίσης, το να κοιτάω ψηλά. Πολλές φορές βγαίνω από το σπίτι το βραδάκι και κοιτάω και ψηλά, κάτι που δεν έκανα παλιότερα

το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν έβρισκα το λόγο και έτσι δεν επιχειρούσα να έρθω κοντά στη φύση, να απομακρυνθώ από τα φώτα και την πόλη

γενικά νιώθω καλύτερα, πιο ανθρώπινα, αν και αμφιβάλλω αν έγινα καλύτερος

είναι και μια καλή ευκαιρία να απομακρυνθείς και από τον υπολογιστή ;p

Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Δημοσιεύτηκε
Δεν νομίζω οτι η Αστρονομία αυτή καθ' αυτή σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος αλλά οι λόγοι που σε ωθούν να ασχοληθείς με την Αστρονομία (ή την Γεωλογία, ή την Μετεωρολογία κλπ) ερασιτεχνικά. Είναι η περιέργεια, η φιλομάθεια, το να ψάχνεσαι γενικότερα και να μην επαναπαύεσαι σε αυτά που σου σερβίρουν έτοιμα.

Βοσινάκης Ανδρέας

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξερω αν εγινα καλυτερος για τους συνανθρωπους μου,αλλα μου αλλαξε ολη τη φιλοσοφια και την οπτικη γωνια των πραγματων.Καταλαβα τη πραγματικη διασταση και θεση του ανθρωπου στο συμπαν και πλεον βλεποντας ολο το δασος και οχι μονο το δεντρο μπροστα μου,κατανοω πολλα πραγματα,και ανθρωπογενη,πολυ πιο ευκολα.

Το λαθος μου ηταν οτι νομιζα πως ολοι οσοι γνωριζουν την αστρονομια θα εχουν απαλλαγει απο καποια ανθρωπινα αρνητικα στοιχεια(εγωισμος,συνδρομο ανωτεροτητας,μικροπρεπειες,ανταγωνισμο κλπ).Καλα ειναι να ξερεις τη φυσικη των ουρανιων σωματων,να μπορεις να βγαζεις ωραιες φωτογραφιες που εχουν μεγαλη αναγνωριση,να στηνεις αστεροσκοπεια η ακομα και να ασχολεισαι επαγγελματικα με την αστρονομια,αλλα το μεγαλο κερδος ειναι να την χρησιμοποιησεις ωστε να μπορεις να βλεπεις την μεγαλη εικονα,εξω απο τα στενα για το συμπαν ανθρωπινα ορια.

Με εκανε καλυτερο(ελπιζω και για τους συνανθρωους μου)και σιγουρα πολυ πλουσιοτερο(πνευματικα) και ευτυχισμενο.

Και γνωρισα και τους πιο αξιολογους ανθρωπους στη ζωη μου(παρεα του Παρνωνα) :D

Η αστρονομια μας βοηθαει να κοιταμε ψηλα. www.astrotheory.gr :D

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης