flisvos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Καλημέρα σε όλους. Παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια το forum, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Πραγματικά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για όποιον θέλει να μπεί με σωστό τρόπο στην ερασιτεχνική αστρονομία.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με ένα nexstar 127SLT που απέκτησα πριν δύο μέρες. Κάνω κανονικά το alignment χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόλις όμως κλείσω το τηλεσκόπιο και μετά το ανοίξω πάλι, χάνει τις ρυθμίσεις που έκανα με τα τρία αστέρια, κρατώντας όμως τα lat-long, και μου ζητάει να κάνω πάλι alignment. Να προσθέσω πως το χρησιμοποιώ με ένα τροφοδοτικό 12V 1,5A. Μπαταρίες δεν τοποθέτησα. Αυτή η διαδικασία πρέπει πάντα να επαναλαμβάνεται ή το οτι μου ζητάει πάλι alignment έχει να κάνει με κακή τροφοδοσία;
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Καλημέρα σε όλους. Παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια το forum, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Πραγματικά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για όποιον θέλει να μπεί με σωστό τρόπο στην ερασιτεχνική αστρονομία.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με ένα nexstar 127SLT που απέκτησα πριν δύο μέρες. Κάνω κανονικά το alignment χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόλις όμως κλείσω το τηλεσκόπιο και μετά το ανοίξω πάλι, χάνει τις ρυθμίσεις που έκανα με τα τρία αστέρια, κρατώντας όμως τα lat-long, και μου ζητάει να κάνω πάλι alignment. Να προσθέσω πως το χρησιμοποιώ με ένα τροφοδοτικό 12V 1,5A. Μπαταρίες δεν τοποθέτησα. Αυτή η διαδικασία πρέπει πάντα να επαναλαμβάνεται ή το οτι μου ζητάει πάλι alignment έχει να κάνει με κακή τροφοδοσία; Αν είναι ίδιο με τα άλλα Nexstar, ναι, θα πρέπει να κάνεις πάντα ευθυγράμμιση. Θα πρέπει να βάζεις και την ώρα επίσης. Ακόμη και αν βάλεις μπαταρίες συμβαίνει αυτό.Μπορείς να το αποφύγεις με επιλογή Hibernate, εφ' όσον δεν σκοπεύεις να μετακινήσεις το τηλεσκόπιο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
flisvos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση.
sportikus Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Δες το μενου αν έχει επιλογή last aligment. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
3c273 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Καλημέρα σε όλους. Παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια το forum, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω. Πραγματικά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για όποιον θέλει να μπεί με σωστό τρόπο στην ερασιτεχνική αστρονομία.Καλημέρα και από μένα . Υπάρχει ενότητα στο φόρουμ για τα Nexstar. Μπορεί να μην έχουμε τα ίδια λογισμικά αλλά οι ανάγκες και φυσικά οι απορίες σχετίζονται. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11563Καλώς ήρθες. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
StratosGR Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Όπως στα είπε ο kkokkolis. Δυστυχώς χάνει ακόμα και την ώρα
flisvos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10, 2011 Ναι, δυστυχώς είναι πρόβλημα αυτό, αλλά δεν πειράζει. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα