christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Χαιρετώ τα μέλη του astrovox . Την τελευταία εβδομάδα βρίσκομαι στο Austin του Τέξας και σκοπεύω να παρευρεθώ σε δύο εξορμήσεις τις τοπικής αστρονομικής ένωσης που θα γίνουν σε ουρανό 6.5 mag. Ο εξοπλισμός που έχω μαζί μου είναι κιάλια 10x50 OLYMPUS DPSI , αν και σίγουρα στην δεύτερη που είναι μόνο για μέλη θα υπάρχουνε και ελεύθερα 8ιντσα . Σχέδιο παρατήρησης έχει βγει στο περίπου , και αναμένω τις συμβουλές σας για στόχους που δεν πρέπει να χάσω από τόσο νότια περιοχή . Μη γυρίσω σε κάνα μήνα (;;; και δεν έχω δει το Χ.. σμήνος που είναι Highlight επειδή δεν ήξερα καν ότι υπάρχει . Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη . MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Το Austin είναι περίπου στις 30 μοίρες βόρεια, δηλαδή περίπου 5 μοίρες νοτιότερα από την Κρήτη, οπότε δε θα δεις πολλά αντικείμενα που δε φαίνονται από την Ελλάδα. Πάντως μιας και θα βρεθείς εκεί θα δεις κάπως ψηλότερα στον ουρανό το Σκορπιό και τον Τοξότη, οπότε πιστεύω ότι αξίζει ασχοληθείς με το κέντρο του Γαλαξία και να χαρείς τα αντικείμενα αυτά χωρίς αρκετά μακριά από τον ορίζοντα. Επίσης προσοχή στην υγρασία!
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Αν μπορείς να δεις το ω του Κενταύρου.Στον Πάρνωνα το ε'ίχαμε δει αν θυμάμαι καλά Μάιο.Αλλά στις 30 μοίρες που θα βρίσκεσαι λογικά θα μπορείς ακόμη να το δεις. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
filiatra Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=2920&sid=dfdd7a8ed676bfb626e5368d5e1a83cd Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Μερικοί highlight Νότιοι στόχοι κάτω από τις -25 μοίρες είναι: ΎδραΜ83NGC2835ΖυγόςNGC 5897ΣκορπιόςΜ80Μ4NGC 6337NGC 6144NGC 6357NGC 6072NGC 6139NGC 6153IC 4628Barnard 50NGC 6334 (Cat's Paw nebula)NGC 6388NGC 6441NGC 6453ΤοξότηςBarnard 86 (Ink spot)NGC 6563NGC 6565NGC 6624NGC 6638Barnard 90M70M54 Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2011 Σχεδόν ότι και εδώ στην Ελλάδα απλά εκεί ο ουρανός θα ανεβεί ~5°~6° παραπάνω άρα θα έχεις πιο ψηλά όλα τα "καλοκαιρινά" νεφελώματα και DSO άρα και πολύ καλύτερο είδωλο και ουρανό. Τωρα αν ψάχνεις κάτι πιο ψαγμένο... το Ω του Κενταύρου φτάνει στις 12° το Centauri A στις 15° και για πολύ λίγο χάνεις τον Rigil Kentaurus.Επίσης αν θα πήγαινες πριν ~1-2 μήνες ίσως να έβλεπες το Eta Carina Nebula ή NGC 3372 αλλά οριακά στον ορίζοντα 0,5° ή 1°. Τωρα τι να πω είναι αρκετά αυτά αυτά που μπορείς να δεις, εξαρτάτε το τι ψάχνεις, απο εκει θα βλέπεις όλον τον Κένταυρο (με εξαίρεση τα πόδια του), τον Arae - Βωμός (όπου ήταν ο βωμός των Αρχαίων Ελλήνων), τον Norma - Γνώμων, οριακά τον Circinus - Διαβήτης, ο Λύκος - Lupus θα είναι σε καλή θέση, Corona Australis - Νότιος Στέφανος, Telescopium - Τηλεσκόπιον και αργά το πρωί θα μπορεις το Peacok star του Pavo - Ταώς, μπορείς να δεις τον Indus - Ινδός, Microscopium - Μικροσκόπιον, και τον Grus - Γερανός.Αν θες και Deepsky αντικείμενα... θα έλεγα να πάρεις και έναν χάρτη γιατι εγω θα ήθελα να τα δω όλα!! Άντε καλά να περάσεις και πάντα τέτοια ΥΣΠεριμένουμε φωτο Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που απάντησαν στο θέμα μου και να ξέρουν ότι οι προτάσεις τους αξιοποιήθηκαν κατάλληλα . Δεν θα επεκταθώ σε ανάλυση για το τι και πως είδα , απλά θα δηλώσω ότι εκεί η ερασιτεχνική αστρονομία βρίσκεται σε άλλο επίπεδο . Επιστροφή στην πραγματικότητα τώρα . Heal όταν μου είπες προσοχή στην υγρασία , δε σου κρύβω ότι σκέφτηκα πως με κοροϊδεύεις . Δε μπορεί λέω , στη μέση της ερήμου ;;; . Που να ήξερα . Έντονη υγρασία αλλά όχι σε απαγορευτικό – ενοχλητικό επίπεδο . MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
Heal Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2011 Heal όταν μου είπες προσοχή στην υγρασία , δε σου κρύβω ότι σκέφτηκα πως με κοροϊδεύεις . Δε μπορεί λέω , στη μέση της ερήμου ;;; . Που να ήξερα . Έντονη υγρασία αλλά όχι σε απαγορευτικό – ενοχλητικό επίπεδο . Χαίρομαι που πέρασες όμορφα! Όσο για την υγρασία είδες, ότι δεν έκανα πλάκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα