Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Για τον αλλο δεν εχω παραδειγμα κατι σεληνουλες βγαζει μαθαινει ακομη δεν του βγαινει και η οδηγηση λεει αλλα θα μαθει πιστευω μεχρι του χρονου.
Έχω ξεκινήσει τα bin 1X1 και 2/3. Και μετά θα κάνω stacking τις LRGB μαζί με τα bias και τα διαμερίσματα (flats). Σε επόμενο στάδιο θα μάθω το AIP4WIN ώστε να κάνω 20ωρες narrowband....

Βασίλη σε περιμένουμε. Δε το συζητώ κάν.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε

Άντε ωραία!

Θα κατέβω μάλλον κι εγώ να πάρω το βάπτισμα του πυρός! Ελπίζω να υπάρχει χρόνος να δω από τα "εργαλεία σας" ώστε να πάρω κι εγώ την τελική απόφαση.. \:D/

Keep your friends close, and your enemies closer...
Δημοσιεύτηκε
Θα έρθω κι εγώ, ανυπομονώ να κάνω την πρώτη μου παρατήρηση μακριά απο την φωτορύπανση της Αθήνας και να σας γνωρίσω από κοντά. Τα λέμε στα 1420 λοιπόν! :D
Δημοσιεύτηκε
Φυσικά θα είμαι κι εγώ. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος!

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά, λέω να έρθω και εγώ (ναι ξέρω, "και ποιος είσαι συ ρε φιλαράκι;" :D)

μπας και ξεστραβωθώ επιτέλους, γιατί 1 1/2 χρόνο τώρα, ο Ντόμπσονας έχει δει μόνο τα βασικά (μια και μένουμε σε εξοχή μεν, έχει πολύ φως δε) και επιθυμεί να δει και τίποτα παραπέρα.

Όλα αυτά σε περίπτωση που καταφέρω να τον χωρέσω στο αυτοκίνητο..

Το κακό είναι ότι δεν ξέρω σχεδόν κανέναν σας από κοντά, αλλά ελπίζω να μη δαγκώνετε :P

Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για μένα, μια και παρατήρηση σε συνθήκες πλήρους σκότους δεν έχω κάνει ακόμα, και φαντάζομαι θα χάσω τα αυγά και τα καλάθια (δεν έχω και telrad να βλέπω που σκοπεύω..).. Αφού και το να έρθω άνευ τηλεσκοπίου και να καθομαι να σας βλέπω να δουλεύετε, δε μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα. Αλλά τουλάχιστον -αν καταφέρω να έρθω και δε με φάει πάλι η δουλειά- φαντάζομαι θα μου λυθούν και αρκετές απορίες . Ελπίζω να έχετε αντοχές :D

Αντε να βγάλω πρόγραμμα παρατήρησης τώρα..

(βέβαια από προσοφθάλμια είμαι.. αστα .. αλλά κάτι θα γίνει φαντάζομαι)

ελπίζω να τα πούμε και από κοντά

Skywatcher 10 / ΝΕQ6
Δημοσιεύτηκε
Α ρε τυχερούληδες.Εγώ δυστυχώς δεν...... ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Οχι Πάρνωνα αλλά ούτε καν παρατήρηση δε θα κάνω....... ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Γιατί ρε Πότη;

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε
Κατα πασα πιθανοτητα θα ερθω και εγω και ενας φιλος για να γνωριστουμε κιολας.
Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε

Γιατί ρε Πότη;

Νίκο έχω δύο νεογέννητα στο σπίτι που χρειάζονται όλη μέρα φροντίδα.Του χρόνου ελπίζω να επανέλθω.

Αν υπάρχει χώρος στο καταφύγιο θα είμαι εκεί κι εγώ .. :)

Που είσαι frank χάθηκες.Πολύ χάρηκα που ξανα έγραψες.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Αν υπάρχει χώρος στο καταφύγιο θα είμαι εκεί κι εγώ .. :)

Που είσαι frank χάθηκες.Πολύ χάρηκα που ξανα έγραψες.

Γεια σου Παναγιώτη

Δεν μπορούσα να έρθω στην Ελλάδα το 2010, αλλά θα είμαι εκεί από την Κυριακή για πέντε εβδομάδες

Χάρηκα και που μεγάλωσε η οικογενεια σου - συγχαρητήρια !! =D>

Καλά να περνάτε

Φιλικά, Frank

http://www.oaog.ca/

http://www.rascmontreal.org/

"Imagination is more important than Knowledge"

Δημοσιεύτηκε

Νίκο έχω δύο νεογέννητα στο σπίτι που χρειάζονται όλη μέρα φροντίδα.Του χρόνου ελπίζω να επανέλθω.

Ελα ρε χαζομπαμπά!

Να σου ζήσουνε. :D

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε

Εκτός απροόπτου, έχω προγραμματίσει να είμαι και εγώ εκεί σίγουρα το Σάββατο ανυπομονώντας να γνωρίσω από κοντά τον υπέροχο σκοτεινό ουρανό του Πάρνωνα, αλλά και πολλούς από τους ερασιτέχνες φίλους της Πελοπονήσσου.

Το άλλο Σάββατο λοιπόν 1-7-2011 στο γήπεδο μπάσκετ του καταφυγίου.....!

Κυριάκος

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα σε ολους

Μηπως θα παει κανενας συνταξιουχος απο Πεμπτη η θα μεινη και την Δευτερα για συνταξιουχο λεω να μην παρεξηγηθω ετσι για ριξτε καμια ιδεα =D> =D> =D>

Φιλικα

Αντωνης Κουκουλας

Μελος EAE

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι.

Επειδή υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για παρουσία στην επερχόμενη εξόρμηση της Α.Ε.Σ. στον Πάρνωνα και για να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός απο μέρους μας, θα παρακαλούσα θερμά όσους φίλους θέλουν να παρευρεθούν, να το δηλώσουν με email στο spartastronomy@gmail.com

Ειδικά όσοι θέλουν να μείνουν στο καταφύγιο κι επειδή οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, θα πρέπει να το δηλώσουν το συντομότερο.

Να προσθέσω για όσους δεν έχουν ξανάρθει, ότι ο δρόμος είναι άσφαλτοστρωμένος μέχρι επάνω, υπάρχει νερό απο πηγή κι άπλετος χώρος για να στηθούν σκηνές.

Σας περιμένουμε όλους στον Πάρνωνα για ένα αξέχαστο διήμερο.

Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο !

Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας...

http://www.spartastronomy.gr

Δημοσιεύτηκε

Οι προβλέψεις δεν είναι πολύ καλές για το ΣΚ

http//www.freemeteo.com/default.asp?pid=22&la=1&gid=255727&nDate=3

http//www.freemeteo.com/default.asp?pid=22&la=1&gid=255727&nDate=4

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Κώστα άλλα sites καιρού παρουσιάζουν μια πολύ αισιόδοξη εικόνα, με ξαστεριά και την Παρασκευή και το Σάββατο,

πχ το 7timer, εδώ. Βέβαια, για όλα τα sites, θα μετρήσουν οι τελικές προβλέψεις αύριο και την Παρασκευή πρωί.

Θα γίνει και συνάντηση αστροφωτογράφων, οπότε το μενού προβλέπεται πλούσιο.

Θυμίζω επίσης σε όλους τους φίλους των αποκρύψεων ότι το Σάββατο στις 23:28 αναμένεται απόκρυψη από την Interamnia, ορατή από όλη την Ελλάδα.

Προαιρετικά, μπορεί κανείς να το επιχειρήσει ακόμα και με dob. Επειδή όλη η αστρονομική Ελλάδα θα είναι στα βουνά το ΠΣΚ,

οι παρατηρήσεις μας μπορούν να συνδιαστούν και να βγουν χρήσιμα δεδομένα και αποτελέσματα.

Όσοι επιθυμείτε, φέρτε μαζί χρονόμετρο για οπτική παρατήρηση και χρονομέτρηση διάρκειας :D

Πληροφορίες εδώ: http://www.spartastronomy.gr/index.php/el/sections/occultations/81

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης