Montana Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Παιδιά επειδή εχω βαφτίσια το Σάββατο αν έρθω την Παρασκευή θα έχει κόσμο; Keep your friends close, and your enemies closer...
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Και απο Πεμπτη http://pegasusastro.com/
KC Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Γεια σας ενδιαφέρομαι να πάρω μια σκηνή για την εξόρμηση στον Πάρνωνα.Να είναι αδιάβροχη, καλης ποιότητας, να είναι ισοθερμική ώστε να μη μπάζει κρύο και υγρασία.Προτείνετε μου κάποια καταστήματα στην Αθήνα ή στα βόρεια προάστια.Ευχαριστώ “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
hunter155 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Παιδια είναι κανένας που έχει μια θέση και θέλει να πάρει άλλον ένα μαζί του από Αθήνα?Γιατί ούτε δίπλωμα ούτε αμάξι έχω.. Άλεξ Λομπάνοβ
supernovus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Παιδιά, εύχομαι σε όλους καλό δρομο προς τον Πάρνωνα. Εγώ δεν θα είμαι εκεί. Ξέρω όμως ότι θα περάσετε θαυμάσια και θα έχετε καλό κυνήγι.Για τους νέους ή για όσους πηγαίνετε πρώτη φορά έχω να πω ότι χαίρομαι από τώρα για σας, γιατί γνωρίζω αυτό που θα αισθανθείτε όταν βρεθειτε από το χάλι των πόλεων κάτω από ένεν τόσο σκοτεινό ουρανό. Ως ένα σημείο αξίζει να κυνηγήσεις μερικούς στόχους λιγότερους, και να αφιερώσεις χρόνο στο να τον απολαύσεις και να χαλαρώσεις.Καθαρούς ουρανούς, φίλοι μου, και καλή παρατήρηση. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Karellen Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Το ίδιο και για μένα.Υπάρχει κανένας Μεσσήνιος να με πάρει μαζί, να μοιράσουμε και τις βενζίνες; Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
3c273 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Αναχωρούμε το πρωί και μετά από μια στάση στην Τρίπολη να πάρουμε το "βοήθημα" άδειας, ανηφορίζουμε για Πάρνωνα. Να δούμε το γαλαξία και να ακούσουμε τον ήχο του δάσους το βράδυ. Κέρασμα λουκουμάκι και τεντουρίτσα σε όποιον συνάδελφο μου δείξει το ομώνυμο κβάζαρ στην Παρθένο. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
seirios14 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Πόσο μου έχει λείψει αυτή η εκδρομή...Σας ζηλεύω.. Με δυο παιδιά τώρα με δύο δουλειές ο χρόνος λιγόστεψε. Ελπίζω στην επόμενη φορά!! Εύχομαι σε όλους να περάσετε καλά!! Τα παιδιά της ΑΕΣ είναι εγγύηση σε αυτό και τους στέλνω τους χαιρετισμούς μου!! Φιλικά, Λεωνίδας
hunter155 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δοκίμασα πάντος . Άντε καλά να περάσετε και περιμένουμε φωτογραφίες και αστροφωτογραφίες Άλεξ Λομπάνοβ
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας, ετοιμαζόμαστε και ξεκινάμε κι εμείς για το αγαπημένο μας βουνό!Καλή αντάμωση στα 1400 μέτρα λοιπόν! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
Django Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μένα μιας και ήταν η πρώτη μου εξόρμηση. Η τοποθεσία είναι μαγευτική. Ο ουρανός γεμάτος αμέτρητα αστέρια μου έδωσε το βράδυ της Παρασκευής την πρώτη μου αξιοπρεπή παρατήρηση, παρ' όλη την υγρασία μπόρεσα και είδα με ευκολία και καθαρά πολλά DSO. Σμήνη, γαλαξίες, νεφελώματα, δεν πίστευα στα μάτια μου! Το Βράδυ του Σαββάτου η υγρασία δεν μου επέτρεψε να κάνω παρατήρηση χωρίς αυτό να χαλάσει την βραδιά, ήταν εξίσου μαγευτικό να χαζεύω τον έναστρο ουρανό με γυμνό μάτι και έναν χάρτη στα χέρια. Ένα Μπράβο στην Αστρονομική Ένωση Σπάρτης και σε όσους συνέβαλλαν στην άριστη διεξαγωγή της εξόρμησης.
ourania Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Καλησπέρα,πολύ ενθουσιάζομαι όταν διαβάζω πως περάσατε,φαντάζομαι οι υπόλοιποι θα είστε ακόμα στο βουνό ή θα κοιμάστε. Πριν δυο χρόνια τέτοιες μέρες κάναμε messier marathon μήνα Ιούλιο! Μακάρι να μην "χαλασει" άλλο ο ουρανός στον Πάρνωνα και να χαρίζει πάντα τέτοιες βραδιέςκαι ελπίζω να σας δω σύντομα.Καλή συνέχεια και καθαρούς ουρανούς.
hunter155 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Όποιος δεν κάηκε απο τον ήλιο κοιμάται σαν πουλάκι Περισσότερες εντυπώσεις απο αύριο Άλεξ Λομπάνοβ
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Αν και η υγρασία δεν μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε σχεδόν τίποτα, η πολύ καλή παρέα έδωσε πραγματική αξία στην εξόρμηση! Χάρηκα πραγματικά που είδα όλους όσους είχα αρκετό καιρό να δω, αλλά και που γνώρισα νέους φίλους της αστρονομίας.Τα λέμε ξανά σε 25 ημέρες στους Φιλιππαίους Γρεβενών!! “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
hunter155 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Πρώτη φορά λοιπόν και γώ στον Πάρνωνα μετά από πολλά χρόνια αναμονής .Παρόλες τις αναποδιές μλεχρι να φτάσω και την ανοργανωσιά μου, η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη.Όλα τα παιδιά ήταν κάτι παραπάνω απο πρόθημα να μας βοηθήσουν!Το βράδυ είχαμε τρελή υγρασία, ειδικά το σάββατο δεν κατάφερα να παρατηρίσω τίποτα μόλις έπεσε το σκοτάδι αλλά αποζημιώθηκα από τον ISS τον οποίο λόγο της κατακόρυφης διαδρομής που ακολούθησε μπόρεσα να ακολουθήσω πολυ εύκολα με το dob μου.Απίστευτο θέαμα να βλέπεις πεντακάθαρα το σχήμα του!! .Επίσης πραγματικά έμεινα με την εικόνα του Κρόνου απο το δυοφθάλμιο του Στέφανου Σοφολόγη αν δεν κάνω λάθος.Απίστευτο χωρίς υπερβολές, 2 προσοφθάλμιοι διπλάσια απόλαυση 3D!Η τοποθεσία είναι πανέμορφη γεμάτη πράσσινο και ωραία μονοπάτια για περπάτημα και ωραία πηγούλα με καθαρο παγωμένο νερό που προσφέρεται για διατήρηση τροφήμων http://www.youtube.com/watch?v=qn4aTQ_5VvE(πρακτικό μυαλό ο Νίκος Τρεμούλης.. ) Τελευταίο αλλά καλύτερο για μένα είναι που γνώρισα επιτέλους παιδία που βλέπω να γράφουν σχεδόν 7 χρόνια στο astrovox από κοντά.Απίστευτοι άνθρωποι ευχαριστώ για όλα!Ελπίζω να έρθω στη πανελλήνια να ξανανταμώσουμε Άλεξ Λομπάνοβ
marakes Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Επίσης πραγματικά έμεινα με την εικόνα του Κρόνου απο το δυοφθάλμιο του Στέφανου Σοφολόγη αν δεν κάνω λάθος.Απίστευτο χωρίς υπερβολές, 2 προσοφθάλμιοι διπλάσια απόλαυση 3D! Καλά, πότε έγινε αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι; Γιατί δεν βάλατε μια φωνή βρε παιδιά; Δεν πειράζει, next time... Κατά τα λοιπά, η εμπειρία μοναδική από όλες τις απόψεις --φυσικού περιβάλλοντος, αλληλεγγύης στους άπειρους κλπ κλπ.. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε αρχάριους και μη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές αλλά και σε όλους αυτούς που συμμετείχαν.Να 'στε καλά! Μαρία I am floating in a most peculiar wayAnd the stars look very different todayHere am I sitting in a tin can far above the world
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Αφιερωμένο σε όλη την αστροπαρέα μου, μαζί με την οποία τα τελευταία 5 (ακριβώς) χρόνια έχω περάσει μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου. Αλλά και επίσης αφιερωμένο στους τρελοαστροφωτογράφους που βλέποντας όλα τα καλωδιοτηλεσκοπιοτριποδοκαμεροσυμπράκαλα που στήνουν και ξεστήνουν, απλά απορώ, ριζώνοντας όλο και βαθύτερα μέσα μου η πεποίθηση ότι αυτό που κάνουν δε πρόκειται να το κάνω ποτέ! Enjoy: Λείπει η μουσική, δέχομαι προτάσεις. Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Enjoy x 2 http//www.albireo.gr/astrogallery/star_parties/parnonas/2011/July/parnonas.2011.07.02.htm ) “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Αφιερωμένο σε όλη την αστροπαρέα μου, μαζί με την οποία τα τελευταία 5 (ακριβώς) χρόνια έχω περάσει μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου. Αλλά και επίσης αφιερωμένο στους τρελοαστροφωτογράφους που βλέποντας όλα τα καλωδιοτηλεσκοπιοτριποδοκαμεροσυμπράκαλα που στήνουν και ξεστήνουν, απλά απορώ, ριζώνοντας όλο και βαθύτερα μέσα μου η πεποίθηση ότι αυτό που κάνουν δε πρόκειται να το κάνω ποτέ! Enjoy: http://www.youtube.com/watch?v=xJfbLGtchmY Λείπει η μουσική, δέχομαι προτάσεις. Δημήτρη καταπληκτικό συγχαρητήρια!Το είπες και το έκανες τελικά! “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
ziorange Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημήτρη πάρα πολύ καλό το βίντεο με ταξίδεψε πίσω στον καταπληκτικό ουρανό του Πάρνωνα!! Αλλά έχω 2 παρατηρήσεις να κάνω...η μία είναι πως η έκδοση των 32 sec είναι πολύ καλύτερη αφού το frame rate που έχει κάθεται πιο καλά στο μάτι και δεύτερον τέτοια βίντεο αξίζουν να ανεβαίνουν στο vimeo, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο! Και πάλι συγχαρητήρια! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
Karellen Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Λείπει η μουσική, δέχομαι προτάσεις.Time-Pink FloydEye in the sky-Alan Parson's (από την αρχή-αρχή όμως,όχι κουτσουρεμένο) Φιλικά Νίκος Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης
alepohori Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Thanks! Παναγιώτη νομίζω ότι αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο μάτι να προσέξει τα τεκτενόμενα και στο έδαφος. Και εγώ βλέπω ότι στο Vimeo ανεβαίνουν κάτι κορυφαία timelapse. Χμμμ.. Θα το ανεβάσω και εκεί! Νίκο, στα υπόψιν! Έχω και μια άλλη πρόταση απευθείας απ'τους μοναχούς του Θιβέτ.... Σόρυ για το οφ τόπικ! Δημήτρης Καπετανάκης CGCG108-138: Mag 15.5v, να τ'αφήσω; Πολλά τα mag Άρη! Το flickr μου
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5, 2011 Μελωδίες εμπνευσμένες από το Βουδισμό και τα παρακλάδια του είναι ιδανικές μουσικές επενδύσεις για τέτοιου είδους βίντεο. Αν δεν σε καλύπτουν τέτοιες μουσικές προτάσεις, σου προτείνω να ρίξεις και μια ματιά στο Σύμπαν της Τέχνης που είναι γεμάτο από μουσική σχετική με την αστρονομία...
KC Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2011 Δημήτρη καλημέρα Για τα time lapses που σου έλεγα στον Πάρνωνα δες εδώ http//www.sternstunden.net/index_eng.htmlΟ τύπος έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Μάλιστα έχω αγοράσει το dvd που έχει φτιάξει αξίζει όλα τα λεφτά! “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
hunter155 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2011 Δημήτρη απίστευτο το timelapse μπράβο! Άλεξ Λομπάνοβ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα