Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δημοσιεύτηκε

Γεια σας ενδιαφέρομαι να πάρω μια σκηνή για την εξόρμηση στον Πάρνωνα.

Να είναι αδιάβροχη, καλης ποιότητας, να είναι ισοθερμική ώστε να μη μπάζει κρύο και υγρασία.

Προτείνετε μου κάποια καταστήματα στην Αθήνα ή στα βόρεια προάστια.

Ευχαριστώ

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε
Παιδια είναι κανένας που έχει μια θέση και θέλει να πάρει άλλον ένα μαζί του από Αθήνα?Γιατί ούτε δίπλωμα ούτε αμάξι έχω.. [-o<
Άλεξ Λομπάνοβ
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, εύχομαι σε όλους καλό δρομο προς τον Πάρνωνα. Εγώ δεν θα είμαι εκεί. Ξέρω όμως ότι θα περάσετε θαυμάσια και θα έχετε καλό κυνήγι.

Για τους νέους ή για όσους πηγαίνετε πρώτη φορά έχω να πω ότι χαίρομαι από τώρα για σας, γιατί γνωρίζω αυτό που θα αισθανθείτε όταν βρεθειτε από το χάλι των πόλεων κάτω από ένεν τόσο σκοτεινό ουρανό. Ως ένα σημείο αξίζει να κυνηγήσεις μερικούς στόχους λιγότερους, και να αφιερώσεις χρόνο στο να τον απολαύσεις και να χαλαρώσεις.

Καθαρούς ουρανούς, φίλοι μου, και καλή παρατήρηση.

...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Δημοσιεύτηκε
Το ίδιο και για μένα.Υπάρχει κανένας Μεσσήνιος να με πάρει μαζί, να μοιράσουμε και τις βενζίνες; :roll:

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε
Αναχωρούμε το πρωί και μετά από μια στάση στην Τρίπολη να πάρουμε το "βοήθημα" άδειας, ανηφορίζουμε για Πάρνωνα. Να δούμε το γαλαξία και να ακούσουμε τον ήχο του δάσους το βράδυ. Κέρασμα λουκουμάκι και τεντουρίτσα σε όποιον συνάδελφο μου δείξει το ομώνυμο κβάζαρ στην Παρθένο. :lol:
Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

Πόσο μου έχει λείψει αυτή η εκδρομή...

Σας ζηλεύω.. Με δυο παιδιά τώρα με δύο δουλειές ο χρόνος λιγόστεψε. Ελπίζω στην επόμενη φορά!!

Εύχομαι σε όλους να περάσετε καλά!! Τα παιδιά της ΑΕΣ είναι εγγύηση σε αυτό και τους στέλνω τους χαιρετισμούς μου!!

Φιλικά,

Λεωνίδας

Δημοσιεύτηκε

Με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας, ετοιμαζόμαστε και ξεκινάμε κι εμείς για το αγαπημένο μας βουνό!

Καλή αντάμωση στα 1400 μέτρα λοιπόν! :D

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μένα μιας και ήταν η πρώτη μου εξόρμηση. Η τοποθεσία είναι μαγευτική. Ο ουρανός γεμάτος αμέτρητα αστέρια μου έδωσε το βράδυ της Παρασκευής την πρώτη μου αξιοπρεπή παρατήρηση, παρ' όλη την υγρασία μπόρεσα και είδα με ευκολία και καθαρά πολλά DSO. Σμήνη, γαλαξίες, νεφελώματα, δεν πίστευα στα μάτια μου!

Το Βράδυ του Σαββάτου η υγρασία δεν μου επέτρεψε να κάνω παρατήρηση χωρίς αυτό να χαλάσει την βραδιά, ήταν εξίσου μαγευτικό να χαζεύω τον έναστρο ουρανό με γυμνό μάτι και έναν χάρτη στα χέρια.

Ένα Μπράβο στην Αστρονομική Ένωση Σπάρτης και σε όσους συνέβαλλαν στην άριστη διεξαγωγή της εξόρμησης.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

πολύ ενθουσιάζομαι όταν διαβάζω πως περάσατε,

φαντάζομαι οι υπόλοιποι θα είστε ακόμα στο βουνό ή θα κοιμάστε. :D

Πριν δυο χρόνια τέτοιες μέρες κάναμε messier marathon μήνα Ιούλιο! :D Μακάρι να μην "χαλασει" άλλο ο ουρανός στον Πάρνωνα και να χαρίζει πάντα τέτοιες βραδιές

και ελπίζω να σας δω σύντομα.

Καλή συνέχεια και καθαρούς ουρανούς.

Δημοσιεύτηκε

Αν και η υγρασία δεν μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε σχεδόν τίποτα, η πολύ καλή παρέα έδωσε πραγματική αξία

στην εξόρμηση! Χάρηκα πραγματικά που είδα όλους όσους είχα αρκετό καιρό να δω, αλλά και που γνώρισα νέους φίλους

της αστρονομίας.Τα λέμε ξανά σε 25 ημέρες στους Φιλιππαίους Γρεβενών!! :D

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Πρώτη φορά λοιπόν και γώ στον Πάρνωνα μετά από πολλά χρόνια αναμονής :D .Παρόλες τις αναποδιές μλεχρι να φτάσω και την ανοργανωσιά μου, η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη.Όλα τα παιδιά ήταν κάτι παραπάνω απο πρόθημα να μας βοηθήσουν!Το βράδυ είχαμε τρελή υγρασία, ειδικά το σάββατο δεν κατάφερα να παρατηρίσω τίποτα μόλις έπεσε το σκοτάδι αλλά αποζημιώθηκα από τον ISS τον οποίο λόγο της κατακόρυφης διαδρομής που ακολούθησε μπόρεσα να ακολουθήσω πολυ εύκολα με το dob μου.Απίστευτο θέαμα να βλέπεις πεντακάθαρα το σχήμα του!! :shock:.Επίσης πραγματικά έμεινα με την εικόνα του Κρόνου απο το δυοφθάλμιο του Στέφανου Σοφολόγη αν δεν κάνω λάθος.Απίστευτο χωρίς υπερβολές, 2 προσοφθάλμιοι διπλάσια απόλαυση 3D!Η τοποθεσία είναι πανέμορφη γεμάτη πράσσινο και ωραία μονοπάτια για περπάτημα και ωραία πηγούλα με καθαρο παγωμένο νερό που προσφέρεται για διατήρηση τροφήμων :P http://www.youtube.com/watch?v=qn4aTQ_5VvE(πρακτικό μυαλό ο Νίκος Τρεμούλης.. :mrgreen: )

Τελευταίο αλλά καλύτερο για μένα είναι που γνώρισα επιτέλους παιδία που βλέπω να γράφουν σχεδόν 7 χρόνια στο astrovox από κοντά.Απίστευτοι άνθρωποι ευχαριστώ για όλα!Ελπίζω να έρθω στη πανελλήνια να ξανανταμώσουμε :)

Άλεξ Λομπάνοβ
Δημοσιεύτηκε
Επίσης πραγματικά έμεινα με την εικόνα του Κρόνου απο το δυοφθάλμιο του Στέφανου Σοφολόγη αν δεν κάνω λάθος.Απίστευτο χωρίς υπερβολές, 2 προσοφθάλμιοι διπλάσια απόλαυση 3D!

:shock: :shock:

Καλά, πότε έγινε αυτό και δεν το πήρα χαμπάρι; Γιατί δεν βάλατε μια φωνή βρε παιδιά; :)

Δεν πειράζει, next time...

Κατά τα λοιπά, η εμπειρία μοναδική από όλες τις απόψεις --φυσικού περιβάλλοντος, αλληλεγγύης στους άπειρους κλπ κλπ.. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε αρχάριους και μη!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές αλλά και σε όλους αυτούς που συμμετείχαν.

Να 'στε καλά!

Μαρία

I am floating in a most peculiar way

And the stars look very different today

Here am I sitting in a tin can far above the world

Δημοσιεύτηκε

Αφιερωμένο σε όλη την αστροπαρέα μου, μαζί με την οποία τα τελευταία 5 (ακριβώς) χρόνια έχω περάσει μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου. Αλλά και επίσης αφιερωμένο στους τρελοαστροφωτογράφους που βλέποντας όλα τα καλωδιοτηλεσκοπιοτριποδοκαμεροσυμπράκαλα που στήνουν και ξεστήνουν, απλά απορώ, ριζώνοντας όλο και βαθύτερα μέσα μου η πεποίθηση ότι αυτό που κάνουν δε πρόκειται να το κάνω ποτέ!

Enjoy:

Λείπει η μουσική, δέχομαι προτάσεις.

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε

Enjoy x 2

http//www.albireo.gr/astrogallery/star_parties/parnonas/2011/July/parnonas.2011.07.02.htm

)

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε
Αφιερωμένο σε όλη την αστροπαρέα μου, μαζί με την οποία τα τελευταία 5 (ακριβώς) χρόνια έχω περάσει μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου. Αλλά και επίσης αφιερωμένο στους τρελοαστροφωτογράφους που βλέποντας όλα τα καλωδιοτηλεσκοπιοτριποδοκαμεροσυμπράκαλα που στήνουν και ξεστήνουν, απλά απορώ, ριζώνοντας όλο και βαθύτερα μέσα μου η πεποίθηση ότι αυτό που κάνουν δε πρόκειται να το κάνω ποτέ!

Enjoy: http://www.youtube.com/watch?v=xJfbLGtchmY

Δημήτρη καταπληκτικό συγχαρητήρια!

Το είπες και το έκανες τελικά!

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε
Δημήτρη πάρα πολύ καλό το βίντεο με ταξίδεψε πίσω στον καταπληκτικό ουρανό του Πάρνωνα!! Αλλά έχω 2 παρατηρήσεις να κάνω...η μία είναι πως η έκδοση των 32 sec είναι πολύ καλύτερη αφού το frame rate που έχει κάθεται πιο καλά στο μάτι και δεύτερον τέτοια βίντεο αξίζουν να ανεβαίνουν στο vimeo, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο! Και πάλι συγχαρητήρια!
Δημοσιεύτηκε

Time-Pink Floyd

Eye in the sky-Alan Parson's (από την αρχή-αρχή όμως,όχι κουτσουρεμένο)

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Δημοσιεύτηκε

Thanks!

Παναγιώτη νομίζω ότι αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο μάτι να προσέξει τα τεκτενόμενα και στο έδαφος. Και εγώ βλέπω ότι στο Vimeo ανεβαίνουν κάτι κορυφαία timelapse. Χμμμ.. Θα το ανεβάσω και εκεί!

Νίκο, στα υπόψιν! Έχω και μια άλλη πρόταση απευθείας απ'τους μοναχούς του Θιβέτ.... :roll:

Σόρυ για το οφ τόπικ!

Δημήτρης Καπετανάκης

CGCG108-138:

Mag 15.5v, να τ'αφήσω;

Πολλά τα mag Άρη!

Το flickr μου

Δημοσιεύτηκε
Μελωδίες εμπνευσμένες από το Βουδισμό και τα παρακλάδια του είναι ιδανικές μουσικές επενδύσεις για τέτοιου είδους βίντεο. Αν δεν σε καλύπτουν τέτοιες μουσικές προτάσεις, σου προτείνω να ρίξεις και μια ματιά στο Σύμπαν της Τέχνης που είναι γεμάτο από μουσική σχετική με την αστρονομία... :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Δημήτρη καλημέρα

Για τα time lapses που σου έλεγα στον Πάρνωνα δες εδώ http//www.sternstunden.net/index_eng.html

Ο τύπος έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Μάλιστα έχω αγοράσει το dvd που έχει φτιάξει αξίζει όλα τα λεφτά!

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης