cobaingr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 Μια και εχει ερθει η ωρα να προχωρησω......αυτο λεει τιποτα????? http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p42_GSO-Dobsonian-250C---12--f-5-Dobsonian-Telescope---OFFER.html Με το Celestron 114 ειμαι ψιλο-απογοητευμενος.....αν εξαιρεσω την Σεληνη....που μου χαριζει απιστευτης ομορφιας εικονες....ολα τα αλλα αστερια ειναι απλα κουκιδες...θολες.....Η φωτορυπανση νομιζω οτι ειναι η μεγαλυτερη αιτια...αλλα και παλι....Δεν υπαρχει κατι οικονομικο...να βλεπω περισσοτερα αντικειμενα στον ουρανο καθαρα????....Δεν με ενδιαφερει καθολου η φορητοτητα του...για αυτο λεω για 12αρι dob.... Ευχαριστω για τις υποδειξεις σας προκαταβολικα...!!!!! (Αττικη-Παρνηθα η εδρα μου...)
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 Καταρχήν το link που δίνεις είναι λάθος, δείχνει το 10" dob.To σωστό είναι αυτό για το 12"http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p1190_GSO-Dobson-980---12----300-1500mm-Teleskop---Deluxe-Version.html ολα τα αλλα αστερια ειναι απλα κουκιδες...θολες Τα έχεις μάλλον φανταστεί αλλιώς.. Ακόμη και 16" να πάρεις..τα αστέρια θα είναι πάντα κουκκίδες και..αν θα είναι θολές ή καθαρές, θα εξαρτάται από άλλα πράγματα. Φωτεινές κουκκίδες θα είναι όμως και πάλι. Δεν παίρνεις το τηλεσκόπιο για να βλέπεις τα αστέρια αυτά καθεαυτά, παρά μόνο όταν είναι μέλη ενός σμήνους (σφαιρωτού ή ανοικτού), βλέπε Μ13 ή Μ7. Δεν υπαρχει κατι οικονομικο...να βλεπω περισσοτερα αντικειμενα στον ουρανο καθαρα???? Εκτός από τους πλανήτες που βλέπεις ωραία και μέσα στην φωτορυπασμένη πόλη, άλλα καθαρά πραγματικά και φωτεινά (κυρίως!) και όχι μόνο αντικείμενα θα δεις όταν πας (και θα πρέπει γενικά να πηγαίνεις) σε σκοτεινούς ουρανούς ΜΟΝΟ!! Για το οικονομικό...θα σε απογοητεύσω αλλά...τι ορίζεις εσύ ως οικονομικό;; Δεν με ενδιαφερει καθολου η φορητοτητα του...για αυτο λεω για 12αρι dob Ναι, μην είσαι τόσο σίγουρος ότι δε σε ενδιαφέρει η φορητότητα και καθόλου! Έχεις δει από κοντά τέτοια όργανα;; Είναι κτηνάκια...ειδικά αυτό που λέμε στο link πάνω! ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ αν αξίζει, είναι φοβερό εργαλείο, ποιοτικό και με ωραίο εστιαστή και θα σε πάει ΠΟΛΥ βαθιά στον ουρανό, φτάνει να μην το αφήσεις μόνο στην Πάρνηθα, αλλά να πας σε σκοτεινούς ουρανούς. Δοκίμασε και λίγο Κιθαιρώνα για αρχή και μετά πας και πιο έξω..ή και κατευθείαν πιο έξω! Να θυμάσαι ότι η αναβάθμιση από το 114 στο 12" είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και θα δεις πράματα και θάματα συγκριτικά... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
cobaingr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 σ ευχαριστω φιλε μου..... (μια διορθωση...οταν ελεγα αστερια....πλανητες ειχα στο νου μου...αλλα ξερεις....η γλωσσα του ασχετου...."αστερια ειναι ολα εκει πανω..."!!!! σε σχεση με το 10αρι....θα μου προτεινες να περασω κατευθειαν σε 12αρι....????αξιζει αυτα τα...250Ε παραπανω??? σ ευχαριστω και παλι..!!
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 Φίλε μου το τηλεσκόπιο που σκέφτεσαι να πάρεις το έχω εδώ και 4 περίπου χρόνια κάνοντας συστηματικές εξορμήσεις στο βουνό. Είναι εξαιρετικό. Αν όμως δεν έχεις σκοπό να πηγαίνεις στο βουνό, καλύτερα να μην το πάρεις. Όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε στο σπίτι μας και να κάναμε Deep Sky αλλά δεν γίνεται. Αν δεν παγώσουν τα δάχτυλά σου από τον παγετό δεν πρόκειται να δεις κάτι. Από την άλλη δες το και σαν εκδρομή 1 φορά το μήνα αξίζει να πηγαίνεις στο βουνό. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2011 σ ευχαριστω φιλε μου..... (μια διορθωση...οταν ελεγα αστερια....πλανητες ειχα στο νου μου...αλλα ξερεις....η γλωσσα του ασχετου...."αστερια ειναι ολα εκει πανω..."!!!! σε σχεση με το 10αρι....θα μου προτεινες να περασω κατευθειαν σε 12αρι....????αξιζει αυτα τα...250Ε παραπανω??? σ ευχαριστω και παλι..!! Όπως σου είπε και ο Δημήτρης, το τηλεσκόπιο αυτό είναι εξαιρετικό όργανο. Ναι, και σε πλανήτες θα δεις τεράστια διαφορά και σε πολλά άλλα. Για μένα αξίζει το 12άρι αν και οι 10" είναι η χρυσή τομή τιμής και μεταφορικότητας. Προσπάθησε να το δεις από κοντά ΠΡΙΝ το πάρεις και τρομάξεις από το μέγεθος. Έλα σε κάποια εξόρμηση και δες αν έχει κάποιος αντίστοιχο ή το ίδιο τηλεσκόπιο σε 12". Επίσης, σκέψου αν θα μπορείς να πηγαίνεις σε σκοτεινό ουρανό με αυτό...Είναι κρίμα να καταλήξεις να βλέπεις μόνο πλανήτες από την πόλη με ένα όργανο που είναι φωτοκουβάς κυριολεκτικά και προορίζεται για βαθύ ουρανό...Πρώτα από όλα όμως ΔΕΣΤΟ από κοντά...είναι μεγάλο! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα