Jump to content

λιγη βοηθεια για την πολικη ευθυγραμιση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας εδω και 3 μερες διαβαζω στην κεντρικη σελιδα του astrovox στον οδηγο τηλεσκοπιων για την πολικη ευθυγραμιση και δεν καταλαβαινω καλα τι λεει.μπορει καποιος να με βοηθηση εξηγωντας μου τι λεει με ποιο απλα λογια?επισης τι σημαινει η λεξη αζιμουθιο?

ευχαριστω

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

πριν ξεκινησεις βιαστικα να κανεις πολικη ευθιγραμμιση καλυτερα να διαβασεις λιγο πρωτα για τις λειτουργιες και τους τυπους στηριξεων, εκει θα καταλαβεις τα παντα, και οταν τελειωσεις κατα 99% θα κανεις μονος σου πολικη ευθιγραμμιση. Μην αφηνεις αρκετα σοβαρα θεματα αδιαβαστα γιατι πχ του τυπου θεματων οπως στηριξεις τηλεσκοπια κτλ ειναι αρκετα σοβαρα ωστε να σε αφησουν πισω αν δεν τα διαβασεις
82758172.gif
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αζιμούθιο είναι η απόκλιση ενός αστέρα σε μοίρες από τον Βορρά (ή τον μεσημβρινό) με την κατεύθυνση των δεικτών του ρολογιού. Μιλάμε για την προβολή του αστέρα στο οριζόντιο επίπεδο. Η απόκλιση σε κατακόρυφο επίπεδο ονομάζεται ύψος. Και τα δύο μαζί δίνουν τις συντεταγμένες, δηλαδή την θέση του στην νοητή ουράνια σφαίρα μια δεδομένη στιγμή. Το αζιμούθιο και το ύψος ενός αστέρα αλλάζουν συνεχώς, σε αντίθεση με ένα άλλο σύστημα συντεταγμένων, αυτό της ορθής αναφοράς και απόκλισης.

Χρησιμοποιείται και στο πυροβολικό. Το αζιμούθιο δίνει την κατεύθυνση του πυροβόλου, χόβιτζερ ή όλμου και η ανύψωση αυτό που λέει η λέξη, πόσο θα ανυψωθεί το όπλο ως προς το οριζόντιο επίπεδο. Ένα τηλεσκόπιο μοιάζει με ένα πυροβόλο, κινείται με παρόμοιο τρόπο σε μια υψαζιμουθιακή βάση αλλά καταπίνει ενέργεια αντί να την εμέει.

Η ισημερινή στήριξη με διχάλα είναι μια υψαζιμουθιακή σε κλίση τέτοια που μετατρέπει αναλογικά το υψαζιμουθιακό σύστημα συντεταγμένων σε ορθής αναφοράς και απόκλισης. Η γερμανική κάνει το ίδιο με έναν ιδιότυπο τρόπο.

 

azel.gif

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

δες και εδω την διαδικασια με φωτο αλλα ειναι στα αγγλικα. τι βαση εχεις εχεις ισημερινη; αν ναι τοτε θα πρεπει να εχεις και πολικη διοπτρα, αν η βαση σου ειναι χωρις πολικη διοπτρα απλα κανε μια χονδρικη πολικη ευθυγραμμιση με την βοηθεια του ερευνητη σου

 

http://www.themcdonalds.net/richard/index.php?title=Polar_Alignment_of_your_Equatorial_Mount

http://www.astronomy.net/articles/4/polaralign.html

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης