a_sco2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Καλημέρα σε όλους . Είμαι νέος στο φόρουμ και δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό ή όχι μέρος για να θέσω το θέμα που με απασχολεί. Σε περίπτωση λάθους θα πρέπει να δήξετε την δέουσα κατανόηση. Το θέμα μου προέκυψε πριν από μερικές εβδομάδες όταν χρειάστηκα μερικούς κουβάδες με χώμα. Υπάρχει ένα κοντινό ξερόρεμα στην περιοχή μου και αποφάσισα να τα πάρω από εκεί. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η ρεματιά είναι γεμάτη από <<χονδρίτες>> κατά τα λεγόμενα μου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οξειδωμένοι, δηλαδή έχουν χάσει το μαύρο περίβλημα τους και πλέον είναι γκριζωποί. Επίσης, είναι μέρος οι και ολόκληροι καλυμμένοι με ασβεστόλιθο. Ακόμα, ένα <<σιδερίτη>> σε διάσταση παλάμης και μικρότερους σε μέγεθος καρυδιού στην ίδια κατάσταση με τους χονδρίτες. Έχω βρει θραύσματα σε διάσταση 1cmΧ1cm από διάφανο μετεωρίτη σαν γυαλί. Επίσης, και μία σειρά από πέτρες τύπου ασβεστόλιθου με πολλούς κρατήρες χωρίς την μαύρη κρούστα. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στην ανατολική Μακεδονία. Θερμή παράκληση για όποιον γνωρίζει από μετεωρίτες θα ήθελα να μου πει την γνώμη του. Θα του στείλω φωτογραφίες των ευρημάτων. Υ.Γ.: Ο λόγος που το ψάχνω τόσο πολύ είναι ότι έχω βρει περισσότερα από εκατό τέτοια αντικείμενα διαφόρων μεγεθών σε ένα χώρο περίπου πέντε τετραγωνικών μέτρων και σε διάφορα βάθη με μέγιστο μέχρι στιγμή τα 50 cm. Το e-mail μου είναι a_sco2001@yahoo.gr
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Καλησπέρα, καλοσώρισες στο Astrovox θα μπορούσες να ανεβασεις μερικές φωτογραφίες; Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Καλημέρα σε όλους . Είμαι νέος στο φόρουμ και δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό ή όχι μέρος για να θέσω το θέμα που με απασχολεί. Σε περίπτωση λάθους θα πρέπει να δήξετε την δέουσα κατανόηση. Το θέμα μου προέκυψε πριν από μερικές εβδομάδες όταν χρειάστηκα μερικούς κουβάδες με χώμα. Υπάρχει ένα κοντινό ξερόρεμα στην περιοχή μου και αποφάσισα να τα πάρω από εκεί. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι η ρεματιά είναι γεμάτη από <<χονδρίτες>> κατά τα λεγόμενα μου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι οξειδωμένοι, δηλαδή έχουν χάσει το μαύρο περίβλημα τους και πλέον είναι γκριζωποί. Επίσης, είναι μέρος οι και ολόκληροι καλυμμένοι με ασβεστόλιθο. Ακόμα, ένα <<σιδερίτη>> σε διάσταση παλάμης και μικρότερους σε μέγεθος καρυδιού στην ίδια κατάσταση με τους χονδρίτες. Έχω βρει θραύσματα σε διάσταση 1cmΧ1cm από διάφανο μετεωρίτη σαν γυαλί. Επίσης, και μία σειρά από πέτρες τύπου ασβεστόλιθου με πολλούς κρατήρες χωρίς την μαύρη κρούστα. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στην ανατολική Μακεδονία. Θερμή παράκληση για όποιον γνωρίζει από μετεωρίτες θα ήθελα να μου πει την γνώμη του. Θα του στείλω φωτογραφίες των ευρημάτων. Υ.Γ.: Ο λόγος που το ψάχνω τόσο πολύ είναι ότι έχω βρει περισσότερα από εκατό τέτοια αντικείμενα διαφόρων μεγεθών σε ένα χώρο περίπου πέντε τετραγωνικών μέτρων και σε διάφορα βάθη με μέγιστο μέχρι στιγμή τα 50 cm. Το e-mail μου είναι a_sco2001@yahoo.gr Καλημέρα. Θα πρέπει να ρωτήσεις έναν γεωλόγο φυσικά. Αλλά το γεγονός πως τα βρήκες όλα σε ένα ρέμμα σημαίνει πως αποτελούν μάλλον προϊόντα διάβρωσης και εναπόθεσης από ανώτερα υψόμετρα. Οι ασβεστόλιθοι δημιουργούνται γενικά στον πάτο της θάλασσας από κελύφη μαλακίων και ουδεμία σχέση έχουν με το διάστημα, η δε Ελλάδα βρίθει ιζηματογενών ασβεστόλιθων και των μεταμορφωμένων παραγώγων τους. Οι τεκτίτες μοιάζουν με τον οψιδιανό ο οποίος υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα -νοτιότερα σήμερα αλλά το ηφαιστιακό τόξο ήταν στο ύψος της Λέσβου και της Μακεδονίας σε προγενέστερες γεωλογικές εποχές- λόγω ηφαιστειακότητας (και συνήθως και τα 2 είναι μαύρα). Οι σιδερίτες που λες πως είναι; Έχουν κυβική συμμετρία και μαγνητισμό; Τέλος, να μην ξεχνούμε πως η Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπήρχε τις εποχές που οι μεγάλοι μετεωρίτες- κατάλοιπα της πλανητογένεσης βομβάρδιζαν την γη. Ο Άρης, Mars1980 είναι ο μόνος γεωλόγος που γνωρίζω εδώ μέσα. Μπορείς όμως να ρωτήσεις και ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vtsamis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Υ.Γ.: Ο λόγος που το ψάχνω τόσο πολύ είναι ότι έχω βρει περισσότερα από εκατό τέτοια αντικείμενα διαφόρων μεγεθών σε ένα χώρο περίπου πέντε τετραγωνικών μέτρων και σε διάφορα βάθη με μέγιστο μέχρι στιγμή τα 50 cm. Καλοσώρισες κι από εμένα. 1. Φοβάμαι όμως ότι και μόνο αυτό το στοιχείο που παραθέτεις, σχεδόν αποκλείει πλήρως την πιθανότητα να είναι όλα αυτά μαζί μετεωρίτες. Εξήγηση: Θα ήταν πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσει κανείς (και να πείσει) πώς, και με ποια φυσική διαδικασία, και μετά από ποια ακριβώς τροχιά, κατάφεραν και προσέκρουσαν τόσο κοντά όλα αυτά μαζί, σε 5 τμ (???) 2. Το δεύτερο αρνητικό στοιχείο στην περιγραφή σου είναι ότι δύσκολα θα πεισθεί ο οποιοσδήποτε ότι κανένα από αυτά τα σώματα δεν έγινε αντιληπτό κατά την πτώση του. Μα κανένα; Απ' ότι αναφέρεις, το ξερόρεμα είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Εξήγηση: Εάν ήταν μετεωρίτες (meteorites), το κάθε ένα από αυτά τα σώματα θα αποτελούσε, κατά την πτώση του, αυτό που αποκαλούμε "μετεωρική βολίδα" (fireball meteor) και θα έδινε ένα πολύ βροντερό και φωτεινό σήμα στους ανθρώπους αλλά και σε κάμερες, σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. (πχ αυτό με μέγεθος παλάμης, ακόμα και την ημέρα θα έλαμπε, δε θα περνούσε απαρατήρητο.) Βαγγέλης https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
panthe68 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2011 καλησπέρα από Αθήνα , σίγουρα οι περιγραφές που δίνεις είναι μάλλον αρνητικές για να είναι όλα αυτά μετεωρίτες.....Εάν θελήσεις όμως να ανεβάσεις φωτογραφικό υλικό , τότε ίσως να μπορέσω να κάνω μία πρώτη αξιολόγηση για ολα αυτά που αναφέρεις, πάντοτε όμως με την επιφύλαξη της πρώτης εξ αποστάσεως γνώμης από καπόιον που μπορεί να πιστοποιήσει μόνο από κοντά και να σε βοηθήσει εφόσον ε΄χει βρει θετικά δείγματα για την περαιτέρω επίσημη πιστοποίηση τους αργότερα.............Να σου αναφέρω όμως ότι ότι εάν είσαι κλώνος κάποιου κ. Δημήτρη Βαϊράμη από τη Μαραθούσσα Χαλκιδικής μην μπεις στην διαδικασία να μου αποστείλεις υλικό διότι δεν με ενδιαφέρει η περίπτωση αυτή.........Φιλικά Τάκης Θεοδοσίου 1161#IMCA Takis Theodossiou IMCA #1161(International Meteorite Collectors Association)
a_sco2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Καλησπέρα και πάλι. Τα επιχειρήματα που μου θέσατε αλλά ευσταθούν και άλλα όχι. Προκειμένου να λύσουμε το μυστήριο σας παραθέτω φωτογραφίες από ένα μικρό μέρος των ευρημάτων. Παρακαλώ περιμένω τα σχόλια σας.
3c273 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Έλεγξες την επίδραση του υδροχλωρικού οξέος (υπάρχει σε κάθε σπίτι) στα δείγματα; Αν παρατηρηθεί "βρασμός", πρόκειται για ασβεστόλιθο ή δολομίτη.Δεν έχει σχέση με το διάστημα. Κάποιες από τις φωτογραφίες έτσι δείχνουν. Αναφέρεις άλλωστε ότι έχεις κατατάξει κάποια δείγματα σε ασβεστόλιθο. Αυτά πρέπει να τα αποκλείσεις κατά την γνώμη μου. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
a_sco2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Όλα τα ευρήματα είναι μεταλλικά και μαγνητικά άλλα ισχυρά και άλλα μερικός. Θέλω να πιστεύω πως σας έχω καλύψει αν όχι θα σας στείλω και άλλες φωνογραφίες.
a_sco2001 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Οι γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο είναι περιορισμένες. Γνωρίζω πως μπορεί και όλα αυτά τα ευρήματα να μην είναι τίποτε άλλο από ένα σορό σκουπίδια. Πέραν βέβαια από τα ευρήματα που είναι μεταλλικά και για τα οποία έχω βάσιμες υποψίες πως είναι μετεωρίτες συνέλεξα και ότι μου έκανε περισσότερο εντύπωση.
3c273 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δεν απάντησες στο αρχικό ερώτημα μου. Ούτε εγώ είμαι ειδικός. Απέκλεισε πρώτα τι δεν είναι μετεωρίτητς με σιγουριά και κατόπιν εξέτασε τα υπόλοιπα. Η περιοχή της Α. Μακεδονίας έχει όλων των ειδών τα πετρώματα. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
bellatrix Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2011 @ a_sco2001 Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το πλήθος των πετρωμάτων..Αποκλείω το γεγονός ότι τα κομμάτια αυτά άνηκαν σε μετεωρίτη διότι θα έπρεπε να ήταν αρκετά μεγάλων διαστάσεων (>100 μέτρων) αφήνοντας κάποιο ίχνος προσκρούσης στην περιοχή..Μικρομετεωρίτες δεν νομίζω να είναι διότι λόγω των μικρών τους διαστάσεων καίγονται στην ατμόσφαιρα όταν εισερχονται.. Προσωπική εκτίμηση, μερικά από τα πετρώματα που βρήκες είναι ασβεστόλιθοι..Συγκεκριμένα, το πέτρωμα στην εικόνα 7 και 8 ανήκει στην ομάδα των πορώδων ασβεστόλιθων ενώ στις υπόλοιπες εικόνες θεώρω ότι μερικά από τα μετρώματα ανήκουν στους σχιστόλιθους ( κρυσταλλοσχιστώδη).. Αυτά μοιάζουν αρκετά με τους σιδερίτες αλλά έχουν αρκετές διαφορές.. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες μετεωριτών ( σιδερίτης και χονδρίτης ) για να δείτε τις διαφόρες που υπάρχουν με τα παραπάνω πετρώματα.. Μετεωρίτης- Σιδερίτης Μετεωρίτης- Σιδερίτης Μετεωρίτης- Ανθρακώδης χονδρίτης Μετεωρίτης- Χονδρίτης
Fred Ley Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2011 Hi, From examining your photos, the samples that you have displayed do not, unfortunately, display characteristics of meteorites. A brief list of questions to ask oneself when having a suspect item is the following... ·Majority of meteorites will display some attraction to a magnet.·Is there any rust viewable on the exterior?·If there is a break on the object, does it show any shiny metallic flakes on the interior?·Is there a dark fusion crust viewable or any thumbprint indentations?·Is there a depression in the ground where it was fond?·If there are any bubbles or pits in your sample, meteorites do not display this.·Is your find different form the surrounding rock?·Did you observe it fall? There is a nice web site that helps individuals in their process of identifying a prespective meteorite candidate, it is located at... http://www.meteoritemarket.com/metid1.htm The folks at this site also sell meteorites and related items. Just going through their web site and viewing the different images of iron and stoney meteorites is quite educational. There is also the site of the International Meteorite Collectors Association located at... http://www.imca.cc/ I hope that this may be of some help to you. Happy Hunting, FredIMCA #9181 www.instrumentsoflight.com - www.ras.org.ukwww.avastronomyclub.org - www.aavso.org (LEF)www.imca.cc (#9181)www.alpo-astronomy.orgAstrovox Member #4.Doing astronomy since 1970Sky & Tel subscriber since 1971www.highdeserttelescopes.com
3c273 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2011 marvellous Fred. Thanks. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
lorenzo Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2011 Φιλε γεια σου κι απο μενα.Τωρα ειδα την δημοσιευση και αποφασισα να σου πω μερικα πραγματα που εμαθα απ την δικη μου εμπειρια που ειχα τον τελευταιο 1,5 χρονο με τα δικα μου ευρηματα,που παρ ολο οτι ολες οι ενδειξεις ηταν κατα 99% θετικες,τα αποτελεσματα απο τις αναλυσεις που εγιναν σε αντιπροσωπευτικα δειγματα σε δυο πανεπιστημιακα ιδρυματα,ηταν αρνητικα.Υπαρχει ακομη μια μικρη πιθανοτητα,οταν εξετασθουν ολα τα ευρηματα ελπιζω μεσα στον επομενο μηνα.Απο τις φωτογραφιες βλεπω οτι πολλα μοιαζουν με τα δικα μου και οπως βρεθηκαν,εκει που βρεθηκαν,μαλλον ειναι αποβλητα μεταλλευτικης δραστηριοτητας,οι γνωστες "σκωριες".Η ανατολικη Μακεδονια και ειδικα οι περιοχες Σερρων,Δραμας και Καβαλας ειναι γνωστη στους επιστημονες για τετοιες δραστηριοτητες απ τον 4ο π.Χ. αιωνα και μετεπειτα απ την Βυζαντινη και Οθωμανικη περιοδο.Εχει ενδιαφερον να διαβασεις το κειμενο στον παρακατω συνδεσμοhttp://www.arxaiologia.gr/assets/media/PDFofIssues/2320.pdfΤο ιδιο συμβαινει και στην Χαλκιδικη.Τα δικα μου ευρηματα ηταν σε μια περιοχη κοντα στον αξονα που συνδεει τα γνωστα Μαντεμοχωρια της Οθωμανικης περιοδου (12 χωρια) απο την Βαβδο και Γαλατιστα μεχρι την Στρατονικη και Μαντεμ Λακκο,οπου κατα την ιδια περιοδο λειτουργουσαν 600 "καμινια".Το θεμα ειναι οτι οι "σκωριες" οχι μονο μοιαζουν με μετεωριτες στην εμφανιση και αλλα χαρακτηριστικα,περιεχουν και δυο ορυκτα,Φαϋαλιτη και Βουστιτη που ειναι ιδιαιτερα χαρακτηριστικα των μετεωριτων και οπου βεβαια υπηρχε ατελης καυση,εμεναν σε μεγαλες ποσοτητες μεταλλα,ειδικα σιδηρος,γι αυτο και ολα ειναι απο λιγο εως ισχυρα,μαγνητικα.Φυσικα στα ιδια σημεια υπηρχανκαι αποθηκευμενα ορυκτα,οποτε μαζι με τις "σκωριες" μπορει να βρεις κομματια αιματιτη και μαγνητιτη,που μερικες μορφες αυτων των ορυκτων και εμφανισιακα αλλα και στα χαρακτηριστικα τους μοιαζουν πολυ με μετεωριτες.Τωρα,αν θελεις να προχωρησεις για αναλυσεις,μπορω να σου συστησω 2 λυσεις1) Υπαρχει στο Εθνικο Μετσοβειο Πολυτεχνειο,καθηγητης γεωλογιας-ορυκτολογιας ενας αξιολογος επιστημων και ανθρωπος και ειναι ο μονος επιστημονας στην Ελλαδα που εχει γνωση και ασχολειται με μετεωριτες.2)Για γρηγορη απαντηση,υπαρχει ενας εξαιρετικος ανθρωπος,Ελληνας κατοικος Γερμανιας που ασχολειται με μετεωριτες και εχει στενες διασυνδεσεις με ερευνητικο κεντρο στην Γερμανια.Στελνεις δειγμα (αφου στειλεις πρωτα φωτογραφιες) μικρου βαρους (ακομη και 4 γρ.) και σε δεκα μερες θα εχεις απαντηση,χωρις καμμια αλλη επιβαρυνση πλην των εξοδων αποστολης (32.00 Ευρω με πορτα-πορτα των ΕΛΤΑ).Εαν δεν ειναι μετεωριτης,δεν ασχολουνται να σου πουν τι ειναι,εαν ομως υπαρχει μετεωριτης,σου κανουν και προσφορα για την περιπτωση που θελεις να πουλησεις υλικο.Αυτα ισχυουν βεβαια και για ολους τους φιλους του AstroVox που πιθανον να ενδιαφερονται για αναλυσεις.Δεν μπορω ομως να δημοσιευσω ονοματα και διευθυνσεις,χωρις την αδεια τους.Οποιος ενδιαφερεται,μπορει να επικοινωνησει μαζι μου στο e-mail που γραφω στο τελος της σελιδας μου http://mitrosgr.wordpress.comκαι φυσικα για περισσοτερες πληροφοριες σε οτι αφορα την δικη μου περιπτωση,οπου η ερευνα απο πλευρας επιστημονων συνεχιζεται,και....να μη παθει κανεις αλλος αυτα που επαθα εγω απο αγνοια.....
panthe68 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2011 Καλησπέρα από Αθήνα! Θα ήθελα να προσθέσω στα παραπάνω σε όσους συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα συζήτηση να εμπιστεύονται για την αξιολόγηση εύρεσης πιθανού μετεωριτικού υλικού σε πρώτη φάση μόνο την γνωμάτευση μελών της παγκόσμιας οργάνωσης του IMCA( International Meteorite Collectors Association) , εκ των οποίων οι περισσότεροι ασχολούνται εντατικά με το αντικείμενο της μελέτης και εξεύρεσης μετεωριτών ανά τον κόσμο και οι οποίοι είναι υπόχρεοι να τηρούν τον "κώδικα ηθικής" , και σε τελική φάση την ανάλυση και την οριστική γνωμάτευση μόνο επίσημων ερευνητικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού, σε Ευρώπη και Αμερική κυρίως που διαθέτουν τον κατάλληλο επιστημονικό εξοπλισμό για την τελική πιστοποίηση των δειγμάτων. Αυτό ακριβώς επειδή έως σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη στην χώρα μας κάποια επίσημη πηγή ερευνητική σε πανεπιστημιακό επίπεδο που να μπορεί να πιστοποιήση εάν ένα πέτρωμα είναι πράγματι μετεωριτικής προέλευσης ή όχι και επειδή υπάρχουν πάνω από 60 διαφορετικά είδη μετεωριτών , πληροφορίες για τα οποία είμαι διαθέσιμος να δώσω σε όποιον μου το ζητήσει. Τέλος να ευχαριστήσω τον Lorenzo ( κ. Δ. Βαϊράμη )και τον γαμπρό του , για την φωτογραφική επίδειξη που μας έκαναν με την παράθεση meteorwrongs από τον ξηροπόταμο στην Μαραθούσσα -Χαλκιδικής.Φιλικά Παναγιώτης Θεοδοσίου 1161# IMCA Takis Theodossiou IMCA #1161(International Meteorite Collectors Association)
panthe68 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2011 Καλησπέρα από Αθήνα, θα ήθελα να προσθέσω για όσους ενδιαφέρονται μία χρησιμη διεύθυνση με την εγκυρότητα του IMCA και της Met Soc. όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρεί φωτογραφικό υλικό από όλους τους πιστοποιημένους μετεωρίτες που έχουν βρεθεί ανά τον κόσμο:www.encyclopedia-of-meteorites.comΒέβαια εάν κάτι που έχετε βρει μοιάζει κε κάποιον από τους μετεωρίτες της εγκυκλοπαίδειας δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και μετεωριτικής προέλευσης εφόσον δεν έχει πρώτα εξεταστεί από κάποιον ειδήμονα και πιστοποιηθεί από ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα για τους φίλους του forum θα ήθελα να αναφέρω ότι η πιθανότητα να έχει βρει κάποιος έναν πολύ σπάνιο μετεωρίτη που μοιάζει με κάποιους από τις φωτογραφιές που θα δείτε είναι πάρα πολύ μικρή....εκτός και εάν είδατε τον μετεωρίτη την στιγμή που έπεφτε δίπλα σας και κατορθώσατε αμέσως μετά να τον εντοπίσεται από κοντά......!!!Εκεί θα βρείτε ακόμη πάνω από 150 πιστοποιημένους μετεωρίτες που ανοίκουν στην ιδιωτική μου συλλογή -ένα μέρος μόνο από αυτήν, και αφορούν ίσως μία από τις καλύτερα αντιπροσωπευτικές συλλογές με τις περισσότερες κατηγορίες και υποκατηγορίες μετεωριτών που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στον πλανήτη μας....!!Τέλος θερμή παράκληση για όσους θελήσουν κάποια στιγμή να γίνουν συλλέκτες , από την προσωπική εμπειρία μου, να μην εμπιστέυονται εύκολα επιτηδιους ερευνητές που διαφημίζουν ότι έχουν βρει και πουλάνε μετεωρίτες με το κιλό. Μόνο όταν κάποιος έχει γνήσια διαβεβαίωση από κάποιο ερευνητικό ινστιτούτο για την χημική σύσταση και κατάταξη ενός πετρώματος ως μετεωριτικού ,και εφόσον αυτό είναι και καταχωρημένο στην επίσημη σελίδα της Μet. Soc. την Meteoritical Bulletin μπορεί να νιώθει εξασφαλισμένος για το αντικείμενο που έχει επενδύσει τα χρήματά του! Δυστυχώς και στην χώρα μας υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι επιτήδιοι που θέλουν να πουλήσουν φύκια ....για μεταξωτές κορδέλες!!!!ΦιλικάΠαναγιώτης 1161#IMCA Takis Theodossiou IMCA #1161(International Meteorite Collectors Association)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα