michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Καλημέρα! Θέλω να πάρω ένα προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης κατόπτρων αλλά δεν θέλω να ξοδέψω πολλά λεφτά και να κάνει και καλή δουλειά. Ποιο μου προτείνετε; Καθρεφτες ρεεεεε!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Μιχάλη το πλέον άριστο και εξελιγμένο προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης, για το οποίο έχουμε μιλήσει εκτενώς εδώhttp://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12173&highlight=concenterείναι το 2ιντσο Concenter MKII. Υπάρχει και σε 1.25". Διάβασε το θέμα και θα δεις τι ακριβώς κάνει και επιτυγχάνει. Απλά δεν ξέρω αν θα σου φανεί ακριβό και πόσα λεφτά διαθέτεις.http://www.spheretec.de/10047_2.php Κοστίζει 59 ευρώ το 2" και 10 λιγότερα νομίζω το 1.25" + τα μεταφορικά...άριστο όμως και στο προτείνω ανεπιφύλακτα! Αν σου φαίνεται ακριβό θα πρέπει να πας σε απλό cheshire με σταυρόνημα (το concenter είναι η εξελιγμένη μορφή αυτού με τους ομόκεντρους κύκλους) ή να παίξεις με τα απλά φιλμοκαπάκια... Υπάρχουν και άλλα τέτοια καπάκια φυσικά, όπως είναι τα autocollimator της Astrosystems, τα ΜΠΛΕ κάτω κάτω...http://www.astrosystems.biz/coltlsm1.htm Αυτόhttp://agenaastro.com/jsp-easytester-ii-autocollimator-dobsonian-newtonian-telescope.html Και το πολύ απλό αυτόhttps://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3675_Simple-Collimation-Tool-for-Newtonian-Telescopes.html Σκέψου το λίγο και αποφάσισε... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Θέλω και εγώ ένα Concenter. Αν υπάρχουν και άλλοι να παραγγείλουμε 3-4 μαζί και να μοιραστούμε τα ταχυδρομικά, πείτε το. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Ωραία Κώστα. Οπότε Μιχάλη αν το αποφασίσεις, μπορείτε να κανονίσετε μια ομαδική αποστολή όπως είχαμε κάνει και εμείς τότε (4 άτομα). Όσο περισσότεροι, τόσο πιο πολύ θα μοιραστούν τα μεταφορικά. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Και πως ακριβώς ευθυγραμμίζεις τα κάτοπτρα με το concenter; Καθρεφτες ρεεεεε!!
michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Εγω λογικα θα το παρω. Οποτε ειμαστε 2 μεχρι τωρα. Καθρεφτες ρεεεεε!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Μιχάλη, διάβασε το σχετικό νήμα που πόσταρα πριν για αυτό. Θα δεις ότι κάπου εξηγούνται όλα. Χονδρικά, θα σου πω ότι προσπαθείς να κάνεις την αντανάκλαση του πρωτεύοντος μέσα στο δευτερεύον να είναι ΟΜΟΚΕΝΤΡΗ με τους κύκλους τους εργαλείου, να βλέπεις όλα τα clips του πρωτεύοντος και τέλος, να είναι στο κέντρο ακριβώς η σκιά του δευτερεύοντος. Αυτό είναι για το δευτερεύον. Για το πρωτεύον, προσπαθείς να φέρεις το δαχτυλίδι του κατόπτρου να ταυτίζεται με το κεντρικό κυκλάκι του εργαλείου (ακριβώς όπως με το φιλμοκαπάκι είναι εδώ). Αυτή η διαδικασία όμως έχει αρκετό πήγαινε-έλα ή θα έχεις 2ο άτομο να σου γυρνάει-σφίγγει τις βίδες του πρωτεύοντος. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Τελικα θα το παρω σιγουρα... Καθρεφτες ρεεεεε!!
Django Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Βάλτε κι εμένα στην ομαδική παραγγελία, τώρα είδα το νήμα για το concerter και φαίνεται τέλειο για το 2ον και όχι μόνο.
nikk2875 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Αν ψάχνετε κι άλλους εθελοντές, ενδιαφέρομαι κι εγώ. Νίκος Κουρούνης Celestron C8 XLTHelios Apollo 15X70Vixen Ultima 7X50
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Είμαστε ήδη 4! Να περιμένουμε μερικούς ακόμη; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Bi2L Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Είμαστε ήδη 4! Να περιμένουμε μερικούς ακόμη; Κι εγω ένα!! τωρα είμαστε 5 στο σύνολο! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Είμαστε ήδη 4! Να περιμένουμε μερικούς ακόμη; Νομίζω θα έπρεπε.... Ποιος θα κάνει την παραγγελία; Καθρεφτες ρεεεεε!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Νομίζω πως είναι πιθανό να βρούμε ένα καλό παιδί που το έχει ξανακάνει και να πληρώσουμε ο καθένας ξεχωριστά και απ' ευθείας με Paypal. Τα λαμβάνει κάποιος στην Αθήνα και τα μοιράζει. Για να μην τον φάνε οι δρόμοι ο καθένας παραλαμβάνει το δικό του, εκτός από την περίπτωση της επαρχίας. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Nikos Bovos Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Είμαστε ήδη 4! Να περιμένουμε μερικούς ακόμη; Κι εγω ένα!! τωρα είμαστε 5 στο σύνολο! Και μόλις γίναμε 6 !Για τι διάμετρο θα παραγγελθεί;(δεν είναι κρίσιμο, αφου εχω το Dob 8" και εχει 1,25 και 2" - απλά όλα τα παρελκόμενα που έχω ειναι σε 1,25) Sky-Watcher 200mm f/6 Newtonian Telescope Auto-Tracking = [-X Go-to controls = [-X Κάτι ψήνεται...Ακόμα το ](*,) ](*,) ](*,) ...to be continued
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Το 2'' είναι αυτόφωτο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
HOMO Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Επ κι εγώ μέσα! Για την Κέρκυρα 3 λοιπόν. Θα έκανα εγώ τη παραγγελία αλλά δεν έχω εμπειρία στις παραγγελίες από εξωτερικό και τα αγγλικά μου είναι καραβίσια. Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Αφού μαζευόμαστε πολλοί μπορεί να γίνει μια παραγγελία για Κέρκυρα και μια για Αθήνα. Έτσι θα γλυτώσετε χρόνο και λίγα χρήματα οι Φαίακες. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Καθρεφτες ρεεεεε!!
michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Εγω παντως 2ιντσο θελω... Καθρεφτες ρεεεεε!!
Django Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Αφού μαζευόμαστε πολλοί μπορεί να γίνει μια παραγγελία για Κέρκυρα και μια για Αθήνα. Έτσι θα γλυτώσετε χρόνο και λίγα χρήματα οι Φαίακες. Δεν είναι άσχημη ιδέα. Αν δεν έχουν πρόβλημα και τα παιδιά από την Κέρκυρα, το κάνουμε έτσι.Να περιμένουμε μέχρι αύριο τα απόγευμα μπας και υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι και να κάνουμε την παραγγελία προς το βραδάκι;
astrozakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Κι εγω μεσα για το 2" Γιαννης Ροζακης 6937146740
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Παιδιά, όταν κάναμε εμείς την παραγγελία είμασταν 4 άτομα, 3 απο Αθήνα και 1 από Κεφαλλονιά. Απλά να πω ότι τα είχα παραγγείλει εγώ, ήρθαν στην διεύθυνσή μου και μετά συναντηθήκαμε οι Αθηναίοι και τους τα μοίρασα. Ο Κώστας από την Κεφαλλονιά (kookoo_gr) το παρέλαβε στην Πανελλήνια του 2010 στον Πάρνωνα. Ο καθένας πλήρωσε ξεχωριστά τον Γερμανό με paypal και απλώς ανέφερε ότι είναι μέρος της ομαδικής παραγγελίας. Αυτός δηλαδή που θα δώσει την αρχική, θα πρέπει να αναφέρει τελικό αριθμό ατόμων, εκτός από την διεύθυνση αποστολής του. Για την περίπτωση τώρα που είσαστε κάποιοι από Κέρκυρα και κάποιοι από Αθήνα, ή θα τα πάρει ένας όλα για τους Αθηναίους και τους τα μοιράζει σε μια συνάντηση και το ίδιο θα κάνουν και οι Κερκυραίοι ξεχωριστά, ή θα τα παραλάβει για όλους γενικά στην Αθήνα και μπορεί να τα μοιράσει στους Κερκυραίους στο Συνέδριο, αν πάει, σε όποιους έρθουν εκεί. Αν κάποιος της επαρχίας δεν έρθει, το παίρνει κάποιος συντοπίτης του και του το δίνει μετά στην Κέρκυρα. Αυτό προτείνεται για να μην ξαναπληρώνετε μεταφορικά και εντός Ελλάδος...γενικώς, σκεφτείτε κάποιο τέτοιο σχήμα για να πληρώσετε ΜΙΑ φορά τα μεταφορικά από Γερμανία και τίποτα άλλο. Θα πρότεινα σε όλους να πάρετε το 2ιντσο!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
michael497 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Όσον αφορά τα μεταφορικά εντός Ελλάδος δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα σταλούν όλα τα collimators σε έναν στην Αθήνα και μετά θα τα στείλει εδώ στην Κέρκυρα με Speedex και χρέωση παραλήπτη. Καθρεφτες ρεεεεε!!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2011 Το 2'' είναι αυτόφωτο. Κώστα δεν είναι αυτόφωτο ακριβώς. Ο Γερμανός δίνει μαζί και μικρό led λευκό φακό, τον τοποθετείς σε ειδική πλαϊνή οπή και φωτίζεις μέσα στο κύλινδρο του concenter. Χρειάζεται περισσότερο για την ευθυγράμμιση του πρωτεύοντος αυτός ο φωτισμός...ο κύριος ρόλος του concenter είναι βέβαια το δευτερεύον..Επίσης, με καλό φωτισμό περιβάλλοντος, ο φακός περιττεύει. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα