gerofamily Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2011 Εδώ και ένα μήνα μελετάω για την κατασκευή μιας eq5 goto. Πιστεύω πως τελείωσα τον σχεδιασμό της και μπαίνω στα βαθιά με το hardware κομμάτι. Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη και απαραίτητη. πχ αδυναμίες της EQ5 καλή μου τύχη away from city lights
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 εννοεις οτι θα φτιαξεις μια στηριξη απο την αρχη ετσι?αφου εχεις κανει τα σχεδια καλο ειναι να τα δειξεις για να σου δωσει καποιος συμβουλη
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 Γιατί δεν παίρνεις μια έτοιμη; Θα βρεις και μεταχειρισμένες με λίγα λεφτά. Λιγότερα θα σου στοιχίσει από το να την φτιάξεις μόνος σου και θα δουλεύει κανονικά. Δεν είναι κατασκευή που αξίζει τον κόπο να την κάνεις κατά τη γνώμη μου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
roryt Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Χα, να ενα ενδιαφερον θεμα Φιλε μου, αν κατεχεις απο το αθλημα και σκοπευεις να φιαξεις κατι στιβαρο με πολύ καλή ακριβεια (οποτε θες και μεγαλα/καλα worm gears), και ενα μονο κλασμα απο την εμπορική του αξια (σαν να λεμε μια paramount αλλα με το 1/10 του κοστους), τοτε βουρ (θελω και εγω και βοηθαω με τα ηλεκτρονικα !! ) Αν σκοπευεις να το κανεις γιατι σε τρωει και σου αρεσει να σκαλιζεις, και παλι βουρ !! Αλλιως ισχυει αυτο που λεει ο Γιωργος, θα βρεις μια μεταχειρισμενη, σε καλή κατασταση, ποιο φτηνα. Οπως και να εχει το πραγμα δωσε σχεδια, ειναι εδιαφερον.
gerofamily Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2011 Γιάννη εννοείται ότι θα την κάνω και γιατί μου αρέσει να δημιουργώ διάφορα από πρώτες ύλες και γιατί θα είναι μία καινούρια βάση και καινούρια με τα μισά λεφτά και όχι μεταχειρισμένη, και γιατί ξέρω οτι μπορώ και γιατί θα είναι δική μου. Φυσικά και θα δοκιμαστεί από έμπειρους πάνω σε βάσεις.Προς το παρών δεν μπορώ να στείλω σχέδια γιατί είμαι Κύπρο για ένα μήνα. αλλά μόλις γυρίσω θα τα ανεβάσω όλα. Υ.Γ. είναι πολλά τα "γιατί" για να μην την κάνω... Φιλικά Πέτσας Γιώργος away from city lights
gerofamily Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2012 Βουαλά... τα 2 worm gear του 1ου άξονα. away from city lights
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2012 Ωωω, εισαι πραγματι μαστωρας !! Ποσα δοντια/διαμετρος κλπ; Και φανταζομαι οτι εφιαξες και τα worm ταιριασμένα ; Ανυπομονω να δω τις επιδωσεις τους στην πράξη, τα καλά worm wheel σπανίζουν (και κοστίζουν ) (και μιας και πηρες φορα πειραζει να σε αγκαζαρω να μου φιαξεις και εμενα 1-2 ; )
gerofamily Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2012 ευχαριστώ Γιάννη και για τις συμβουλές σου και για τα καλά σου λόγια. λοιπόν έχουμε και λέμε... το μεγάλο worm gear ειναι 170mm διάμετρος με βήμα στα δόντια του 2mm και τα δόντια του είναι 268 και το μικρό ειναι 40mm διάμετρος με βήμα 1,25mm και 76 δόντια. για να κάνει μία πλήρη περιστροφή το τηλεσκόπιο το μοτέρ θα κάνει 52.246.746 steps με mikrostep 51200 steps σε μία πλήρη του περιστροφή. το γρανάζι το μεγάλο έχει σφάλμα 0,3 arcsec ανα 274 arcsec. όσο για τα γρανάζια σου. any time... away from city lights
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2012 Το μεγαλο ειναι 6.8 " και ειναι ικανό για RA βάσης επιπεδου paramount και κανένα RC10" - θα εξαρτηθει φυσικά και απο τα ρουλεμαν και τον αξονα, εδω ο κανόνας ειναι οσο ποιο "χοντρό" τοσο ποιο καλά, πχ βλέπεις να βαζουν αξονες 1.5 με 2" διαμετρο. Αυτα τοσο για το βαρος που θα μπορει να σηκωσει αλλα και για τους κραδασμους. Κοντο αξονα οσο γινεται, καλό wedge και βαση (τρίποδα ή καλυτερα πυλωνα).Το μικρο worm wheel ειναι 1.6" και αν το προορίζεις για το DEC θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις, δεν ειναι του ίδιου επιπεδου. Θες τουλαχιστον 5" στο DEC για να ειναι ισαξιο. Αλήθεια για συμπλέκτη τι θα κανεις ; Αν καταλαβα απο τους υπολογισμους για τα microsteps (ειναι και αργα το βραδυ και δεν παιρνει στροφες εύκολα ), με 51200 βήματα ανα στροφή εχεις 0.00703125 μοιρες το βήμα; Ενας κλασσικός βηματικός ειναι 7 μοιρες το βημα, αρα θα χρειαστεις μειωτηρα 1:1000 πριν το worm ; Κατι μου διαφευγει. Σε αυτην την περίπτωση δεν θα ειναι καπως αργο το slew (goto) από στοχο σε στόχο ; Εχεις εκεινο το περισσεμα 0.00003125 μοιρες αλλα αυτο φανταζομαι θα ειναι αμελητεο και ευκολα διορθωσιμο απο την οδήγηση (παντα για φωτογραφηση, στην παρατηρηση ολλα αυτα ειναι ψηλά γραμματα). Επισης προσοχη στην ακριβεια με την οποια θα τοποθετησεις τους δυο αξονες κάθετα μεταξύ τους, θα σε γλυτωσει απο πολλούς μπελαδες σχετιζομενους με την ακριβεια στο goto. Πολύ ενδιαφερον project και χαρας το κουραγιο σου. Πορωθηκα και εγω και προχωραω να σχεδιασω στον υπολογιστη αυτο που εχω στο μυαλό μου εδω και πολυ καιρο
gerofamily Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 λοιπόν, ο άξονας θα είναι 50mm και στους 2 άξονες της βάσης. Κάθε άξονας θα έχει 2 worm gears ένα μεγάλο και ένα μικρό (είπαμε να το κάνουμε "τούμπανο") Ο κλασικός βηματικός (προφίλ NEMA 23) με έναν απλό controller έχει 200 steps δηλαδή 1,8 μοίρες ανά step . με έναν υπολογισμό στα 3200 steps θα χρειάζεται 53.827.200 steps/revolution (του τηλεσκοπίου) Τώρα με τον controller τον δικό μου θα φτάνω τα 52100 steps στο μοτέρ στις 4000 rpm. και ροπή 2,3kg ανά cm. To ratio της βάσης θα είναι 16821:1 θα είναι λίγο αργή αλλά θα έχουν πολλές στροφές τα βηματικά. οπότε θα είμαστε σε λογικά πλαίσια σε θέμα ταχύτητας. Τώρα. η διάταξη θα είναι η εξής... Βηματικός > worm > μικρό γρανάζι > worm > μεγάλο γρανάζι. με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα έχει δύναμη να περιστρέψει άνετα ένα τηλεσκόπιο 77kg δεν θα ξεφύγω σε όγκο όμως για να μην έχω αποκλίσεις σε μεγάλους άξονες. (θα είναι κοντόχοντρη) και για λόγους μεταφοράς. away from city lights
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Ααα, τωρα καταλαβα. Θα βαλεις δυο worm gears ανα άξονα. Συνηθως ειναι ενα και απο εκει και περα αν χρειαζεται αλλη μειωση την κανουν με spur gears. Φανταζομαι για λόγους κοστους, και γιατι το φρενο το εχουν ηδη υλοποιησει με το πρωτο ατερμονα και μονο. Προσοχη στο backlash !!! Προσοχη στην συνδεση βηματικου με πρωτο worm. Απο συμπλεκτη τι θα κανεις ; (και για να εχεις ενα τροπο απο-εμπλοκης απο το μοτερ για χειροκινητη λειτουργια και για ασφαλεια κινητηρα/γραναζιων) 16821:1 δεν ειναι αργο. Για να σου δωσω ενα μετρο συγκρισης, οι Vixen ειναι 144χ120 = 17280:1Οι EQ5 νομιζω ειναι (απο μνημης αυτο) 120χ100 = 12000:1 Με τον δικο μου χειριστηριο (littlefoot) που παρεχει μονο 500mA στον βηματικο, και με το βαρος που βαζω στην συγκεκριμενη βαση (καπου 10 κιλα σε vixen gpd2), μπορω να πετυχω ταχυτητα goto μεχρι Χ20 , το πολύ Χ25. Με αλλο κυκλωμα που μπορει να δωσει περισσοτερο ρευμα, και διαφορετικη βαση/φορτιο/ζυγισμα μπορεις να πας και σε πολύ μεγαλυτερες ταχυτητες (αν και για φωτογραφηση αυτα δεν ειναι και τοσο κρισημα, το tracking να ειναι ακριβειας, και το goto ας ειναι και λιγο αργο). Εχεις υπολογισει συνολικά κιλα που θα ζυγιζει ; θα ειναι φορητη; Αληθεια, δεν αλαζεις το subject ; αυτο που πας να φιαξεις ειναι paramount, οχι EQ5
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Και κατι αλλο, αντι για να φιαξεις και το χειριστηριο του βηματικου μονος σου (ειναι ολοκληρη ιστορια και αυτο), υπαρχουν μερικά ετοιμα : το autostar της Meade μπορει να προσαρμωστει και πολλοι το εχουν ηδη κανει (αλλα εκει θα περιοριστεις να χρησιμοποιεις τα μοτερ της) Το litlefoot που χρησιμοποιω εγω ειναι αρκετα ευελικτο και μπορει να υποστηριξει οποιον βηματικο και οποιο συνδιασμο γραναζιων (αν και εχει γινει ποια δυσευρετο). Υπαρχει το συστημα του Mel Bartels (κανει παπαδες αλλα ειναι με software για DOS , δεν λεει, ιδιως οταν τα παντα ζητανε υποστηριξη για ascom σημερα) Υπαρχουν και 1-2 ακομη, οπως το gotonova που χρησιμοποιησε και η iOptron και κανα δυο ευρωπαικά. Φτασει εκει τα τα ξαναλέμε.
gerofamily Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Είσαι ωραίος. Το χειριστήριο το είχα ένα άγχος. Όσο για τον συμπλέκτη ακόμα είμαι στη μελέτη. Τώρα μόνο τα 2 τα γρανάζια ζυγίζουν 4,5 κιλά ( για κάθε άξονα ). Οι 2 άξονες θα χαρίζουν με ένα κλικ πάνω σε καλιμπρέ πλάκες ανοξύδοτες για περισσότερη ευκολία στη μεταφορά. Το βάρος του κάθε άξονα υπολόγιζω να είναι περίπου 11 κιλά. τα Ρουλεμάν μου είναι γαιδουρια 1 κιλό το καθένα. Από φυγοκεντρο αίματος με 0 backslash away from city lights
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Πωπωωωω, τώρα είδα το ποστ!!Συγχαρητήρια για την κατασκευή. Φαντάζομαι ότι η στήριξη προορίζεται για αστροφωτογράφηση έτσι; Με το θέμα των encoders έχεις σκεφτεί κάποια λύση; Σκέφτεσαι να βάλεις optical encoders; Τα ηλεκτρονικά του συστήματος πώς θα είναι; Θα χρησιμοποιήσεις κάτι έτοιμο (Autostar) ή θα φτιάξεις κάτι δικό σου; Πολλές οι ερωτήσεις ε;Ρωτάω γιατί είμαι κι εγώ σε φάση κατασκευής ενός συστήματος αλλά για Dob στηρίξεις (http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15802). Καλή επιτυχία!!! Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Μανουσο, μην τον μπλεκεις απο τωρα τον ανθρωπο με encoders, δεν ειναι υποχρεωτικο να τους βαλει, ουτε φυσικα απο την αρχη. Αστον να φιαξει μια καλη μηχανικη κατασκευη και τα ηλεκτρονικα υπαρχουν (κατα το λεφτα υπαρχουν ) Βαλε μεσα και το βαρος τριποδα/πυλωνα, χμμμμμ Βαρια μου φενεται να βγαινει, ειναι πολλα τα κιλα. Αν την θελεις για φορητη πρεπει να σκεφτεις τι συμβιβασμους θα κανεις. Δεν μπορεις να εχεις ευκολα και φορητωτητα και 70 κιλα εξοπλισμο Ποσο ειναι το συνολο των κιλών που υπολογιζεις ;
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 11 κιλά άξονας ; Πολλά δεν ειναι ; Καντους ποιο κοντους. Και πρεπει να κανεις προβλεψη για polarscope, οποτε ο RA καλο ειναι να ειναι κουφιος (ισως και ο DEC ? ) Δεν ειναι υποχρεωτικό να βαλεις το "κλασσικο" σχημα με ενα μακρυ αξονα, απο την μια το μοτερ απο την αλλη το τηλεσκοπιο. Κοιτ αεδω πως το κανουν με κοντους αξονες : http://www.mathis-instruments.com/ Και νομίζω αυτην την φωτογραφία στην εχω στηλει ; ειναι ενα πολύ καλό παραδειγμα πως μπορει να βγει κατι σουπερ και φορητο
gerofamily Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 θα δω τι μπορώ να κάνω με τα κιλά. η βάση μου θα είναι κάπως έτσι. σαν την αριστερή away from city lights
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Κουφιοι αξονες. Αν δεις και αυτη που λες εχει τρυπα στον RA για Polarscope, και οι αντοχες/ανοχες δεν επιρεαζονται αισθητα με κουφιους. Δεν εχεις μεγαλες στροφες, μια στροφη την ημερα κανουν. Επισης ο αξονας του DEC μπορει να ειναι κοντος, κοιτα αυτη που εχω ανεβασει, ο τυπος εχει βαλει τον αξονα των αντιβαρων ξεχωρο και εκτος αξονα DEC και αυτο του προσφερει και την δυνατοτητα να εχει χαμηλες ροπες σε αυτον το αξονα. Αν υπολογισεις οτι στο DEC δεν εχεις συνεχη κινηση (οπως εχεις στο RA) το μοτερ/αξονας πρεπει να υπερβει την στατικη τριβη, και εκει αρχιζουν τα παρατραγουδα. Κοιτα τι κανει αυτος, το DEC εχει ελαχιστο αξονα που δεν εχει σχεση με τα αντιβαρα : τα αντιβαρα δεν περιστρεφονται μαζι του. Και ο αξονας κοντος και οι ροπες λιγες (διαβασε το PDF που σου ειχα στηλει που την εχει μεσα συτην, εξηγει πολλές απο τις λεπτομερειες της, οπως πχ γιατι εχει βαλει τριγωνικα "αυτια" παραλληλα με τον αξονα του RA)
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 ίσως να σκεφτόσουν και ένα διάδρομο για τα καλώδια ώστε να μην είναι χύμα. Τέτοιο σύστημα εφαρμόζουν και στις Astrophysics αλλά και σε άλλες βάσεις Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Ο Κωστας εχει απολυτο δικιο, ειναι αυτες οι λεπτομερειες που κανουν την διαφορα - αλλο να ειναι μαζεμενα τα καλωδια μεσα στο σωμα της βασης, αλλά AP Mach1, και αλλο να κρεμονται σκορπια απο εξω. Σε ενα συντηριτικο εξοπλισμο αστροφωτογραφησης αυτο γινεται συντομα καλό προβλημα! Επισης να σου βαλω μερικά ακομη ερωτηματα για σκεψη : τι θα κανεις για wedge ? Αυτο που εχω δει προσφατα και με εχει εντυπωσιασει σαν κατι στιβαρο αλλα που μπορει να φιαχτει και απο ερασιτεχνη ειναι αυτο : http://stargazerslounge.com/member-equipment-reviews/154057-kson-eklipse-advanced-goto-mount.html (οχι η βαση, το wedge της, καπου στην μεση, που την δειχνει πανω του). Στηριξη, πολύ σημαντικο. Εγω θα εφιαχνα φωρητο πυλωνα, αλλα και ενας τριποδας (πιθανων ξυλινος ; ) ειναι καλή λυση. Πρεπει να ειναι στιβαρη η στηριξη και να αποσβαινει πολυ γρηγορα τις ταλαντωσεις, αλλιως χανεις μεγαλο μερος απο τα οποια ατου της κατασκευης σου Και κατι που ειναι μονο για αστροφωτογραφηση και ισως μονο για "τεμπεληδες" σαν εμενα : meridian flip. Αν προσεξεις, απο σχεδιασμου της η ισημερινη βαση τυπου γερμανικής (GEM) εχει 2 κατα : ενα δεν μπορεις να στοχευσεις στον Πολικο (καλα, τιποτα το σπουδαιο) και δευτερο, οταν στοχευεις προς το ζενιθ, οταν ο στοχος περασει το meridian (και ισως μετα απο μερικες μοιρες ποιο εκει) πρεπει να σταματησεις, να γυρισεις τον αξονα απο την αλλη μερια του πυλωνα/τριποδα και να συνεχισεις απο εκει. Αυτο λεγεται meridian flip και εμενα με σπαει αγρια. Η ολη διαδικασια, ακομη και αυτοματοποιημενη με ηλεκτρονικα, περνει πολυτιμο χρονο, με τον στοχο στο καλυτερο σημειο του ουρανου (ζενιθ). Οι βασεις με πιρουνι στο DEC (οπως στα SCT) δεν εχουν αυτα τα "προβληματα" και δεν χρειαζονται (τόσο) τα αντιβαρα. Αλλα μπορουν να γινουν ποιο ασταθεις αν δεν προσεξεις, θελουν αλλου ειδους ζυγισματα, εχουν ανοιγμα συνηθως για συγκεκριμενη ΟΤΑ. Αν δεις οι Mathis Instruments, που εδωσα ποιο πανω link, εχουν ιδιο αξονα στο RA (αυτο δεν αλλαζει), και αναλογα τι θες σου βαζουν ειτε αξονα DEC με αντιβαρα, ειτε πηρουνι. Ενα αλλο κολπο χωρις πηρουνι, που το εχω δει μονο στο μεγαλο μοντελο της ASA και το δινει εξτρα η Astrophysics για τις πολυ μεγαλες της, ειναι το astrographic pier, δηλαδη η στηριξη να μην ειναι ακριβως απο κατω απο την κεφαλή, αλλα πλαγιασμενη, ετσι ωστε η ΟΤΑ/μοτερ/CCD κλπ να μην "βρισκουν" στον πυλωνα (φυσικα καταλαβαινεις τι προβληματα σταθεροτητας εχει αυτο αν δεν ειναι χοντρο, οποτε κανει μαλλον για μονιμο παρατηρητηριο μονο). (ναι μου αρεσει αυτο το project ) Astrographic Pier
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 To ratio της βάσης θα είναι 16821:1 θα είναι λίγο αργή αλλά θα έχουν πολλές στροφές τα βηματικά. οπότε θα είμαστε σε λογικά πλαίσια σε θέμα ταχύτητας. Σε εχω χασει. Υποθετοντας οτι εχεις μονο ατερμονα (αλήθεια, τους εφιαξες τους ατερμονες ; ) αρα οσα δοντια τοσο λογο μειωσης, εχεις 268 Χ 76 = 20368 και οχι 16821 Αναρωτιεμαι γιατι δεν εχει βαλει κανεις δυο worm gears οπως λες να το κανεις, μηπως υπαρχει πχ προβλημα υπερπηδησης της στατικης τριβης οταν ειναι σε ηρεμια ; και πως θα συμπεριφερθουν σε αλλαγη κατευθυνσης ; κανεις μηχανικος / φυσικος να μας διαφωτισει ;
gerofamily Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 πολλές ώρες πάνω από τον τόρνο και το μυαλό μου μάζεψε γρέζα και σαπουνέλαιο. λοιπόν το μικρο το γρανάζι είναι 61 δόντια άρα 61*268=16348 ratio είναι καλά? το worm του μεγάλου γραναζιού στην ουσία θα είναι ο άξονας του μικρού γραναζιού τα worm ta έκανα στον τόρνο με πολλές μετατροπές σε αυτόν. με μανέλες για εξωτερικό σπείρωμα. away from city lights
roryt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Στα γρηγορα γιατι δεν εχω χρονο τωρα : δες τους υπολογισμους πχ απο το site του Bartels , εχω την εντυπωση οτι οσο ευελικτος και να ειναι ενας ελεκτης βηματικου, προτιμουνται καποιοι λογοι μειωσης (αρα και αριθμοι δοντιων) γιατι ειναι ποιο ευκολο να υλοποιηθει το siderial rate με ακριβεια
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2012 Έχω εντυπωσιαστεί από το project, θεωρούσα απίθανο κάποιος να αποφασίσει να υλοποιήσει μια τέτοια κατασκευή από το μηδέν. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!Όσο για το κόστος, αν υπολογίσει κανείς και τις εργατώρες για σχεδίαση και κατασκευή, είναι πολύ-πολύ υψηλότερο από μια EQ5. Φυσικά όμως αυτό που θα κατασκευαστεί είναι κάτι πολύ ανώτερο, αν βέβαια προβλεφθούν όλα τα σημαντικά ζητήματα και λειτουργίες.Και πάλι συγχαρητήρια! "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
gerofamily Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2012 να και το worm away from city lights
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα