Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

ΦΙΛΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ,

ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΝ astrovox. ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΤΑΣΗ. ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ?? ΙΣΑ - ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ.

ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ. ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ASTROVOX ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΨΑΡΕΨΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ !! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ - ΦΙΛΟΔΟΞΩΝ - ΕΞΥΠΝΩΝ - ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ) ΑΜΑΥΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ ΠΑΛΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΣΚΛΗΡΟ Η' ΑΔΙΚΟ Η' ΚΑΚΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Χ Α Ν Ε Ι ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΩΝ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΙΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ?? ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΙΩΣΩ ??? ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ?? ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ?? ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ??

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?? ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΞΩ ?? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ?? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟΙ ? ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ? ΤΡΩΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΪ ΤΟΥΣ ??

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ !!!!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ "ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΗΓΜΑ ?? ". ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΚΑΝΕΝΑΣ. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΗΤΑΝ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υ.Γ. ASTROVOX ΣΟΡΡΥ ΠΟΥ ΞΑΝΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΑΝ ΘΕΣ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚ

Δημοσιεύτηκε

Now we're talking!!!

και κάτι άλλο: Οι περισσότεροι επαγγελματίες ώς ερασιτέχνες ξεκίνησαν

Καληνύχτα και καλύτερα να κλειδωθεί και αυτό γιατί θα φάμε ξύλο στο τέλος :D :D :D

Δημοσιεύτηκε

Φιλε Βεγκαν ειναι και ο Αρης αναδρομος τωρα και σπερνει πολεμο μεταξυ των μελων του αστροβοξ.

Το αρνητικο τσι :roll:

Celestron CPC C8 XLT

Celestron NexStar GT - Mak-Cas 4"

Μύκονος: 37ο 26'' Ν, 25ο 21'' Ε

================================================

Άκης Γκίκας 48η Σειρά Απόφοιτος (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ)

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα απλώς να πώ ότι νιώθω κι εγώ τον ίδιο θυμό που νιώθουν κι ο Ανδρέας κι ο Δημήτρης και άλλοι όταν διαβάζω «επιχειρήματα» υπέρ της πλάνης και της απάτης. Απλά ο καθένας μας διαχειρίζεται διαφορετικά αυτό το θυμό.

Το πρόβλημα με την Αστρολογία δεν είναι ότι αποδεικνύεται δύσκολα η ψευτιά της. Αντίθετα υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήματα (=λογικές σχέσεις αιτίου και αποτελέσματος) που το καθένα αρκεί από μόνο του να καταρρίψει ότι αστρολογικό έχει γραφτεί ουρανοκατέβατα ανά τους αιώνες (άκου κακός ο Κρόνος!). Το πρόβλημα είναι ότι για κάποιους ανθρώπους η λογική πρόταση (ή αλλιώς η μαθηματική απόδειξη) δεν έχει καμμία αξία και δύναμη! Είναι κενή περιεχομένου! Κι αυτό γιατί ψυχολογικοί λόγοι μπορούν να επιβάλλουν άλλες πανίσχυρες πεποιθήσεις. Η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίζει το μέλλον του προέρχεται από τη φοβερή τραγωδία της θνητής του φύσης και η ανασφάλεια που τον συντροφεύει σ' όλη του τη ζωή τον οδηγεί να θέλει να πιστεύει στους επιχειρηματίες της πρόβλεψης (αστρολόγους, χαρτορίχτρες κλπ.) Κάποιοι το συνειδητοποιούν, κάποιοι όχι, και κάποιοι προσπαθούν αλλά ξεχνιούνται.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν μπορούμε να επιλύσουμε ζητήματα (διαφορές) χρησιμοποιώντας λογικές (μαθηματικές) προτάσεις όπως κάνουν οι θετικές επιστήμες, (αν αφήσεις το μήλο θα πέσει λόγω της υπερίσχυσης της βαρύτητας της Γης κι όχι γιατί φοβάται να κινηθεί προς τον κακό Κρόνο από πάνω), τότε δεν μπορούμε να τις λύσουμε καθόλου. Μπορούμε βέβαια να μη τις ...αγγίζουμε και την σοφία αυτής της τακτικής έχει καταλάβει και προτείνει ο Ανδρέας παρ΄ότι είναι νεαρότερος από τους περισσότερούς μας.

Δεν έχω να προτείνω άλλη λύση - αν θέλουμε να διατηρούμε κάποιο επίπεδο στο forum - και κυρίως δεν θέλω να συζητάω για πράγματα για τα οποία η επιστήμη έχει αποδείξει εύκολα εδώ και αιώνες ότι είναι προϊόντα απάτης, και τα ξεσκεπάζει καθημερινά (ξεσκεπάζονται και μόνα τους). Επίσης δεν αρμόζει η θεματολογία στο forum, όπως δεν θα άρμοζε σε ένα ιατρικό forum η συζήτηση για το αν έχουν προληπτική δράση το λαγοπόδαρο και οι χάντρες. Καλύτερα να υπάρχει ένα μόνιμο άρθρο για το τι εστί αστρολογία γιά τη σύγχρονη επιστήμη και όχι να της δίνεται αξία με ζωντανές συζητήσεις περί της αλήθειας ή του ψεύδους της.

Στέφανος

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Φιλε messier απολυτα δεκτη η αποψη σου και σεβαστη. Εχω συμφωνησει και στο προηγουμενο topic οτι οντως δε στηριζεται σε λογικη ομως απο καποια γεγονοτα που εχω ακουσει βγαινει ολως περιεργως καποιες φορες αληθινη. Δε μπορω ομως να πιστεψω και να την υιοθετησω απο τη στιγμη που δε στηριζεται σε πραγματικα γεγονοτα. Ναι, το πιστευω και οι περισσοτεροι επαγγελματιες του ειδους αυτου ειναι απατεωνες. Γι αυτο μιλησα για γνωστο ατομο και το τεσταρα οπως ειπα επειδη μου εκανε εντυπωση.

Ζητω συγνωμη αν προσεβαλα καποιους με τη κουβεντα που ειπα. Απλα ενιωσα οτι δε μπορω να συνενοηθω γιατι καποιοι δε μπορουσαν να δεχτουν και την αλλη πλευρα, οτι και η αστρολογια δεν ειναι απορριπτεα. Πηρα πολυ απολυτες απαντησεις στο θεμα αυτο και τις απολυτες αποψεις δε τις μπορω.

Απο τη στιγμη που εγινα η αιτια να δημιουργηθει η ενταση για δευτερη συνεχομενη φορα μεσα σε λιγες μερες ζητησα και απο το φιλο astrovox να με διαγραψει ως μελος και υποσχομαι οτι απο αυριο δε θα υπαρξει ξανα περιπτωση να μαλωσετε η να διαφωνισετε.

Απλα ηθελα να ξεκαθαρισω τη θεση μου. Καλη συνεχεια να εχετε και ισως το επομενο καλοκαιρι να ειδωθουμε σε καποιο αστροπαρτυ.

Φιλικα

Κωσταντινος

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Φίλε KOTS οι διαφωνίες δεν είναι λόγος για να αποχωρήσεις, μείνε γι αυτά που σου αρέσουν και είναι πολλά. Οι διαφωνίες είναι λόγος για σκέψη και προβληματισμό.

Εγώ τουλάχιστον θα θελα να μείνεις.

Στέφανος

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

1)Προς τον φίλο KOTS

Η διαφορά απόψεων όταν εκφράζεται μέσα από το διάλογο προκαλεί ΚΙΝΗΣΗ,ΡΟΗ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ,ΩΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.Είναι σαν τη διαφορά δυναμικού στον ηλεκτρισμό ή σαν τη διαφορά πίεσης στη συμπεριφορά των ρευστών.Φαντάζεσαι ένα site γεμάτο απο παράλληλους μονόλογους???Σαφώς και πρέπει να μείνεις!!!

2)Προς τον φίλο ΣΤΕΦΑΝΟ

"Φοβερή τραγωδία της θνητής φύσης"??????

Δεν το εννοείς φυσικά, έτσι δεν είναι???

Α, παιδιά, να μήν ακούσω τίποτε απόψεις της μορφής "ξέρεις τι είναι ρε αναίσθητε να χάνεις τον άνθρωπό σου?" γιατί θα ΦΡΙΚΑΡΩ.

3)Προς όλους όσους προβληματίζονται με την sometimes επαλήθευση αστρολογικών προβλέψεων

Φυσικά καί δεν έχει να κάνει με την (ανύπαρκτη κατ'εμέ!) αξιοπιστία της αστρολογίας!Εχει να κάνει με άγνωστους νόμους της Φυσικής στηριζόμενους σε αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως... ΧΡΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ!!!! (μπρρρ, ανατριχιάζω απο δέος και μόνο που το λέω!!!)

Δημοσιεύτηκε

Βρε KOTS δεν είναι η διαφωνία λόγος για να φύγεις απ΄το forum...

Θα πρέπει απλώς όταν παίρνεις μια θέση να την υποστηρίζεις με επιχειρήματα και όχι να φάσκεις και να αντιφάσκεις. Οι κανόνες του υγειούς διαλόγου αυτό επιβάλουν...

Παρακαλώ και γω με τη σειρά μου να ΜΕΙΝΕΙΣ στο FORUM και ζητω συγνώμη αν σε κάποια σημεία ήμουν αιτία για αυτή την ένταση που δημιουργήθηκε

ΛΕΥΤΕΡΗ

Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Φιλικά

Γιάννης Αντωνιάδης

Δημοσιεύτηκε

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι μια μικρή διαφωνία, έστω και με λίγη ένταση δεν είναι σοβαρή αιτία για να αποχωρήσει κάποιος από μια ηλεκτρονική κοινότητα.

Ακριβώς αντίστοιχα, νομίζω ότι το κλείδωμα του προηγούμενου topic ήταν λίγο υπερβολική κίνηση.

Όσο αυξάνει ο αριθμός των μελών και μπαίνουν άνθρωποι διαφορετικοί ο ένας απ' τον άλλον, είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαφορές που θα εμπεριέχουν και λίγες εντάσεις. Επειδή συμμετέχω και σε άλλες κοινότητες στο Internet πολύ μεγαλύτερες από αυτήν, πρέπει να σας πω ότι αυτό είναι αναπόφευκτο. Όσο πιο γνωστό γίνεται το site τόσο πιο πολλοί άνθρωποι με τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης θα γράφουν.

Προτείνω λοιπόν στον Ανδρέα να έχει λίγο μεγαλύτερη ανεκτικότητα.

Άλλωστε μπορεί το θέμα της αστρολογίας για πολλούς από εμάς να είναι λυμένο και να αναγνωρίζουμε την απάτη, όμως αν ρίξουμε μια ματιά τριγύρω μας θα δούμε ότι ο κόσμος που τα πιστεύει είναι πάρα πολύς και δεν υπάρχει πρωινάδικο χωρίς τον αστρολόγο του!

Κι όλα αυτά στην εποχή που υποτίθεται ότι κυριαρχεί η επιστήμη.

Δημοσιεύτηκε

Το φόρουμ είναι χώρος διαλόγου, έντονου κάποιες φορές, όμως ο σωστός διάλογος προϋποθέτει στοιχειώδη επιχειρήματα.

Όταν καταλήγει σε κοκορομαχίες και κατάμουτρες ύβρεις οι υπόλοιποι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση.

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι συνερασιτέχνες,

Διαβάζω εδώ και μερικές ημέρες τη συζήτηση σας και βλέπω ότι δημιούργησε κάποιες εντάσεις.

Πιστεύω ότι η όλη συζήτηση περί αστρολογίας εμπίπτει σε μια γενικότερη "πολιτιστική τάση και στάση" που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη επιστημονικής και πολιτιστικής παιδείας και γνώσης.

Και, δυστυχώς, μεγάλη έξαρση στην πίστη "παραφυσικών" φαινομένων, αγνοώντας ότι η ίδια η πραγματικότητα της φύσης προσφέρει τόση συναρπαστική γνώση , όσο καμμία "παρα-επιστήμη".

Σαν καθηγητής Πληροφορικής, αντιμετωπίζω κάθε μέρα τις προκαταλήψεις και τις σχεδόν δεισιδαιμονικές αντιλήψεις απο την πλειοψηφία των παιδιών αλλά και των γονέων, για την πραγματικότητα του κόσμου μας.

Υπάρχει μεγάλη άγνοια για την επιστήμη, την τεχνολογία και κυρίως για την εφαρμογή λογικής σκέψης.

Είναι ευκολότερο να πιστέψουν σε κάτι "μυστηριακό" και "ομιχλώδες", παρά

στα γεγονότα και στην λογική εξήγηση.

Και σε ότι αφορά τα παιδιά, η ευθύνη βαραίνει κυρίως τους κατα καιρούς "φωστήρες" του Υπουργείου Παιδείας με την κακή ποιότητα γνώσης που προσφέρουν στα σχολεία.

Στον τόπο που γεννήθηκε ο ορθολογισμός και η έννοια της Επιστήμης, κυριαρχεί η άγνοια..

Αυτό το γεγονός βέβαια "σηκώνει" πολύ συζήτηση, γιατί δηλαδή οι άνθρωποι προτιμούν να πιστεύουν στο παραφυσικό...

Ισως τους δίνει μια ψευδαίσθηση ελέγχου της ζωής τους, ελέγχου του μέλλοντος τους.

Ίσως και η ίδια η επιστήμη και η τεχνολογία δεν έχει ακόμα κατορθώσει να "εμφυσήσει" στους ανθρώπους την εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη τους και στη λογική τους..

Και "φυσιολογικά", στρέφονται στην Αστρολογία, στην ανάγνωση του καφέ και στη χαρτομαντεία..

Όσον αφορά την Αστρολογία, σίγουρα στα πρώτα βήματα του ανθρώπου για τη γνώση, δεν υπήρχε διάκριση μεταξύ Αστρολογίας και Αστρονομίας.

Έχουμε προχωρήσει πολύ όμως απο την εποχή που πιστεύαμε ότι ένα άστρο δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά απο μάς, έχει οποιαδήποτε επίδραση στη ζωή μας.

Ή μήπως , ουσιαστικά, δεν προχωρήσαμε καθόλου;Μήπως τελικά όλα είναι θέμα παιδείας;

Αν τα παιδιά και οι γονείς τους, και όλοι μας είχαμε βασικές γνώσεις για τον ουρανό πάνω απο τα κεφάλια μας, και το τι γίνεται εκεί πάνω, θα αποφεύγαμε όλον αυτό τον συρφετό εξαπάτησης και κοροϊδίας;

Φιλικά

Θόδωρος Ξανθόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί φίλοι,

Αν ρίξετε μια ματιά στο forum θα βρείτε ελάχιστες κλειδωμένες συζητήσεις κι αυτό γιατί πραγματικά δεν πιστεύουμε στο κλείδωμα συζητήσεων ούτε στον έλεγχο του τι λέγεται. Δεν υπάρχει πρόβλημα να υπάρξει ένταση πάνω στη συζήτηση αλλά πρέπει να αποφύγουμε οπωσδήποτε τις προσωπικές αναφορές και να κρατήσουμε τη συζήτηση σε επίπεδο επιχειρημάτων και όχι σε ανταλλαγή χαρακτηρισμών. Πριν μερικές μέρες δύο χρήστες (dkef και KOTS) αντάλλαξαν ύβρεις μέσα στο forum οι οποίες και διεγράφησαν και γι'αυτό υπήρχε λίγο αυστηρή αντιμετώπιση προς τον συγεκριμένο χρήστη, ακριβώς διότι πριν μερικές ημέρες τον είχα παρακαλέσει να αποφύγει τη δημιουργία εντάσεων. Από εκεί και πέρα η αποχώρησή του, αν τελικά γίνει, είναι εντελώς δική του απόφαση καθώς από εμάς δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση. Οσο ασχολούμαστε με το θέμα και δεν προσβάλουμε συνομιλητές ή προσωποποιούμε τις αντιπαραθέσεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλειδώνει κανένα θέμα.

Φιλικά,

Ανδρέας

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

ΑΣΧΕΤΟ !!!!

ΡΕ ΣΥ VEGAN ? ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ?

ΠΟΥΛΑΑΚΙ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ??? ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΚΟΥΚΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ....

ΤΑ ΛΕΜΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα και από εμένα..

Θα ήθελα να προσθέσω πως στο φίλο KOTS έκανε-προφανώς- εντύπωση η δυνατότητα του συγκεκριμένου αστρολόγου να πέσει μέσα σε τόσες πολλές προβλέψεις που τον αφορούν. Ακριβώς έτσι παραπλανούν τους πελάτες τους!! Ευτυχώς τη γλύτωσε όπως φαίνεται στο τσακ...Προσθέτω λοιπόν τα εξής:

Οι αστρολόγοι πετούν επίτηδες γενικότητες, αφήνοντας τον πελάτη τους να "ενώσει" όπως θέλει τα στοιχεία του, με τα πραγματικά γεγονότα που ζει ο πελάτης (π.χ. έχεις κάποιο πρόβλημα γύρω από το σπίτι σου σήμερα?? Φυσικά! το σκυλί του γείτονα, σχολείο, εκκλησία, τους δίπλα που βάζουν τέντες και τρυπάνε από τις 7 το πρωί το μπαλκόνι.. Όλο και κάτι έχουμε όλοι!!) Όσο για την κοπέλα, και απλά να τσακωνόσασταν, πάλι θα έλεγες πως ο αστρολόγος έπεσε μέσα.Αν όμως δε συνέβαινε τίποτα, τότε ούτε θα θυμόσουν τι σου είπε ο αστρολόγος... :wink: :wink: . Όσο για τα αεροπλάνα, σκέψου ότι και πριν έπεφταν ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕ ΠΟΥΛΑΓΕ!! ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!! Δίδυμοι Πύργοι- παγκόσμια τρομοκρατία, 17 Νοέμβρη- το ίδιο,Πέταλο Μαλλιακού-πολύνεκρα τροχαία ανά τον κόσμο, Βαββίλης- παγκόσμια κατασκοπεία, Πτώσεις αεροπλάνων- παγκόσμια προβολή και της πιο μικρής βλάβης. Με το που έπεσε το δικό μας, μάθαμε για άλλα δέκα!! Όσο για τον Κρόνο, περισσότερο μάλλον φταίει κάποιος φροντιστής ή κάποια ξαφνική βλάβη για την αποσυμπίεση του "ΗΛΙΟΣ", παρά ο Κρόνος...

Δυστυχώς όλοι έχουμε ανάγκη να πιστεύουμε πως έχουμε τη δύναμη της πρόβλεψης...

Φίλε καράφλα το να πιστεύεις σε κάτι λόγω άγνοιας (π.χ. στο "Θεό Ήλιο") δε σημαίνει πως είσαι και πρόγονος μιας επιστήμης..

Δηλαδή κάτι μάγοι στην Αφρική που μαστίγωναν τους ψυχικά ασθενείς συγχωριανούς τους λόγω άγνοιας της πάθησης νομίζοντας πως θα τους θεραπέψουν, είναι οι πρόγονοι της Ιατρικής???? Δε νομίζω φίλε μου.....

Και συμφωνώ απόλυτα με τον επιχειρηματικό διάλογο και την ανταλλαγή ΄διαφορετικών απόψεων.. Δε θα ήθελα να είμαι σε ένα forum όπου όλοι θα συμφωνούν με όλα... Φίλε KOTS φυσικά και να μη διαγραφείς!! Απλά πρέπει να προσπαθούμε να κρατάμε τους τόνους χαμηλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων...ΟΛΟΙ ΜΑΣ... Και φίλε Ανδρέα, προσωπικά πιστεύω πως δεν έπρεπε να κλειδώσεις την πρώτη συζήτηση.. Ηταν λίγο υπερβολικό....

ΣΤΕΛΛΑ, ΓΙΩΡΓΟ, ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ...
Δημοσιεύτηκε

Το μεγάλο μέντιουμ/αστρολόγος csot γνωστός και με το ινδιάνικο όνομα "κοιτά ψηλά δεν βλέπει λακκούβα, ουγκ" θα κάνει τις ακόλουθες προβλέψεις για το 2005

* Θα γίνει τουλάχιστον μία συνάντηση της ΕΑΕ

* Ο Χάρης Καμπάνης θα γίνει μπαμπάς

* Τουλάχιστον ένας από εσάς θα πάει για άλλη μια φορά στον Πάρνωνα

* Τουλάχιστον 2 από εσάς θα αγοράσουν τηλεσκόπιο.

* Χμμμ ταξίδι βλέπω μέσα στο 2006 σε ακριτικό νησί. Ο Μάρτιος ευνοεί τα ταξίδια στο Καστελόριζο

* Ο Δίας περνάει από τον Κριό που σημαίνει ότι πολλά μέλη του Αστροβοξ θα βρεθούμε σε γεωγραφικό ύψος κάτω από την Αθήνα και πάνω από την Κρήτη μέσα στο 2007

Άλλα δεν αποκαλύπτω, μπορείτε να καλείτε στην γνωστή μου γραμμη 090 με χρέωση 1€ το δευτερόλεπτο +φπα να σας κάνω και άλλες προβλέψεις.

Το μόνο που έχω να προβλέψω είναι ότι η θέση του Ορίωνα τον άλλο μήνα θα αναγκάσει πολλούς από εσάς να κοιτάξτε ψηλά

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς και καθαρούς ουρανούς

Χρίστος "WorkaholiC" Σωτηρόπουλος

Εθνικός Συντονιστής για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα & για τους Αστρονόμους των Πεζοδρομίων

Έφορος Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Σ.Φ.Α.Κ.

http://www.sfak.org Facebook: www.facebook.com/groups/sfakorg

Δημοσιεύτηκε
Το φόρουμ είναι χώρος διαλόγου, έντονου κάποιες φορές, όμως ο σωστός διάλογος προϋποθέτει στοιχειώδη επιχειρήματα.

Όταν καταλήγει σε κοκορομαχίες και κατάμουτρες ύβρεις οι υπόλοιποι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση.

Πράγματι Ηλία έχεις δίκιο, αλλά το συγκεκριμένο topic, δεν νομίζω ότι περιέχει ύβρεις και κοκορομαχίες. Το χειρότερο που ακούστηκε είναι ότι "βγάζουμε από τη μύγα ξύγκι" ε που δεν είναι δα και τόση φοβερή προσβολή, αντέχουμε και χειρότερα :lol:

Και κάτι άλλο, κλείνοντας το topic δεν τιμωρείται μόνο αυτός που δημιουργεί την ένταση αλλά και όσοι θα ήθελαν να πουν την άποψή τους επί του θέματος και δεν πρόλαβαν. Καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε και να γίνει μια κουβέντα σχετικά με το τί οδηγεί τον κόσμο να πιστεύει σε πράγματα χωρίς καμία επιστημονική βάση. Γιατί η αστρολογία έχει τέτοια πέραση; Γιατί βλέπουμε ακόμα και ευφυή άτομα να πείθονται τόσο εύκολα;

Νομίζω ότι ο Στέφανος ήδη έθεσε κάποια πολύ σωστά σημεία.

Δημοσιεύτηκε
ΑΣΧΕΤΟ !!!!

ΡΕ ΣΥ VEGAN ? ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ?

ΠΟΥΛΑΑΚΙ ΜΟΥ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ??? ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΚΟΥΚΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ....

ΤΑ ΛΕΜΕ

Νομισα με είχες πάρει πρέφα πιό νώρις αλλά μάλλον καλα κρυβόμουνα χε χε.. :D

1-7 πάω Κρυονέρι με τον Γιάννη, τα λέμε μετά στη σχολή

Στο θέμα μας,

Το ότι το forum είναι αστρονομικού περιεχομένου έχει ως άμεση συνέπεια να γίνονται και κάποιες συζητήσεις περί Αστρολογίας κ ψευδοεπιστημών γενικότερα, οι οποίες ,θέλοντας και μή, πάντα καταλλήγουν να είναι έντονες.Επειδή δεν είναι σωστό κάθε φορά να αρχίζουν τα κλαρίνα και να κλειδώνουν οι συζητήσεις,αυτό που έχω να προτείνω εγώ είναι απλώς όποιος θυμώνει η θίγεται με αυτά που γράφονται απλώς να αποφεύγει να απαντάει δημόσια και ,αν τόσο πια, θέλει να απαντήσει, να το κάνει με Prive

Δημοσιεύτηκε
2)Προς τον φίλο ΣΤΕΦΑΝΟ

"Φοβερή τραγωδία της θνητής φύσης"??????

Δεν το εννοείς φυσικά, έτσι δεν είναι???

Α, παιδιά, να μήν ακούσω τίποτε απόψεις της μορφής "ξέρεις τι είναι ρε αναίσθητε να χάνεις τον άνθρωπό σου?" γιατί θα ΦΡΙΚΑΡΩ.

Φυσικά το εννοώ, Βασίλη, αλλιώς δεν θα το έγραφα! Όμως εννοώ κάτι πιθανόν διαφορετικό από αυτό που κατάλαβες. Και βέβαια τίποτα μοιρολατρικό και απαισιόδοξο!

Εξηγούμαι: Ο άνθρωπος είναι το μόνο είδος που έχει την τύχη και ατυχία να έχει μόνιμη επίγνωση της φθαρτής και θνητής του φύσης. Αυτό δημιουργεί μια μόνιμη ανασφάλεια-τρόπο ζωής που ρυθμίζει όλη του την πορεία. Ειναι τόσο δεδομένη που δεν είναι καθόλου ένα βασανιστικό συναίσθημα είναι τρόπος σκέψης. Ο άνθρωπος σκέφτεται, σχεδιάζει, προλαμβάνει, βελτιώνει, ονειρεύεται, ελπίζει, αποκρούει, πολεμά, αγαπάει! Αν είχε την αίσθηση του άτρωτου, αυτά θα ήταν περιττά, εκτός ίσως από το πρώτο και το τελευταίο. Συνυφασμένη με τον επερχόμενο κίνδυνο είναι η ελπίδα και η απεμπόλιση των απαισιόδοξων σκέψεων. Ακριβώς εκεί γεννιέται η ανάγκη για πρόβλεψη της τύχης του, που όπως κάθε άλλη ανάγκη υφίσταται απο καταβολής κόσμου εμπορική εκμετάλευση: Μάντεις, αστρολόγοι, χαρτορίχτρες, καφετζούδες, αλλά και πολιτικοί, «κληρικοί», έμποροι, και κάποιοι γιατροί...

Δεν θα επεκταθώ, νομίζω είναι πια σαφές το σκεπτικό μου. Η δύναμη της σκέψης και της γνώσης (καθώς και η δύναμη του χαρακτήρα) καθορίζουν αν ο καθένας μας θα αφεθεί στα παραπάνω «χάδια» ή θα σταθεί όρθιος προσπαθώντας να ανιχνεύσει το περιβάλλον του (Κόσμος) και την αληθινή του φύση.

Φιλικά (και μη γνωρίζοντας την αληθινή μου φύση),

Στέφανος

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε

Παύλο (Astron), μήπως διάβασες τους διαλόγους μετά το σβήσιμο των χαρακτηρισμών? Δεν ήταν μόνο η μύγα ξύγκι.

Και με τη ευκαιρία μακάρι όλοι οι νέοι ερασιτέχνες - μέλη του Άστροβοξ να είχαν τη δική σου ωριμότητα!!!

Δημοσιεύτηκε

Οκ .Προταση !!!!!

Τι λετε για το www.metafysiko.gr

Μπας και σας λυθουν οι αποριες ?

Που δεν θα σας κλειδωνουν και το post

Καλη σας διασκεδαση

"blackjanuaryout"
Δημοσιεύτηκε

Ο Ανθρωπος που( κατα παραδοση) εντοπισε το αστρο της Βηθλεεμ,ηταν αστρονομος.Επειδη ομως το συσχετισε με καποιο σημαντικο γεγονος(κατα παραδοση) επι Γης, ηταν αστρολογος . Και γι 'αυτο εμεινε στην ''ιστορια'' ως μαγος ,και οχι ως επιστημων.Ο κατα πολυ προγεννεστερος του,Ευδοξος π.χ.,θα μελετουσε,υπολογιζε,μετρουσε το φαινομενο.Δεν υπηρχε περιπτωση να παρει μια καμηλα και να παει να βρει τι σημαινε το αστρο,και μαλιστα φορτωμενος δωρα(και ολως τυχεως

πολυτιμα).Με τον ουρανο ασχολουνταν και οι δυο.Ο ενας τον κοιτουσε,και ο αλλος τον μελετουσε.Και εκει που σταματουσε ο ενας ,(και εψαχνε την καμηλα)ο αλλος μολις ξεκινουσε(και ετοιμαζε αστρολαβο,γνωμωνα,κλεψυδρα,κ.λ.π.)Καμια σχεση.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης