eta carina Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Γειά σας. Τελικά κατάφερα να πάρω ενα dob skywatcher 6" Τις πρώτες νύχτες ήταν τέλεια αλλά τώρα τελευταία η είκονα είναι θολή.Τι μπορεί να φταίει.Αν είναι τα κάτοπτρα πως μπορώ να το φιάξω.(αν υπάρχει ηδι θέμα πείτε μου) Ευχαριστώ. \schadenfreude/Αν είχα 1 ώρα για να κόψω ένα δέντρο θα μου έπαιρνε 45 να ακονίσω το τσεκούρι μου.
gregohks Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Εάν τα άστρα παρουσιάζουν μια κόμη,τότε χρειάζεται ευθυγράμμιση.Σε κάθε άλλη περίπτωση εικάζω πως θα είναι λόγω υγρασίας.
eta carina Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Μπορεί να είναι η υγρασία γιατί των τελευταίο καιρό ειχε αρκετή.κόμη? Ευχαριστώ \schadenfreude/Αν είχα 1 ώρα για να κόψω ένα δέντρο θα μου έπαιρνε 45 να ακονίσω το τσεκούρι μου.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Άσε το καπάκι ανοικτό μέσα στο σπίτι με το τηλεσκόπιο σε ανύψωση 45-60 μοίρες για αρκετή ώρα. Δες τον καθρέπτη, όταν μαζεύει υγρασία μοιάζει με τον καθρέπτη του μπάνιου μετά από ζεστό ντους τον χειμώνα, ή με τα τζάμια του αυτοκινήτου που θαμπώνουν όταν έχει πολλά άτομα μέσα. Αλλιώς είναι γυαλιστερός σαν... καθρέπτης.Έχεις ευθυγραμμίσει τα κάτοπτρα; Ήταν καινούριο ή μεταχειρισμένο το τηλεσκόπιο; Αν ήταν καινούριο θα ήταν σχετικά ευθυγραμμισμένο (μάλλον). Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Surios Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2012 Για να δεις αν χρειάζεται να ευθυγραμμίσεις τα κάτοπτρα σου κάνε star test!!!Δηλαδή εστίασε και αφεστίασε σε ένα λαμπρό Άστρο αν η εικόνα που θα λάβεις είναι κάπως έτσι τότε δεν χρειάζεσαι Αν είναι κάπως έτσι τότε χρειάζεσαι Astronomy Compels The Soul To Look Upwards And Leads Us From This World To Another . . .
eta carina Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Καινούργιο είναι το τηλεσκόπιο.Υγρασία δεν πρέπει να φταίει γιατί δεν είναι ετσι θολός ο καθρέπτης.Τώρα για το star test θα δώ.Τελικά πως κάνουμε ευθυγράμμιση?κάθε πότε θέλει περίπου? \schadenfreude/Αν είχα 1 ώρα για να κόψω ένα δέντρο θα μου έπαιρνε 45 να ακονίσω το τσεκούρι μου.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2012 Όποτε χαλάει. Όχι και πολύ συχνά πάντως. Κάνε την πρώτη και μετά θα γνωρίζεις πότε θα χρειαστεί ξανά: http://andysshotglass.com/Collimating.html Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα