Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Περιμένοντας το 10ιντσο Flextube να έρθει, ανοίγω αυτό το θέμα. Όπως συμβαίνει και με τα αντοίστιχα θέματα για τα 8ιντσα και τα 12ιντσα, εδώ όσοι έχουμε 10ιντσο FLEXTUBE της Skywatcher.(Έχω περιέργια πόσοι ακόμη έχουν 10ιντσα σαν το δικό μου.) \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Γιάννη καλύτερα όμως να είναι της ίδιας μάρκας για να συζητάτε αποκλειστικά τα θέματα που αφορούν το δικό σας μοντέλο. Κάθε μοντέλο τηλεσκοπίου έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες. Οπότε θα έλεγα να κάνεις τον τίτλο του θέματος "SW Flextube 10" Dobsonian". Είναι πολύ γενικό να γράφουν όλοι που έχουν 10", θα πλατιάσετε πολύ! Π.χ. άλλα θέματα έχουν οι flextube σωλήνες και άλλα οι ενιαίοι...καταλαβαίνεις φαντάζομαι... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Καταλαβαίνω. Η προϋπόθεση είναι μόνο να είναι DOBSONIAN. \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Γιάννη , ο Τάσος μάλλον έχει δίκιο . Eγώ έχω το GSO 10'' κλειστού σωλήνα και έχω διαπιστώσει μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της SkyWatcher , πόσο μάλλον με αυτά τα σκελετομένα που ανοιγοκλείνουν . Αυτά μωρέ τα YouTube , FlexTube πώς τα λένε τελοσπάντων που από ότι έχω καταλάβει όλο προβλήματα βγάζουν και πριν κάθε παρατήρηση θέλουν αλλαγή λαδιών και φίλτρων . Άστα να πάνε χάλια μαυρα τα τηλεσκόπια σας . Πέρα απο τη πλάκα και τη λίγη ζήλεια η πιο μεγάλη διαφορά που έχω δει στις δύο εταιρίες είναι η κίνηση της βάσης . Κίνηση στο Αz GSO και Dec SkyWatcher θα ήταν ο ιδανικός συνδυασμός . Απο εκεί και πέρα όμως όταν μιλάς για σχεδίαση κλειστού σωλήνα και σχεδίαση flextube , έστω και της ίδιας εταιρίας , μιλάς για δύο τελείως διαφορετικά τηλεσκόπια με διαφορετικές ανάγκες . Μόνο οι στόχοι που μπορείς να δεις είναι οι ίδιοι . MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Εντάξυ!!! Με πείσατε. Τροποποιώ το όνομα του θέματος. Ας αρχίσει η πραγματική συζ'ητηση με θέμα τα 10ιντσα FLEXTUBE!!!!!!!!!!!! \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2012 Το δευτερεύον κάτοπτρο ήταν τυλιγμένο σε χαρτί, το οποια αφαίρεσα για να χρησιμοποιήσω το τηλεσκόπιο. Να το ξανατυλίξω για να μήν σκονίζεται, ή θα γρατσουνιστεί; \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2012 Τι χαρτί είναι; Φθείρεται; Βγάζει ''χαρτοχνούδι'' (δεν γνωρίζω πως να το πω).Την ίδια απορία έχω. Να καλύψω το δευτερεύον με κάποιο ύφασμα που δεν βγάζει χνούδι; Ψάχνω ένα πλαστικό κουτί στα μέτρα του, με βιδωτό καπάκι, αλλά δεν έχω βρει ακόμη. Οι φραπεδιέρες του πέφτουν μικρές. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2012 Νομίζω πως το κάλυμμα επιβάλλεται, κρίμα να μαζεύει σκόνη χωρίς λόγο. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Με τι να το καλύψω; Πώς θα βιδώνει το κουτί, αφού το δευτερεύον είναι πάνω στην αράχνη; Το χαρτί είναι ριζόχαρτο, χωρίς καθόλου χνούδι, όμως φοβάμαι μη γδάρω τις επιστρώσεις την ώρα που το τοποθετώ... \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Γιατι να το καλυψετε καπακι δεν εχει μπροστα το τηλεσκοπιο;; Καθαρούς ουρανούς
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Είναι FLEXTUBE και ο σωλήνας δεν σφραγίζει. Η σκόνη μπαίνει από κάτω , όπως σε όλα τα τηλεσκόπια ανοιχτού σωλήνα, \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Γιάννη, μην ανησυχείς και τόσο για την σκόνη, δεν υπάρχει τηλεσκόπιο χωρίς ελάχιστη σκόνη σε όλα τα σημεία. Αυτή όταν είναι ελάχιστη ΔΕΝ επηρεάζει την παρατήρηση, μόνο όταν με τον καιρό και την υγρασία κολλήσει πάνω στα κάτοπτρα και δημιουργηθεί στρώμα που κόβει έντονα την ανακλαστικότητα, τότε μόνο θα πρέπει να κάνεις ένα μπάνιο στο κάτοπτρο. Αυτό ισχύει περισσότερο για το πρωτεύον και λιγότερο για το δευτερεύον. Για τα επόμενα 2-3 χρόνια δεν χρειάζεται να ανησυχείς και τόσο για την συσσωρευμένη σκόνη. Όλοι στην αρχή τρομάζουν βλέποντάς την αλλά...δεν επηρεάζει τίποτα στην πράξη! Αν τώρα θες ένα κάλυμμα για το δευτερεύον, θα σου πρότεινα να δεις μια κατασκευή εύκολη και φθηνή όπως το παρακάτω, από έναν ερασιτέχνη στην Αμερική. Η φώτο είναι από 16" Meade Lightbridge dobsonian. Θα πρέπει να ανοιχθεί και στα πλάγια το δοχείο, βλέπεις πως το έχει ανοίξει λίγο σε σχήμα V, ώστε να μην συσσωρεύεται κάποια ενδεχόμενη υγρασία κατά την αποθήκευση του τηλεσκοπίου. Αν δεν βρεις κάποιο δοχείο τέτοιο, νομίζω ότι και μια κυλινδρική θήκη από 50άδα ή 25άδα CD, θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Φτάνει να μην ακουμπιέται σε καμία περίπτωση το κάτοπτρο. Για το πρωτεύον, θα έχεις μόνιμα το καπάκι το ένα που σου δίνει μαζί επάνω. Το χαρτί που ήταν τυλιγμένο το δευτερεύον πέτα το, θα χαλάσει με τον καιρό έτσι κι αλλιώς. Μόνιμη λύση αποτελεί μόνο το δοχείο που σου έδειξα. Κάποιοι βάζουν και κάποια βελούδινα πουγκιά από κάποια Whiskey όπως έχει αυτή εδώ η εταιρεία. Προτιμώ το δοχείο και πάλι... http://www.crownroyal.com/society-of-the-crown-the-bag/ «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Δες και εδώ αυτό που έλεγα με την θήκη CD το εν λόγω άρθροhttp://www.cloudynights.com/ubbarchive/showflat.php/Cat/0/Number/1497809/Main/1496847 «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Το πρώτο απο ότι βλέπω είναι κουτί από σόδα. Έχω άφθονα. Αλλα πώς θα γίνει η κοπή ακριβείας για τις 4 ακτίνες; \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Με κοπίδι και προσοχή, θα υπολογίσεις ότι τεμαχίζεις στα 4 ΙΣΑ κομμάτια μια πίττα! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Θα δουλέψει καλύτερα αν θερμάνω πρώτα το κοπίδι με αναπτήρα; \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Τάσο, αυτό είναι. Θήκη CD. Μόνο που ποτέ δεν αγόραζα τόσα πολλά μαζεμένα -από το πρώτο Archos και τον πρώτο φορητό WD Caviar τα έκοψα εντελώς μάλιστα. Έχω 50ρι και δεν κάνει, χρειάζεται 100ρι.Προσοχή! Πρώτα αφαιρούμε το κάλυμμα β'οντος και μετά το καπάκι, ώστε να μην πέσει στο α'ον.Φίλε Johny, οι ίντσες δεν έχουν σημασία. Τι 8'', τι 10'', τι 12'', τι 14'', τι 16'': η διαφορά είναι μεταξύ των Flextube και όλων των υπολοίπων. Ότι ισχύει για τα 12ρια ισχύει και για το δικό σου, με μικρές τροποποιήσεις στα μεγέθη. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Πρώτο φως με το 10άρι !!! Είμαι κατενθουσιασμένος καθώς δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τηλεσκόπιο τέτειου μεγέθους. Το μόνο που κατάφερα να δω από τον στενό ορίζοντα του μπαλκονιού ήταν η Αφροδίτη και ο Δίας. Κρίμα που δεν έχω οπτική επαφή με το Μ42 \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
akisn Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2012 Κρίμα που δεν έχω οπτική επαφή με το Μ42 Με το μικρό μου τηλεσκόπιο βλέπω το Μ42 και κολλάω φαντάζομαι πως θα είναι με το 10άρι . Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2012 Ναι, το Μ42 φαινεται καλά με οποιδήποτε τηλεσκόπιο. Όμως μου κρύβει τη θέα ένας τοίχος !!!... \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Ποιοι άλλοι έχουν το 10ιντσο FLEXTUBΕ; \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα