Makis Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Γνωρίζω ότι έχουν δοθεί ονομασίες σε τοποθεσίες της αθέατης πλευράς της Σελήνης(όπως πχ τουΈλληνα αστρονόμου "ΦΩΚΑ").Στο Virtual Moon Atlas που χρησιμοποιώ έχει μόνο την ορατή πλευρά της Σελήνης.Γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα ή site που να έχει όλες τις ονομασίες της αθέατης πλευράς??? Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Mπορεί να είναι λίγο χαζή η ερώτηση μου αλλά πως να ονομάσουμε κάτι το οποίο εμείς τουλάχιστον με τα τηλεσκόπια μας δεν παρατηρούμε;;
akisn Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Mπορεί να είναι λίγο χαζή η ερώτηση μου αλλά πως να ονομάσουμε κάτι το οποίο εμείς τουλάχιστον με τα τηλεσκόπια μας δεν παρατηρούμε;; Υπάρχουν όμως φωτογραφίες από τις περιφορές διαφόρων διαστημοπλοίων γύρω της όπου μπορεί κανείς να ονομάσει κάποια αντικείμενα. Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
gregohks Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Mπορεί να είναι λίγο χαζή η ερώτηση μου αλλά πως να ονομάσουμε κάτι το οποίο εμείς τουλάχιστον με τα τηλεσκόπια μας δεν παρατηρούμε;; Υπάρχουν όμως φωτογραφίες από τις περιφορές διαφόρων διαστημοπλοίων γύρω της όπου μπορεί κανείς να ονομάσει κάποια αντικείμενα.Εντάξει εμείς τουλάχιστον άμεσα δεν την παρατηρούμε την αθέατη πλευρά.
akisn Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Mπορεί να είναι λίγο χαζή η ερώτηση μου αλλά πως να ονομάσουμε κάτι το οποίο εμείς τουλάχιστον με τα τηλεσκόπια μας δεν παρατηρούμε;; Υπάρχουν όμως φωτογραφίες από τις περιφορές διαφόρων διαστημοπλοίων γύρω της όπου μπορεί κανείς να ονομάσει κάποια αντικείμενα.Εντάξει εμείς τουλάχιστον άμεσα δεν την παρατηρούμε την αθέατη πλευρά. Για παράδειγμα έχουμε ένα αστέρι 22 mag. Δεν μπορούμε να το παρατηρήσουμε με τα δικά μας τηλεσκόπια αλλά το hubble μπορεί οπότε δίνεται ένα όνομα σε αυτό το αστέρι. Το ίδιο λογικά ισχύει για την σελήνη, εφόσον κάποιο μέσο μπορεί να το παρατηρήσει και να το φωτογραφήσει τότε μπορούμε να δώσουμε ονόματα σε κρατήρες, θάλασσες κλπ. Sky Watcher 60/700 Skywatcher Dobsonian 10''''
bellatrix Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Γνωρίζω ότι έχουν δοθεί ονομασίες σε τοποθεσίες της αθέατης πλευράς της Σελήνης(όπως πχ τουΈλληνα αστρονόμου "ΦΩΚΑ").Στο Virtual Moon Atlas που χρησιμοποιώ έχει μόνο την ορατή πλευρά της Σελήνης.Γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα ή site που να έχει όλες τις ονομασίες της αθέατης πλευράς??? Όσο έχω ψάξει δεν έχω βρει κανένα site ή πρόγραμμα που να κατονομάζει τους κρατήρες στην αθέατη πλευρά της Σελήνης.. Βέβαια είναι λογικό μιας και οι περισσότερες ονομασίες που έχουν δοθεί σε κρατήρες στην Σελήνη προέρχονται από αστρονόμους που έκαναν παρατηρήσεις 2-3 αιώνες πριν..Η αθέατη πλευρά της έχει φωτογραφηθεί πλήρως μόνο από διαστημοσυσκευές που έχουν σταλθεί τα τελευταία 15-20 χρόνια..
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Όχι Μαρία. Και όμως υπάρχει! Το παράλογο θα ήταν να μην υπήρχε! Η αθέατη πλευρά έχει ονομασίες για τους περισσότερους από τους κρατήρες... Δείτε εδώ...Μάκη νομίζω ότι καλύφθηκες.http://www.fourmilab.ch/earthview/lunarform/cratfar.html Υπάρχει φυσικά και κρατήρας για τον Αστρονόμο Φωκά!http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/Earth?opt=-l&lat=-33.7&lon=93.8&alt=1000&img=MoonTopo.evif «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
bellatrix Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2012 Όχι Μαρία. Και όμως υπάρχει! Το παράλογο θα ήταν να μην υπήρχε! Η αθέατη πλευρά έχει ονομασίες για τους περισσότερους από τους κρατήρες... Δείτε εδώ...Μάκη νομίζω ότι καλύφθηκες.http://www.fourmilab.ch/earthview/lunarform/cratfar.html Δεν το ήξερα καθόλου αυτό.. Όσο και να έψαξα δεν είχα βρει κάτι.. Αυτά παθαίνεις όταν ασχολείσαι με την Αστρονομία μετά από πολύ καιρό.. Ευχαριστώ πολύ πάντως για τις πληροφορίες
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2012 Γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα ή site που να έχει όλες τις ονομασίες της αθέατης πλευράς??? Το Virtual Moon Atlas.Δε το έχω μπορστά μου το πρόγραμμα τώρα.Κάπου έχει ενα παραθυράκι που αν το πατήσεις μια φορά δε θα σου δείχνει τη φάση της Σελήνης.Αν το ξαναπατήσεις θα τη δείχνει πάλι.Στην ίδια γραμμή που είναι αυτό το κουμπάκι υπάρχει κι ένα που φού το πατήσεις θα σου επιτρέπει με το ποντίκι(πατώντας και σέρνοντας) να δεις και την αθέατη πλευρά. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2012 Νομίζω και το Nasa World Wind έχει όλες τις ονομασίες απο τους κρατήρες.Μάλιστα έχουν όνομα και οι περισσότεροι κρατήρες στα Φεγγάρια του Διά και του Κρόνου αλλά και στην επιφάνεια της Αφροδίτης κ.α. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα