Montana Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Καλησπέρα, μολις εστησα για 1η φορα την NEQ6 και προσπαθω να κανω πολικη ευθυγραμμιση. Δυστυχως δεν αναβει το φςτακι της πολικης διοπτρας. Η βαση ειναι καινουρια. Υπαρχει περιπτωση να μη κανω κατι σωστα η μηπως εχει προβλημα η βαση; ευχαριστω! Keep your friends close, and your enemies closer...
PeakNick Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Αν θυμάμαι καλά κάπου στα μενού, Utilities νομίζω , υπάρχει επιλογή για το ποσοστό φωτισμού της πολικής . Ρίξε μια ματιά εκεί .
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Να κάνω μια "χαζή" ερώτηση... Είχες τη βάση στο ρεύμα και πατημένο το ΟΝ ; την έχω πάθει κι εγώ Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Aris Panagiotopoulos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Πολλες φορες το βυσμα υποδοχης του ρευματος ειναι χαλια, με αποτελεσμα εαν αλλαζει λιγο θεση η κεφαλη να χανεται η επαφη και να μην εχεις ρευμα!!!Το επαθα απειρες φορες μεχρι που το κολλησα με χαρτοταινια.Παντως δεν θυμαμαι ρυθμιση για ενταση φωτος της διοπτρας...
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Να κάνω μια "χαζή" ερώτηση... Είχες τη βάση στο ρεύμα και πατημένο το ΟΝ ; την έχω πάθει κι εγώ κανονικά ΟΝ! Η βαση δουλευε κανονικά, αλλά φωτάκι γιοκ!! Keep your friends close, and your enemies closer...
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2012 μην νομιζεις οτι προκειται για κανενα προβολεα....απεναντιας ειναι πολυ αμυδρο.Κοιτωντας μεσα απο την πολικη διοπτρα, (σε σκοτεινο τομεα ) ανοιγοκλεισε τον κεντρικο διακοπτη και παρατηρησε αν υπαρχει μια μικροαλλαγη... επαναλαμβανω πως το φωτακι ειναι αμυδροτατο.Κωστας.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2012 κάνε και την εξης δοκιμη (μπορείς να την κάνεις και κατα την διάρκεια τηε ημέρας, κατά προτίμηση σε χώρο με λίγο φωτισμό). μην βγάλεις το μαυρο καπακι απο την διόπτρα ξεβίδωσε το πίσω μέρος όπου κοιτάζεις να δεις τον πολικό και άναψε την βάση σου κανόνικά θα βλέπεις μια κοκκινίλα. εάν και πάλι δεν βλέπεις τίποτα το πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα το κύκλωμα με το LED. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
arcadian Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2012 Στρατο τι εγινε τελικα? Φιλικα, Νικος
DimitrisV Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13, 2012 Δεν ανάβει το φωτάκι ή δεν μπορείς να δεις το διάγραμμα μέσα από την πολική διόπτρα; Έχεις περιστρέψει κατά 90 μοίρες τον άξονα απόκλισης ώστε η τρύπα του άξονα απόκλισης να είναι μπροστά από την πολική διόπτρα; Φιλικά, Δημήτρης “The Truth Is Out There” "Stardust" Observatory - Chalkidiki
Montana Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2012 Τελικά μάλλον είναι καμμένο το λαμπάκι. Κάνω και χωρίς αυτό ευθυγράμιση βέβαια, αλλά κάποια στιγμή θα το δώσω να μου το φτιάξουν. Μικρό το κακό, αλλά λίγο ξενέρωμα από προϊόν του κουτιού! Keep your friends close, and your enemies closer...
Montana Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Επιτελους το εδωσα και εφτιαξε το θεματακι με το λαμπακι. Το κανω ομως μια δοκιμη και η μια κινηση της βασης δε δουλευει (της αποκλισης). Ακουγεται δηλαδη ο ηχος αλλα τιποτα!!!Να φανταστω αλλο προβλημα λετε;;; Keep your friends close, and your enemies closer...
Aris Panagiotopoulos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Εαν εχεις τσεκαρει τα φρενα να ειναι κλειδωμενα, τσεκαρε μετα τις σκουλικοβιδες να ειναι στην σωστη θεση ετσι ωστε να μην ειναι πολυ σφιγμενες και φρακαρουν τα γραναζια μεταξυ τους.Δεν ειναι τιποτα λυνεται ευκολα...
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Το χω παθει και γω αλλα εμενα εφταιγε το κοματι που δειχνει τις εδειξεις αποκλισης, εκει που κατεβενει το σιδερο των αντιβαρων. Ηταν πολυ σφιχτο στην βαση και δεν γυρνουσε ο αξονας αποκλισης. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
Montana Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3, 2013 Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια Keep your friends close, and your enemies closer...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα