Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Eμενα ενα που με εχει δυσκολεψει ειναι το νεφελωμα της κεφαλης του ιππου(ιc 434) σε ημισκοτεινο ουρανο με 12αρι.Το φθινοπωρο θα ξανακανω προσπαθεια με 16αρι αναμενεται...

Νίκο για το συγκεκριμένο θες ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σκοτεινό κάργα ουρανό. Και με το 16" τα ίδια θα δεις αν ο ουρανός σου δεν είναι σκοτεινός πάνω από το "ημισκοτεινός". Επίσης φίλτρο H-Beta και προσοφθάλμιο με exit pupil 4-5mm όχι λιγότερο! Αν τηρηθούν αυτά θα σταματήσει να σε δυσκολεύει αν και πάντα θεωρείται δύσκολο το συγκεκριμένο σκοτεινό νεφέλωμα Β33, στις φωτογραφίες αναδεικνύεται περισσότερο.

«Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
Δημοσιεύτηκε
Το Σάββατο από την Εύβοια παρά τον άνεμο και το άθλιο seeing το χειρότερο που έχω δει εδώ και χρόνια κατάφερα να δω δυο δύσκολους στόχους το NGC6749 πολύ ΑΜΥΔΡΟ σφαιρωτό στον Αετό (είναι σύντομο αστροάλμα από το κοντινό του NGC6749 που ήταν ορατό και από το C5 του φίλου Πέτρου που παρατηρούσαμε μαζί) και τον γαλαξία NGC6906 στον Αετό επίσης που τον είχε κατατάξει στα "μπαστούνια" ο Κωνσταντίνος. Αμυδρός αλλά εύκολα ορατός από το 12". Τον βρήκα με GOTO. Κωνσταντίνε μάλλον δεν θα είχες εντοπίσει σωστά το πεδίο με το 16" σου πρέπει να είναι εύκολα ορατός!
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Τα μπαστούνια τα δικά μου είναι πάρα πολλά και δεν τα έχω σημειωμένα κάπου. Αλλά κάποια από αυτά τα έχω επανειλημμένα προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα. Κυρίως σε αυτά που ζορίζομαι είναι από τον κατάλογο Abell πλανητικών. 2 από αυτά τα έχω προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα.

Abell 6 στην Κασσιόπη: Επανειλημμένα δεν το έχω καταφέρει.

Abell 48 στον Αετό: Επίσης άπιαστο όνειρο μέχρι στιγμής.

Δημοσιεύτηκε

Έχουμε κανένα καλό χάρτη??????

Και θέλω και πεδίο για να βρω τον Πλούτωνα!

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Χάρτη για τον Πλούτωνα πρέπει να φτιάξεις από κάποιο πρόγραμμα για την ημερομηνία που σκοπεύεις να τον παρατηρήσεις Κωνσταντίνε. Επίσης φρόντισε να βάζεις να φαίνονται άστρα ίσα με το οριακό μέγεθος που βλέπει το τηλεσκόπιό σου.

Χάρτη για τον NGC6905 μπορείς να φτιάξεις σε διάφορες κλιμακες με τον ίδιο τρόπο.

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης