Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μάνο, τα συγχαρητήρια μου και από εμένα, αυτό που έχω να πω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, η συνεχείς σου προσπάθειες για μεθοδικές καταγραφές ήταν σίγουρο πως δεν θα πήγαιναν χαμένες.

Συνέχισε έτσι και μην κολώνες πουθενά !!! =D>

Δημοσιεύτηκε

Φίλε Μάνο, τα συγχαρητήρια μου. =D>

Με κάνεις περήφανο που ανήκω στην ομάδα σου (Σ.Ε.Α.)

και έχουμε κάνει πολλές παρατηρήσεις μαζί. O:)

Και πάλι Μπράβο!!

Λευτέρης Βακαλόπουλος

Δημοσιεύτηκε

Mάνο συγχαρητήρια!

Η επιμονή σου όλους αυτούς τους μήνες, ο χρόνος για τις βραδινές αλλά και τις ημερήσιες παρατηρήσεις σου απέδωσαν, αναδεικνύοντας την δυνατότητα συνεισφοράς των ερασιτεχνών που παράγουν έργο. Ελπίζω να εμπνεύσεις περισσότερους ερασιτέχνες να συμβάλλουν στην πλανητική επιστήμη.

Όσο για την "ανατίναξή" σου θα έλεγα να προσπαθήσεις να μην ενδώσεις. Μέτριοι υπάρχουν παντού. Σκέψου ότι ο χρόνος να ασχοληθείς μαζί τους, θα είναι απώλεια από τον δημιουργικό χρόνο σου. Που όταν δεν τον χάνεις, θα έχεις να μας προσφέρεις πολλά ακόμα.

Σε ευχαριστούμε!

Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος

*Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.

Prem Rawat

Δημοσιεύτηκε

Μάνο,

Απλώς αγνόησε τους. Λένε αυτά που λένε διότι αυτό (μόνο) είναι ικανοί

να κάνουν (και το ξέρουν).

Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν παντού, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

20 χρόνια έξω με έμαθε ότι οι ανθρωποι είναι παντού οι ίδιοι και μόνο οι περιστάσεις και

καταστάσεις διαφέρουν.

Με τον καιρό μαθαίνεις να τους αγνοείς. Ένα παρατηρησιακό ανάλογο

είναι το φίλτρο με το οποίο "κλείνεις" κάποια ανεπιθύμητη μονοχρωματική

ακτινοβολία. πχ για να κλείσεις το νάτριο (φωτορύπανση) στα 589-591

μικρόμετρα έχεις το minus-Sodium.

Οποτε φτιάχνεις ένα φίλτρο minus-Μπούρδες.

Υπογράφει αστρονόμος που χαίρει παντελούς ελλείψεως κάθε είδους νεύρωσης,

είναι ανα την Υφήλιο δημοφιλής, η ψυχή των πάρτυ κτλ. (και μην πει κανένας διαφορετικά,

θα γίνει του Guantanamo Bay!)

Δημοσιεύτηκε

είναι ανα την Υφήλιο δημοφιλής, η ψυχή των πάρτυ κτλ. (και μην πει κανένας διαφορετικά,

Χμ, ναι. Αλλά ξέρεις, όπως συμβαίνει και με τα Πανεπιστήμια, μόνο η εξωτερική αξιολόγηση γίνεται δεκτή. Έχεις External Evaluation Report των τελευταίων 2 ετών; :D

Πάντως Μάνο, για ότι αρνητικό και να μιλάς δεν μπορεί να υπερτερεί των θετικών σχολίων που γράφτηκαν εδώ. Οπότε...

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Τόλη, με κίνδυνο να καταλήξω στο Guantanamo,

ένας όλος κι όλος αστεροειδής ονομάστηκε προς τιμήν σου,

κι αυτός αποκαλείται ανά την υφήλιο, (πώς αλλιώς?)

"ο αστεροειδής του αχρήστου" (αστρονόμου; )

Πάντως για εμάς τους παρατηρησιακούς είσαι η ψυχή των παρατηρησιακών αστροπάρτυ,

είτε είσαι παρών μαζί μας Ελλάδα, είτε όχι!

Βαγγέλης

https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc

"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."

Πλάτων

Δημοσιεύτηκε

Καταπληλτική εργασία. Πολλά συγχαρητήρια!!!! Αλλά και ο σχολιασμός διδακικότατος. Το ερώτημα είναι: πόσο να αντέχει κανείς στα αταβιστικά ένστικτα του κόσμου, που σημειωτέον εκφράζονται και με διαφορετικούς τρόπους* εξ'αιτίας της ανθρώπινης κακίας-πονηριάς; Ρητορικό είναι, δεν χρειάζεται απάντηση...άλλωστε είμεθα φόρουμ αστρονομίας. :)

ΥΓ. *Τόλη...μάλλον χρειάζονται περισσότερα φίλτρα minus-μπούρδες και όχι μόνο ένα.

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

παίδες ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, ενα καλό που έγινε με την εργασία είναι η γόνιμη αυτή συζήτηση!

Εδώ θέλω πρώτον να απολογηθώ που δεν συμμετεχω στο astrovox ενεργά σε συζητήσεις γιατί ειλικρινά δεν προλαβαίνω.Δευτερον την ώρα που απάντησα ήμουν πολύ φορτισμένος.Γενικά δεχτηκα συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο και σας/τους ευχαρισώ όλους.Με την λογική ότι είχε κάποια αναγνώριση αυτή η εργασία πιστεύω ότι πολλές "ερασιτεχνικές" εργασίες θα αξιζαν αναγνώρισης αλλα περνάνε στο 'ντουκου'....

Αντε θα σας πώ ένα αυθόρμητο πικρόχολο.....με το καλημέρα του δελτίου τύπου...

"....εσυ ρε Καρδάση δεν έχεις κάνει μια αξιοπρεπή εικόνα του Δία και έβγαλες το Γανυμήδη..."

δεν κρίνω την ποιότητα των εικόνων μου αλλά, σε μια χαρούμενη στιγμή για τον άλλο δεν είναι και το καλύτερο που λες, αν μη τη άλλο δε λές και τίποτα....

Απαιτουσε με μια σύντομη απάντηση να του πώ και πως την τράβηξα....μεθοδολογιά που χρειάζομαι τουλάχιστον μια ώρα να την αναπτύξω (όπως άλλωστε το εκανα στα Χανιά για ενα μεγάλο ποσοστό της διαδικασίας

)

με κοίταξε καχύποπτα που του είπα ότι την έκανα απο το τηλεσκοπιό μου (κοινώς με αποκάλεσε ψευτη-απαταιώνα)....και το κερασάκι οτι όλοι εσείς και όλος ο κόσμος είναι απίστευτο πως δεν ήξερε το oversampling οδηγεί σε αποτέλεσμα....(κοινώς σας πήρε η μπάλα και εσάς????? ειμαστε ηλίθιοι εεεεε???)

στο τέλος μου είπε αν σκέφτομαι να πάω στη NASA.......???????????????

Ψυχολόγοι.....αναλύστε!

Πάντως είμαι τέρας υπομονής ετών .....αμα σκάσω όμως.....προς το παρόν κρατιέμαι!

Δοξάζω καθημερινά τον δημιουργό του σύμπαντος και προσευχομαι για τη φώτιση όλων :)

Μάνος Καρδάσης

http://kardasis.weebly.com/

Δημοσιεύτηκε
Συγχαρητήρια και από εμένα Μάνο. Έτυχε να παρακολουθήσω την ομιλία σου τον Ιούλιο που μας πέρασε στον Πάρνωνα και αμέσως φάνηκε ότι είσαι ένας πολύ καταρτισμένος, αφοσιωμένος, παθιασμένος και δεξιοτέχνης στην πλανητική φωτογράφιση. Για να τα πετύχεις όλα αυτά σίγουρα έχεις κάνει πολλές θυσίες στερώντας άλλα πράγματα που αξίζουν. Θα σου έλεγα να αφήσεις στην άκρη όλη αυτή την αρνητικότητα που έχεις συναντήσει σε όλη σου την πορεία μέχρι τώρα και να εστιάσεις στα θετικά. Εύχομαι η δουλειά σου να εμπνεύσει και άλλους ώστε να πορευτούν το δρόμο της επιτυχίας όπως και εσύ

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε

Ψυχολόγοι.....αναλύστε!

Μάνο, επί το ορθότερον: ψυχίατροι...αναλύστε :)

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοι που χρειάζονται χάπια αλλά δεν καταλήγουν στο γιατρό. Ας επιβεβαιώσει ο γιατρός.

Βέβαια υπάρχει και αυτό...Ψυχολογία, εξέλιξη και θεωρία παιγνίων.Από το περιοδικό SCIENTIFIC AMERICAΝ. Μια και το συζητάμε.

lies.pdf

Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορώ. Δεοντολογία.

Ενδιαφέρον άρθρο Αλέξη.

Θα τα συζητήσουμε αυτά αλλού (Biology Online; )

Τελικά Μάνο δεν ήταν κάτι σημαντικό. Ξέχνα το και προχώρει.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Μπράβο σου,

Τέτοια νέα δίνουν έμπνευση και κίνητρο για θερμή ενασχόληση με την αστροπαρατήρηση.

Σημασία δεν έχει τόσο ο εξοπλισμός που διαθέτεις, αλλά η γνώση να τον χρησιμοποιείς σωστά και ακόμα περισσότερο η διάθεση να ανακαλύπτεις και να προτωπορείς...

Πάντα τέτοια!!!

:cheesy: MarkHeRO :cheesy:

markhero78@gmail.com

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα μετά τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό EPSC σειρά έχει τώρα και το Αμερικάνικο.

Θα ειναι μεγάλη χαρά για τους Ελληνες ερασιτέχνες σε μια τόσο ιδιαίτερη παρουσίαση-δημοσίευση.

Πρόκειται για την συνεργασία Επαγγελματιών και ερασιτεχνών (δείτε σχετικά): .

http://www.abstractsonline.com/plan/ViewAbstract.aspx?mID=2924&sKey=348341a7-6776-4193-81b0-d6fe205c656f&cKey=3736fc2a-cac0-4ca8-94e2-d1dece932f5f&mKey=%7bC752C15A-58ED-4FA6-9B4A-725245476867%7d

Και πάλι συγχαρητήρια Μάνο

=D> =D> =D>

Δημήτρης Γκιώνης.

Τα δυο μάτια είναι καλύτερα από ένα. :shock:

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης