Jump to content

Introduction to Astronomy (by Coursera.org) - Study Group

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πως χρησιμοποιουμαι το dropbox?Το ανοιγω και μου λεει ενα φακελο photos kΙ ενα αρχειο pdf με ονομα getting starded?Που βρισκω τα αλλα πραγματα?

Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:

https://www.instagram.com/specca_observatory

Η Σελίδα μου στο Facebook.

https://www.facebook.com/dailyastronomy1/

Specca Observatory,Ioannina

Λέκκας Γεώργιος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

• Απαντήσεις 236
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όποιος έκανε το εισαγωγικό τεστ θα είδε ότι ζητούνται πράξεις με αριθμών σε μορφή Scientific Notation (SCI). Επισυνάπτω ένα μικρό αρχείο pdf που έφτιαξα, με παρατηρήσεις για αυτή την όχι και τόσο κοινή μέθοδο αναπαράστασης και πράξεων μεταξύ των αριθμών αυτών.

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.

Αν έχετε απορίες ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.

Καλό βράδυ και καλή δουλειά.

Ευχαριστουμε! Μια μικρη παρατηρηση στην τριτη γραμμη. Η απολυτη τιμη του α ειναι μικροτερη και οχι μικροτερη ή ιση του 10.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Όποιος έκανε το εισαγωγικό τεστ θα είδε ότι ζητούνται πράξεις με αριθμών σε μορφή Scientific Notation (SCI). Επισυνάπτω ένα μικρό αρχείο pdf που έφτιαξα, με παρατηρήσεις για αυτή την όχι και τόσο κοινή μέθοδο αναπαράστασης και πράξεων μεταξύ των αριθμών αυτών.

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο.

Αν έχετε απορίες ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.

Καλό βράδυ και καλή δουλειά.

Ευχαριστουμε! Μια μικρη παρατηρηση στην τριτη γραμμη. Η απολυτη τιμη του α ειναι μικροτερη και οχι μικροτερη ή ιση του 10.

Πιο πολύ ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις.

Ανάρτησα νεώτερη έκδοση, διορθωμένη και επαυξημένη rev01

Αν εντοπίσετε κάτι παρακαλώ ενημερώστε με.

Ευχαριστώ!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Υπάρχει κάποια δυνατότητα να μπορούμε να τσεκάρουμε μεταξύ μας τον τρόπο σκέψης που βρίσκουμε τις απαντήσεις μας, ώστε να δούμε αν είναι σωστή η σκέψη μας, και κατ' επέκταση αν οδηγούμαστε στην σωστή απάντηση;

Δεν λέω να τσεκάρουμε τις απαντήσεις , ώστε να μην θεωρηθεί "κλεψιά - αντιγραφή" !

Σύνδεσμος για σχόλιο

[...]

Δηλαδή η εικόνα που έχεις αναρτήσει πιο πάνω: 5.jpg δείχνει σωστά τα σύμβολα fractions αντί των κλασσικών αριθμών άρα δεν φταίει το adobe αρχείο.

Ελπίζω να βοήθησα :?:

Κατατοπιστικότατος,ευχαριστώ. :)

Φιλικά Νίκος

Μέλος Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Υπάρχει κάποια δυνατότητα να μπορούμε να τσεκάρουμε μεταξύ μας τον τρόπο σκέψης που βρίσκουμε τις απαντήσεις μας, ώστε να δούμε αν είναι σωστή η σκέψη μας, και κατ' επέκταση αν οδηγούμαστε στην σωστή απάντηση;

Δεν λέω να τσεκάρουμε τις απαντήσεις , ώστε να μην θεωρηθεί "κλεψιά - αντιγραφή" !

Θα μπορούσαμε πχ, όποιος/-α λύνει την άσκηση ή την ερώτηση να δημοσιεύει στο dropbox στο φάκελλο Σημειώσεις ένα word ή pdf ή txt αρχείο, με τις σκέψεις του ή την διαδικασία που τον οδήγησαν στην λύση του θέματος.

Παράδειγμα η λύση στην 1η ερώτηση του homework part A:

The resolution of a telescope, as we will learn, is the minimal angular size of features it can resolve. If we have a telescope with a resolution of 2'' (2 arc-seconds) what is the size, in kilometers (km), of the smallest crater we can make out on the moon, at a distance of 384,400 km? (The Moon's diameter is 3480 km, for comparison.) Round your answer to two significant figures."

βρίσκεται στην επίλυση της σχέσης: D = θ d / 206,265

"Καί είς τήν σκοτιάν βαθείαν,

είς τό απέραντον διάστημα,

τα φώτα σιγαλέα κινώνται

των αστέρων λελυπημένα" Α.ΚΑΛΒΟΣ. . .

φιλικά

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα μπορούσαμε πχ, όποιος/-α λύνει την άσκηση ή την ερώτηση να δημοσιεύει στο dropbox στο φάκελλο Σημειώσεις ένα word ή pdf ή txt αρχείο, με τις σκέψεις του ή την διαδικασία που τον οδήγησαν στην λύση του θέματος.

Παράδειγμα η λύση στην 1η ερώτηση του homework part A:

The resolution of a telescope, as we will learn, is the minimal angular size of features it can resolve. If we have a telescope with a resolution of 2'' (2 arc-seconds) what is the size, in kilometers (km), of the smallest crater we can make out on the moon, at a distance of 384,400 km? (The Moon's diameter is 3480 km, for comparison.) Round your answer to two significant figures."

βρίσκεται στην επίλυση της σχέσης: D = θ d / 206,265

Δημήτρη,

πολύ σωστό αυτό που λες! Πιστεύω πως θα βοηθήσει αρκετά χωρίς να είναι και κλέψιμο!!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

πως χρησιμοποιουμαι το dropbox?Το ανοιγω και μου λεει ενα φακελο photos kΙ ενα αρχειο pdf με ονομα getting starded?Που βρισκω τα αλλα πραγματα?

Greekdestiny σε παρακαλώ ξανά στείλε μου το mail σου

Σύνδεσμος για σχόλιο

μπορεί να με προσθέσει κάποιος και εμένα στο dropbox;

Στείλε μου το mail σου να σε προσθέσω

Σύνδεσμος για σχόλιο

φιλε filfilip ακυρο,καταλαβα τι γινεται,σρυ αν ειμουν κουραστικος. :) :wink:

Λέκκας Γεώργιος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

φιλε filfilip ακυρο,καταλαβα τι γινεται,σρυ αν ειμουν κουραστικος. :) :wink:

κανένα πρόβλημα!!! ελπίζω να βρήκες τα βιβλία!

Καλό διάβασμα! :)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ναι τα βρηκα,καποια κατεβασα,ωραια και σε ευχαριστω. :)

Λέκκας Γεώργιος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημήτρη,

πολύ σωστό αυτό που λες! Πιστεύω πως θα βοηθήσει αρκετά χωρίς να είναι και κλέψιμο!!!!

Καλησπέρα σε όλους, ανέβασα πριν από λίγο στις σημειώσεις του dropbox ένα word αρχείο με την ονομασία Week 1 Homework Part A_Solutions.

Παρακαλώ πολύ, εαν υπάρχουν σχόλεια - υποδείξεις - προτάσεις - βελτιώσεις, να γίνουν μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα, ώστε να υποβάλλω στο coursera τις απαντήσεις μου.

τα φώτα σιγαλέα κινώνται

φιλικά

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημήτρη,

Καλησπέρα σε όλους, ανέβασα πριν από λίγο στις σημειώσεις του dropbox ένα word αρχείο με την ονομασία Week 1 Homework Part A_Solutions.

Παρακαλώ πολύ, εαν υπάρχουν σχόλεια - υποδείξεις - προτάσεις - βελτιώσεις, να γίνουν μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα, ώστε να υποβάλλω στο coursera τις απαντήσεις μου.

Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ για τις σημειώσεις σου! Εμένα προσωπικά με βοήθησαν πάρα πολύ...

αν και παιδεύομαι ακόμα με την 2η ερώτηση :/

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εμένα προσωπικά με βοήθησαν πάρα πολύ...

Φίλιππε ευχαριστώ, να υποθέσω ότι το παίδεμα της 2ης ερώτησης οφείλεται στο "with a radius of 1737 km at a distance of 384,400 km from Earth. Use this information to find the radius of the Sun in km."

Αν ναι τότε αυτό μπορεί να βοηθήσει

" One radian is called such because it is related to the radius of the circle. One radian is the angle subtended at the center of a circle by an arc that has a length precisely equal to the length of the radius of that circle.

The length of the entire circle is equal to the radius multiplied by 2 times "pi". This is called the "perimeter" of the circle. So, the perimeter of the circle is:2 x(pi)x r

Therefore, the perimeter of a circle subtends an angle (in radians) which is : (2"pi"r)/r = 2"pi" radians!

"pi" is a constant with the value 3.14159...

One radian, therefore is equal to 360 deg divided by 2"pi", which is 57.295 degrees. So, 1 radian equals 57.295 degrees (or 57.295 x 3600 arcsec = 206265. arcsec)

To convert radians to degrees, multiply the radians by 57.295 to obtain degrees. (For example, 0.2 radian = 0.2 x 57.295 = 11.459 deg). To convert radians to arcseconds, multiply the radians by 206265 (thus 0.02 radian = 0.02 x 206265 = 4125.3 arcsec).

Conversely, to convert from degrees to radians we must divide by 57.295, and to convert from arcseconds to radians we must divide by 206265. "

Fullcircle.jpg

A complete circle contains 360 degrees. Angle ACB = 1 radian (57.3 deg) and angle DCE = 0.5 radian (28.6 deg)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Οι Αγγλοσάξωνες χρησιμοποιούν στους αριθμούς την τελεία (.) για να εκφράσουν ένα δεκαδικό αριθμό πχ (π=3.1459) γι αυτούς, αντί για το κόμμα(,) που χρησιμοποιούμε εμείς (π=3,1459) και αντίστροφα το κόμμα για να εκφράσουν χιλιάδες ή εκατομμύρια κ.ο.κ ( πχ 1,000 ή 1,000,000) είναι γι αυτούς ότι για εμάς η τελεία ( 1.000 ή το 1.000.000 )

τα φώτα σιγαλέα κινώνται

φιλικά

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημήτρη,

Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ για τις σημειώσεις σου! Εμένα προσωπικά με βοήθησαν πάρα πολύ...

Δυσκολεύεσαι με τον τρόπο επίλυσης, ή με τον τρόπο που θα απαντήσεις; Γιατί εγώ δυσκολεύτηκα με τον τρόπο που έπρεπε να γράψω την λύση...

Η λύση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους ( ίσως υπάρχουν και άλλοι, αυτούς όμως βρήκα εγώ) .

Ο ένας είναι η απλή μέθοδος των τριών... δηλαδή, η Σελήνη σε α απόσταση από την Γη, έχει την β διάμετρο, ο Ήλιος σε α1 απόσταση από την Γη, έχει Χ διάμετρο.

Ο άλλος τρόπος, είναι και ο πιο επιστημονικός, και έχει να κάνει με την χρήση της "small angle formula" ...

Όσον αφορά τον τρόπο που θα γράψεις την απάντηση, εγώ τον αριθμό τον έβαλα με την μορφή scientific notation .

Ελπίζω να βοήθησα!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ και τους 2... και οι 5 ερωτήσεις σωστές! Πάμε για το 2ο test!!!!

:)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Να επισημανω λιγακι εδω οτι οταν μας λενε για παραδειγμα " 2 significant figures" ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ 2 δεκαδικα ψηφια !!! Εννοει 2 μη μηδενικα ψηφια απο αριστερα!!

Παραδειγμα :

Στρογγυλοποιηση του 92.810576 με 1 significant figure.

Θα γινει 90

Στρογγυλοποιηση του 92.810576 με 3 significant figures.

Θα γινει 92.8

Στρογγυλοποιηση του 92.810576 με 6 significant figures

Θα γινει 92.8106

Ελπιζω να σας χρησιμευσε η παρατηρηση μου γιατι εμεις στην Ελλαδα οταν λεμε στρογγυλοποιηση αναφερομαστε συνηθως στα δεκαδικα ψηφια.

Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παλευω 1 ωρα με την δευτερη ερωτηση.Δεν παιρνει καμια απαντηση μου.Δεν μπορει να εχω κανει λαθος στο νουμερο...Τι αλλο να κανω για να την δεχτει;; Βοηθηστε λιγακι γιατι θα σπασω το μηχανημα σε λιγο :evil: :evil: :evil: :evil:
Στη νεα ταξη πραγματων,τα πραγματα ειμαστε εμεις...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά έχετε κι εσείς πρόβλημα με το συγχρονισμό ήχου και εικόνας; Σ' εμένα έχει μεγάλη διαφορά και είναι δύσκολη η παρακολούθηση.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδιά έχετε κι εσείς πρόβλημα με το συγχρονισμό ήχου και εικόνας; Σ' εμένα έχει μεγάλη διαφορά και είναι δύσκολη η παρακολούθηση.

Καλύτερα κατεβάστε τα videos να τα δείτε απο τον media player

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παλευω 1 ωρα με την δευτερη ερωτηση.Δεν παιρνει καμια απαντηση μου.Δεν μπορει να εχω κανει λαθος στο νουμερο...Τι αλλο να κανω για να την δεχτει;; Βοηθηστε λιγακι γιατι θα σπασω το μηχανημα σε λιγο :evil: :evil: :evil: :evil:

Πρόσεξε λίγο να είναι σωστές οι μονάδες που χρησιμοποιείς, έτσι ώστε να προκύψει σωστό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζω ότι one million meters =10^6 meters.

Poets say science takes away from the beauty of the stars - mere globs of gas atoms.

I too can see the stars on a desert night, and feel them. But do I see less or more?

Richard P. Feynman

Σύνδεσμος για σχόλιο

Παλευω 1 ωρα με την δευτερη ερωτηση.Δεν παιρνει καμια απαντηση μου

Όταν λες οτι δεν παίρνει τι εννοείς? Εγω απλα κάνω save τις ερωτησεις και οχι submit. Αν κανεις submit σου λεει οτι ειναι λάθος?

Βοσινάκης Ανδρέας

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιώργο καλημέρα, κατ΄αρχάς σε ποιά ερώτηση από τα 2 θέματα αναφέρεσαι του part A ή στο B ?

Και όταν λες ότι ¨δεν παίρνει καμμιά απάντηση" τι εννοείς, ότι δεν δέχεται το αριθμό που βάζεις ή δεν δέχεται το "τικάρισμα" του κύκλου.

τα φώτα σιγαλέα κινώνται

φιλικά

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης