1KYRIAKOS1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Γεια σας, Εδώ και πολύ καιρό,είμαι ανάμεσα σε ένα δύλλημα.Ποιο συγκεκριμένα,δεν ξέρω τι είδους κάμερα να αγοράσω για αστροφωτογράφησ.Kυρίως πλανητική αλλά και βαθύ ουρανού. Τελικά τι είδους κάμερα να αγοράσω? Webcam (neximage,phillips toUcam PRO,phillips SPC900NC) ή ψηφιακή μηχανή με αισθητήρα CCD?
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Wεbcam για πλανητες CCD ή DSLR για βαθυ ουρανο. Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Ψηφιακη απλη δηλαδη compact ειναι χαροπαλη... Δεν θα σου δειξει τπτ απο βαθυ και κραταει ανοιχτο κλειστρο η δικια μου 8sec max, +οτι δεν εχουν full manual και δεν παιζει να δεις μεσα απο το προσοφθαλμιο χωρις να το κουνησεις. Χρειαστηκε εχθες να βγαλω 30 φωτο τον αστεροιδη toutatis για να πετυχω 3-4 που να φαινεται. Ασε χαροπαλη, μονο dslr μετραει...για πλανητηκη μια καλη webcam που να δεχεται ρυθμισεις.. Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Κυριάκο, επειδή βλέπω πως είσαι μόνο 15 ετών και όσο να'ναι το χαρτζιλίκι δεν φτάνει για πολλά πράγματα, μια webcam για τη Σελήνη και το Δία αυτό τον καιρό είναι το πιο οικονομικό (κάτω από 100 ευρώ) και το πιο εύκολο για τον εξοπλισμό σου. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
stelios_STI Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2012 κατ'αρχην στο τηλεσκοπιο σου δεν εστιαζει καμια καμερα εκτος αν βαλεις barlow. αυτο σημαινει οτι θα βγαζεις θα ειναι σε μεγαλη μεγενθυση. το προβλημα σου ομως ειναι η στηρηξη σου η οποια καθε φορα που θα γυρνας την ορθη αναφορα θα εχεις δονησεις και στο τελος δεν θα κανεις τπτ.. Η γνωμη μου επειδη βλεπω την ηλικια σου ειναι να μαθεις πρωτα τον ουρανο να κανεις πολλες αστροπαρατηρησεις και τα χρηματα που θα μαζευεις κρατησε τα για αναβαθμηση του εξοπλισμου σου. εχεις πολυ καιρο μπροστα σου και μην κανεις βιαστικες κινησεις για καμερες.
Μανούσος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2012 Οι αστροφωτογράφοι συνήθως ξεκινάνε με πλανητική φωτογράφηση χρησιμοποιώντας μια απλή web-cam. Ο εξοπλισμός για ccd αστροφωτογράφηση κοστίζει πάρα πολύ και απαιτεί εμπειρία και γνώσεις, πράγμα που αποκτιέται με το χρόνο και αφού έχεις πριν εξασκηθεί με πιο απλά ήδη αστροφωτογράφησης όπως είναι η πλανητική. Η Philips SPC900NC είναι η καλύτερη επιλογή για πλανητική αστροφωτογράφηση. Αν θέλεις να ασχοληθείς με αστροφωτογράφηση, ξεκίνα με πλανητική και αργότερα ανεβαίνεις επίπεδο. Φιλικά -- Μανούσος ΔημήτρηςΟι κατασκευές μου:https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22270https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=17643https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=19201
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα