Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας,

Εδώ και πολύ καιρό,είμαι ανάμεσα σε ένα δύλλημα.

Ποιο συγκεκριμένα,δεν ξέρω τι είδους κάμερα να αγοράσω για αστροφωτογράφησ.Kυρίως πλανητική αλλά και βαθύ ουρανού.

Τελικά τι είδους κάμερα να αγοράσω?

Webcam (neximage,phillips toUcam PRO,phillips SPC900NC) ή ψηφιακή μηχανή με αισθητήρα CCD?

Δημοσιεύτηκε
Ψηφιακη απλη δηλαδη compact ειναι χαροπαλη... Δεν θα σου δειξει τπτ απο βαθυ και κραταει ανοιχτο κλειστρο η δικια μου 8sec max, +οτι δεν εχουν full manual και δεν παιζει να δεις μεσα απο το προσοφθαλμιο χωρις να το κουνησεις. Χρειαστηκε εχθες να βγαλω 30 φωτο τον αστεροιδη toutatis για να πετυχω 3-4 που να φαινεται. Ασε χαροπαλη, μονο dslr μετραει...για πλανητηκη μια καλη webcam που να δεχεται ρυθμισεις..

Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.

HEQ5 Pro synscan

Bresser skylux 70/700.

Logitech webcam.

A3 webcam

Samsung pl70 12mp. compact camera

Acer Aspire One.

Δημοσιεύτηκε
Κυριάκο, επειδή βλέπω πως είσαι μόνο 15 ετών και όσο να'ναι το χαρτζιλίκι δεν φτάνει για πολλά πράγματα, μια webcam για τη Σελήνη και το Δία αυτό τον καιρό είναι το πιο οικονομικό (κάτω από 100 ευρώ) και το πιο εύκολο για τον εξοπλισμό σου.
«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δημοσιεύτηκε

κατ'αρχην στο τηλεσκοπιο σου δεν εστιαζει καμια καμερα εκτος αν βαλεις barlow. αυτο σημαινει οτι θα βγαζεις θα ειναι σε μεγαλη μεγενθυση. το προβλημα σου ομως ειναι η στηρηξη σου η οποια καθε φορα που θα γυρνας την ορθη αναφορα θα εχεις δονησεις και στο τελος δεν θα κανεις τπτ..

Η γνωμη μου επειδη βλεπω την ηλικια σου ειναι να μαθεις πρωτα τον ουρανο να κανεις πολλες αστροπαρατηρησεις και τα χρηματα που θα μαζευεις κρατησε τα για αναβαθμηση του εξοπλισμου σου. εχεις πολυ καιρο μπροστα σου και μην κανεις βιαστικες κινησεις για καμερες. :wink:

Δημοσιεύτηκε

Οι αστροφωτογράφοι συνήθως ξεκινάνε με πλανητική φωτογράφηση χρησιμοποιώντας μια απλή web-cam. Ο εξοπλισμός για ccd αστροφωτογράφηση κοστίζει πάρα πολύ και απαιτεί εμπειρία και γνώσεις, πράγμα που αποκτιέται με το χρόνο και αφού έχεις πριν εξασκηθεί με πιο απλά ήδη αστροφωτογράφησης όπως είναι η πλανητική.

Η Philips SPC900NC είναι η καλύτερη επιλογή για πλανητική αστροφωτογράφηση. Αν θέλεις να ασχοληθείς με αστροφωτογράφηση, ξεκίνα με πλανητική και αργότερα ανεβαίνεις επίπεδο.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης