dkstopo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Γεια σας και χρόνια πολλά από εμένα Εδώ και κάμποσο καιρό παρακολουθώ διακριτικά το forum και μόνο καλά λόγια έχω να πω για την δομή του. Έχω διαβάσει αρκετά θέματα και πλέον παίζω στα δάκτυλα τους τύπους των τηλεσκοπίων, δεν έχω εμβαθύνει στους φακούς (ακόμα), κατάλαβα τι γίνεται με τις στηρίξεις και διαπίστωσα και πάλι ότι ισχύει για όλα τα χόμπι, γούστα, γυναίκες - πρέπει να πληρώσεις! Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα σχεδόν γνώμη άλλαζα για τον τύπο του τηλεσκοπίου που έπρεπε να πάρω για την είσοδο στον χώρο. Τελικά ακολούθησα τον κανόνα Νο 1. Αλλά και πάλι δεν γίνεται... όποτε "κατασκεύασα" ένα... το κόστος από 0 ευρώ "εκτινάχθηκε" στα 6 ευρώ (ποσοστιαία δεν μπορώ να το εκφράσω) μιας και σχεδόν όλα τα υλικά βρισκόταν στο υπόγειο, η εργασία δεν κοστολογείται φυσικά μιας και περισσότερο για παιχνίδι μου έκανε.Το τηλεσκόπιο είναι διοπτρικό φυσικά και τελείωσε χθες. Το ψύχος δεν μας επέτρεψε να ανέβουμε στην ταράτσα γιαυτό η πρώτη αστροπαρατήρηση έγινε εντός των τοίχων της οικίας μου στοχεύοντας κατευθείαν το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τους πιτσιρικάδες μου. Φυσικά αν κάποιος θέλει να μελετήσει το χρωματικό και κόμης σφάλμα το κατασκεύασμα μου είναι το ιδανικό!! Φιλικά Κώστας
Greekdestiny Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Καλως ηρθες φιλε κωστα και καλη συνεχεια στο χωρο της ερασιτεχνικης αστρονομιας !!! Tο προφίλ του προσωπικού μου αστεροσκοπείου στο Instagram:https://www.instagram.com/specca_observatory Η Σελίδα μου στο Facebook.https://www.facebook.com/dailyastronomy1/ Specca Observatory,IoanninaΛέκκας Γεώργιος.
Stella7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2013 Κώστα, ΜΠΡΑΒΟ σου & συγχαρητήρια!!!& Χρόνια πολλά και σε σένα, εννοείται! Περιμένουμε να μας πεις τις εντυπώσεις και απ'την πρώτη αστροπαρατήρηση του ουρανού σου, και εκτός οικίας! Πάντως ό,τι και να'ναι είμαι σίγουρη πως καμαρώνεις - ΚΑΙ ΘΑ'ΠΡΕΠΕ - για το δημιούργημά σου!! Καλή επιτυχία και στη συνέχεια! Στέλλα Η καρδιά & το μυαλό είναι σαν τα αλεξίπτωτα:Για να λειτουργήσουν, θέλει να είναι α ν ο ι χ τ ά !!! Are you SIRIUS ..?!!
dkstopo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2013 δεν θα έλεγα ότι καμαρώνω αλλά ικανοποιήθηκα με την προσοχή που έτυχε από τους μικρούς μου!!ευχαριστώ για το καλωσόρισμα
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 Δεν είναι κι άσχημο . Όμως, έχεις προβλέψει μηχανισμό εστίασης; Για να δεις κάτι θα πρεπει να εστιάσεις, να κουνήσης τον πίσω φακό. Καλή αρχή και καθαρούς ουρανούς! \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 Φίλε Κώστα μπράβο και για στα χέρια σου.Βγάλε όμως και στείλε μας και πιο διευκρινιστικές και κοντινές φωτογραφίες για να δούμε καλύτερα τις πατέντες σου. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Johnny Who Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2013 Έβαλες μεγεθυντικό 90cm μπροστά και μικρή λούπα πίσω από ότι βλέπω; Θα το έκανα κι εγώ αλλά έχω ένα 60άρι διοπτρικό, το πρώτο μου τηλεσκόπιο και είμαι καλυμένος από αυτή την άποψη! Έχε υπόψιν σου πως ίσως πρέπει να κόψεις τον σωλήνα λίγο παραπάνω. Εμπειρικά τέτοιοι φακοί εστιάζουν στα 15cm \"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
τσιαγκας προδρομος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2013 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7492&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=&sid=e9ab6cc738e2eb734fc314f99b1f2fd7 ηθελα και εγω παλεοτερα να δοκιμασω αλλα αλλαξα γνωνη καθος δεν ηταν και τοσο ενθαριντικα τα σχολεια .τελικα μπορει να δουλεψει;; εστω και κακος Καθαρούς ουρανούς
ourania Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Καλώς ήρθες! Καλή προσπάθεια με 0 κόστος να δουν και τα παιδιά πως δουλεύει το τηλεσκόπιο.Να μας πεις εντυπώσεις από την παρατήρηση. Καλή συνέχεια!
dkstopo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2013 Καλησπέρα σ'όλους τους φίλους και φίλεςΕπειδή συνεχίζω να σας παρακολουθώ τακτικά είπα να πω ένα γειά.Τηλεσκόπιο δεν αξιώθηκα να πάρω ακόμα αν και αρκετές φορές ήμουν πολύ κοντά!! μάλλον καλώς έπραξα μιας και περισσότερο θα ήταν στο κουτί παρά στημένο. Επειδή είμαι κάτοχος γεωδαιτικού οργάνου leica, ζήτησα από την αντιπροσωπεία να μου προμηθεύσει ένα αγκωνοειδές προσοφθάλμιο για ζενίθιες παρατηρήσεις ώστε να συνδυάσω το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αλλά η τιμή δεν παιζόταν με τίποτα!! έτσι αρκεστήκαμε στα κιάλια χαζεύοντας γενικά και αορίστως. Συνεχίστε την καλή δουλειά. Φιλικά Κώστας.
thodoris80 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2013 Μπράβο σου που κατάφερες να το κατασκευάσεις μόνος σου. Εύγε To find the truth lookup in the sky
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα