tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Καλησπερα Αστροφιλοι και καλη χρονια σε ολους σας ευχομαι!! Για μενα η νεα χρονια μπηκε επιτελους με την πραγματοποιηση ενος παιδικου ονειρου! Το πρωτο μου τηλεσκοπιο!!Τελικα κατεληξα στο Skywatcher Black Diamond 200mm/ f 1000 με την EQ5 στηριξη! Η χαρα μεγαλη,η ορεξη ασταματητη και σε μια χρονια που μας περιμενουν πολλα αστρονομικα φαινομενα!! Οπως καταλαβαινετε με την αγορα γενναται η επιθυμια για φακους, τι να παρω,που να κινηθω,σε τι μαρκες προσοφθαλιων κ τι mm ειναι καλα. Θα ηθελα την γνωμη σας με βαση το τηλεσκοπιο μου να μου προτεινετε καποιες ιδεες ωστε να ξερω κι εγω που θα κινηθω, κ τι χρηματα να αρχισω να μαζευω!!! Σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα για τις προτασεις σας! Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Εκανες πολυ καλη επιλογη φιλε, αντε να στρωσει ο καιρος να το τρελανεις στην παρατηρηση, και φωτογραφιση.. Τωρα απο φακους εγω εχω φτηνιαρικους δυστυχως αλλα ο μονος που με εντυπωσιαζει ειναι ενας televue plossl 15mm που εχω... Τα παντα ειναι θεμα χρηματων απο δω και περα... Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Μια συμβουλη που θα σου την δωσουν ολοι. Μην βιαστεις να κανεις αγορες. Μαθε το τηλεσκοπιο σου με τα βασικα προσοφθαλαμια. Μαθε τον ουρανο. Να βρισκεις τα αντικειμενα. Πρωτη αγορα για εμενα ηταν ενας χαρτης σε συνδιασμο με το stellarium στο pc.Επειδη εχεις κατοπτρικο ,μαθε για την ευθυγραμμιση των κατοπτρων σου. Και τους καλυτερους φακους να εχεις αν δεν ειναι ευθυγραμμισμενα δεν θα βλεπεις σωστα.Αργοτερα βαλε ως στοχο να αντικαταστησεις τους βασικους φακους με καλυτερους. Πχ explore scientific ή με televue. Μην βιαστεις να αγορασεις ολους τους φακους με τη μια. Να υπολογιζεις ενα κοστος για καθε προσοφθαλαμιο 100-300 €. Μεγαλο κοστος, αλλα και τηλεσκοπιο να αλλξεις οι φακοι μενουν. Εγω αντικατεστησα τω 10mm μετα απο 8 μηνες που αγορασα το τηλεσκοπιο. Παρακολουθα και τις μικρες αγγελιες. Υπαρχουν μεταχειρισμενα σε αριστη κατασταση. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
ourania Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2013 Με γειά το τηλεσκόπιο, καλή επιλογή. Καλή συνέχεια!
tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Εκανες πολυ καλη επιλογη φιλε, αντε να στρωσει ο καιρος να το τρελανεις στην παρατηρηση, και φωτογραφιση.. Τωρα απο φακους εγω εχω φτηνιαρικους δυστυχως αλλα ο μονος που με εντυπωσιαζει ειναι ενας televue plossl 15mm που εχω... Τα παντα ειναι θεμα χρηματων απο δω και περα... Σέυχαριστω πολυ Νικο για τις ευχες σου! Να΄σαι καλα! Οντως τωρα περιμενω λιγο να στρωσει ο καιρος να το ανεβασω αρχικα στην ταρατσα για τις πρωτες παρατηρησεις κ μετα θα ξεκινησουμε τις εξορμησεις!! Το θεμα των φακων οντως με προβληματιζει καπου γιατι αν ειναι να παρω κατι που δεν θα με ικανοποιει σε αποδοση ποιος ο λογος να το παρω. Τα televue φανταζομαι ειναι η ελιτ αλλα το κοστος αυτων ειναι πολυ υψηλο, αν ομως αξιζουν τοτε καπου σκεφτομαι μηπως να μαζευω σιγα σιγα κ να καλυψω τις οποιες επιλογες κανω. Σκεφτηκα κ τα baader οπου μου φανηκαν αρκετα καλα σε καποια site που τα εψαξα κ το κοστων αυτων ικανοποιητικο. Αντε να δουμε στο τελος που θα καταληξουμε!! Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Μια συμβουλη που θα σου την δωσουν ολοι. Μην βιαστεις να κανεις αγορες. Μαθε το τηλεσκοπιο σου με τα βασικα προσοφθαλαμια. Μαθε τον ουρανο. Να βρισκεις τα αντικειμενα. Πρωτη αγορα για εμενα ηταν ενας χαρτης σε συνδιασμο με το stellarium στο pc.Επειδη εχεις κατοπτρικο ,μαθε για την ευθυγραμμιση των κατοπτρων σου. Και τους καλυτερους φακους να εχεις αν δεν ειναι ευθυγραμμισμενα δεν θα βλεπεις σωστα.Αργοτερα βαλε ως στοχο να αντικαταστησεις τους βασικους φακους με καλυτερους. Πχ explore scientific ή με televue. Μην βιαστεις να αγορασεις ολους τους φακους με τη μια. Να υπολογιζεις ενα κοστος για καθε προσοφθαλαμιο 100-300 €. Μεγαλο κοστος, αλλα και τηλεσκοπιο να αλλξεις οι φακοι μενουν. Εγω αντικατεστησα τω 10mm μετα απο 8 μηνες που αγορασα το τηλεσκοπιο. Παρακολουθα και τις μικρες αγγελιες. Υπαρχουν μεταχειρισμενα σε αριστη κατασταση. Σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου songless bird! Η αληθεια ειναι οτι δεν σκοπευω να βιαστω απλα θελω να εχω ενα πλανο στο τι ακριβως θα αγορασω ωστε να κανω κ τις απαραιτητες αποταμιευσεις παντα!! Ολα οσα αφορουν το τηλεσκοπιο τα εχω υποψιν μου καθως διαβασα κ καποια βιβλια μεχρι την αγορα κ ασχοληθηκα με την παρατηρηση του ουρανου με κυαλα πρωτα. Θα εχω υποψιν μου κ τα μεταχειρισμενα που ανεφερες γιατι δεν αποκλειω να βρω κατι αξιολογο κ σ'αυτη την περιπτωση. Ολους τους φακους παντως κ να ηθελα δεν μπορουσα να το κανω με τιποτα!! Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Με γειά το τηλεσκόπιο, καλή επιλογή. Καλή συνέχεια! Σ'ευχαριστω πολυ Ουρανια!! Να΄σαι καλα!!! Μολις το μαθω καλα θα δουμε κ το κεφαλαιο φωτογραφια με το νεο μου "παιχνιδι" !!! Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
songless_bird Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Σέυχαριστω πολυ Νικο για τις ευχες σου! Να΄σαι καλα! Οντως τωρα περιμενω λιγο να στρωσει ο καιρος να το ανεβασω αρχικα στην ταρατσα για τις πρωτες παρατηρησεις κ μετα θα ξεκινησουμε τις εξορμησεις!! Το θεμα των φακων οντως με προβληματιζει καπου γιατι αν ειναι να παρω κατι που δεν θα με ικανοποιει σε αποδοση ποιος ο λογος να το παρω. Τα televue φανταζομαι ειναι η ελιτ αλλα το κοστος αυτων ειναι πολυ υψηλο, αν ομως αξιζουν τοτε καπου σκεφτομαι μηπως να μαζευω σιγα σιγα κ να καλυψω τις οποιες επιλογες κανω. Σκεφτηκα κ τα baader οπου μου φανηκαν αρκετα καλα σε καποια site που τα εψαξα κ το κοστων αυτων ικανοποιητικο. Αντε να δουμε στο τελος που θα καταληξουμε!!Τα baader ειναι πολυ καλα για τα χρηματα τους. Μεταχειρισμενα μπορεις να τα βρεις στα 70-80€. Θα σου προτεινα να αγορασεις explore scientific. Θα σου κοστισουν περισσοτερο απο baader, λιγοτερα ομως απο televue που τα συναγωνιζονται σε τιμη αποδοση.Εγω εχω ενα baader 8mm που το χρησιμοποιω και ως 6mm και ως 5mm και με καλυπτει σε αυτες τις εστιακες. Αν μπορουσα να αγορασω ES απο αμερικη χωρις να περιμενω μηνες να ερθουν θα αγοραζα τον 8.8mm και τον 6.7mm. κοστιζουν 99 δολαρια ο ενας χωρις εξοδα μεταφορας και ειναι παρα πολυ καλοι φακοι για αυτα τα χρηματα. Αν τους βρεις διαθεσιμους.... Παντως ο,τι και να γινει στην συλλογη μου θα μπει ενας ES 24mm 68 μοιρων. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
Καραμπούλας Ηλίας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Μπράβο σας.Είμαι στην ίδια θέση με σας καθώς ανυπομονώ να αγοράσω το πρώτο μου τηλεσκόπιο.Δεν το έχω καταφέρει ακόμα.Ελπίζω να είναι ένα 8ιντσο dobsonian.Σας εύχομαι καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς!!!! Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.Carl Sagan
tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13, 2013 Μπράβο σας.Είμαι στην ίδια θέση με σας καθώς ανυπομονώ να αγοράσω το πρώτο μου τηλεσκόπιο.Δεν το έχω καταφέρει ακόμα.Ελπίζω να είναι ένα 8ιντσο dobsonian.Σας εύχομαι καλές παρατηρήσεις και καθαρούς ουρανούς!!!! Να΄σαι καλα Ηλια! Σ'ευχαριστω πολυ! Σου ευχομαι κι εγω με την σειρα μου να καταφερεις να αγορασεις το πρωτο σου τηλεσκοπιο πιο συντομα απ'οτι το καταφερα εγω! Αφου σου αρεσει η αστρονομια κ η παρατηρηση τοτε με υπομονη σιγα σιγα θα τα καταφερεις! Οσο για το Dob που αναφερθηκες ειναι παρα πολυ καλη η επιλογη σου για πρωτο τηλεσκοπιο, ειναι αναβαθμησιμο και αρκετα οικονομικο γι'αυτα που προσφερει!! Με το καλο σου ευχομαι να το αποκτησεις!! Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
nikos_f3n Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2013 Οντως για ελλαδα βρισκεις τους hyperions μεταχειρισμενους σε καλες τιμες, επισης ισως να εβλεπες και τον hyperion zoom 8-24, λενε αξιζει πολυ... Celestron 10" σε homemade dobsonian βαση.HEQ5 Pro synscanBresser skylux 70/700.Logitech webcam.A3 webcamSamsung pl70 12mp. compact cameraAcer Aspire One.
PanosSky Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 14, 2013 Διάβασε με προσοχή το παρακάτω νήμα : http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15919Έχουν συζητηθεί πάρα πολλά και από πολύ έμπειρους παρατηρητές. Επίσης έχουν αναπτυχθεί και αρκετές φιλοσοφίες περί εστιακών και απαιτήσεων σε φακούς. Πιστέυω ότι θα σε βοηθήσει. ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗΟι κατασκευές του :https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150
tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Niko καλησπερα,εχω ακουσει διαφορα για τους ζουμ φακους αλλα για τον Hyperion 8-24mm εχω κι εγω ακουσει καλα ομως δεν ξερω αν αξιζει τελικα να μπει κανεις στην αγορα ενος ζουμ η να κανει σιγα σιγα την συλλογη του με σταθερους φακους. Διαβασα κ για τους Baader αναλυτικα καποια πραγματα κ μου φανηκαν πολυ αξιολογοι φακοι με βαση παντα τις κριτικες. Δεν ξερω αν καποιος απο εδω τα εχει δοκιμασει να μου πει μια γνωμη Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Πανο σ'ευχαριστω για το link!!! Ηταν πολυ κατατοπιστικο!!! Βεβαια χαθηκα καπου στην πορεια να σου πω την αληθεια! Ο προβληματισμος μεγαλος! Σιγουρα οι επιλογες των Televue, ES k Pentax ειναι εξαιρετικες ομως το κοστος αυτων ειναι καπως τσουχτερο για τις εποχες που ζουμε. Δεν ξερω ποια ειναι η γνωμη σου για τα Baader καθως εχουν μεγαλο eye relief,ειναι 2" εχουν καλο FOV και η τιμη τους ειναι σιγουρα προκληση! Δεν ξερω ομως επειδη δεν εχω πειρα αν θα αποδωσουν καλα στο τηλεσκοπιο μου. Σκεφτηκα σε καποια φαση κ την επιλογη του ζουμ 8-24mm σε Baader Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
PanosSky Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Γενικά θα σου έλεγα να αποφύγεις τους zoom και να στήσεις μια συλλογή από καλούς σταθερούς. Τους Baader δεν τους έχω δοκιμάσει έχω μόνο ακούσει ότι είναι καλοί για τα χρήματα τους. Όμως στην πορεία οι περισσότεροι τους αλλάζουν σε κάτι καλύτερο. Το τηλεσκόπιο σου είναι γρήγορο και χρειάζεται καλούς φακούς. Οι ES είναι η καλύτερη λύση με αγορά από Αμερική. Εάν δεν έχεις ξανακάνει υπάρχουν στο Astrovox νήματα που δίνουν πολλές πληροφορίες. Είναι πράγματι πολύ απλό και οικονομικό. ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗΟι κατασκευές του :https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150
tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Γενικά θα σου έλεγα να αποφύγεις τους zoom και να στήσεις μια συλλογή από καλούς σταθερούς. Τους Baader δεν τους έχω δοκιμάσει έχω μόνο ακούσει ότι είναι καλοί για τα χρήματα τους. Όμως στην πορεία οι περισσότεροι τους αλλάζουν σε κάτι καλύτερο. Το τηλεσκόπιο σου είναι γρήγορο και χρειάζεται καλούς φακούς. Οι ES είναι η καλύτερη λύση με αγορά από Αμερική. Εάν δεν έχεις ξανακάνει υπάρχουν στο Astrovox νήματα που δίνουν πολλές πληροφορίες. Είναι πράγματι πολύ απλό και οικονομικό. Πανο σ'ευχαριστω για την ενημερωση, η αληθεια ειναι δεν θελω να αγορασω κατι κ μετα να μπω στην διαδικασια να το αντικαθιστω. Συνεπως θελω κατι που θα ταιριαξει με το τηλεσκοπιο μου κ θα μ'αφησει κ ικανοποιημενο. Για τα ES εχω ψηθει αρκετα μπορω να σου πω, τα baader σιγουρα ειναι μια πολυ καλη κ οικονομικη λυση αλλα δεν ξερω πως αποδιδουν στην πραξη. Απο κριτικες εχω ακουσει πολυ καλα λογια. Αυτο που μ'εχει κανει να σκεφτομαι ακομα περισσοτερο την λυση των ES ειναι το κοστος τους στην Αμερικη σε καποιους φακους ειναι στα 99$!!! πχ ο 6,7mm στις 82ο Το θεμα ειναι δεν ξερω αν στελνουν απο Αμερικη, τι παιζει με τα μεταφορικα κ αν μετα εχει κ εξτρα κοστος με τα τελωνεια! Αν γνωριζεις κατι ενημερωσε με σε παρακαλω ή εστω καποιος αν εχει κατι υποψιν του. Το παραπανω φακο τον βρηκα εδω στα 201€!! Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
PanosSky Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Διάβασε αυτό http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5482&postdays=0&postorder=asc&start=0 και θα βρεις τα πάντα. Ξέρω ότι είναι μεγάλο και κουραστικό αλλά αξίζει. Στέλνουν ES στην Ελλάδα και διαβάζοντας το link θα δεις τα περι τελωνίου. Όσο για τα μεταφορικά πρέπει να παραγγείλεις 2 ή τρία κομμάτια ώστε να μοιραστούν. Μην βιαστείς, αποφάσισε και κάνε μια συνολική αγορά. ΜΑΝΟΥΣΟΣ : ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ» ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΩΝ-----ΠΡΟΣΟΧΗΟι κατασκευές του :https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=165https://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=26016=asc&start=150
tommygolf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2013 Διάβασε αυτό http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5482&postdays=0&postorder=asc&start=0 και θα βρεις τα πάντα. Ξέρω ότι είναι μεγάλο και κουραστικό αλλά αξίζει. Στέλνουν ES στην Ελλάδα και διαβάζοντας το link θα δεις τα περι τελωνίου. Όσο για τα μεταφορικά πρέπει να παραγγείλεις 2 ή τρία κομμάτια ώστε να μοιραστούν. Μην βιαστείς, αποφάσισε και κάνε μια συνολική αγορά. Πανο σ'ευχαριστω παρα πολυ!! Δεν με πειραζει καθολου που ειναι μεγαλο το link, χρονος υπαρχει γιατι θελω να το μελετησω σωστα κ να κανω την καταλληλη αγορα. Θα τα βαλω ολα κατω ωστε να επιλεξω τα πιο καταλληλα κ να κανω μια συνολικη αγορα οπως ευστοχα ειπες κι εσυ. Θα σ'ενημερωσω σχετικα οταν εχω μια πιο συγκεκριμενη εικονα με το τι θα επιλεξω. Σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Skywatcher 200mm Black Diamond F1000mmf/5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα