Jump to content

Βοήθεια για επιλογή τηλεσκοπίου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας ειμαι νεος εις την παρεαν ετουτη :D Θελω να παρω ενα τηλεσκοπιο... εχω περιπου 500 ευρω στην διαθεση μου... Τι προτεινετε;
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αν θελεις να παρεις και "παρελκομενα" φανταζομαι ειναι μεσα στην τιμη 500€ . Θα σου προτεινα να παρεις ενα dobson 8" στα 349 http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=657 . Μετα αν θελεις να διαθεσεις ολο το ποσο για το τηλεσκοπιο και προχωρας σε αργες και καλες αργοτερα αγορες τοτε δωσε κατι παραπανω και πηγαινε σε αυτο http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=2125 . Αργοτερα το αναβαθμιζεις σε goto και ασχολεισαι και με αστροφωτογραφιση.

 

Αν το ειδε σε προσφορα οπως το ειχα παρει εγω τοτε το 10" flextube στα 530€ θα σου προτεινα και εκεινο. Του Ενιαιου σωληνα 10" μου φαινεται πολυ μεγαλο. Αν δεν σε απασχολει αυτο τοτε μπορεις αν το δεισ στα 550€.

Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιών

θα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών...

 

Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτά

και η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπέρα!

 

Παρόμοια θέματα έχουνε γραφτεί πολλές φορές , καλώς ή κακώς όμως, κάθε περίπτωση μπορεί να είναι τόσο ιδιαίτερη όσο και "μοναδική"!

 

Κατ' αρχάς ρίξε μια ματιά στα παρακάτω βήματα:

 

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=15860

 

Εν συνεχεία, για να σε βοηθήσει κάποιος να επιλέξεις πρέπει να ξέρει κι εκείνος αλλά και (προφανώς) εσύ, τί θέλεις? Τί παρατήρηση θέλεις να κάνεις, από που θα παρατηρείς,αν θα μετακινείσαι για να παρατηρέις, τί σου αρέσει να παρατηρείς κτλ,

 

Πιστεύω ότι αν δεν μπορείς να απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις (και στον ευατό σου δηλαδή!), έχεις λίγο καιρό μπροστά σου πριν την αγορά! Και εκεί είναι που θα σε βοηθήσουν αρκετά τα παραπάνω βήματα. Ας πούμε ένα βιβλίο, όπως τα: NightWatch, the Practical Astronomer, Backyards Astronomer... Μέσα από τη γνώση που θα αποκτήσεις (και σίγουρα μέσα από την εμπειρία κάποιας αστρο-εξόρμησης) θα μπορέσεις να καταλάβεις...τα γούστα σου, τις προτιμήσεις σου.Και στη συνέχεια να μας τα πεις και να σε βοηθήσουμε!

 

Ο λόγος που αναφέρω τα παραπάνω είναι γιατί θα είναι κρίμα να δώσεις 500ε για μία πρόταση που μπορεί να μην σου ταιριάξει, τελικά, όσο κάποια άλλη.

 

Φιλικά,

Τάσος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πατριώτη , καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο της αστροπαρατήρησης. Έχω το GSO 10' ιντσών και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν θέλεις μπορούμε να τα πούμε από κοντά και σε κάποια παρατήρηση να το χειριστείς μόνος σου. Γενικά έχει πάρα πολύ καλή κίνηση και προς τον οριζόντιο και προς τον κάθετο άξονα κάτι που είναι πολύ σημαντικό στα Dobsonian . Έχει καλό εστιαστή και τα ίδια οπτικά με τα skywatcher. Είναι βέβαια λιγάκι πιο ακριβό αλλά αξίζει η διαφορά χρημάτων. Οτιδήποτε χρειαστείς στείλε π.μ
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

+1

Προτείνω κι εγώ με τη σειρά μου είτε DOB 10" (κατά προτίμηση 1 truss/flextube) ή 1 6άρι νευτώνιο σε ισημερινή. Το 10άρι είανι μεγαλύτερο και θα σε βάλει στα βαθιά, επιτρέποντάς σου να δεις με λεπτομέρεια αμοιδρούς γαλαξίες, σμήνη και νεφελώματα, ενώ το ισημερινό 6άρι προσφέρεται και για φωτογραφία.

\"Έρχομαι από την έρημο των άστρων/Στερεύουν οι πηγές της πλάνης τα πάντα ξηραίνονται/Πλούσια απλώνεται η άμμος και μονάχα η άμμος...\" Γ. Υφαντής, Χαρούμενο Τραγούδι
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης