dimitris.v Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Γειά σας. Είμαι νέο μέλος από Κρήτη. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς(Β' Λυκείου). Μας ζήτησαν να διαλέξουμε το μάθημα επιλογής που επιθυμούμε να διδαχτούμε. Μέσα στα μαθήματα αυτά ήταν και η Αστρονομία. Είχα προσέξει αυτό το θέμα και ήξερα ότι το συγκεκριμένο μάθημα δεν διδάσκεται πλέον. Το 80% του τμήματος μου διάλεξε Αστρονομία. Αργότερα ρώτησα τον υπεύθυνο καθηγητή και με ενημέρωσε ότι διδάσκεται κανονικά. Τελικά τι ισχύει;
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Αν δεν κάνω λάθος, οι αλλαγές ισχύουν για τη φετινή Α' λυκείου και τους νεότερους. Οι παλιότεροι, δηλαδή, θα συνεχίσουν και θα αποφοιτήσουν από το λύκειο με το παλιό σύστημα. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
dimitris.v Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Αν δεν κάνω λάθος, οι αλλαγές ισχύουν για τη φετινή Α' λυκείου και τους νεότερους. Οι παλιότεροι, δηλαδή, θα συνεχίσουν και θα αποφοιτήσουν από το λύκειο με το παλιό σύστημα.Ευχαριστώ για την πληροφορία. Άρα εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι και μετά αυτό το πολύ σπουδαίο μάθημα θα καταργηθεί. Καταργούν την αστρονομία και διδάσκουν τα θρησκευτικά τα οποία ουσιαστικά δεν μας προσφέρουν τίποτα.
Arroway Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 πασα επιστημη χωριζομενη αρετης πανουργια ου σοφια φαινεται
Explorer79 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Βρε άνθρωπε πραγματικά καταντά ανόητο, ούτε το 1% των λεγομένων μου δεν κατάλαβες.. Εγω μια χαρα σε καταλαβα, εσυ δεν θελεις να καταλαβεις τι λεω εγω, διοτι δεν σε συμφερει η πραγματικοτητα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Παιδιά, νομίζω πως είναι λογικό να μιλήσουμε για τα θρησκευτικά ή τα καλλιτεχνικά ως μαθήματα, αλλά συζητήσεις για την καθεαυτό θρησκεία είναι εκτός θεματολογίας και δυνητικά εμπρηστικές. Φυσικά αν δεν έχουν πρόβλημα οι διαχειριστές δεν έχω ούτε και εγώ, αλλά οφείλω να προειδοποιήσω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2013 Όπως έγραψα και πιο πριν, παρακαλώ να μείνουμε στο θέμα μας που είναι η διδασκαλία της αστρονομίας και ας αφήσουμε τα περί θρησκείας. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2013 Το θέμα είχε πάρει διάσταση αντιπαράθεσης επί προσωπικού οι οποίες δεν ενδιαφέρουν κανέναν, ούτε σχετίζονται με το θέμα οπότε αφαιρούνται και συνεχίζουμε μόνο για συζήτηση επί του θέματος παρακαλώ. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2013 Η Αστροφυσική πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία. «Από τα Φιλιατρά στο Χάρβαρντ. Μακρύς ο δρόμος, μοιάζει «γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις». Με αφετηρία τη μικρή αλλά δυναμική μεσσηνιακή επαρχιακή πόλη, άφιξη στη Βοστόνη έπειτα από μια τετραετή στάση στη Θεσσαλονίκη και άλλη μια πενταετή στάση στο Σικάγο.Στη συνέχεια, από το αρχαιότερο αμερικανικό πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο Τζον Χάρβαρντ το 1636, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, το αρχαιότερο ελληνικό ερευνητικό κέντρο, που ίδρυσε ο Γεώργιος Σίνας το 1842, με μια ενδιάμεση στάση 17 ετών στο νεότερο ελληνικό πανεπιστήμιο (1981), στο Ηράκλειο Κρήτης.Ακολουθώντας την προτροπή του μεγάλου μας Αλεξανδρινού ποιητή: “Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος”».Μιλάμε με τον Κανάρη Τσίγκανο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του.Συνέντευξη στον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ - enet.grhttp://physicsgg.me/2013/11/24/%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84/ Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
giannis60 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2013 Γιατί να διδάσκεται; Είναι το πιο επικίνδυνο μάθημα. Είναι το μόνο που και απαιτεί και παράλληλα ξεσηκώνει τον μαθητή να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά. Και όπως καταλαβαίνεται από εκεί και πέρα αρχίζει ένα πλήθος προβλημάτων. Ειδικά εάν το μάθημα της αστρονομίας διδάσκεται μέσα στα όρια μιας γεωγραφικής περιοχής, που και μόνο από την θέση που κατέχει στον πλανήτη, ο πειρασμός σε όσους γεννήθηκαν μέσα σε αυτή, να αυτοαποκαλούνται Έλληνες είναι ισχυρός. Έλληνες. Τι να είναι άραγε αυτό; Αν σκεφτούμε με τι λογική της παγκοσμιοποίησης, το πράγμα (όπως άλλωστε τα πάντα) είναι απλό. <<Οι Έλληνες ήταν κάποτε ένας λαός με βαθύτατο παρελθόν, και γι’ αυτό το λόγο, ο κίνδυνος αυτοί να ξανά εμφανιστούν σε κάποιο, έστω και απώτατο μέλλων, υπαρκτός>> Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25, 2013 Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giannis60 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2013 Για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα. Πολύ ωραίος ο Αρκάς και όπως πάντα φιλοσοφημένος. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ αυτή τη πρόθεση είχα γράφοντας το παραπάνω, αλλά πάνω στον συγγραφικό μου οίστρο, μου ψιλοβγήκε κάπως πυκνό το κείμενο και ατύχησα. Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα