danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Το αγορασα προσφατα μεταχειρισμενο και εχω μια απορια το πακετο μεσα ειχε ενα barlow 3x και ο προιηγουμενος ιδιοκτητης μου ειπε το πηρε απο το εξωτερικο και το ειχε μεσα και μαζι και ενα προσοφθαλμιο 4mm.η απορια μου ειναι γιατι το barlow 3x δεν εστιαζει με κανενα απο τα προσοφθαλμια και οι στοχοι εννοειτε ειναι ουρανιοι.ευχαριστω και περιμενω απαντησεις.
KOSTAKIS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Το τηλεσκόπιό σου, εχει εστιακη αποσταση νομιζω....400μμ.Αν καταλαβα καλα, χρησιμοποιείς εναν 4αρη προσοφθάλμιο σε συνδιασμό (?)με εναν 3Χ μπαρλοου.Ειναι προφανές οτι ξεπερνάς κατα πολύ την δυνατότητα του τηλεσκοπίου σου , το οποίο μάλλον δεν ενδεικνυται για αστρονομική χρήση, αλλα προορίζεται κυρίως για χρήση επίγειας διόπτρας.Οι 300Χ (μεγενθυνσεις) στις οποίες υποβάλεις το τηλεσκόπιο αυτο, ειναι οριο ακομα και για πανάκριβους σωλήνες, σε πολύ καλες συνθηκες....Ενα-δυο προσοφθαλμια, που θα σου εδιναν 20 εως 40 μεγενθυνσεις (προσοφθαλμια 20μμ και 10μμ) ισως ηταν καλη επιλογη για την αξιοποιηση του σωληνα αυτου, για ξενοιαστές νυχτερινές βόλτες.
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 τοτε γιατι τα βαζουν στο πακετο? οκ φιλε μου να σαι καλα, καλα το καταλαβα οτι κατι τετοιο παιζει.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Τα βάζουν για εντυπωσιασμό προφανώς. Το τηλεσκόπιο προορίζεται για επίγεια παρατήρηση κυρίως. Ένας φακός 24-35mm είναι ο καταλληλότερος γιαυτό. Όταν θα βλέπεις ουράνια σώματα (κυρίως αστρικά σμήνη) θα κατέβεις μέχρι 12mm και για το φεγγάρι 6mm. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 φιλε μου το πακετο εχει 20mm 10mm και 4mm
songless_bird Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Τον barlow θα τον χρησιμοποιεις μονο με τον 20mm για να σου δωσει μια εστιακη 6,67mm που δεν εχεις απο τα 10mm εως τα 4mm με τα προσοφθαλμια του πακετου. Δηλαδη αντι να εχουν μεσα εναν 7mm στο πακετο βαλανε εναν αχρηστο barlow. Θα σβήσουμε τα φώτα της πόλης των σπιτιώνθα έχουμε απόψε Γιορτή των αστεριών... Η Πούλια θ’ αναλάβει το μπαρ και τα ποτάκαι η Μεγάλη Αρκούδα θα φτιάχνει παγωτά
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 οκ σευχαριστω για την πληροφορια
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Όταν δεν έχεις αυτό που χρησιμοποιείται, χρησιμοποιείς αυτό που έχεις. 10mm είναι καλά, 40x, ελπίζω να είναι εύχρηστο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 και τα 4mm καλα ειναι νομιζω 100x δεν ειναι? για ουρανια σωματα καλα ειναι πιστευω.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Καλό είναι όταν είναι καλό. Τα Kellner στα 4mm είναι συνήθως φρικτά όπως και τα Plössl. Αλλά εσύ το έχεις στο χέρι σου και μπορείς να δοκιμάσεις. Αν ο Barlow είναι καλός, το 20 με 3x θα έχει αν μη τι άλλο καλό eye relief και τοποθέτηση οφθαλμού. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 φιλε μου ειναι τα μαμα που ειχε μεσα λογικα ειναι celestron.λενε τιποτα η μπα?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Celestron τι; Γράφει τίποτε επάνω, Η, R, Κ, ΜΑ, Plössl? Όταν κυττάζεις μέσα χωρίς τηλεσκόπιο το field stop είναι εστιασμένο ή θολό; Είναι μεταλλική ή πλαστική η κάννη; Τι διάμετρο έχει ο φακός του 4mm; Χονδρικα τι πεδίο βλέπεις, 40 ή 50 μοίρες (αν έχεις εμπειρία να το διαπιστώσεις αυτό). Φωτογραφίες; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 γραφει μονο celestron πανω και εχει μεταλλικη κανη και οταν κοιταω μεσα απο αυτα βλεπω καλα οχι θολα.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2013 Μέχρι εδώ καλά. Δούλεψέ το τότε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 φιλε μου να σε ρωτησω με το καταλληλο δαχτυλιδι μπορω να βγαλω καμια φωτογραφια με αυτο? εχω μια sony nex-5
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 Θεωρητικά ναι, επίγεια ή το φεγγάρι τουλάχιστον. Αυτή η μηχανή τι είναι, Compact, DSLR, υβρίδιο;Το αν θα σηκώνει το βάρος ο εστιαστής, αν κλειδώνει η εστίαση και άλλες πρακτικές λεπτομέρειες δεν τα ξέρω. Υπάρχουν ειδικοί στη φωτογραφία, αμφιβάλλω αν έχουν χρησιμοποιήσει το 70-400, αλλά 70/700 κάποιοι έχουν δοκιμάσει όμως και ίσως μεταφέρουν την εμπειρία τους. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 ειναι dslr και εχω και μετατροπεα που μπορω και βαζω και αυτον τον παρακατω φακο λογικα θα μπορω να την βαλω και στο τηλεσκοπιο.τουλαχιστον να βγαλω το φεγγαρι γιατι για αλλα ουρανια σωματα χλωμο το κοβω.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 Χρειάζεσαι1) 1.25" σε Τ2 προσαρμογέα (μικρή πιθανότητα να είναι ενσωματωμένος όπως στο μεγαλύτερο 80/400, κοίτα αν υπάρχει κάποιο σπείρωμα στο άκρο του εστιαστή χωρίς το διαγώνιο)2) Τ2 σε Sony προσαρμογέα3) Θεϊκή παρέμβαση να αντέξει το βάρος4) Να καταδεχτεί κάποιος αστροφωτογράφος να σε κατευθύνει.Λίγο ακόμη και θα πιστέψω πως το 3 είναι ευκολότερο από το 4, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 Αμα θες και μπορεις βρες μου κανα site με αυτα που χρειαζονται.σευχαριστω πολυ.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 http://www.365astronomy.com/adapter-from-125-to-t2-with-m285-inner-filter-thread-p-19.html http://www.365astronomy.com/tring-for-sony-alpha-nex-3-and-nex-5-cameras-t2-lens-adapter-ring-p-3197.html Αυτά είναι. Ψάξε και σε Agena Astro ή Telescope Service για τιμές. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 Σευχαριστω παρα πολυ θα το ψαξω.
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 να σε ρωτησω το adapter βιδωνει στο t-ring και μετα η μια πλευρα κουμπωνει στην μηχανη και η αλλη πλευρα μπαινει στο τηλεσκοπιο σωστα?
astrovox Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2013 Ναι, έτσι γίνεται. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2013 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2013 Το τηλεσκοπιο πιθανον να μην εστιαζει ετσι και επισης αν εστιαζει να θελει πολυ προς τα μεσα με αποτελεσμα βινιεταρισμα. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
danaos69 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2013 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11, 2013 Τελικα δοκιμασα μια webcam και κανει δουλεια, σκεφτηκα να μην ριξω λεφτα σαυτο το τηλεσκοπιο και στο επομενο να δω τι χρειαζεται για αστροφωτογραφια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα