Jump to content

Το πρώτο μου τηλεσκόπιο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

 

είμαι ένα νέο μέλος εδώ σε αυτό το φόρουμ και γενικά στον τομέα της αστροπαρακουλούθησης (αστροφωτογράφησης) θα ήθελα να με βοηθήσετε όσο δυνατόν περισσότερο στην επιλογή του πρώτου μου τηλεσκοπίου. Μου αρέσει το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο http://www.mdigitalphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3551 . Τώρα αυτό το τηλεσκόπιο θέλω να το κρίνεται για παρατήρηση βαθύ ουρανού και για την αστροφωτογράφηση που μπορεί να κάνει κάποιος με αυτό και με την βοήθεια αυτής της φωτογραφικής κάμερας http://www.e-shop.gr/product?id=PER.561994 . Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας και τι εσείς προτείνετε για τις παραπάνω απαιτήσεις μου.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Στράτο καλωσήρθες! Θα σου δώσω μερικές συμβουλές στα γρήγορα:

 

1. Διάβασε τα άρθρα εδώ για να κατανοήσεις τα είδη αστροφωτογράφισης και τις απαιτήσεις τους.

http://www.astrovox.gr/avat/

 

Επίσης σου προτείνω αυτή τη διάλεξη:

 

2. Η στήριξή του τηλεσκοπίου αυτού δε μοιάζει να είναι στιβαρή και δεν έχει μοτέρ στην τιμή που γράφει. Αν βάλεις μοτέρ πάλι δε νομίζω να έχει κάποιες δυνατότητες χρήσιμες όπως αυτόματη οδήγηση ή οδήγηση και στους δύο άξονες. Η καλή στήριξη είναι καθοριστική στην αστροφωτογραφία και... κοστίζει.

 

3. Οι compact μηχανές κάνουν για λίγα πράγματα στην αστροφωτογραφία, Σελήνη και κανά πλανήτη με προβολή. Κανονικά θες τουλάχιστον DSLR ώστε να χρησιμοποιήσεις το τηλεσκόπιο ως φακό.

 

4. Προτίμησε τα αστρονομικά καταστήματα για αγορά τηλεσκοπίου, εκεί θα βρεις καλύτερη υποστήριξη και ποιότητα παρά σε τρίτα μέρη.

 

5. Διαφορετικοί τύποι αστροφωτογραφίας έχουν διαφορετικές απαιτήσεις.

 

6. Αστροφωτογραφία και μικρό budget δε γίνεται εύκολα, εκτός και αν περιοριστείς σε συγκεκριμένα είδη που βγαίνουν και πιο οικονομικά.

 

Από το ερώτημά σου συμπεραίνω πως δεν έχεις ξεκαθαρίσει ακριβώς τι αναζητάς και θα σου πρότεινα μπόλικη ανάγνωση στα άρθρα και το αρχείο του φόρουμ ώστε να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει με την αστροφωτογραφία. Έχουν γραφτεί πολλές φορές και δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναγράφουμε. Αν δε βρεις αυτό που ζητάς, ευχαρίστως να επανέλθουμε στο θέμα!

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου το μεγάλο εστιακό μήκος στα νευτώνεια τηλεσκόπια είναι προτέρημα. .Όμως το συγκεκριμένο έχει αυτό το εστιακό μήκος επειδή έχει ενσωματωμένο ένα φακό Μπάρλοου. Τέτοιους φακούς που πολαπλασιάζουν την εστιακή απόσταση βάζουμε όλοι. Όμως αυτό το κάνουμε όποτε, και όταν εμείς το θελήσουμε. Δε θα σου το συνιστούσα αυτό το ηλιοσκόπιο. Αν θέλεις κάτι στην συγκεκριμένη μάρκα κοίταξε το 114 νευτώνιο. Είναι πολύ καλό.

Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου.

 

Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

1ον Πιστεύω πως δεν σας έδωσα να καταλάβετε τι ακριβώς αναζητώ σε ένα τηλεσκόπιο και ποία η χρήση που θέλω να κάνω οπότε θα τα προσπαθήσω να σας κάνω να με καταλάβετε με την μικρή μου πείρα στα φόρουμ και γενικά με τον γραπτό λόγο. Αυτό που θα ήθελα είναι να μου προτείνετε είναι κάποιο τηλεσκόπιο για αστροφωτογράφιση και ποία κάμερα πιστεύεται θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ακόμα και web camera η οποία από ότι έχω καταλάβει κάνει πραγματικά πολύ καλή δουλεία, και αν τελικά ξεφύγουμε από το μέγιστο ποσό που μπορώ να δαπανήσω για αυτά τα εργαλεία τότε λογικά θα στρέψω το ενδιαφέρον μου στην απλή (αλλά καλή) αστροπαρακολούθηση

 

2ον Κ.Γιάννη (μην σας παραξενέψει ο τρόπος που σας μιλάω γιατί είμαι 17 και εσείς πολύ μεγαλύτερος μου) ευχαριστώ για την πρόταση σας, το 114 που μου προτείνατε έχω δει πως το προτείνουν αρκετοί μα ο 2 ιντσών μικρότερος αντικειμενικός μπορεί να συναγωνιστεί τον μεγαλύτερο νόμιζα πως δίνουμε βάση στον μήκος του αντικειμενικού να καινούρια πράγματα που μαθαίνω.

 

Πιστεύω να έγινα κατανοητός

 

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τον χρόνο που δαπανάτε για να απαντήσετε σε αυτά τα ''ανόητα'' ερωτήματα μου.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εφόσον σε ενδιαφέρει η αστροφωτογράφηση, πρέπει να γνωρίζεις από πριν τι είδους αστροφωτογράφηση θέλεις να κάνεις.

1. Πλανητική

2. Γαλαξίες και άλλα πολύ ασθενή αντικείμενα

3. Φωτεινά deep sky αντικείμενα

 

Ανάλογα το που θέλεις να κινηθείς υπάρχουν και οι ανάλογες προτάσεις για κάμερα και τηλεσκόπιο.

Πχ για φωτεινά deep sky αντικείμενα όπως μεγάλα φωτεινά νεφελώματα με ένα μικρό διοπτρικό και μία dslr μηχανή κάνεις δουλειά αλλά αν θέλεις γαλαξίες ο εξοπλισμός ξεφεύγει κατά πολύ!

Γενικά διάβασε τα άρθρα της AVAT που σου πρότεινε ο astrovox και θα ξεκαθαρίσεις εύκολα το τι χρειάζεσαι! :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Είδα και το βίντεο που μου είπε και κατέληξα, αφού έψαξα αρκετά πολύ όμως ότι για την αστοφωτογράφιση απολύτως απαραίτητα είναι:

 

1. Μια πολύ καλή ισημερινή στήριξη

2. Μια δυνατή DSLR φωτογραφική κάμερα

 

και έστω ότι αποκτήσω τη εξοικείωση με την ισημερινή στήριξη, έστω ότι έχω την εξοικείωση με την χρήση του Η/Υ, πρέπει να δώσω αρκετά χρήματα στον εξοπλισμό πράγμα που προς το παρών δεν είναι τόσο δυνατό άρα καταφθάνω στην απόφαση......

 

ότι αυτήν την στιγμή αυτό που θέλω είναι ένα τηλεσκόπιο καλό για παρατήρηση πλανητών ακόμα πάρα πολύ θα ήθελα να καταφέρω να δω τις πλειάδες κάπως έτσι όχι κουκκίδες http:// https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%82&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JiuBUpD5E4OUtQbykICwAQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=965#es_sm=122&espv=210&q=%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%82+%CE%B1%CF%80%CE%BF+%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BF&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=c6abOFLN3l5lDM%3A%3B58BvXcL9bnMlEM%3Bhttp%253A%252F%252Fnews.in.gr%252Ffiles%252F1%252F2010%252FScience%252520Technology%252FPleiades.jpeg%3Bhttp%253A%252F%252Fnews.in.gr%252Fscience-technology%252Farticle%252F%253Faid%253D1231068039%3B600%3B432 [-o<[-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

και στο μέλλον να καταφέρω να επεκτείνω τον εξοπλισμό μου ώστε να φτάσω στην αστροφωτογράφιση, μα τώρα για αρχή θέλω να κάνω μια πολύ καλή αστροπαρακουλούθηση....!!!!!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι πλειάδες είναι άστρα και όπως όλα τα άστρα φαίνονται σαν κουκκίδες! :)

Οι φωτογραφίες που βλέπεις απέχουν από την εικόνα που θα έχεις από οποιοδήποτε τηλεσκόπιο καθώς είναι εικόνες τραβηγμένες σε μεγάλη διάρκεια για να αποτυπώσουν κάθε λεπτομέρεια.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καταλαβαίνω καλώς, ποίο είναι το τηλεσκόπιο όμως που θα μου προτείνατε για τώρα που στο μέλλον θα μπορώ με μία ισημερινή στήριξη, και καλή φωτογραφική κάμερα να βγάλω παρόμοιες φωτογραφίες. Ποίο είναι το κατάλληλο τηλεσκόπιο για να ξεκινήσει κάποιος που στο μέλλον θα θελήσει να βγάλει και αστροφωτογραφίες σαν τις δικές σας.....; :-k :-k Αχ ας καταλήξω κάπου.... #-o #-o #-o #-o #-o #-o
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γειά σου Στράτο καλώς όρισες στο αστροβόξ.

Διάβασε εδώ τον ελάχιστο εξοπλισμό που θα χρειαστείς για να αστροφωτογραφίσεις όπως και θα δείς και τιμές για να πάρεις χαμπάρι τι σε περιμένει :cheesy:

http://www.astrovox.gr/avat/types.php

 

Το τηλεσκόπιο που σου προτείνουμε είναι το ed80 της SkyWatcher το οποίο είναι ένα τηλεσκόπιο με σχετικά καλά οπτικά που σε συνδιασμό με ένα finderscope της orion + μια heq5 + μια οδηγητική ccd qhy + μια dslr camera και κάποια μικρό μπλιμπλίκια είσαι έτοιμος να αστροφωτογραφίζεις για μια ζωή . Το παραπάνω σύστημα είναι ικανό να καλύψει μεγάλα πεδία όπως νεφελώματα - αστρικά σμήνη και κάποιους γαλαξίες όπως μ31-μ33 κλπ.

Όλα τα παραπάνω θα σου φτάσουν περίπου 2000-2500 χοντρικά.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γεια σας εκεί ήθελα να καταλήξω στο ότι για να ξεκινήσω την αστροφωτογράφιση θα χρειαστώ αρκετά χρήματα οπότε η ερώτηση μου ήταν με τη να ξεκινήσω χωρίς να δώσω πολλά χρήματα δηλαδή έστω ο σωλήνας 450 ναι αλλά θα χρειαστώ μαζί και την στήριξη οπότε πάμε γρήγορα γρήγορα στα 1200 χωρίς κάμερα και οδηγό εγώ αυτό που θέλω να μου πείτε είναι μέχρι 300-350 για αρχή και μετά που θα κολλήσω το μικρόβιο για τα καλά τότε να δώσω τα υπόλοιπα για στήριξη κάμερα και τα παρελκόμενα πιστεύω με καταλαβαίνεται.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

φιλε Στρατο και γω νεος ειμαι. μονο 2 εβδομαδες στην αστροφωτογραφηση!

 

Και γω σαν εσενα ηθελα σιγα σιγα να τα παρω ( οχι οτι μπορουσα με τη μια :D ).

Γνωμη μου αν μπορεις να τα παρει καλα θα κανεις γιατι κακα τα ψεματα χωρις αυτα δεν θα δεις αυτο που θες.

Απο αυτα που διαβασα και ειδα μονο με DSLR και τριποδο μπορεις να κανεις κατι.

 

Το σιγουρο ειναι οτι τα παιδια εδω θα σου πουν οτι θες !!!

 

Για ακομα μια φορα να τους ευχαριστησω !!! =D> =D> =D>

Empty your mind be formless. Shapeless like water. If you put water into a cup it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water my friend.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ για όσα μου λέτε με βοηθήσατε πολύ στο να καταλάβω την έννοια της αστοφωτογράφισης. Σας παρακαλώ να μου προτείνετε ένα τηλεσκόπιο με το οποίο θα μπορέσω να ξεκινήσω την αστοπαρακολούθηση και στην συνέχεια με το ίδιο τηλεσκόπιο να επεκταθώ στον τομέα της αστοφωτογράφισης.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ευχαριστώ για όσα μου λέτε με βοηθήσατε πολύ στο να καταλάβω την έννοια της αστοφωτογράφισης. Σας παρακαλώ να μου προτείνετε ένα τηλεσκόπιο με το οποίο θα μπορέσω να ξεκινήσω την αστοπαρακολούθηση και στην συνέχεια με το ίδιο τηλεσκόπιο να επεκταθώ στον τομέα της αστοφωτογράφισης.

 

Φίλε Στράτο, νομιζω το τηλεσκόπιο που σου πρότειναν τα παιδιά πιο πάνω ειναι αυτό που ψαχνεις.

PixInsight 1.8 RC7

 

Δημήτρης Πλατής

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα του πρότεινα να πάει πρώτα σε καμιά εξόρμηση να κοιτάξει από διάφορα τηλεσκόπια για να συγκρίνει σχετικά με το τι θέλει να βλέπει και να φωτογραφίζει.

Δηλαδή αν κινηθεί προς το ED80 θα έχει άριστο αποτέλεσμα σε νεφελώματα κλπ αλλά δεν θα τον καλύπτει σε πλανητική και μακρινούς γαλαξίες.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα του πρότεινα να πάει πρώτα σε καμιά εξόρμηση να κοιτάξει από διάφορα τηλεσκόπια για να συγκρίνει σχετικά με το τι θέλει να βλέπει και να φωτογραφίζει.

Δηλαδή αν κινηθεί προς το ED80 θα έχει άριστο αποτέλεσμα σε νεφελώματα κλπ αλλά δεν θα τον καλύπτει σε πλανητική και μακρινούς γαλαξίες.

 

Φίλιππε δεν διαφωνώ, αλλά με τα 300-400 ευρω budget δεν ξέρω αν γινεται κάτι άλλο

PixInsight 1.8 RC7

 

Δημήτρης Πλατής

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα του πρότεινα να πάει πρώτα σε καμιά εξόρμηση να κοιτάξει από διάφορα τηλεσκόπια για να συγκρίνει σχετικά με το τι θέλει να βλέπει και να φωτογραφίζει.

Δηλαδή αν κινηθεί προς το ED80 θα έχει άριστο αποτέλεσμα σε νεφελώματα κλπ αλλά δεν θα τον καλύπτει σε πλανητική και μακρινούς γαλαξίες.

 

 

Ενα τηλεσκοπιο δεν μπορει να τα κανει ολα (μεγαλα νεφελωματα + μακρινους γαλαξιες πλανητικη [-X ).

καλυτερα σαν αρχη να ξεκινησει με ενα 80αρι που δεν θα ειναι και τοσο απαιτητικο σε οδηγηση οπως ενα με μεγαλητερη εστιακη.

Ισως στην αρχηνα μην τον καλυψει αφου θα κανει παρατηρηση, αλλα σιγουρα θα τον ανταμειψει στην φωτογραφηση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αυτό που λέω είναι να μην ξεκινήσει με γνώμονα πως πάει για αστροφωτογράφηση....

Καταρχήν από ότι έχω καταλάβει ο φίλος μας δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να φωτογραφίζει.

Ας πάει λοιπόν σε καμιά εξόρμηση όποτε μπορέσει χωρίς να βιαστεί, να δει πως φαίνονται τα αντικείμενα και τι θα μπορεί να φωτογραφίζει από κάθε τηλεσκόπιο και εδώ είμαστε να τον βοηθήσουμε μετά να διαλέξει το κατάλληλο για αρχή...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγω παλι πιστευω οτι δεν ειναι τι θελει να φωτογραφιζει και ο φιλος αλλα και ο καθενας μας(δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που ΔΕΝ θελει να φωτογραφιζει και μεγαλα νεφελωματα και μακρινους γαλαξιες :) ), αλλα μεχρι που μας περιοριζει ο εξοπλισμος μας και τα χρηματα που διαθετουμε.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το αντικείμενο που θα θελήσω να φωτογραφήσω το έχω πει ήδη και είμαι σίγουρος για αυτό είναι ο βαθύς ουρανός(deep sky object).
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κανενα απο τα παραπανω δεν εχει μοτερ, οποτε deep sky που θελει μεγαλους χρονους εκθεσης δεν μπορεις να βγαλεις. Αν οντως θες αστροφωτογραφια ξεκινας σιγουρα με ρομποτικη ισημερινη στηριξη και μετα αναλογα τι απαιτησεις εχεις επιλεγεις τηλεσκοπιο. Αλλα το κοστος ξεπερναει σιγουρα το 1000ρικο ακομα και με μτχ εξοπλισμο
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και γω φίλε μου χθες έκανα έρευνα αγοράς.

Εχω DSLR και έψαχνα για ισημερινη στηριξη. Το θέμα είναι ότι μόνο με ισημερινη στηριξη και DSLR δεν μπορώ να βγάλω αυτά που θέλω. Αρα πρέπει να πάρω και τηλεσκοπιο.

Αρα έχουμε : μια καλή ισημερινη στηριξη 1000€ και skywatcher 450-500€ ( μου έκανε την... Τσέπη περιβόλι ](*,) ).

Προσωπικά θα πάω σε τριποδα ως 100 € και τον skywatcher . ( και ας μην βγάζω αυτά που θέλω )

Με τον καιρό θα πάρω και την ισημερινη στηριξη.

Είναι τρέλα φίλε αλλά πρέπει να προσέχουμε σε τι θα δώσουμε τα λεφτά μας.

Πιο καλα +400 ευρώ (και ας είναι μετά απο καιρό ) παρά μετά να θελουμε αλλαγές.

Empty your mind be formless. Shapeless like water. If you put water into a cup it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water my friend.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και γω φίλε μου χθες έκανα έρευνα αγοράς.

Εχω DSLR και έψαχνα για ισημερινη στηριξη. Το θέμα είναι ότι μόνο με ισημερινη στηριξη και DSLR δεν μπορώ να βγάλω αυτά που θέλω. Αρα πρέπει να πάρω και τηλεσκοπιο.

Αρα έχουμε : μια καλή ισημερινη στηριξη 1000€ και skywatcher 450-500€ ( μου έκανε την... Τσέπη περιβόλι ](*,) ).

Προσωπικά θα πάω σε τριποδα ως 100 € και τον skywatcher . ( και ας μην βγάζω αυτά που θέλω )

Με τον καιρό θα πάρω και την ισημερινη στηριξη.

Είναι τρέλα φίλε αλλά πρέπει να προσέχουμε σε τι θα δώσουμε τα λεφτά μας.

Πιο καλα +400 ευρώ (και ας είναι μετά απο καιρό ) παρά μετά να θελουμε αλλαγές.

 

Σωστα τα σκεφτεσαι αλλα ειναι και πολλα που βγαινουν στην πορεια.

θες λαπτοπ (χχχευρω)

δες οδηγηση (καμερα+ οδηγητικο τηλεσκοπιο 300+100 ευρω)

καλωδια, τροφοδοτικα, πηγη ενεργειας και ααααααλλα μικρομπλιμπλικια που ναι μεν δεν τα δινουμε σημασια αλλα ανεβαζουν το κοντερ και ειναι απαραιτητα.

Σου τα λεω για να μην νομιζεις οτι με 1500 τελειωσες [-X

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κανενα απο τα παραπανω δεν εχει μοτερ, οποτε deep sky που θελει μεγαλους χρονους εκθεσης δεν μπορεις να βγαλεις. Αν οντως θες αστροφωτογραφια ξεκινας σιγουρα με ρομποτικη ισημερινη στηριξη και μετα αναλογα τι απαιτησεις εχεις επιλεγεις τηλεσκοπιο. Αλλα το κοστος ξεπερναει σιγουρα το 1000ρικο ακομα και με μτχ εξοπλισμο

 

Αν ειναι GoTo Dobsonian ή αλλου τυπου στηριξης με GoTo συστημα, κανει για αστροφωτογραφηση;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

 

Αν ειναι GoTo Dobsonian ή αλλου τυπου στηριξης με GoTo συστημα, κανει για αστροφωτογραφηση;

 

Η dob βαση δεν προσφερεται για φωτογραφια διοτι κινησαι σε δυο αξονες. υπαρχουν αρκετοι ομως που κανουν πλανητικη με μεγαλα dob με προσθηκη μιας "ισημερινης σφηνας" κατω απο τη βαση

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης