Jump to content

Kιάλια ΑURIOL με ζουμ 10-30x60


andreasart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την Δευτέρα που μας έρχεται 16 του μηνός,τα LIDL,θα έχουνε τα κιάλια μάρκας ΑURIOL με ζουμ 10–30 x 60.H τιμή τους είναι στα 20 ευρώ.Αν και πολλοί τα κιάλια με ζουμ τα θεωρούνε άχρηστα,βλέπω να τα αγοράζουνε.

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/SID-C31EE2DF-D524ACAE/www_lidl_gr/hs.xsl/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=3229

ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ,ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γειά σου Ανδρέα, όντως τα είδα σε ενα φυλλάδιο, σκέφτηκα να τα αγοράσω από περιέργεια.

Κι αν είναι τόσο χάλια θα τα χρησιμοποιήσω για πειραματισμούς σχετικά με ευθυγράμμιση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα κιάλια αυτά δεν είναι τόσο χάλια όσο νομίζετε. Είναι πολύ χειρότερα από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Σε σύγκριση με τα Bresser που πολλοί έχουμε αγοράσει από τα Lidl με το ίδιο αντίτιμο είναι πολύ κατώτερα και πρακτικά άχρηστα. Έχουν πολύ στενό πεδίο (ορθοσκοπικού, περίπου 40 μοίρες, ίσως και 35 μου φάνηκε), φοβερά φθηνιάρικη κατασκευή, ορατά σκουπιδάκια μέσα στον σωλήνα (αυτό φυσικά εξαρτάται από το δείγμα), εστιαστή παιχνίδι και τόσο έντονο χρωματικό σφάλμα που σε κάνει να πιστεύεις πως έχουν μόνο ένα φακό. Το χρωματικό σφάλμα στα 20x και πάνω είναι απίστευτο, τα αντικείμενα μοιάζουν με φτιασιδωμένο κλόουν. Τα καπάκια πέφτουν μόνα τους και πρέπει να επανεστιάσεις σε κάθε αλλαγή της μεγέθυνσης, κάτι που δεν είναι απλό, καθώς χρειάζεται αρκετή περιστροφή του "τριζάτου" εστιαστή αλλά και επαναρρύθμιση της διαφοράς του δεξιού οφθαλμού. Αυτό που δοκίμασα ήθελε ευθυγράμμιση αλλά υποθέτω πως στα zoom η διαδικασία ίσως είναι ακόμη δυσκολότερη (σε ποιά μεγέθυνση θα ευθυγραμμίσεις; ). Επίσης, είχαν απίστευτες ανακλάσεις.

Ακόμη και καλύτερα να ήταν τα υλικά, τα οπτικά και η κατασκευή, το πεδίο είναι τόσο στενό που αισθάνεσαι πως βλέπεις μέσα από μικροσκόπιο, όχι κιάλια. Και το eye relief καθόλου γενναιόδωρο.

Μετά τη δοκιμή, ξαναέριξα μια ματιά μέσα από τα Bresser 10x50. Ήταν η μέρα με την νύκτα από όλες τις απόψεις.

Λέω να μην κάνετε τον κόπο. Αν βρείτε ένα ανοικτό ζευγάρι δοκιμάστε το για την εμπειρία, αλλά κρίμα τα χρήματα. Θα πιάσουν περισσότερο τόπο σε κάτι φοβερά τυριά και σαλάμια που έχει το κατάστημα αυτήν την περίοδο.

 

Η δική μου εντύπωση είναι πολύ χειρότερη από αυτά που θα διαβάσετε αλλού http://www.birdforum.net/showthread.php?t=228600, http://stargazerslounge.com/topic/84301-lidl-rocktail-10-30x60-1499-note-the-caveat-variable-mag/ και με έχουν πει φθηνιάρη στα κιάλια. Αλλά δεν τα συνέκρινα με τα Pentax μου, είναι πολύ κατώτερα από τα Bresser και τα Rocktrail που έχουμε αγοράσει από τα ίδια καταστήματα στο παρελθόν.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δράμα! Πρόκειται για ένα δράμα! Πήγα και τα είδα, τα έχουν ακόμη, είχαν κι ένα ζευγάρι ανοιχτό και το δοκίμασα. Δε βλέπουν τίποτε ειδικά στη μεγάλη μεγέθυνση, το αριστερό δεν εστιάζει με τίποτε, πόσο μάλλον το δεξί, η ποιότητα κατασκευής ελεεινή, οι σωλήνες γεμάτοι σκουπιδάκια και κόλλες από δω και από κει, τα προσοφθάλμια έχουν έναν τζόγο απίστευτο, νομίζεις ότι θα σου μείνουν στο χέρι... Μην κάνετε το λάθος! Όπως λέει και ο Κωνσταντίνος, χίλιες φορές καλύτερα τα λεφτά σε σαλάμια και τυριά!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κανών-αξίωμα: κυάλια ζουμ (εκτός ίσως premium εταιρειών που κοστίζουν πολλές εκατοντάδες ευρώ) είναι για τα μπάζα!!! Μακριά όσο πιο μακριά κι όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο! Ας τα πιει κανείς σε ουίσκι η σαμπάνια τα λεφτά του τέτοιες μέρες περισσοτερο τόπο θα πιάσουν! :cheesy:
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πραγματι!!!ειναι τοσο αχρηστα που θα αξιζε κανεις να τον πληρωσουν για να παει να τα αγορασει παρα να βαλει λεφτα ο ιδιος απο τη τσεπη του
Γνωθι σαυτον μηδεν αγαν
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης