Jump to content

Baader vs Explore Scientific για Skywatcher BD 200mm f/5


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω διάφορα άρθρα για προσοφθάλμιους φακούς και εν όψει εορτών σκέφτομαι να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και να γιορτάσω και την αγορά του τηλεσκοπίου μου που έγινα πριν ένα χρόνο! :D Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάω στους Baader καθώς είναι αρκετά οικονομικοί, έχουν πολύ καλό eye Relief (φοράω και γυαλιά) και γενικά οι περισσότεροι που τους έχουν χρησιμοποιήσει έχουν πολύ καλές εντυπώσεις. Επίσης ακόμα ένα θετικό στοιχείο είναι ότι τους βρίσκεις άμεσα στην Ελλάδα δίχως το ρίσκο επιπλέον πιθανών δασμών.

Απ΄την άλλη είναι οι ES για τους οποίους έχω ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια. Έχουν βέβαια μικρότερο eye Relief αλλά η ποιότητα τους είναι πολύ κοντά σ'αυτή των Televue όπως εχω διαβασει.

Σκεφτόμουν για αγορά ενός 5mm φακού ή 6,7mm στη περιπτωση των ES.

Γνωρίζει καποιος γι'αυτους τους φακούς?

Προτείνετε κάτι διαφορετικό σε πιο μεγάλα mm για το τηλεσκόπιο μου?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για το τηλεσκόπιό σου νομίζω πως οι ES82 είναι καταλληλότεροι. Εκτός από καλύτερη απόδοση στα άκρα, έχουν μεγαλύτερο πεδίο, είναι ελαφρύτεροι, φθηνότεροι, πιο "σφιχτοδεμένοι" και ακόμη αδιάβροχοι. Τελευταία διαθέτουν και καλύτερη συσκευασία, ένα απίστευτο κουτί με διακόσμηση από τον Wil Tirion, το οποίο θα αξιοποιήσεις για αξεσουάρ.

 

boxyr.jpg

 

Το eye relief όμως του Hyperion δεν συγκρίνεται, εφόσον το χρειάζεσαι.

Δύο φορές παρήγγειλα ES82 από την Agena. Και τις δύο φορές έφτασε ο φακός ταχύτατα, σε άψογη κατάσταση και δίχως τελωνείο. Με τα μεταφορικά μου στοίχισε λιγότερο από έναν Hyperion από την Ελλάδα ή άλλο μέρος του κόσμου.

Οι εστιακές εξαρτώνται από το τι ήδη έχεις. Εν λευκώ, θα αγόραζα ES68 24, ES82 11 & ES82 4.7, αλλά υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που μπορούν να σε καλύψουν. Αν έχεις έναν Barlow 2x καλύτερα να διαλέξεις άλλες αποστάσεις, ας πούμε περίπου 1.6x, δηλαδή ES68 24, ES82 14, ES82 8.8 και με τον Barlow θα προκύψουν και (συνήθως ο Barlow δίνει λίγο μεγαλύτερη μεγέθυνση από την ονομαστική, 2.2x) 11-12mm, 7-6.5mm, 4.4-4mm, όλες χρήσιμες.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Και οι δύο είναι καλοι φακοί.

Οι ES 82 υπερτερούν οσον αφορά την τιμή (αμερικής) προς απόδοση.

Το eye relief τους (περίπου 15 χιλ) είναι ικανοποιητικό για όποιον φορά γυαλιά, λίγο στριγμωμένο αλλά ικανοποιητικό!

Εχω μυωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία και ΔΕΝ χρειάζομαι καθόλου τα γυαλιά μου όταν η κόρη οφθαλμού που δίνει το προσοφθάλμιο είναι κάτω απο 3 χιλιοστά!

too many stars
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να ρωτήσω και γω κάτι. Μιας και έχω 8ιντσο νευτώνειο f/5 και θέλω και εγώ να πάρω κάποιον ES82 και να τον χρησιμοποιώ σαν κύριο φακό . Προτιμότερο είναι ο 14αρης ή ο 11αρης . έχω barlow 2X TeleVue και προσοφθάλμιο 6mm . Ποια είναι η γνώμη σας? Και επιπλέον μπορείτε να παραθέσετε το λινκ για τον ιστότοπο αγοράς μιας και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα ?
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ο 11 κατά τη γνώμη μου.

Μπορείς να τους αγοράσεις από αρκετά μέρη, αλλά εγώ έχω θετική εμπειρία με αυτό το κατάστημα: http://agenaastro.com/eyepieces/1-25-eyepieces.html?ca_ep_series_bucket=313%2C315

Κατά καιρούς παρουσιάζουν έλλειψη, καθώς τα αποθέματα αδειάζουν εν ριπή οφθαλμού όταν ανακοινώνεται πως υπάρχουν σε stock.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Άλλη μια υποψηφιότητα, την οποία δεν έχω δοκιμάσει αλλά απέσπασε θετικά σχόλια, είναι ο Meade 5.5mm UWA http://agenaastro.com/meade-series-5000-5-5mm-ultra-wide-angle-waterproof-eyepiece.html

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καταρχάς ευχαριστώ ολους σας για τις απαντησεις σας!!! Κkokkolis σ'ευχαριστω για την αναλυτικη σου αποψη, είχαμε συζητησει και παλιοτερα καποια θεματακια για τους φακους όμως τωρα το βλεπω λιγο πιο ζεστα και μ΄ενδιαφερει να κανω την πρωτη μου αγορα διχως αυτή στη πορεια να με απογοητευσει. Αυτή τη στιγμη εχω μονο τους φακους του πακετου 25mm & 10mm + τον Barlow φακο. Η αγορα από Agena είναι ασφαλης εάν επιλεξω την φθηνοτερη επιλογή μεταφορικών στα 20,55$?? Αλλιως σε άλλη περιπτωση τα εξοδα βγαινουν ιδια με αυτά από την ES Γερμανιας. Εκει υπολογισα βγαινει 145 ο 6,7mm ενώ στην Agena 87.

Επισης ειδα ότι ο συγκεκριμένος φακος εχει εξαντληθεί στην Αgena και εχει μονο τον 8.8 και τον 4,7mm. Προτείνεις καποιον απ'τους δυο αν δεν προχωρήσω με τον 6,7? Ισως χρειαστω την βοηθεια σου αν παρω την αποφαση να αγορασω από Αμερική εν τελει που με τρώει εδώ και πολυυυυυυυυ καιρο!!!

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ουδέποτε είχα πρόβλημα με τη βασική επιλογή μεταφορικών από Agena. Μόνο μία φορά από ιδιώτη (Astromart) χάθηκε ένας φακός.

Ο 8.8 είναι καλή επιλογή. Εγώ τον 9mm χρησιμοποιώ περισσότερο. Με τον Barlow θα σου προσφέρει 230x και μόνος του 115x. Είναι εστιακή κλειδί για 1000mm μήκος.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τρυπώνω λίγο στο νήμα για να κάνω μια ερώτηση .

 

Ποιος έιναι ο χρόνος παράδοσης από Agena με απλό ταχυδρομείο ;

 

Από ES Γερμανίας που είχα παραγγείλει έκανε 4 εβδομάδες να έρθει ένας φακός .Ηταν σε στοκ από ότι

έλεγε το site τους οπότε κάπου αλλού οφείλεται η καθυστέρηση . Δεν φαντάζομαι να είναι ο στάνταρ

χρόνος παράδοσης αυτός.

 

ΥΓ1: μπορεί να είμαι εγώ ο μαυρόγατος και όταν παραγγέλνω από το εξωτερικό να γίνονται τρελλά!

 

ΥΓ2: όντως άψογο το κουτί των ES !!!

" Και όμως κινείται! " Γαλιλαίος Γαλιλέι 15 Φεβρουαρίου 1564
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από Γερμανία παρήγγειλα μία φορά μόνο και έκαναν 50 ημέρες. Σε ερωτήσεις μου προς το Astroshop μου απαντήθηκε σε άθλια Αγγλικά πως η φθηνή επιλογή μεταφοράς είναι οδική και πως το φορτηγό περιμένει να γεμίσει πριν ξεκινήσει. Από την Agena έρχονται αεροπορικώς. Ένας φίλος στις Φιλιππίνες τα παραλαμβάνει με καράβι και περιμένει ακόμη και δύο μήνες (για αγορές από ΗΠΑ). Φυσικά αν επιλέξεις courrier και από Γερμανία θα έρθουν γρήγορα, αλλά θα εξανεμιστεί η όποια διαφορά τιμής.

Η τελευταία μου παραγγελία από Agena έγινε 10/9, USPS International First. Στις 11/9 έφυγε από ΗΠΑ. Το παρέλαβα δύο περίπου εβδομάδες μετά. Υποθέτω πως για το μεγαλύτερο μέρος της καθυστέρησης ευθύνονται οι τελωνιακές υπηρεσίες. Άλλη φορά περίμενα τρείς εβδομάδες.

 

ΥΓ: το κουτί έχει διακόσμηση και εσωτερικά, αλλά καπάκι με μαγνητικό κλείσιμο! Μαζί με εκείνο του set Q turret της Baader είναι με διαφορά τα ελκυστικότερα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οι δυο εβδομάδες για USPS First Class από Agena είναι συνήθως η χειρότερη περίπτωση, μπορεί να έρθει και στις 10 μέρες ακόμα. Ποτέ δεν έχασα πακέτο από εκεί.

 

Ένας φίλος στις Φιλιππίνες τα παραλαμβάνει με καράβι και περιμένει ακόμη και δύο μήνες (για αγορές από ΗΠΑ).

 

Μέχρι πριν μια πενταετία, το 2008 ήταν νομίζω, τα αμερικανικά ταχυδρομεία προσέφεραν την υπηρεσία "International Surface Mail" που δε χρησιμοποιούσε καθόλου αεροπλάνο αλλά καράβι και φορτηγά. Ήταν αργή (~1 έως 2 μήνες) αλλά ήταν η χαρά του βιβλιοφάγου και γενικότερα όποιου ήθελε να αγοράσει κάτι μεγάλο ή βαρύ σε καλή τιμή και δεν υπήρχε βιασύνη. Το Amazon και άλλα βιβλιοπωλεία την προσέφεραν όπως και ο Wilman-Bell από όπου ψώνιζες κυριολεκτικά σε τιμές όπως ο Αμερικάνος. Δυστυχώς η υπηρεσία καταργήθηκε, πιο πρόσφατα ήρθαν οι αυξήσεις στο First Class Mail καθώς και ο περιορισμός βάρους.

 

Από Γερμανία παρήγγειλα μία φορά μόνο και έκαναν 50 ημέρες.

 

Παθών κι εγώ με τη φτηνή μεταφορική του Teleskop Service. Γενικά η φτηνή υπηρεσία από τη Γερμανία είναι επιφανείας και δε συμφέρει ενώ δεν είναι και φθηνή ώστε να πεις ότι αξίζει την αναμονή.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης