bellatrix Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Καλησπέρα! Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα ν' ανεβάσω ένα άρθρο που έγραψα για το περιοδικό "Φαινόμενο" (ΑΠΘ) και είναι προς δημοσίευση τους επόμενους μήνες. Κάποια κομμάτια λόγω του ότι αποτελούν πρότυπη δουλειά και δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη, δεν τα συμπεριέλαβα. Αν κάποιος θέλει παρόλα αυτα να μάθει κάτι παραπάνω ας μην διστάσει να με ρωτήσει. Ένας ακόμη λόγος που αποφάσισα να το κάνω είναι ότι για την σκοτεινή ύλη υπάρχουν πολύ λίγες αναφορές στα Ελληνικά, οπότε θα τα βρείτε εδώ συγκεντρωμένα, τα περισσότερα βασικά στοιχεία.Καλή Ανάγνωση! (Αφαιρεθηκε το αρχείο..Λόγω προσθηκών και αλλαγών)
Δροσος Γεωργιος Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Συγχαρητήρια bellatrix.Το θέμα της σκοτεινής ύλης αποτελεί ενα απο τα επτα θέματα αιχμής οπως ορίσθηκαν απο την ενωση Φυσικών και γνώση της υφής της θα αποτελεσει μετα το σωματίδιο Higgs το νέο μεγάλο αλμα της ανθρώπινης γνώσης.Εδω απλώς οι δημοσιευσεις που υπάρχουν για το θέμα!!!http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=13943 Ο πλανήτης μας ειναι το λίκνο της ανθρωπότητας.Αλλα κανείς δεν περνάει ολη του τη ζωή στο λίκνο. Κονσταντίν Εντουάρντοβιτς Τσιολκόφσκι.
bellatrix Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3, 2014 Καλησπέρα σας Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια..! Επειδή το άρθρο γράφτηκε πριν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του SCDMS, οι επιστήμονες πιστεύουν πως υπάρχει μια ένδειξη για την ύπαρξη των WIMP's Ξέρω ότι υπάρχει το θέμα σας πάνω σε αυτό, αλλά αν γίνεται να παραμείνουμε στο παραπάνω..Αν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις, ευπρόσδεκτες!
giannis60 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Συγχαρητήρια κι από εμένα. Πολύ καλογραμένο κατανοητό και εγκυρότατη πηγή πληροφόρησης για κάποιους σαν εμένα, που τα αγγλικά τους είναι σε νηπιακή ηλικία. Σ' ευχαριστούμε bellatrix. Απορία. (Όχι μόνο προς την bellatrix.)Πως εκτιμάμε την μάζα ενός γαλαξία; και δεύτερη. Ένα άστρο το οποίο κατέρρευσε σε μαύρη τρυπά κάνει τον γαλαξία ελαφρύτερο; Εσύ να βγεις και να αποκριθείς παρών στο παρελθόν σου. Ρέα Γαλανάκη. Από το, Ελένη ή ο κανένας.
bellatrix Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Ευχαριστώ πολύ! Πως εκτιμάμε την μάζα ενός γαλαξία; και δεύτερη. Ένα άστρο το οποίο κατέρρευσε σε μαύρη τρυπά κάνει τον γαλαξία ελαφρύτερο; 1) Η μάζα ενός Γαλαξία υπολογίζεται με 2 τρόπους: i) Μετρώντας την λαμπρότητα του (ενέργεια που καταφθάνει στην Γη στην μονάδα του χρόνου) ii) Χρησιμοποιώντας την Νευτώνεια Δυναμική (γνωρίζοντας την ταχύτητα περιστροφής μπορούμε να μετρήσουμε την μάζα του) καθώς και το θεώρημα Virial. 2) Ένα άστρο αν πέσει στην μαύρη τρύπα προκαλεί αμελητέα μείωση μάζας..Αλλά και πάλι, νομίζω ότι η ποσότητα ύλης που "καταστρέφεται" στην κεντρική μαύρη τρύπα, αντισταθμίζεται με την γέννεση νέων άστρων και έτσι η μάζα του Γαλαξία παραμένει σταθερή.
theo7 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Μια ερώτηση συνεχίζεται να χρησιμοποιείται ακόμα η Νεύτωνα μηχανική γενικά στην επιστήμη (ερευνητική )
astrovox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Όταν οι κλίμακες των μεγεθών είναι τέτοιες που να μη χρειάζεται σχετικιστική διόρθωση, χρησιμοποιείται. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
bellatrix Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2014 Μια ερώτηση συνεχίζεται να χρησιμοποιείται ακόμα η Νεύτωνα μηχανική γενικά στην επιστήμη (ερευνητική ) Προφανώς, όταν οι ταχύτητες των αντικειμένων είναι πολύ μικρότερες από αυτή του φωτός (c=300.000km/s)
3c273 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2014 Μία πλούσια εισαγωγή στο σημαντικό αυτό θέμα και κυρίως... στα ελληνικά! Ευχαριστούμε πολύ! Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
bellatrix Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2014 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2014 Ευχαριστώ πολύ! Ειλικρινά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα