Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους. Αρκετό καιρό μέλος, αλλά δεν συμμετείχα ενεργά.. Τώρα όμως ήρθε η ώρα! Σύντομα σκέφτομαι να αγοράσω το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Νομίζω ότι έχω καταλήξει σε κάποιο νευτώνιο 12" f5 σε στήριξη dob. Επειδή το τηλεσκόπιο θα το κρατήσω πολύ καιρό, δεν θα αγοράσω πολλά φθηνά προσοφθάλμια, απλά όποτε μαζεύω χρήματα θα αγοράζω 1-2 premium. Επειδή έχω πρόβλημα στα μάτια(δεν φοράω γυαλιά) θέλω μεγάλο eye relief.Μετά από μερικά χρόνια σκέφτομαι να έχω αποκτήσει αυτό το σετ και θα ήθελα να ακούσω γνώμες αν υπάρχει κάτι συγκρίσιμα σε παρόμοια τιμή:

Nagler 31mm

Panoptic 24mm

και Delos ή Pentax xw για να καλύψω τις υπόλοιπες εστιακές. Περιμένω προτάσεις :)

edit:Τα explore scientific αξίζουν σε σχέση με τα televue και τα pentax;

Δημοσιεύτηκε
Καλώς ήρθες στην κοινότητα. Η επιλογές σου είναι πολύ καλές τόσο για το τηλεσκόπιο όσο και για τα προσοφθάλμια. Ωστόσο για τον Nagler 31 θα πρέπει να δώσεις πολλά χρήματα. Δεν έχω κοιτάξει ποτέ μέσα από ένα τέτοιο προσοφθάλμιο αλλά έχω κοιτάξει μέσα από Explore Scientific και μπορώ να σου πω ότι είναι εξαιρετικό προσοφθάλμιο. Τον Panoptic 24 τον έχω στην κατοχή μου και είναι επίσης εξαιρετικό. Απλά δεν κατάλαβα γιατί θέλεις μεγάλο eye relief. Αν φορούσες γυαλιά θα το καταλάβαινα.
Δημοσιεύτηκε
Τα T6 είναι από τα καλύτερα προσοφθάλμια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Στο astromart μπορείς να παρακολουθείς αγγελίες για μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση και πολύ φτηνά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης