Foehammer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Εγω ενα εχω να πω και οπoιος καταλαβε καταλαβε..κ.Μαυρουδη WTF????????? Ad Astra Per Asperawww.agapioselia.com Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 κ. Μαυρουδή, δεν κρύβω ότι τα ψύχραιμα και φρόνιμα (κατ' εμέ φυσικά) λόγια του κ. Γιάννη Ηλιόπουλου με κάλυψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό λίγο πριν μιλήσω.Είμαι σίγουρος ότι, όποιος ήθελε πολύ να μας βάλει σε σκέψεις ως προς τους σκοπούς της σύγχρονης επιστήμης και να μας υποδείξει την κακοβουλία της, θα έβγαζε οπωσδήποτε τα ρούχα της (ακατάλληλης, ανεπαρκέστατης και αποκαρδιωτικής) αρχαιολατρείας - αν και είναι απίθανο να τα φόραγε. Εξάλλου, όπως έχω ξαναγράψει, θα επιθυμούσα πραγματικά να συμμετέχετε με τους αυτονόητους όρους ισότιμης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Το αποφεύγετε για τρίτη φορά, υιοθετόντας τις ίδιες πάλι ακατάλληλες (για οποιονδήποτε) τεχνικές επικοινωνίας, γεγονός που αναγκαστικά υπονοεί έτερα προσωπικά ελατήρια κι όχι τα ομολογούμενα. Γι αυτό κυρίως δεν αρέσει ο λόγος σας, κι όχι επειδή είναι αιρετικός (σχεδόν). Κι ας μην το συνειδητοποιούν όλοι. Κι όταν σας «στριμώχνουν» γι αυτό, γίνεται μεν ο λόγος πιό ανθρώπινος (θλίψη; ) αλλά τότε έχετε ήδη αποφασίσει να φύγετε. Αντί να βγαίνετε περιοδικά από το νέφος του Oort για επεισοδιακές εμφανίσεις, που άλλα λένε για τις προθέσεις σας απ' αυτά που λέτε ο ίδιος, σκεφτείτε μια συμμετοχή διαφορετικού ύφους. Αν όμως αυτό δεν σας ευχαριστεί, θα λυπάμαι να βλέπω κάθε εμφάνισή σας να έχει ατυχή κατάληξη. Παρ΄όλα αυτά θα ελπίζω. Καλές γιορτές, Στέφανος "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
maxplanck Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23, 2005 k. ΜΑΚΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ-------------------------------- Προσυπογράφω τα λεγόμενα του Στεφανου και όχι μόνο(κ.Ηλιόπουλε!)Ειχα αποφασίσει να μη μιλήσω, να μην εμπλακώ.Αλλά οι τελευταίες δημοσιεύσεις μου άλλαξαν γνώμη.Θλίψη επισημαίνεις Στέφανε???Θα σου δώσω εγώ φίλε μου ΟΣΟ ΘΛΙΨΗ ΘΕΛΕΙΣ.Αγαπώ υπερβολικά τη χώρα μου, τη λατρεύω παθιασμένα.θεωρώ τη προσφορά της στον πολιτισμό επιεικώς συνταρακτική ,διαχρονική και καταλυτική.Συμπληρώνω απλά αυτα που σκέφτηκες και για κάποιους(σεβαστούς) λόγους δεν είπες.Αλλά,(δυστυχώς υπάρχει και το αλλά) νοιώθω ΘΛΙΨΗΘΛΙΨΗ όταν υπερπροβάλλεται η προσφορα της ,λες κι απο μόνη της δεν είναι αρκετήΘΛΙΨΗ οταν κάποιοι τη στρέφουν εναντια στα ιδια τα φυσικα της τέκνα,την επιστημονική διανόηση το εικοστού και εικοστου πρωτου αιώναΘΛΙΨΗ οταν η ζημιά που προκαλούν ειναι απείρως μεγαλύτερη του καλού που επιθυμούνΘΛΙΨΗ γιατί δεν το καταλαβαίνουν και επιμένουν σε απαράδεκτες τακτικές προσέγγισηςΘΛΙΨΗ γιατί σε λίγο θα μας λένε γραφικούς όταν μιλάμε για έννοιες όπως πατριδα,ιστορία ,τιμή.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝΕ ΑΥΤΟ? ΘΛΙΨΗ γιατι σε λίγο η μαχη στις Θερμοπύλες θα συγκρινεται με την (καθόλα αξιέπαινη) κατάκτηση ενός πανευρωπαικού τρόπαιου στο πδόσφαιρο ή στο μπάσκετ ΑΚΟΥΣ KOSTAKIS???ΘΛΙΨΗ γιατί μπορεί να χρειαστεί να κρυφτώ σε καμμιά γωνία του σπιτιού που ΕΓΩ έκτισα για να μιλήσω στα εγγόνια μου κάποτε για τον Φίλιππο,τον Βελισσάριο και τον Βότση.ΘΛΙΨΗ γιατί τα αυτιά μερικών θα παραμείνουν κουφα σ'αυτη την εκ βαθέων εξομολόγησή μου... ΘΛΙΨΗ γιατί αντι να προσεγγίζονται τα νέα ατομα, απομακρύνονται τόσο όσο όσο δε φανταζονται μερικοίΘΛΙΨΗ γιατι αυτοι που υπο άλλες συνθήκες και επιλογές θα μπορουσαν να αρθρώσουν λόγο ,,αναλώνονται σε 100% εσφαλμένες τακτικες προσέγγισης που βρίθουν αυτοπροβολής(ακούς εκεί "έκλαιγε ο καθηγητής μου!!! ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΗΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ)Πάρτε λοιπόν το χαροποιό συναίσθημα που με διακατέχει , αγνοείστε το , πετάξτε μας και καμμια δεκαριά αρχαία ρητά και ετοιμαστείτε να χτυπησετε δυνατα και πολλές φορές το κεφάλι σας στο τοίχο μολις συνειδητοποιήσετε τη ζημιά που προκαλέσατε!!!!!!!!!!!!!!I''ll take the mountains με σας.....Tι να απαντήσεις λεβέντη μουΦανατισμένος οπαδός είμαι ,ασε , αγνόησε με ,ξαναξεκίνα"εδώ το όν ,εκεί το όν ,που είναι το όν" λες και παιζουμε τον "παπά" ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.Ακου "οπαδός" ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗΛες και τρέχω μαζι με την ΑΕΛ στα εκτός έδρας παιχνίδια.Τρία παιδιά είπες έχεις ?Και γω εχω τεσσερα!!!Τρεχεις σαν τον μαύρο είπες???Και γω σαν τον Κεντέρη.Για να τελειώνουμε----------------------Εγω στη θέση σου θα είχα ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙΘα εξηγούσα στον κ Παπαλάμπρου τους λόγους.Και δε θα σου πει τίποτεΚαι θα το δεχτειΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΧΕΡΙ ΠΟΥ Μ'ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΑΙΖΩ ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΜΟΥΚαι θα ξαναέμπαινα στο site αποφασισμένος να προσφέρω ουσιαστικά.Δε θες , δε το κάνεις.Ελα γειάσου και καλές γιορτές. Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
mosquito Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 ΧΑΧΑΧΑΧΑ Καλα,μακη μαυρουδη εχεις πολυ γελιο..εχω ενα ''κολληταρι'' ο οποιος που και που βγαινει στην τηλεοραση και λεει τα δικα του.Λιακοπουλο τον λενε, το τηλεφωνο του αν και πασιγνωστο πλεον,αυτην την στιγμη μια και ειναι η ωρα περασμενη,μου διαφευγει(συγχωρεσε με) παρτον ενα τηλεφωνακι να τα πειτε να γουσταρετε. μακη μαυρουδη σταματηστε πια αυτο το no comment τα εχωσε ο αγαπητος maxplanck καλες γιορτες παιδια,ευχομαι οτι καλυτερο σε ολους!!!!!! Υ.Γ. κανονικα δεν θα επρεπε να μιλησω μετα απο τα πολυ σωστα λογια του maxplanck αλλα....με ετρωγε το χερι μου Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Μάκης Μαυρουδής Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Για να τελειώνουμε μ’ αυτήν την «αθλιότητα» σας λέω τα εξής, αποδίδοντας καθαρά τα λόγια του Ηράκλειτου:«Εμένα είτε μ’ ακούσατε είτε δεν μ’ ακούσατε λίγο με νοιάζει (κακό του κεφαλιού σας). Το «λόγο» όμως όταν θα δείτε τότε θα παραδεχθείτε ότι είναι σοφό «πράμμα» η ενοποίηση. Και για να μη με ρωτάτε τι είναι «λόγος» ανοίξτε ένα λεξικό ή μία «εν κύκλω παιδεία». (Γιατί όλη η παιδεία μας στηρίχθηκε στον κύκλο που είναι ιδέα και όχι πραγματικότητα ως προβολή μιάς σφαίρας - μερικοί αρκούνται στις προβολές). Εκεί θα βρείτε πολλές σημασίες. Όλες όμως πηγάζουν από μία. Από ένα «λόγο» κοινό για όλους τους ανθρώπους και αυτός ο «λόγος» μόνο μαθηματικός θα μπορούσε να είναι γιατί είναι λόγος μεγεθών.Για να βρεις όμως αυτόν τον «λόγο» δεν χρειάζεται παρά κοινή λογική και όχι φαντασιώσεις. Αν θέλαμε να δώσουμε ένα ορισμό της κοινής λογικής θα λέγαμε ότι κοινή λογική διαθέτει κάθε άνθρωπος που γνωρίζει ή μπορεί να καταλάβει το λεγόμενο Πυθαγόρειο θεώρημα. (μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτοί «ύλη» Ο θήσονται, διότι «ενΟποιώ» σημαίνει ότι φτιάχνω κατ’ αρχήν ένα Ο). Αυτήν χρησιμοποίησε και ο Αϊνστάιν για να εκφράσει μία απόσταση ds=cdt στην εδική του θεωρία. (Το πώς όμως είναι άλλη ιστορία).Όταν θα γνωρίσετε (γνωρίζω σημαίνει το «έν» ορίζω και η «γνώση» είναι ένωση δηλ. ενιαίος τρόπος αντίληψης των φυσικών και κοινωνικών φαινομένων και για τους θρήσκους «άγιον» είναι το αεί όν δηλ. ο λεγόμενος δομικός λίθος της ύλης – ενώ «γνώμη» είναι η επιτρεπόμενη από το σύστημα «έν νομη» άποψη) τότε τα ξανασυζητάμε. Παραμένει βέβαια η απορία γιατί συμμετείχα στo forum μια και είχα πολλά στο κεφάλι μου. Έκρινα φίλοι μου (καλώς ή κακώς) ότι ήταν για μένα χρήσιμο να πάρω μία επίκαιρη και ζωντανή γεύση για το πόσο οι κρατούσες θεωρίες είναι σφηνωμένες στο ανθρώπινο μυαλό. Η απάντηση που πήρα δεν θα μπορούσε παρά να είναι το ίδιο απλή. Ο λόγος ως γλώσσα είναι μία δράση πάνω στον άνθρωπο και κάθε μακροχρόνια ή μη, υλική δράση είναι φυσική επιρροή και επιφέρει αλλοιώσεις.Είναι ωστόσο και χρήσιμο που απέκτησα πολλούς ιδεολογικούς εχθρούς και λίγους απορούντες φίλους. Για όλους θα υπάρξει κάτι αλλά οι δεύτεροι θα προηγηθούν στην ευχάριστη έκπληξη που θα νοιώσουν. Αυτό σας το υπόσχομαι. Όλοι θα δείτε τι σημαίνει «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ» και πώς «ΟΙ ΑΓΓΕΛΛΟΙ ΜΑΣ ΓΕΛΑΣΑΝ». Ήταν όλοι τους μεγάλοι φυσικοί. Αν και σας φαίνονται ότι διαφωνούσαν, στο «ζουμί» της υπόθεσης συμφωνούσαν. Στη σκοπιμότητα είναι που διαφώνησαν και «πολλοί από τον καρπό της γνώσης έφαγαν»! Σας χαιρετώ όλους Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
maxplanck Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Παρακαλώ τον moderator να κλειδωσει (καλού - κακου) τη συζήτηση..... Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Βασίλη, γιατί να κλειδωθεί η συζήτηση?Ο καθένας κρίνεται από τα γραφόμενά του.΄Α, βρήκα και τι εστί λόγος:http://www.angellight.gr/eleftherios/menu.htm Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
KOTS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Κ Μαυρουδη σκεφτηκατε ποτε να ψαξετε για τους "Ε"???? Για ψαξτε το λιγο γιατι με αυτους τους φαντασμενους που νομιζουν διαφορα τρελα θα κανατε εκπληκτικη παρεα. Μπορειτε να οργανωσετε και παρτακι αν θελετε! Χλαμιδα, μουσι κι ετσι... Τρελη φαση STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52 HYPERION 13mm 68 Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
SAKIS Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 ΚΥΡΙΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ!!!!!! sakis Veroia Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Μάκης Μαυρουδής Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 κ. Χασιώτη Προσπαθείς να ν’ αντικρούσεις με όρους λογικής «κερκίδας». Με τη ζωγραφιά της θεάς Κάλι και τις απόψεις Λιακόπουλου, Αργυρόπουλου & Σία με τις οποίες είμαι για γω από χρόνια κάθετα αντίθετος γιατί είναι πράγματι γελείες. Όπως επίσης και με όλες αυτές τις απόψεις που υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες ήλθαν από το διάστημα ή αυτούς που λένε ότι οι εξωγήινοι έδωσαν στους σε μας ή σε κάποιους άλλους «περιούσιους λαούς» μια ανώτερη γνώση. Ένας πραγματικός υλιστής μιλάει και με υλιστικούς όρους, δεν δέχεται δηλ. τίποτε άλλο από την αέναα κινούμενη ύλη. Όσο μίλαγα πιο γενικά μου καταλόγιζες ασυναρτησία και ασάφειες, όταν όμως είπα ότι ο Αϊνστάιν εφάρμοσε στην ειδική του θεωρία το Πυθαγόρειο θεώρημα (και στη συνέχεια τους μετασχηματισμούς του Λόρενς) δεν βλέπω να πήρες θέση. Τώρα προσθέτω και τα εξής:1) Η ειδική θεωρία σχετικότητας προϋποθέτει αδρανειακά συστήματα συντεταγμένων τα οποία όμως όπως λένε οι ίδιοι δεν υπάρχουν πουθενά στη φύση. Άρα πού ισχύει; 2) Η ταχύτητα του φωτός είναι σταθερή στον κενό χώρο. Μπορείς να μου δείξεις ένα τέτοιο χώρο όταν συγχρόνως δέχεσαι ότι υπάρχει και μια «σκοτεινή ύλη» σε ποσοστό τουλάχιστον 70% και όταν ακόμη δεν έχουμε ερμηνεύσει ούτε το τι είναι βαρύτητα;Ο χώρος από δω μέχρι τον ήλιο που ακριβώς είναι κενός; Ο όρος «πεδίο» κ. χασιώτη είναι ένας κομψός τρόπος να μην ομολογούμε ή την άγνοιά μας ή κάτι άλλο. Πού συμφωνείς και πού διαφωνείς πάνα σ’ αυτά; Έχεις δώσει εσύ ικανοποιητικές εξηγήσεις στον εαυτό σου ή μόνο ασκείς εμπορία και κριτική πεζοδρομίου;Καγχάζεις τη θέση που πήρα πάνω σε ένα αναπάντητο (δημοσίως) μέχρι στιγμής ερώτημα αν ο λόγος ως γλώσσα είναι «φύσει» ή «θέσει». Εσύ τι λες για να το έχουμε και γραπτά κάπου; Φιλικά Μάκης Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Τα καταφερατε κ Μαυρουδη χωρις να λετε τιποτε εχει 800+ μεχρι στιγμης αναγνωσεις το topic. Αναρωτηθηκατε γιατι;;; Ψαχτε το λιγο θα σας κανει καλο! Καλα Χριστουγεννα! Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/ Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Ηλίας Χασιώτης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απαντήσω σε αυτοαναιρούμενες "θεωρίες" που στερούνται λογικής. Δεν θα μου κάνετε ανάκριση με τους δικούς σας όρους!Το να βαφτίζετε την πλήρη σύγχυσή σας σε ανώτερη γνώση απλά δεν το δέχομαι. Δεν με πείθετε!!!Όσο κι αν λέτε πως βδελύσσεστε τις Ελλαδιστικές απόψεις, σαφώς τις υιοθετείτε και μάλιστα με πολύ τετριμμένο τρόπο. Το πεζοδρόμιο σας το επιστρέφω!!!Κάθε ομοιότητα είναι εντελώς συμπτωματική:http://www.e-grammes.gr/ideology/candidates_national_2004.htm Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
astrovox Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24, 2005 Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη θεματική ενότητα δεν έχει πια κανένα νόημα. Για να αποφύγουμε τα χειρότερα παρακαλώ όποιοι έχετε προσωπικά θέματα να τα λύσετε μεταξύ σας με προσωπικά μηνύματα, να μη χαλάμε και το εορταστικό κλιμα Καλά Χριστούγεννα! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις