Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Τα truss τηλεσκόπια έχουν καλύτερη συμπεριφορά από τα απλά dobsonian όσο αφορά την κίνηση τους. Λόγω του ότι έχουν μεγάλες καμπύλες κλίσης οι τριβές είναι πιο "ομαλές". Επιπλέον λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους οι βάσεις τους είναι πολύ πιο στιβαρές και άκαμπτες σε σχέση με τα ψηλά κουτιά των κλασσικών dobsonian. Για το λόγο αυτό έχουν πολύ λιγότερες ταλαντώσεις κατά την κίνηση. Τέλος επιτρέπουν καλύτερο αερισμό των οπτικών γιατί δεν περικλείονται σε κλειστό σωλήνα. Συνήθως επειδή πρόκειται για κατασκευές κατά παραγγελία, μπορείς να επιλέξεις εσύ την ποιότητα των οπτικών που θέλεις δίνοντας έτσι μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών (εστιακός λόγος, διάμετρος δευτερεύοντος κτλ).
Δημοσιεύτηκε
Μανούσο ευχαριστώ για τον κόπο σου. Είσαι μια κατηγορία μόνος σου σε κατασκευαστικά θέματα των dobs. Επίσης σίγουρα θα έχεις προτείνει και παρεμβάσεις-τροποποιήσεις στα κλασσικά-απλά dobs. θα τα τσεκάρω και αυτά και ξαναμιλάμε πιο συγκεκριμένα.
Δημοσιεύτηκε
Mανουσο αυτο που εχεις κατασκευασει δουλευει σωστα μεχρι στιγμης?

Οι κατασκευές που βλέπεις στα link δουλεύονται μέχρι σήμερα εκτός την 1η. Το 12" το δουλεύω ενώ το 16" το έχει ένας φίλος και το χρησιμοποιεί. Δεν έχουν παρουσιαστεί θέματα μέχρι στιγμής.

Δημοσιεύτηκε
Ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι το ΑΤΜ στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο για την ώρα. Ελπίζω στο μέλλον να αναπτυχθεί και να πάρει τη θέση που του αρμόζει στην ερασιτεχνική αστρονομία.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης