Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί ως φυσικός δεν έχεις επαγγελματικά δικαιώματα ούτε στην πληροφορική, ούτε στις τηλεπικοινωνίες. Δεν μπορείς να βάλεις υπογραφή για κάποια μελέτη. Οι φυσικοί σπουδάζουν φυσική, για αυτές τις δουλειές που μιλάει η μπελατριξ υπάρχουν μηχανικοί. Για αυτό το πολυτεχνείο έχει υψηλότερη βάση, για τα επαγγελματικά δικαιώματα και την εργασία μετά.

 

Το νόημα το έχετε πιάσει μικροί φυσικοί. Στο εξωτερικό αν σας κόβει και δουλέψετε σκληρά, θα μπορείτε να βρείτε κάποια θέση προσωρινή, σε κάποιο προτζεκτ αστροφυσικής που θα σας δίνει έναν μισθό. Στην Ελλάδα αυτές οι θέσεις είναι πραγματικά ελάχιστες. Μόνο αν καταφέρετε να προσληφθείτε στο πανεπιστήμιο ως λέκτορες ή τέλοσπάντων εκπαιδευτικό προσωπικό ή σε κάποιο αστεροσκοπείο.

 

Πολλοί φυσικοί κάνουν μεταπτυχιακό σε πολυτεχνεία και προσπαθούν μετά να βρουν δουλειά σε τομείς μηχανικών αλλά το ΤΕΕ (τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος) ΔΕΝ αναγνωρίζει τα πτυχία τους ως ισότιμα με των μηχανικών οπότε πάλι δεν μπορούν να δουλέψουν όπου χρειάζεται υπογραφή μηχανικού (σε όλες τις κατασκευές, μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές, δίκτυα κτλ).

 

Ξεμπερδέψτε αν θέλετε φυσικό για τη δουλειά ή για τις γνώσεις που σας προσφέρει.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

εγώ το μηχανογραφικό μου το έκανα και δήλωσα ιατρική, όπου μάλλον περνάω, όποτε ελπίζω να μην με χρειαστείτε ποτέ!. Θα ήθελα να αναφέρω όμως όσα έψαξα από σίγουρες πήγες για τους μηχανολόγους μηχανικούς, για όποιον ενδιαφέρεται και τύχει να διαβάζει εδώ: ο μηχανολόγος μηχανικός στην Ελλάδα δουλεύει για ψίχουλα. Η ειδικότητα αυτή στη χώρα μας, είναι σχεδόν τελειωμένη. Για μισθό με αξιοπρεπή διαβίωση, ΜΌΝΟ εξωτερικό, όπου για να σε προσλάβουν, σε θέλουν εξειδικευμένο, δηλαδή θες μεταπτυχιακά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το master σε ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν αναγνωρίζονται στο εξωτερικό. Γενικά οι Έλληνες μηχανικοί δεν προτιμώνται στο εξωτερικό, διότι τα ελληνικά πολυτεχνεία δεν έχουν την αναγνωρισιμότητα που έχουν ας πούμε τα γαλλικά. Ωστόσο, υπάρχει αξιοκρατία, δηλαδή οι καλές σπουδές, οι ικανότητες, οι σκληρή δουλειά, αναγνωρίζονται. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν δεν έχεις άκρες στο εξωτερικό, λίγη τύχη θα την χρειαστείς... Από ότι κατάλαβα, το περιεχόμενο της δουλειάς, έχει ελάχιστη σχέση με τις σπουδές. Οι σπουδές σου δίνουν έναν τρόπο να σκέφτεσαι και να συνεννοείσαι.

Οι μηχανολόγοι μηχανικοί δραστηριοποιούνται κυρίως στην βιομηχανία, σε κάποια εταιρεία, σε ένα πολύ εξειδικευμένο κομμάτι της παραγωγής π.χ. σε μια βιομηχανία αυτοκινήτων, με τα σκεπάσματα των κάμπριο ή με τα λάστιχα των αυτοκινήτων ή τους καταλύτες τους. Αφόρα μέρος του έργου και όχι το σύνολο.

 

Γενικά, να μην δηλώνει κάποιος μια σχολή, αποκλειστικά βάσει του προγράμματος σπουδών της. Πρέπει να σκεφτεί τον εαυτό του ως π.χ. μηχανικό και να δει αν του αρέσει το επάγγελμα. Γενικά το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να ρωτήσει επαγγελματίες, όχι να στηριχτεί σε σχόλια γονέων και γνωστών.

 

Υ.Γ.: Ξέρω ότι η δημοσίευση μου είναι κάπως άσχετη με το πνεύμα του forum, αλλά κάπως πρέπει να καλυφθεί και η παντελής έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού στη χώρα μας.

Viva la Relativity!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κάθε φορά πως μπλεκετε το πολυτεχνείο με την αστροφυσικη εκπλησσομαι. ..Εγώ μιλάω για παιδιά που τελείωσαν φυσικό έκαναν PhD αστροφυσικη και δούλεψαν σε εταιρείες. .Επίσης κοπέλα σε PhD στην αστροφυσικη είχε πρόταση να δουλέψει στα ναυπηγεία...

 

Αυτή η ελληνική νοοτροπία ότι μόνο από το πολυτεχνείο, την ιατρική και την νομική μπορεί κάποιος να εξελιχθεί είναι τραγικό πραγματικα. ..

 

Και καλά έκανες κοπελιά και δήλωσες ιατρική...!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Γενικά το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να ρωτήσει επαγγελματίες, όχι να στηριχτεί σε σχόλια γονέων και γνωστών.

 

Εν μέρει σωστό, επειδή και η γνώμη του επαγγελματία είναι biased. Εσύ ρώτησες κάποιον ιατρό πρώτα;

Νομίζω πως ο επαγγελματικός προσανατολισμός -και ο ερασιτεχνικός να πω την αλήθεια- σχετίζεται περισσότερο με την προσωπικότητα του ατόμου και λιγότερο με το αντικείμενο σπουδών ή εργασίας. Μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε και να το κάνεις καλά, ή να το κάνεις κακά, να το διασκεδάσεις ή να βαρυγκομάς, να νιώσεις πως σου δίνει φτερά ή σε φυλακίζει σε κάγκελα. Όπως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος Πακιστανός ή Γκανέζος και δυστυχισμένος Ελβετός ή Σουηδός.

Καλώς ήλθες στον φανταστικό κόσμο της ιατρικής. Το forum χρειάζεται έναν οφθαλμίατρο, αν έχεις την κλίση και θα εξακολουθήσεις να είσαι μαζί μας μετά από 12+ χρόνια που θα τελειώσεις. :D

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για μενα, καλα εκανες που διαλεξες την Ιατρικη,

Αντε επιτελους να βρεις την "υγεια" σου!

 

Και θα εχεις και για χομπυ την Αστροφυσικη.

Still I Rise
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλημέρα στην παρέα...

Βλέποντας το συγκεκριμένο νήμα είπα να μείνω απ έξω αυτή την φορά αλλά δεν άντεξα βλέποντας που πηγαίνει η συζήτηση...πάλι στα ίδια δηλ.... :?

 

Διαπίστωση 1η : Επαγγελματικός προσανατολισμός στο σχολείο ... σε βαθιά καταστολή στην ΜΕΘ όταν η οικονομία και η γνώση στον σημερινό κόσμο , άρα και οι επαγγελματικές δυνατότητες σε αυτόν, τρέχουν με ταχύτητα φωτός ...

 

Διαπίστωση 2η : "Γίνε παιδί μου γιατρός ή δικηγόρος ....

Εννοείται ότι συμφωνώ απόλυτα με την bellatrix.... απλά τραγική νοοτροπία !!!. Τό ίδιο λένε οι γονείς στα παιδιά τους στο Πακιστάν και στην Γκάνα....

 

Διαπίστωση 3η : "Επαγγελματικά δικαιώματα", "δικαίωμα υπογραφής"... νοοτροπία κλειστής οικονομίας στο Γιάροσλαβ την δεκαετία του '60 όπου ο καθένας περιχαρακώνεται πίσω από το σινάφι του ( επίτηδες χρησιμοποιώ αυτήν την οθωμανική λέξη )

 

 

Κατ αρχην, φίλη sailor saturn, δες την παλαιότερη ανάρτηση με (πάνω-κάτω) το ίδιο θέμα

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=21451&highlight=

 

Απάντηση στην 1η διαπίστωση : Ρώτα, ψάξε, γκουγκλάρισε , μίλα με ανθρώπους που κάνουν την δουλειά που φαντάζεσαι ότι θα ήθελες να κάνεις, που φαντάζεσαι ότι σου αρέσει. Μάθε τί έκαναν στις σπουδές τους, πώς εξελιχθηκαν μέχρι την σημερινή τους θέση, τί θα έκαναν διαφορετικά αν ξαναξεκινήσαν με το ίδιο επάγγελμα...Κάνε ένα πλάνο ερωτήσεων και με τις απαντήσεις που θα πάρεις και με την ανάγνωση της σημερινής βραχυ-μεσοπρόθεσμης εξέλιξης του πεδίου μου σε ενδιαφέρει μπορείς να κατασταλάξεις κάπου.

 

Απάντηση στην 2η διαπίστωση : Η ΒΑΣΙΚΗ - Η ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ ΟΛΩΝ θα έλεγα ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι :

"Τι μου αρέσει να κάνω στην ζωή μου ;" - "Τί είναι αυτό που ως καθημερινή μου ενασχόληση, θα δώσει νόημα στην ζωή μου" ;

 

Αν είναι να βοηθάς τους συνανθρώπους σου να βρούν την χαμένη τους υγεία , γίνε γιατρός

Αν είναι να βοηθάς τους συνανθρώπους σου να βρούν το δίκιο τους , γίνε δικηγόρος

 

Αν σου έχουν πεί ότι με γιατρός και δικηγόρος θα έχεις σίγουρη εργασία , σεβασμό απο τους συνανθρώπους σου , και ότι θα βγάλεις χρήματα...σου έχουν πει ψέμματα....

Αν μάλιστα δεν σου αρέσει το επάγγελμα, τότε θα γίνεις δυστυχισμένη κάνοντας κάτι που τελικά δεν σε γεμίζει ψυχικά... και αυτό που σου λέω ειναι γκαραντί !

 

 

Είμαι φυσικός που διανύει τα τελευταία χρόνια της 4ης δεκαετίας της ζωής του και κάθε μέρα της επαγγελματικής μου πορείας, ευγνωμονώ τον δικηγόρο πατέρα μου που ποτέ -ΠΟΤΕ- δεν με πίεσε αμέσως ή εμμέσως να αναλάβω το στρωμένο γραφείο του .....

Με άφησε μόνο μου να επιλέξω εκείνο το επάγγελμα με το γνωστικό αντικείμενο με συνέπαιρνε

 

Αν άλλαζα κάτι σήμερα, ίσως να έκανα κάτι πιό πρακτικό απο την γενική φυσική ώς πρώτο πτυχίο.

 

Τα τελευταία 22 χρόνια δουλεύω ώς μηχανικός και στέλεχος τηλεπικοινωνιών σε διάφορες πολυεθνικές εταιρίες και η εργασία με έχει βγάλει να δουλέψω ή και συνεργαστώ με όμαδες σε όλοκληρο τον κόσμο ( ΟΚ ..η Αμερικανική Ήπειρος μου έχει ξεφύγει ,αλλά ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται μέχρι να τελειώσει αυτό το "ταξίδι¨ [-o< )

 

Αναρωτιέμαι , αν ήμουν δικηγόρος ή γιατρός, θα είχα την ίδια εξέλιξη, θα είχα βγάλει τα ίδια χρήματα , θα είχα δεί και συνεργαστεί σε τόσο ενδιαφέροντα πρότζεκσ ή θα είχα όλα αυτά τα μέρη και ανθρώπους; ...Κι όμως αν η Δικηγορία ή Ιατρική δεν με ενδιέφερε όσο η τεχνολογία και η οικονομία,

το συγκεκριμένο ερώτημα δεν θα είχε καμία μα καμία σημασία.

 

Απάντηση στην διαπίστωση 3η : Σωστή η επισήμανση του Vensius... Εγώ το πτυχίο και τα μεταπτυχιακά μου τα έκανα στο εξωτερικό και εκεί είδα συνάδελφο απο το φυσικό , να μπαίνει στο BBC και να κάνει ντοκιμαντέρ για την Άγρια Φύση.. Είδα απόφοιτη Ρωσικής Λογοτεχνίας να πάιρνει θέση σε επενδυτική τράπεζα ως αναλύτρια.

Όλοι τους μπήκαν σε περαιτέρω επαγγελματικά προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης απο τις εταιρίες τους..το ίδιο έκανε και με έμένα η Ερικσον όταν βρέθηκα να δουλέυω στην Σουηδία)

 

Στο ορθολογικό αγγλοσαξωνικό σύστημα, μετράει ότι έχεις καταφέρει ένα πτυχία και διαθέτεις δομημένη σκέψη και πειθαρχία να εκπληρώσεις υποχρεώσεις. Το δικαίωμα στην δουλειά το κερδίζεις με τα αποτελέσματά σου και όχι με κάποια..."επαγγελματικά δικαιώματα "

( Μην μπώ τώρα στο άδικο και εντελώς αντιπαραγωγικό των κλειστών επαγγελμάτων, διότι θα με μπανάρει ο admin ! [-X )

 

Κάνε αυτό που πραγματικά σε συνεπαίρνει και μην βάζεις στεγανά στο μυαλό σου...μην βασίζεις την απόφαση για την επαγγελματική σου ζωή σε φαινομενικά και ίσως περιστασιακά στοιχεία, και μην αφήνεις τους άλλους να προβάλλουν σε σένα τις δικές τους αντιλήψεις για την επαγγελματική "επιτυχία" .....και κάνε τους συμβιβασμούς με τις λιγότερες απώλειες ( δες το προηγούμενο πόστ στο σύνδεσμο πιό πάνω)

 

Ελπίζω να σε προβλημάτισα εποικοδομητικά

 

Δημήτρης

Per aspera ad astra...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Οσο αφορα την ερευνα στην αστρονομια....αφου το συμπαν ειναι ατελειωτο θα υπαρχουν πολλες ευκαιριες αν βγεις στο εξωτερικο για ερευνα?....εστω να αναλαβεις σε παρατηρηση ενος αστρο σε ενα ινστιτουτο...Ακομα αν τελειωσει καποιος το φυσικο απθ και μετα βγει εξωτερικο και ασχοληθει με ρομποτικη η διαστημικη μηχανικη....δεν ειναι καλυτερο απο το να μπει μηχανικος για bachelor?
Shooow me what you got :shock: :shock:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Το πτυχίο του μηχανικού αναγνωριζόταν έξω και πλέον και στην Ελλάδα ως master. Τα πτυχία σύμφωνα με το διεθνές σύστημα, αξιολογούνται με βάση τις πιστωτικές μονάδες ECTS. Ένα πτυχίο bachelor έχει από 180-240, το μάστερ έχει 60-120 ECTS. Το πτυχίο του Φυσικού έχει 240 ECTS άρα αναγνωρίζεται ως ενισχυμένο bachelor ενώ του μηχανικού έχει 300 αρα master.

 

Aν θες να ασχοληθείς με ρομποτική-διαστημική έξω, μπορείς να το κάνεις με Φυσικό ΑΠΘ + master εξωτερικού ή με Η/Μ ΕΜΠ.

 

Αν θες να ασχοληθείς με ρομποτική-διαστημική στην Ελλάδα μπορείς μόνο με H/M EMΠ.

 

Τα έχουμε κάνει φραγκοδίφραγκα, νομίζω το έχεις καταλάβει.

 

Το πτυχίο του μηχανικού είναι πολύ καλύτερο αν θες να ασχοληθείς τελικά με εφαρμοσμένη φυσική όπως διαστημική.

 

Το πτυχίο του φυσικού είναι το μοναδικό με το οποίο μπορείς να ασχοληθείς με θεωρητική φυσική.

 

Αν πρόκειται να ασχοληθείς και με τα δύο πήγαινε πρώτα μηχανικός γιατί μετά δε θα μπορείς να πας και δε θα έχεις τα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα.

 

 

Αυτή είναι η πραγματικότητα Φυσικό = θεωρητική φυσική, Πολυτεχνείο = εφαρμοσμένη φυσική.

 

Αν έχεις διαλέξει τον προορισμό διάλεξε και το δρόμο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Vensius τελικα και γω φυσικο διαλεξα . Πρεπει να γινει ξεκαθαρο ομως οτι αν σε ενδιαφερει καποιος τομεας εφαρμοσμενης ερευνας καθαρα (πχ Διαστημικη,κβαντικοι υπολογιστες, οπτικες ινες , επιστημη υλικων κλπ ) προτιμοτερο το πολυτεχνείο . Ειδικα στο πολυτεχνειο η ΣΕΜΦΕ ειναι μια καλη επιλογη για οποιον θελει να διδασκεται και μαθηματα παρομοια με αυτα του φυσικου . Η διαφορα πιστευω ειναι στην νοοτροπια . Διαφορετικη θεωρηση αποκτα ενας φυσικος του φυσικου και διαφορετικη ενας φυσικος της ΣΕΜΦΕ οσον αφορα ενα προβλημα . Τωρα αμα θες σπουδες αστροφυσικης ( και ΟΧΙ διαστημικης )

προτιμοτερο ειναι το φυσικο μιας και εχει και την σχετικη κατευθυνση (οπου απουσιαζει απτο πολυτεχνειο) . Βεβαια ας μην γελιόμαστε επαγγελματικη αποκατασταση στην Ελλαδα ως αστροφυσικος ειναι αδιανοητη σχεδον . Και παλι μην νομιζεις οτι στο εξωτερικο σε περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες αλλα σιγουρα αν εισαι αξιολογος σε χωρες οπως Αγγλια,Αμερικη,Σκανδιναβικες Χωρες θα το εκτιμησουν.

 

http://work.chron.com/much-money-make-astrophysicist-22923.html

 

Στο λινκ εχει τις απολαβες το αστροφυσικων στην Αμερικη . Εν τελει κανεις τους δεν πειναει μιας και ετησια ο μισθος του ειναι μεγαλυτερος αρκετα απτον μεσο μισθο αλλα μην περιμενεις να γινεις Βαρδινογιαννης(ονοματα δεν λεμε οικογενειες δεν θιγουμαι :mrgreen: ) απο αυτη την δουλεια . Δεν ειναι δουλεια καρριερας .

 

Επισης στην Αγγλια : http://www.ehow.co.uk/info_7895114_average-starting-salary-astrophysics.html

 

Και στην Αυστραλία : https://www.open.edu.au/careers/healthcare-medical-pharmaceuticals/physicists

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για τα φετινα δεδομενα αρκετα καλα . απο Οκτωβρη Αθηνα . Σε ολα παιρναω αλλα λογω οικονομικων Αθηνα . Καλα ολο και καμια καταληψη θα εχουν παλι οποτε μην παιρνεις και ορκο απο Οκτωβρη :?
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός = Ηλεκτρομαγνητισμός, πεδία, ηλεκτρικά δίκτυα, υπολογιστές, τηλεπικοινωνίες, φυσική στοιχειωδών σωμάτιων (ηλεκτρομαγνητισμός, πυρηνική φυσική)

 

Μηχανολόγος Μηχανικός = Μηχανική, κινητήρες, ρευστοδυναμική, αεροναυπηγική, βλητική, φυσική κινούμενων ή προωθούμενων σωμάτων (μηχανική, θερμοδυναμική).

 

Πολιτικός Μηχανικός = Στατική, αντοχή υλικών, υδρευτικά δίκτυα, οδοποιία, μελέτη του αστικού ιστού και του δομημένου χώρου, φυσική στερεάς κατάστασης (στατική, ρευστομηχανική).

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Επίσης:

 

Χημικός Μηχανικός: Μοριακή μηχανική, Βιομοριακή, Υλικών, Επεξεργασία (πλαστικών, πετρελαιοειδών, χάρτου, υφασμάτων κλπ)

 

Μηχανικός Συστημάτων: Διαδικασίες εργασίας, Βιομηχανικός σχεδιασμός, αλυσίδες παραγωγής, κυβερνητική κλπ

 

Και υπάρχουν και διακλαδικοί μηχανικοί: αεροναυπηγοί,γεωργομηχανικοί, ενεργομηχανικοί.

 

Η κόρη μου σπουδάζει Industrial Engineering ας πούμε.

 

Επιστήμη + Μηχανική + Τέχνη + Φιλοσοφία= ο πολιτισμός, η κουλτούρα της εκάστοτε χωροχρονικής συγκυρίας.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Outline_of_engineering

 

Και φυσικά ο ιατρός και ο φυσιολόγος είναι είδη διακλαδικών μηχανικών. Ο ορθοπεδικός περισσότερο μηχανολόγος, ο ψυχίατρος περισσότερο ΙΤ engineer, ο φαρμακολόγος περισσότερο χημικός, ο νευρολόγος περισσότερο ηλεκτρολόγος, ο οφθαλμίατρος περισσότερο οπτικός και πάει λέγοντας.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

  • 1 μήνα αργότερα...
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση διότι σκέφτομαι πολλή σοβαρά να ασχοληθώ με τις σπουδές που προαναφέρονται και έχω την εξής απορία: Έστω γίνεσαι μηχανολόγος μηχανικός και θέλεις να ασχοληθείς με εφαρμοσμένη φυσική και διαστημική( από Πολυτεχνείο) ή σπουδάζεις θεωρητική φυσική και θέλεις να ασχοληθείς με έρευνα αστροφυσικής και θεωρητικής φυσικής( από ένα φυσικό), πρέπει να περιμένεις κάνοντας στο εξωτερικό μεταπτυχιακό και διδακτορικό να σε βάλει σε ένα πρόγραμμα ο καθηγητής ή παίρνεις τους δρόμους μοιράζοντας βιογραφικά σε ερευνητικά κέντρα; Επιπλέον ο μηχανικός έχει δυνατότητες έρευνας στην κοσμολογία και την αστροφυσική ή περιορίζεται μόνο στην έρευνα σε εργαστήρια(όπως επιταχυντές);
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μακαρι ο μηχανικος να μπορουσε να κανει ερευνα πανω στη κοσμολογια....αλλα τι να κανουμε...δεν γινεται να τα εχουμε ολα σε αυτη τη ζωη :roll:
Shooow me what you got :shock: :shock:
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης