Jump to content

Ritchey-Chretien


xakou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια,εδω και δυο χρονια σκεφτομαι την αγορα ενος νεου τηλεσκοπειου αλλα με ολα αυτα που συμβαινουν με πηγε πισω το ολο θεμα...

Σκοπος ειναι και η παρατηρηση αλλα δειλα δειλα να αρχισω και την αστροφωτογραφια.

Σκεφτομαι για αρχη λοιπον το συγκεκριμενο τηλεσκοπειο μιας και θα ειναι μια αγορα που θα με κρατησει για πολλα χρονια. http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p6882_TS-10-inch-f-8-Ritchey-Chr-tien-Astrograph---carbon-truss-tube.html

 

και βαση την http://www.planitario.gr/neq6-synscan-45-pro-equatorial-mount-goto.html

 

Η ερωτηση ειναι πιστευτε οτι αξιζει μια τετοια αγορα?σε αυτα τα χρηματα υπαρχει κατι καλυτερο?

Η πλανιτικη φωτογραφιση δεν με ενδιαφερει...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φίλε μου, εγώ θα έκανα πρώτα μία βασική ερώτηση. Θα είναι σε σταθερό σημείο "στημένο" το τηλεσκόπιο ή θα πρέπει να το μεταφέρεις για παρατήρηση; Το ρωτάω γιατί αυτό που σκέφτεσαι δε θα το έλεγα "φορητό" (εκτός αν έχεις κάνει χρόνια σε οικοδομή) και από την εμπειρία των περισσοτέρων το καλύτερο τηλεσκόπιο είναι αυτό που θα χρησιμοποιείς συχνότερα και ο νο. 1 λόγος να μην το χρησιμοποιούμε είναι το κουραστικό ή/και χρονοβόρο στήσιμο.

Υποθέτοντας ότι δε χρειάζεται να το κουβαλάς σε λόγγους και ραχούλες, από όσους έχουν RC ακούω τα καλύτερα και για παρατήρηση αλλά κυρίως φωτογράφηση. Το μόνο που έχω ακούσει αρνητικό είναι από κάποιους που θέλανε collimation και στο συγκεκριμένο RC ήθελε λύσιμο όλο το σύστημα. Οπότε θα σου έλεγα ψάξε να δεις πως γίνεται collimation στο συγκεκριμένο μοντέλο να μην είναι κανένα "περίεργο" και σε βασανίσει.

Αν χρειάζεται να το μεταφέρεις και να το στήνεις θα σου έλεγα να κοιτάξεις και σε αποχρωματικό κοντά στις 5 ίντσες. Μη σου φαίνονται λίγες, κι εγώ τα κορόιδευα μέχρι που πήρα ένα μικρό για φορητότητα και φωτογραφία και έπαθα πλάκα με το πόσο καλά είναι και σε παρατήρηση. Οπότε μετά παίρνεις μια ελαφρύτερη βάση (οι μικρές iOptron όπως η iEQ30 Pro είναι καλές λύσεις αλλά δεν έχει στην Ελλάδα οπότε θες ξένη πιστωτική αυτή τη στιγμή).

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

μακαρι να ειχα κατι σταθερο αλλα δεν εχω,κυριως οι παρατηρησεις γινονται στο Πηλιο και λιγοτερο Αθηνα, οποτε με βολευει να μπορω να το μετακινω...

Διαβαζοντας και εγω ξερω οτι τα rc κιριως τα εχουν για φωτογραφια αλλα επειδη με ενδιαφερει και η παρατηρηση σκεφτικα να ρωτησω τους ποιο εμπειρους!

βασικα μεχρι να μαζεψω εξοπλισμο θα ειναι για παρατηρηση..

Βεβαια οπως λες,ολα αυτα αν στρωσουν τα πραγματα και μπορεσουμε να κανουμε καμια αγορα απο εξω.

Ευχαριστω για την παρατηρηση θα το ψαξω με το collimation...

Απο αποχρωματικα τι προτεινεις??

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μέχρι τώρα με τί παρατηρούσες;

 

Γενικά, το τηλεσκόπιο που τα κάνει όλα (παρατήρηση, φωτογραφία κτλ) και συμφέρει δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Η αστροφωτογραφία είναι κάτι που συνήθως κανείς ξεκινάει με κάπως πιο εύκολα (λίγη πλανητική, Σελήνη κτλ ή βαθύς ουρανός με φωτογραφικό φακό) παρά κατευθείαν σε ένα τέτοιο όργανο που για να το δαμάσεις θέλει εμπειρία και κόπο.

«I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για RC δεν εχω αποψη,αλλα θα σου ελεγα να δεις αλλη κατηγορια οπως αυτα... http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3658_Celestron-C11--Astrofotografie-Edition---SC---0-8x-Korrektor---Off-Axis-Guider.html + την στηριξη που λες ή αυτο http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p972_Celestron-CPC-1100-GPS---GoTo-Schmidt-Cassegrain---280-2800mm-Go.html μαζι με το Wedge για να γηνει Ισημερινη!

 

Τα αποχρωματικα ειναι επισης αριστη επιλογη οπως αναφερει και ο φιλος Equador απλος ειναι ακριβα και δεν θα περασεις τα 130μμ στο ποσο που υπολογιζεις δες εδω... http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3374_TS-Photoline-130mm-f-6-6-Triplet-FPL-53-Super-APO---3--ZahnTrieb-Okularauszug.html ,στην παρατηριση εχουν ενα περιορισμο σε σχεση με 10 η 11 ιντσες αλλα ειναι η πιο ξυραφι αποδοση!!.Επιδη το καθενα ειναι στο ιδος του ειμαι υπερ συνδιασμου τηλεσκοπιων... προσωπικα και εμπειρικα αν διεθετα το ποσο που λες θα επερνα ενα απο τα 2 smidt που αναφερω πανω και θα εψαχνα ενα μεταχειρησμενο ED skywatcher 120mm.Ειναι κανονι συνδιασμος αυτος!!

Στο ποσο αυτο ομως θα ακουσεις πολλες αποψεις διαφορετικες....

Κων/νος Σιδηρόπουλος

 

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εδω και εξη χρονια περιπου με το dop το 8''.

Γνωριζω οτι δεν υπαρχει τηλεσκοπειο που να τα κανει ολα,σιγουρα καπου θα υπερτερει καπου οχι...

Στην αρχη σκεφτηκα να παω σε ενα ed80 που ειναι safe επιλογη αλλα απο την αλλη γιατι να μην παρω κατι που

να μου μεινει και να εχω και αρκετες ιντσες για παρατηρηση και σιγα σιγα εξοπλισμο για φωτο.Τωρα αν δεν κανει τοσο για παρατηρηση ισως να παω καπου αλλου.καταλαβαινω οτι σιγουρα θα ειναι ποιο δυσκολο στο στησιμο κλπ αλλα ορεξη εχουμε μπολικη... :)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Sott σιγουρα θα πεσουν πολλες γνωμες αλλα ειμαι ανοιχτος στις προτασεις,το θεμα ειναι να παρω κατι και να μην το μετανιωσω αλλα να το ευχαριστηθω...

για αυτο και η γνωμη σας μετραει!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πριν προχωρήσεις σε αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσεις ότι η αστροφωτογραφία θέλει κόπο και ακριβό έξτρα εξοπλισμό. Δεν είναι μια απλή διαδικασία - βάζω την φωτογραφική, πατάω του κουμπάκι και τσουπ βγάνει ο γαλαξίας της ανδρομεδας.

 

Για να πάρεις μια ιδέα άρχισε και διάβαζε τα άρθρα της AVAT και θα δεις ότι δεν είναι πολύ απλό πράγμα.

http://www.astrovox.gr/avat/

 

Αν λοιπόν είσαι συνειδητοποιημένος για αστροφωτογραφία και ξέροντας τι θα αντιμετωπίσεις κυρίως στην αρχή τότε προχώρα. Αλλά ο εξοπλισμός που προτείνεις ενώ είναι πολύ καλός, δεν τον λες και φορητό.

 

Αν όμως δεν γνωρίζεις από αστροφωτογραφία τότε για μένα η καλύτερη λύση είναι να ξεκινήσεις με ένα dopsonian όσο μεγαλύτερο μπορείς ανάλογα με το μπατζετ σου και αν μπορείς να το μεταφέρεις, για παρατήρηση και στη συνέχεια σε ένα μικρό αποχρωματικό διοπτρικό όπως τα ed της skywatcher + το τρίποδο που λες + λοιπό εξοπλισμό (κάμερα αν δεν έχεις, οδηγητικό κ.τ.λ). Έτσι καλύπτεις και τις 2 ανάγκες και αν τελικά απογοητευτείς με κάτι από τα 2, ή παρατήρηση, ή φωτογραφία, πουλάς τον περιττό εξοπλισμό.

Θεόδωρος Σπανός

 

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για την παρατηρηση με τo rc8 μιας και το εχω και εγω, δεν με ενθουσιασε στην παρατηρηση βαθυ ουρανου μιας και οι στοχοι ηταν πιο σκοτεινοι σε σχεση με το dob8 λογω μεγαλης εστιακης (και εχεις και πιο στενο οπτικο πεδιο με το ιδιο προσοφθαλμιο) αλλά και μεγαλυτερης κεντρικης παρεμποδισης απο το δευτερευων, το ιδιο θα ελεγα και για την παρατηρηση των πλανητων.

 

Αποψη μου κρατα το dob8 για παρατηρηση και για αστροφωτογραφία πάρε ενα αλλο. Καλυτερα ξεκινα με ενα διοπτρικο, το ed80 ειναι δοκιμασμενο και φθηνο τηλεσκοπιο, για να ειναι φορητο το setup σου, μιας και απ'οτι διαβαζω θα πηαγαινοερχεσαι Πηλιο. Επισης δεν θα ζοριστεις στην αρχη με την ευθυραμμιση των οπτικων μιας και το rc ειναι απαιτητικο οργανο στην σωστη ευθυγραμμιση του (υπαρχουν θεματα στο φορουμ σχετικα με την ευθυγραμμιση του και αρκετα ποστ ειναι από εμενα). Επισης τυχον λαθη που θα κανεις στην αρχη θα ειναι πιο ευκολα να τα διορθωσεις με ενα μικρο διοπτιρκο (μιας και εχεις μεγαλυτερο οπτικο πεδιο και μικροτερη μεγεθυνση σε ενα στοχο) παρα με ενα τηλεσκοπιο με μεγαλη εστιακη αποσταση, επισης η οδηγηση σε μεγαλη εστιακη αποσταση ειναι ζορικη και στην αρχη πιο πολυ θα παιδευεσαι με την οδηγηση και γιατι θα εχεις trail στις φωτο σου και θα χανεις χρονο απο τον πραγματικο χρονο φωτογραφισης.

 

Μια εναλλακτικη ειναι να παρεις ενα νευτωνιο 8'', f/5. Εδω παλι θα πρεπει να εχεις το νου στην ευθυγραμμιση των οπτικων αλλά θα ειναι πιο ευκολη σε σχεση με ενα rc και θα μπορεις να χρησιμοποιησεις και για παρατηρηση. Στους στοχους εδω σε f/5 στην παρατηρηση πιθανον θα εχεις μια κομη στα ακρα του πεδιου αλλά οπτικα θα εχεις και πιο μεγαλο οπτικο πεδιο

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πρωτα απο ολα να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας και την βοηθεια!

Αν και δεν εχω ασχοληθει με την αστροφωτογραφια εχω διαβασει τα παντα που υπαρχουν στο furoum και οχι μονο μια φορα, αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι τα καταλαβαινω και ολα 8-[ ..

Αν δεν εχεις τον εξοπλισμο στα χερια σου...αλλο στην θεωρια.

Οποτε το ξεχναω το rc,οπως προτεινεται θα κρταησω το 8'' για παρατηρηση και θα παω σε κανα ed80

και εξοπλισμο και αν ερθει και η εμπειρια βλεπουμε αργοτερα...

Σας ευχαριστω και παλι!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να συπληρωσω, το ed80 και γενικα τα διοπτρικα προτεινονται για αρχαριους για τους λογους που ανεφερα πιο πριν, οχι οτι και προχωρημενοι αστροφωτογραφοι δεν τα χρησιμοποιούν. Επίσης με dslr ή CCD με αισθητηρα KAF8300 (που ειναι και ο πιο συνηθησμένος) έχεις μεγαλο οπτικο πεδιο και μπορεις να βγαλεις σε ενα καρε το Μ31 ή το Μ42. Αν θες μετα μικροτερους στοχους, μικροτερους γαλαξιες, σμηνη, νεφελωματα ή πλανητικά τότε ενα τηλεσκοπιο με μεγαλυτερη εστιακη και διαμετρο ειναι προτιμοτερο (οπως το rc). Οποτε μια συλλογη απο ενα τηλεσκοπιο που σου δινει μεγαλο οπτικο πεδιο και ενα που σου δινεο μικρο οπτικο πεδιο ειναι προτιμοτερη καθως και ενα για παρατηρηση αν θες να κανεις, αυτο όμως θα το δεις κατα την εξελιξη σου στην αστροφωτογραφία μιας και θα δεις τι σε τραβαει.

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις λοιπόν το dob που έχεις για παρατήρηση και να πάρεις το Skywatcher 120 ED αφού όπως λες είναι στο μπάτζετ σου. Ούτε 6 κιλά δεν είναι, οπότε εξακολουθεί να είναι εύκολο στη μεταφορά και οι βάσεις που θα σου πρότεινα ως φορητές και κατάλληλες και για φωτογραφία είναι οι Skywatcher HEQ5, iOptron iEQ30 Pro (η δεύτερη πιο ακριβή αλλά αρκετά πιο ελαφριά και φορητή).

Ο βασικός λόγος που το 80ED είναι τόσο δημοφιλές (έχω κι εγώ ένα) είναι το κόστος του. Αλλιώς θα παίρναμε νομίζω όλοι το 120ED που εξακολουθεί να είναι φορητό και αντικαθιστά επάξια αρκετά μεγαλύτερα κατοπτρικά σε παρατήρηση (δηλαδή δε θα σου πολυλείπει το dob αν δεν το έχεις μαζί - ανάλογα με το στόχο βέβαια!). Για φωτογραφία θα σου χρησιμεύσει και το 0.85x reducer/flattener που υπάρχει για το συγκεκριμένο.

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

να συπληρωσω πως για βαση θα μπορουσες να πας και στην az-eq6 η οποια σου δινει την δυνατοτητα να γινει αζιμουθιακη βαση απο ισημερινη και να εχεις καλυτερη ευκολια στην παρατηρηση

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

να συπληρωσω πως για βαση θα μπορουσες να πας και στην az-eq6 η οποια σου δινει την δυνατοτητα να γινει αζιμουθιακη βαση απο ισημερινη και να εχεις καλυτερη ευκολια στην παρατηρηση

 

Μιλάς για βάση που μόνο η κεφαλή της είναι 15+ κιλά. Προσωπικά δεν τη λέω φορητή... Π.χ. η iEQ30 Pro που έλεγα είναι μόλις 6.8...

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

συμφωνω αλλά το βαρος που μπορει να σηκωσει ειναι 13 κιλα, η heq5 pro που ειναι στην ιδια κατηγορια και και την εχω στα ορια της με το Rc. Αν θεληση να βαλει μεγαλο τηλεσκοπιο στο μελλον θα εχει θεμα στην οδηγηση γι'αυτο προτεινα την az-eq6 ενναλακτικα αλλα και πιο φθηνα μπορει να παρει και την eq6. μπορει να ειναι πιο βαριες απο την heq5 pro (και τις αντιστοιχες της ioptron) αλλά παρα πολλοι αστροφωτογραφοι δουλευουν την 6αρα χωρις να παραπονιουνται οτι δεν ειναι φορητη βαση. just my 5c

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μαλλον στην neq6 θα παω αν και σκεφτομαι και την a-z οπως λεει και ο φιλος Κωστας.

Η iEQ30 Pro μπορει να ειναι ποιο ελαφρια αλλα εχω την εντυμπωση οτι το βαρος στην στιρηξη την κανει

ποιο στιβαρη,αυτο δεν ζηταμαι κιολας απο μια καλη βαση?σιγουρα θα ειναι ποιο ζορικη στο πηγαινε -ελα

αλλα δεν ειναι και τραγικο.

Και επισης δεν θελω αν αργοτερα αλλαξω τηλεσκοπειο(μεγαλυτερο) να ξανα πληρωνω αλλη βαση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

συμφωνω αλλά το βαρος που μπορει να σηκωσει ειναι 13 κιλα, η heq5 pro που ειναι στην ιδια κατηγορια και και την εχω στα ορια της με το Rc. Αν θεληση να βαλει μεγαλο τηλεσκοπιο στο μελλον θα εχει θεμα στην οδηγηση γι'αυτο προτεινα την az-eq6 ενναλακτικα αλλα και πιο φθηνα μπορει να παρει και την eq6. μπορει να ειναι πιο βαριες απο την heq5 pro (και τις αντιστοιχες της ioptron) αλλά παρα πολλοι αστροφωτογραφοι δουλευουν την 6αρα χωρις να παραπονιουνται οτι δεν ειναι φορητη βαση. just my 5c

 

Κοίτα, αν θες να βάλεις μεγαλύτερο τηλεσκόπιο πάσο. Και γενικά από αρκετές απόψεις μεγαλύτερη βάση είναι καλύτερα. Αλλά παράδειγμα είχα μία HEQ5 με ένα 8" Newtonian και το έβγαζα μια φορά στο τόσο επειδή έπρεπε να "σπάω" τη βάση για να τη μεταφέρω (και να την ξανασυνδέω) και δεν ήταν και μικρό βάρος πήγαινε-έλα. Με την EQ6 θα ίδρωνα αρκετά παραπάνω, ακόμα λιγότερη χρήση (εκτός από τον αρχικό ενθουσιασμό όταν είναι καινούργια). Μετά λέω κάτσε να πάρω και κάτι ελαφρύτερο. Πήρα ένα 80ED με μια ZEQ25. Με το ένα χέρι σηκώνω τη βάση πλήρως συναρμολογημένη με το τρίποδο ακόμα και με το αντίβαρο - αφού συνολικά όλα αυτά είναι λιγότερα από την κεφαλή μόνο μιας EQ6! Και το σημαντικότερο, δε χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί, αφού το τρίποδο όταν απλά τα πόδια τα έχουμε κοντά (αλλά "ανοιγμένα" κανονικά σε πλήρη γωνία) είναι τόσο μικρό που χωράει άνετα σε πόρτες σπιτιού και αυτοκινήτου. Δηλαδή μου παίρνει λίγα δευτερόλεπτα να το μεταφέρω (έξω ή στο αυτοκίνητο) και άλλα λίγα δευτερόλεπτα να το βγάλω και να το στήσω, όλα χωρίς κούραση. Εντάξει με το αυτοκίνητο βγάζω το αντίβαρο για λόγους ασφαλείας - αλλά μεταφορά στην αυλή όπως είπα στο ένα χέρι πλήρης η βάση με το αντίβαρο και στο άλλο το 80ED. Μη σχολιάσω την πολική ευθυγράμμιση που διαρκεί 20 δευτερόλεπτα και σου δίνει ακρίβεια που η πολική διόπτρα skywatcher δε μπορεί να τη φανταστεί ;) Πήρα και ένα 8" SCT για να το σηκώνει η μικρή iOptron οπότε την HEQ5 με το newt τα πήγα στο εξοχικό στην Ελλάδα (Αγγλία είμαι το χειμώνα) όπου δεν χρειάζονται μεταφορά με το αυτοκίνητο.

Η iEQ30 έχει παρόμοιο μέγεθος και ελάχιστα παραπάνω βάρος, οπότε την πρότεινα ως το ultimate της φορητότητας, αλλά σαφώς δεν την προτείνω με μεγαλύτερο τηλεσκόπιο. Ήταν συγκεκριμένη η πρόταση για φορητό σύστημα με κάτι σαν το 120ED, γιατί όπως ξαναείπα το καλύτερο τηλεσκόπιο είναι αυτό που χρησιμοποιούμε συχνότερα!

Astro Blog Delta & Polar Scope Align for iOS

http://astro.ecuadors.net

 

Violence is the last refuge of the incompetent.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να κανω αλλη μια ερωτηση,αν πηγαινα σε ενα 10'' νευτωνιο σαν αυτο ας πουμε ,που απο τι βλεπω ειναι

καταλληλο και για φωτογραφια ,δεν εχει πλεονεκτημα και στην παρατηρηση απο τι σε ενα αποχρωματικο?Δεν ειναι καλο για να αρχισω να καταλαβαινω την αστροφωτογραφια ,και αργοτερα βαζω πανω και ενα αποχρωματικο ed80 ας πουμε και τα εχω και τα δυο,τι λετε? :-k

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα νευτωνια κανουν αλλα ειναι ''γοριλες'' για ισημερινη,λογο σχεδιασμου το προσοφθαλμιο ειναι ψηλα και πολλες φορες θα θελεις σκαλα για να δεις!

Επισης εχεις 8 ιντσο ειπες?Δεν ειναι και τρελη η διαφορα για 2 ιντσες,βαζεις και το δικο σου αν καταληξεις σε νευτωνιο...

Η αποψη μου ειναι ξεκαθαρισε πρωτα το ποσο επενδυσης για να μπορουσε να προτεινουμε γιατι οπως γραφεις υποθετω επεσε λιγο ο πιχης σε σχεση με την αρχη...

Θα μπορουσες να πας και σε dobson 14-16 ισως και 18 inch το οποιο θα ειναι αλλη εμπειρια στην παρατηριση!!Ειδα Veil nebula σε 18 ιντσο και μου επεσαν τα σαγωνια στο εδαφος!ΑΛΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΛΕΜΕ...!!! Ριχνεις και λιγο τις απετισεις με φθηνοτερη στηριξη και φθηνοτερο τηλεσκοπιο αστροφωτογραφικα.Ολλα ξεκινανε ομως με την αποφαση της επενδυσης...

Κων/νος Σιδηρόπουλος

 

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

ευχαριστω scott ,εχεις δικιο πρεπει να τα ξεμπερδεψω λιγο τα πραγματα,ναι 8'' εχω απλα σκεφτηκα οτι ειναι λιγο καλυτερο το οριον για photo απο οτι να ανεβασω το δικο μου σε στιριξη ,οποτε σκεφτηκα οτι θα εχω και παρατηρηση,εστω και με μικρη διαφορα οπως λες αλλα και θα μπορω να αρχισω φωτογραφια.

καλα ουτε να φανταστω πως θα ειναι μεσα απο ενα 18αρι,σιγουρα εμπειρια!!

Θα το ψαξω και θα δω προς τα που γερνω φωτο - παρατηρηση και θα επανελθω!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικα μετα απο διαβασμα και την βοηθεια σας φυσικα σκεφτηκα να παω στον εξης εξοπλισμο..

Θα κρατησω το dops για παρατηρηση,δεν αξιζει να το δωσω ( ειναι και το πρωτο μου τηλ. )

και θα παω για celestron ehd http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3257_OFFER--Celestron-Edge-HD-800---203-2000mm-Flatfield-Cassegrain-OTA.html

 

Βλεπω οτι το εχουν πολλα μελη εδω και με το reduser γινεται f 7,στο site βεβαια λεει 6.3 δεν ξερω πως!

Βαση την neq 6 scyscan γιατι αργοτερα μπορει να παρω και κανα ed 70mm για νεφελωματα και σιγα σιγα εξοπλισμο( ccd etc... )

 

Πως το βλεπεται για ξεκινιμα στις αστροφωτο??

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικα μετα απο διαβασμα και την βοηθεια σας φυσικα σκεφτηκα να παω στον εξης εξοπλισμο..

Θα κρατησω το dops για παρατηρηση,δεν αξιζει να το δωσω ( ειναι και το πρωτο μου τηλ. )

και θα παω για celestron ehd http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3257_OFFER--Celestron-Edge-HD-800---203-2000mm-Flatfield-Cassegrain-OTA.html

 

Βλεπω οτι το εχουν πολλα μελη εδω και με το reduser γινεται f 7,στο site βεβαια λεει 6.3 δεν ξερω πως!

Βαση την neq 6 scyscan γιατι αργοτερα μπορει να παρω και κανα ed 70mm για νεφελωματα και σιγα σιγα εξοπλισμο( ccd etc... )

 

Πως το βλεπεται για ξεκινιμα στις αστροφωτο??

 

 

 

Να σε ρωτήσω φίλε μου....

Για ποιο λόγο δεν παίρνεις ενα GSO 8' f8 (http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p5222_TS-8-inch-f-8-Ritchey-Chretien-Astrograph---metal-tube.html) κ να γλυτωσεις 600 ευρω.

ΕΙναι διαπιστωμένα ισάξια με το Celestron, δεν εχει τη μανουρα του Celestron σε πολλα θεματα που αφορουν collimation κλπ κ με reducer γινεται f5.5.

Tο εχουν πολλοι κ μπορεις να τσεκαρεις φωτο απο αυτο το σκόπιο.

PixInsight 1.8 RC7

 

Δημήτρης Πλατής

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Από την άλλη αν θες να ξεκινησεις με αστροφωτογραφία η σουπερ επιλογη ειναι ενα ED80 με flattener ή καποιο άλλο εστιακης γυρω στο 500mm που να σου δωσω ευκολη οδηγηση κ απίστευτα πεδία. κ θα γλυρωσεις επιπλεον λεφτα για εξοπλισμο κ CCD.

PixInsight 1.8 RC7

 

Δημήτρης Πλατής

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3659_Celestron-C8-astro-photography-edition---SC---0-8x-corrextor---off-axis-guider.html

 

Αυτο ειναι πιο ολοκληρομενο για φωτο....υποθετω περνει και το Faststar για f2 μελοντικα,οπως πιθανολογω το ειδες και το σκεφτικες ...

 

Πρωτεινω βεβαια να δεις και για μεταχειρησμενα ισως βρεις και μεγαλητερη διαμετρο σε ιδια τιμη...

Κων/νος Σιδηρόπουλος

 

Το πεπρωμένο μας είναι τ''άστρα.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τελικα μετα απο διαβασμα και την βοηθεια σας φυσικα σκεφτηκα να παω στον εξης εξοπλισμο..

Θα κρατησω το dops για παρατηρηση,δεν αξιζει να το δωσω ( ειναι και το πρωτο μου τηλ. )

και θα παω για celestron ehd http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p3257_OFFER--Celestron-Edge-HD-800---203-2000mm-Flatfield-Cassegrain-OTA.html

 

Βλεπω οτι το εχουν πολλα μελη εδω και με το reduser γινεται f 7,στο site βεβαια λεει 6.3 δεν ξερω πως!

Βαση την neq 6 scyscan γιατι αργοτερα μπορει να παρω και κανα ed 70mm για νεφελωματα και σιγα σιγα εξοπλισμο( ccd etc... )

 

Πως το βλεπεται για ξεκινιμα στις αστροφωτο??

 

 

 

Να σε ρωτήσω φίλε μου....

Για ποιο λόγο δεν παίρνεις ενα GSO 8' f8 (http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p5222_TS-8-inch-f-8-Ritchey-Chretien-Astrograph---metal-tube.html) κ να γλυτωσεις 600 ευρω.

ΕΙναι διαπιστωμένα ισάξια με το Celestron, δεν εχει τη μανουρα του Celestron σε πολλα θεματα που αφορουν collimation κλπ κ με reducer γινεται f5.5.

Tο εχουν πολλοι κ μπορεις να τσεκαρεις φωτο απο αυτο το σκόπιο.

 

Δημητρη το εxω στο μυαλο μου και το rc της GSO...

Το πρωτο που εκανα ειναι να βλεπω τι εξοπλισμο εχουν τα παιδια κατω απο τις photo.

Περα απο τα ed ειδα celestron και το gso.Απλα μου φανηκε ποιο ποιοτικο το celestron,οτι εχω δει και διαβασει απο το net παντα.

Επειδη δεν ειμαι σχετικος με τις photo δεν μπορω να σιγκρυνω ποιο ειναι καλυτερο αναμεσα στα δυο,ετσι και αλλιως η επεξεργασια που γινεται μετα ειναι αλλο θεμα.

Σιγουρα τα 600 ειναι αρκετη διαφορα και αν ειναι ισαξια οπως λες σιγουρα υπερτερει,ετσι και αλλιως οπως ειπα

απλα μου φανηκε ποιο ποιτικο το celestron και ειδα οτι το εχουν και ποιο πολλοι στα ξενα forum.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης