kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2015 Πωλούνται κιάλια Zeiss Terra ED 8x42, από πρώτο χέρι (αγορά από Πλανητάριο τον Ιούλιο του 2014). Τιμή 350 ευρώ. http://www.planitario.gr/terra-ed-8x42-1944.html Κατάσταση άψογη, καταχωρημένα και εντός εγγύησης. Με όλα τα χαρτιά τους και τη χαρακτηριστική θήκη/βιτρίνα, πανάκι καθαρισμού (αχρησιμοποίητο), μητρικό ανατομικό αορτήρα neoprene και μητρικά αναρτώμενα προστατευτικά προσοφθαλμίων και αντικειμενικών ταχείας απελευθέρωσης. Extra: θήκη βιντεοκάμερας Case Logic στα οποία χωρούν επακριβώς, μαζί με το πανάκι ή άλλα μικρά αξεσουάρ και προστατεύονται. Άψογη λειτουργία εστιαστή, ο οποίος είναι ταχύτατος και ακριβέστατος. Τέλεια ευθυγράμμιση από το εργοστάσιο. Κανένα ορατό ελάττωμα στις επιστρώσεις. Προσεγμένα και ουδέποτε κτυπημένα. Σφικτή και ακριβής ρύθμιση της διακορικής απόστασης και των διοπτριών του δεξιού οφθαλμού. Πρόκειται για την εισαγωγική σειρά της Γερμανικής Zeiss, σχεδιασμένα από την ίδια στην νέα οικογενειακή γραμμή, κατασκευασμένα σε Ιαπωνικό εργοστάσιο (Kakamura) στην Κίνα, γεγονός που επιτρέπει να διατίθενται σε αφύσικη για Zeiss τιμή (474 ευρώ στην Ελλάδα και την Ευρώπη). Διαθέτουν επίστρωση φάσης στα πρίσματα και στοιχείο ED από την Schott για βελτίωση του χρωματικού σφάλματος το οποίο είναι αόρατο στην κανονική παρατήρηση και στο κέντρο και ορατό μόνο σε οξείες ακμές ακραίας αντίθεσης, κυρίως στην περιφέρεια. Μεγάλο sweet spot, μεταξύ 66 και 80%, ανάλογα με τα κριτήριά σας. Είναι ελαφρύτερα από τα περισσότερα κιάλια της κατηγορίας, λόγω πολυανθρακικού πλαισίου. Καθαρό βάρος 690 γραμμάρια. Θωρακισμένα και αδιάβροχα, με AFOV 56 μοίρες και TFOV 7 μοίρες (124.5 μέτρα στο χιλιόμετρο). Κόρη εξόδου 5.3mm και ελάχιστη απόσταση εστίασης 1.6 μέτρα, από τις καλύτερες στην κατηγορία (επιτρέπει την παρατήρηση αντικειμένων όπως μικρά πουλιά και πεταλούδες από κοντά με μείωση της διακορικής απόστασης ώστε να ανταποκρίνεται στην σύγκλιση των οφθαλμών υπό αυτές τις συνθήκες). Κάτι αδύνατο με κιάλια Porro κλασικής σχεδίασης W. Είναι εισαγωγικά κιάλια στην αστρονομική παρατήρηση (αν και συστήνονται και ακόμη μικρότερα, 7x35 ή 8x30), ιδίως για θέαση του γαλαξία από σκοτεινό ουρανό και ερευνητική χρήση. Από την άλλη πλευρά είναι τα ιδανικά κιάλια γενικής χρήσης, με μεγέθυνση με την οποία οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να κρατήσουν σταθερή την εικόνα, επαρκή διάμετρο αντικειμενικών και μεγάλη κόρη εξόδου για χρήση και τη νύκτα, μικρό βάρος και διαστάσεις για περιπάτους και πολύωρη παρατήρηση. Ιδανικές εφαρμογές η παρατήρηση της φύσης, πουλιών και ζώων κλπ.' Δεν θα τα αποχωριζόμουν ποτέ, εκτός αν επρόκειτο να αγοράσω άλλα κιάλια Zeiss (ή Leica για να είμαι ειλικρινής) ίδιων προδιαγραφών αλλά ανώτερης κατηγορίας και τιμής. Και αυτό ακριβώς πρόκειται να κάνω.Kokkolis_3857563_201508240016687002.pdf Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2015 Δεδομένης της περιορισμένης ρευστότητας στην αγορά, θα εξέταζα και ανταλλαγή με αστρονομικό εξοπλισμό παραπλήσιας αξίας. Όπως έναν οπτικό σωλήνα (διοπτρικό ED) η έναν καλό ευρυγώνιο κλπ. Ή και ένα ζευγάρι κιάλια άλλων προδιαγραφών εκτός από 8x42. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
KC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2015 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2015 π.μ. “The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” ― William Shakespeare, Julius Caesar ALBIREO OBSERVATORY Αlbireoobservatory
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26, 2015 Δέχομαι ακόμη και άλλες προτάσεις, τόσο για αγορά όσο και ανταλλαγή, ευχαριστώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2015 Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον (θεωρείτε ενδεχομένως μικρή τη διάμετρο για αστρονομική χρήση) ή σας φαίνεται τσουχτερή η τιμή; Δεν έχω πρόβλημα να συζητηθεί το θέμα ανοικτά, δεν επιθυμώ να το πουλήσω πάση θυσία ώστε να αποφεύγω τον σχολιασμό στην αγγελία. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2015 Συνέκρινα σήμερα τα Terra με τα Conquest με στόχο USAF 1951 και μεζούρα και κατάλαβα πως είναι τρέλλα να τα ανταλλάξω με ο,τιδήποτε άλλο πέραν ενός Zeiss παραπλήσιας τιμής (δηλαδή Terra). Οπότε, αν κάποιος αγόρασε το 10x42 και το μετάνιωσε ως προς την μεγέθυνση ή αγόρασε το 8x32 ή 10x32 Terra και επιθυμεί αναβάθμιση σε διάμετρο και κόρη εξόδου χωρίς οικονομική επιβάρυνση, προσφέρεται για ανταλλαγή. Απίθανο αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
TUPAC_RIP Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2015 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2015 Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει ενδιαφέρον (θεωρείτε ενδεχομένως μικρή τη διάμετρο για αστρονομική χρήση) ή σας φαίνεται τσουχτερή η τιμή; Δεν έχω πρόβλημα να συζητηθεί το θέμα ανοικτά, δεν επιθυμώ να το πουλήσω πάση θυσία ώστε να αποφεύγω τον σχολιασμό στην αγγελία.Θεωρω οτι η τιμη αυτων των κιαλιων ειναι μεγαλη. Προσεξε, δεν εννοω οτι εσυ τα πουλας ακριβα αλλα σχολιαζω την αρχικη τιμη της εταιριας. Οχι πως δεν το αξιζουν αφου η ποιοτητα ειναι αριστη αλλα με τα χρηματα αυτα καποιος θα προτιμησει να αγορασει τηλεσκοπιο πχ ή να παει διακοπες. Still I Rise
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6, 2015 Έχεις δίκιο. Και να σκεφτείς πως είναι τα φθηνότερα Zeiss, τα κορυφαία μοντέλα των οποίων κοστίζουν 2.500-6000€. Δεν υπάρχει υποκειμενικότερο πράγμα από το χρήμα, αλλιώς το βλέπει ο άστεγος στο παγκάκι και αλλιώς ο έμπορος όπλων/ναρκωτικών/λευκής σαρκός. Η εγγενής αξία του χρήματος είναι μηδενική άλλωστε, πρόκειται για γραμμάτειο ουσιαστικά. Τα κιάλια αντιθέτως έχουν ουσιαστική αξία ως εργαλεία. Αλλά αυτά δεν αφορούν την αγγελία καθώς αν κάποιος έχει αυτό που ζητώ, τότε έχει ήδη αποφασίσει να δώσει, καλώς ή κακώς, τα χρήματα αυτά σε ένα Zeiss. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2015 Υπενθυμίζω πως πωλούνται στα 320 πλέον ευρώ ή ανταλλάσσονται με Terra 10x42, 8x32 ή 10x32 ή παραπλήσιας αξίας εξοπλισμό που να με ενδιαφέρει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2015 Πουλήθηκε στη γυναίκα μου για ένα φιλί. Όταν με ρώτησε πόσο κοστίζει και της απάντησα (την αλήθεια) κόντεψε να λιποθυμίσει. Το πρόβλημα είναι πως της είχα ήδη πει πως δεν το θέλω πια επειδή πήρα το ακριβότερο μοντέλο. Η συνέχεια στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2015 Πουλήθηκε στη γυναίκα μου για ένα φιλί. Όταν με ρώτησε πόσο κοστίζει και της απάντησα (την αλήθεια) κόντεψε να λιποθυμίσει. Το πρόβλημα είναι πως της είχα ήδη πει πως δεν το θέλω πια επειδή πήρα το ακριβότερο μοντέλο. Η συνέχεια στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.Ωχ tragic! Σε καταλαβαίνω και ειμαι σίγουρος πως σε καταλαβαίνουν και πολλοί άλλοι Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
stadaik Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2015 νομίζω πρέπει να έχεις και 3 βαλίτσες με φακούς. Τι δικαιολογία έχεις πεί για αυτά? Ότι τα βρήκες απο κληρονομιά?
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2015 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4, 2015 Στη γυναίκα μου λέω πάντα την αλήθεια. Αλλά μόνο όταν ρωτάει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα