Jump to content

Σφαιρωτά σμήνη και ζωή: Δε μου πολυφαίνεται σωστό αυτό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://physicsgg.me/2016/01/07/%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%86%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%89%cf%84%ce%ac-%cf%83%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%af%cf%83%cf%89%cf%82-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b5%ce%be%cf%89/

 

Ναι αλλά 150 σφαιρωτά σμήνη είναι λίγα σε αριθμό άστρων σε σχέση με του γαλαξία μας για να υπάρχει και ικανός αριθμός πλανητών που να μην είναι βαρυτικά κλειδωμένοι με το άστρο τους λόγω της πιο κοντινής κατοικήσιμης ζώνης. Βαρυτικά κλειδωμένοι θα σήμαινε ότι ο ήλιος φωτίζει και άρα θερμαίνει μόνο τη μια πλευρά τους κάνοντας εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τη ζωή αφού και το κλίμα τους είναι χαοτικό λόγω του "κλειδώματος" αυτού. Αλήθεια απ' ότι ξέρω τα άστρα σε σφαιρωτά σμήνη δεν είναι νεαρά, μεγάλα και εκπέμπουν τεράστια ποσά ακτινοβολίας σε σχέση με τον ήλιο μας; Ποιά ατμόσφαιρα θα άντεχε τόση ακτινοβολία; Τα μαθηματικά μυαλά τι λένε;

Πιστεύω εις ένα Carl Sagan Cosmo, μισώ τον μεταφυσικό υπερφιαλισμό και τις ουτοπίες, αγαπώ τη νόηση..
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

βαρυτικά κλειδωμένοι προφανώς εννοεί την τροχιά σε σχέση με τον αντίστοιχο ήλιο και όχι ως προς την περιστροφή του κάθε πλανήτη στον νοητό άξονα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Βαρυτικά κλειδωμένοι εννοώ όπως η γη με τη σελήνη, πως ο πλανήτης παύει να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του κατά την περιστροφή του γύρω από το μεγαλύτερο σώμα και λόγω τη βαρυτικής δύναμης "κλειδώνει" προς το άστρο του με αποτέλεσμα το άστρο φωτίζει μόνο τη μια του πλευρά ή καλύτερα ημισφαίριο. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να είχε ένα ημισφαίριο με αιώνια μέρα και ένα ημισφαίριο με αιώνια νύχτα... απλά τραγικό για τη ζωή.
Πιστεύω εις ένα Carl Sagan Cosmo, μισώ τον μεταφυσικό υπερφιαλισμό και τις ουτοπίες, αγαπώ τη νόηση..
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Μια μικρη σημειωση: το γεγονος οτι η σεληνη δειχνει παντα την ιδια πλευρα δεν σημαινει οτι καποιο απο τα δυο σωματα ειναι ακινητο, δηλαδη δεν περιστρεφεται. Ως γνωστον η γη περιστρεφεται γυρω απο τον αξονα της, αλλα το ιδιο κανει κ η σεληνη. Αυτο που εχει συμβει σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι κ τα δυο σωματα περιστρεφονται με την ιδια γωνιακη ταχυτητα με αποτελεσμα αυτη τη σχετικη φαινομενικα "ακινησια".
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φοβερά ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι τα αστρικά σμήνη έχουν σταθερή δομη για δισεκατομμυρια χρονια και όλα τα άστρα είναι παραπλήσια ηλικίας! Αυτη η σταθερότητα θα μπορούσε να θεωρηθει ικανη συνθήκη για την δημιουργία κάποιου πλανητικού συστήματος. .Η ακτινοβολία των υπολοίπων δεν θα επηρεάζει το σύστημα για μια συγκεκριμένη απόσταση. ..!Και κάποια σμήνη πληρούν αυτό το κριτήριο.!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Τα σφαιρωτά σμήνη αποτελούν ένα πολύ βίαιο περιβάλλον για την ανάπτυξη ζωής γιατί οι κινήσεις των άστρων μέσα σε αυτό είναι χαοτικές με αποτέλεσμα να έχουμε συχνές προσεγγίσεις άστρων . Αυτό προκαλεί τεράστιες παλιρροϊκές δυνάμεις. Επίσης η πυκνότητα στο κέντρο του σμήνους είναι πολύ μεγάλη. Σε ένα κυβικό έτος φωτός υπάρχουν πάνω από 10.000 αστρα. Αν για παράδειγμα ο Ηλιος μας υπήρχε στο κέντρο ενός σφαιρωτού σμήνους θα διατηρούσε το πλανητικό του σύστημα για μόνο 100.000 χρόνια. Η γη και οι άλλοι πλανήτες θα γίνονταν μπαλάκι του τέννις ανάμεσα στα άλλα άστρα. Επίσης στα σφαιρωτά σμήνη δημιουργούνται λόγω των προσεγγισεων καννιβαλισμοί μεταξύ των άστρων κι έτσι δημιουργούνται οι περίεργοι μπλε αστέρες που ακτινοβολούν στο υπεριώδες .Επίσης υπάρχουν και πολλοί μεταβλητοί αστέρες που πάλλονται συνεχώς (type RR Lyrae ) Αυτό καθιστά ακόμη περισσότερο αφιλόξενο το περιβάλλον για την ανάπτυξη ζωής.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_straggler

 

Φυσικά τα αστρα των σφαιρωτών σμηνών είναι άστρα χαμηλής μεταλλικότητας δηλαδή είναι άστρα Population II και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε βαρια μέταλλα τόσο απαραίτητα για τη δημιουργία σύνθετων μορφών ζωής. Κάποιες έρευνες που έχουν γίνει στο Μ 22 έδειξαν ότι κάποια άστρα του μπορεί να φιλοξενήσουν - δημιουργήσουν ζωή. Τα σφαιρωτά σμήνη γενικά είναι από τα πιο αινιγματικά αντικείμενα στο σύμπαν.

 

stars_globularcluster_ngc2808_hst.jpg

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Να διευκρίνηση με το παραπάνω ποστ ότι αναφέρομαι σε εξωτερικες περιοχές του σμήνους όπου η πυκνότητα των άστρων δεν είναι πολύ μεγάλη ώστε να έχουμεισχυρά παλλιροικα φαινόμενα!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

γενικά απ' ό,τι ξέρω δεν είναι καθόλου καινούρια ιδέα, έχουμε στείλει σήματα δηλωτικά της ύπαρξής μας σε 2-3 σμήνη μέχρι σήμερα χωρίς αποτέλεσμα. Την πρώτη φορά εστάλησαν στο σμ. Ηρακλή (πιο πολύ για χαβαλέ) και έπειτα σε ένα άλλο με πιο σοβαρό σκοπό, του οποίου δεν συγκρατώ την κωδική ονομασία.
Πάντες ἄνθρωποι τοῦ εἰδέναι ὀρέγονται φύσει. σημεῖον δ'''' ἡ τῶν αἰσθήσεων ἀγάπησις·... καὶ μάλιστα τῶν ἄλλων ἡ διὰ τῶν ὀμμάτων.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Για να το Δημοσιοποίησαν επαγγελματίες αστροφυσική θα έχουν κάποια επιχειρήματα!Εν μέρει έχεις δίκιο καθώς στα σφαιρωτά σμήνη υπάρχουν πολλή αυτόνομοι πλανήτες, συνεπώς καταστροφικά αποτελέσματα για το x,y πλανήτη (αλλαγές βαρυτικού πεδίου, αλλαγή κλίματος κτλ) όμως αν σκεφτείς έναν αστέρα στα όρια του σμήνους και σε κατάλληλη απόσταση απο το άστρο πολύ πιθανόν να υπάρχει ζωή νοήμον και μη!

ΥΓ: Για τυχόν λάθη διορθώστε με ειμαι 14 οπότε δεν μπορώ να κάνω αναφορά όπως θα έκανε ένας επαγγελματίας.

_______________________________________________________

''Εκατομμύρια είδαν το μήλο να πέφτει αλλα μόνο ο νεύτων ρώτησε το γιατί''

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης